- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hol lehetne spórolni a tranzisztorokkal?
Úgy gondolod hogy a 4x(3+1) dekóder illetve a 4 különálló L1I/L1Dhelyett, mondjuk lenne 8 darab dekóder és egy közös L1 cache amelyen osztoznának a magok?
Az L1 cache-t biztosan nem érdemes közösíteni a magok közt, mert a hozzáférési kérelmek miatt csak egymást gátolnák a futásban a magok. Az L1-nek meg épp az a lényege hogy a lehető leggyorsabb legyen és minél nagyobb találati arányt produkáljon.
A dekódereket kirakni az L1 cache elé, elég érdekes elgondolás. Nem megoldhatatlan, de ilyenkor az L1-ben már nem x86-os utasításkódok csücsülnének, ami azzal is jár hogy az utasítások hossza is megváltozik(?). Sokkal nehezebb lenne az ugrási címeket lekezelni a processzornak. Vagy azokat is valamilyen módon a dekódereknek kellene nyilvántartani, viszont a címszámítás meg az ALU/AGU-ban zajlik... hm...
-
dezz
nagyúr
Már úgy érted, kizárólag 800x600-ban teszteltél? Ugye nem. Nyilván ott jobban kijön a procik közötti különbség, csak épp ez egy átlagfelhasználó számára érdektelen. Az számít neki, és éppen ezt kell megmutatni (legalábbis ezt is), hogy hétköznapibb felbontáson mi a helyzet... Mennyire használható ott az adott proci, illetve mennyit számít ott az esetleges különbség.
(#3740): Ez némileg hasonló, mint a NYÁK-gyártás. Előfordul, hogy egy vezeték túl vékony, vagy túl közel van egy másikhoz, stb., és a gyártás során folytonossági hiány, vagy összeérés következik be. Egyes esetekben minden procinál, más esetben csak néhánynál. Persze mint írtad, ez is tervezési (maszk-tervezési) hiba. De nem logikai. Nos ki tudja, melyikről van itt szó.
(#3748): Leginkább sztem gyártói beszerzési ár vs. anyag- + gyártási költségre gondolhatott.
-
zlutor
aktív tag
-
shabbarulez
őstag
Ebből is jól látszik hogy az Intel 65nm-en azonos gyártástechnológia mellett mennyit fejlődött a két stepping között, 7 hónap alatt. Én erre alapozva mondom azt hogy 2008Q2-Q3 felé az AMD is fel fog majd mutatni hasonló fejlődést, ami az órajel jelentősebb emelést fogja magával hozni. Persze az nem kérdés addigra ez már elég megkésett lépés lesz, de megvalósíthatósága szerintem reálisan kivitelezhető lesz, csak idő kérdése az egész.
-
dezz
nagyúr
Állítólag napokon belül kijönnek a B3 mintapéldányai.
Most nincsenek kéznél a linkek a korábbi tesztekhez, de úgy emlékszem, még az X2 is többet fogyaszt 10W-nál idle-ben C'n'Q-val. Talán ez a prociizzasztó tovább izzítja a procit, mint amit az AMD elméleti maximumnak tart?
-
shabbarulez
őstag
Biztos volt benne mák is. Elvégre az Intel idén januárban tape-out-olta a Penrynt és 2 hónappal később a tavaszi IDF-en már 3.33Ghz-en demózta a 2 és 4 magos példányokat és többféle benchmark eredmény publikálását is bevállalta. AMD 2006 decemberében tape-out-olta a K10-et és 6 hónappal később még csak 1.5 Ghz-en tudott demonstrálni és a bechmark közlést nem igazán akarták erőltetni. Ha hasonló mákja lesz AMD-nek 45nm-rel és 2 hónappal tape-out után hasonló 3Ghz feletti példányokat tudnak majd demózni, akkor talán elhiszem hogy van esély egy gyorstalpalós tömeggyártás bevezetésére. Csak ne lenne ott az a 65nm-es K10 3Ghz-es eset, ott is elhitettek sok mindent, aztán nem igazán úgy jött be, épp ezért egy hasonló demonstrációt sokkal nagyobb fenntartásokkal kezelne az ember mint az Intel esetében, ahol kevesebbszer botlottak ilyen témában.
-
dezz
nagyúr
Kevésnek tűnik az az 1.25V (B2-nél) 3 GHz-hez. 1.3-1.4 simán mehetne neki szerintem. (Na persze nem azzal a csoffadt Duron hűtővel.
)
Azt a Command Rate-et nem lehetne 1T-re venni?
(#3595) Andre1234: A Cartwheel Platform még 65nm-es, és szerepel ott a felsorolásban 4-magos (csak vajon mi lesz a mag megnevezése?).
shabbarulez: És mire is jó ez a pesszimista saccolgatás?
Egyébként a 65nm is desktopon jött előbb. -
Andre1234
aktív tag
Biztos volt benne az is de akkor is eltalálták ezt a core architektúrát.van benne nem kis mérnöki teljesítmény..mint ahogy a merész natív 4 magban csak még csiszolni kell rajta rendesen..és ha visszagondolunk arra 6 hónap csúszásra akkor most mindenki B3-as phemonnal rohangálna..
-
ftc
nagyúr
16 procit nem mesh féle architektúrában?
Amúgy vissa IBM-el valo egyóttmüködésre....Sztem mostmár kihasznállják időt javitgatásokra...sajan szimulácio nem ad mindenre választ marad a valos teszt ahol kijött 1-2 komolyabb hiba...Jelnleg gőzerővel dolgoznak rajta s nem ennék meglepődve ha segitene nekik IBM is meg SUN is
hogy addig ne menjenek csődbe kevés esély van rá....arabokra gondolok....illetve IBM a kezesbáránya...
-
Andre1234
aktív tag
szerintem pont azon akarnak változtani amit raymond mindig is kiemelt az amd negatív kommunikációjából. most jön a nagy beismerés és hogy fiuk hibáztunk... így bizalmat kérve a részvényesek és az amd hívők felől.ez a hangvétel talán tényleg a kíút a gördörből...de még csak az első pár lépés.. az elsőt én a hd3800 időbeni megjelenésének titulálom, a második meg ezen kijelentések.
-
fLeSs
nagyúr
Úgy látszik az AMD-nél is Intel-fanok dolgoznak...
Egy AMD-hívő nem ismerné be ha probléma van (láttunk rá pár példát).
Most nem fogom belinkelni az egész slide-ot, de azért elég érdekes, mondhatni túlságosan optimista elképzeléseik vannak a jövőről (mármint az AMD-nek).
Reméljük ezt nem csak a részvényesek lenyugtatása miatt találták ki, hanem valódi kapacitás áll mögötte, és képesek is lesznek a megvalósításra. -
shabbarulez
őstag
Nézegetem már egy ideje, két érdekes slide:
Ez alapján nekem továbbra is az tűnik valószínűnek hogy 2008Q4 előtt nem igazán lesz Sanghai szerver fronton, a desktop procik pedig csak 2009-től érkeznek 45nm-en. Az 32nm meg erősen 2010H2 felé valószínű, ez pont egy évvel távolabbi mint a napokban kommunikált IBM és partnerei által fejlesztett 32nm-es technológia 2009H2-es dátuma.
-
Thrawn
félisten
Azigen! Hőfokok? HWMonitor v1.0.5.9? Vagy más is kijelzi?
Az NB-t kár is piszkálni ha már kicsivel fentebb előjön a TLB bug -
Oliverda
titán
Ja, meg.
Lesz hozzá egy kedves keresőpajtásom is ha minden jól megy.
-
-
dezz
nagyúr
A B3-as 2.2-es és 2.3-as 9550 és 9650 néven fog kijönni állítólag. Csak egy stepping miatt, errata ide vagy oda, szerintem nem tennének rá egy 50-est, szóval szerintem legalább 2 GHz-en megy majd az NB. Az ES változatnál is ennyin ment.
ps. nem derült ki, mi a workaround? Felmerült, hogy a L3-at tiltják le, ez megerősítést nyert?
-
FireGL
aktív tag
-
FireGL
aktív tag
Az alaplap gyártók az otthoni "virtualizáló" userek miatt adnak ki kikapcsolhatatlan patchet ? Látom elsőkézből informálódsz, hogy mi lesz a késöbbi bios-okban mert nyilvánvalóan mindenki virtualizálni fog otthon a mostanság megvett B2-es reviziós Phenomján. Főleg hogy a B3 revzióra igérik ennek a TLB bugnak a javítását és így értelmét veszti a "késöbb lassul a bug miatt".
No comment:
Inkább ne írj cikket és had legyen tévhit itt a PH-n a dologgal kapcsolatban.
-
siriq
őstag
Sajnos a DFI lapon kivul nem nagyon lehet normalisan kihajtani a a procit(tuning). Alaporajelen meg jo bar szerintem erdemes lenne ugy is tesztelni hogy a proci orajele alapon megy es az NB meg van emelve meg siman is. A tuning meg majd szerencsekerdese lesz abban a lapban.
Szerk: Ha van ujabb bios akkor lehet valtozni fog a felallas. Azert hogy megtudja nem fogok rendelni magamnak.
Ha megrendelm a cuccokat es 30 napon belul visszakuldom akkor csak egy aprocsaka osszeget nem kapok vissza az eredeti vetelarbol. Ha gondolod legkozlebb erdekel az ilyesmi akkor szolhatsz. Mar ha ennyi ido eleg a teszthez. -
Thrawn
félisten
F2 BIOS:
- improve DDR2 1066 memory support for AM2+ CPU
- Add x0.5 ratio option in BIOS for AM2+ CPUF3A BIOS:
- Improve HT3.0 bus overclocking ability
- Modify DDR2 memory timingSzerintem nem lesz gond vele
Ezt az NB frek. emelést kipróbálod, vagy meghagyod Oliverda-nak?Szerk: egy hsz szerint van már F3B is, nem tudom mikor lesz elérhető.
Szerk2: Az F3A BIOS-ról:
We are working on a BIOS release after this with the NB multiplier being available. Also, F3A addresses DDR2-1066 compatibility,corrects a few ratio problems with F2 final, and increases VCore range. However, 2GB module compatibility is still not where it needs to be currently. -
Templomegere
senior tag
-
törölt tag
Természetesen amíg nem sikerül kipróbálnom egy ilyen négymagost, addig csak tippelgetem hogy mire képes. De ha kisebb sávszélességgel (6,4GB/s) is beéri az adott alkalmazás (tesztprogramok), akkor a nagyobb sávszélességből (8,5GB/s) nem sokat profitálnak. Abban kételkedem hogy ha a 800-as RAM-ok helyett 1066-osokkal tesztelnének akkor az tényleg látványosan megdobja-e a sebességet...
-
dezz
nagyúr
Lehet, rosszul nézem, de SIMD-ben nem látok integer osztást, és a régi skalár integer osztás lassabb, mint az amúgy is SIMD-esíthető fp osztás. Ezek után nem nagyon érdemes az előbbit használni. Igaz, a Core család az FPU-t használja az integer osztás elvégzésére is, ha jól tudom, persze ettől még skalár művelet marad. A SIMD-esítés mindenképpen előnyösebb, már ahol lehet.
A hírdetést természetesen úgy értettem, hogy szakmai slide-okon (állították be úgy, hogy valami nagyon új és szuper dolog).
Lehet, megint csak rosszul nézem, de SSE3-ig nem sok integer aritmetikai SSE utasítást látok, és ott is csak ilyen összeadásos trükközéseket. Amúgy sem lennék biztos benne, hogy a mai körülmények között elég lenne egy játékban a 32 bites integer alapú fixpontos számítási precizitás. Főleg, ha nem is lehet SIMD-esíteni.
-
dezz
nagyúr
"Az anand csak FP osztást mért, az integerről nem esett szó."
És?"Az Intel compileréről pedig kiderült, hogy a terheléstől függ, hogy az AMD-t hátrányosan érinti-e vagy sem. Kisebb mátrixmérettel gyorsabb volt az Intel compiler, nagyobb mátrixokkal is csak 6%-kal volt gyorsabb az AMD-re fordított linpack."
Igazából csodálom, hogy a pgcc egyeátalán jobb tud lenni valahol (nem tudom, hogy a rendererek, codecek, stb. ide vagy oda tartoznak-e). Az Intel fordítója elég jó. A lényeg ugye az volt, hogy az Intel compilere kedvez a saját procinak. Mint az fp műveleti mérésekből látható volt, clock-for-clock kiegyenlítettek - felmerül a kérdés, akkor miből jön a desktopon sok helyen megmutatkozó több-kevesebb Intel előny? Bizonyára része van ebben az említett dolognak is."A Radix-16 engine pedig nem híres, max az olvasottabb juzerek körében ismert."
Úgy volt hírdetve, mint valami elképesztő újítás, ami fergeteges gyorsulást hoz. Legtöbben azt gondolták, most aztán AMD megnézheti magát. Közben az már rég ezt használja, legalábbis fp-nél - integernél nem tudom, mi a helyzet. (Mármint az osztás és a többi rá épülő művelet tekintetében - azt tudjuk, hogy kis precizitású integer vektorműveletekben most jóval gyorsabb az Intel). -
shabbarulez
őstag
Biztos jók ezek a tesztek, csak azt nem értem a Barcelonát miért a már kifutó Xeon 5300-as szériával mérik össze, miért nem inkább az új 5400-as széria procijaival.
Pl. Itt lehet találni olyan eredmény:
2x Xeon 5365 3 Ghz, 1333FSB, 8MB L2
SpecINTrate 107, base 98.9
SpecFPrate 66.9, base 63.1De van ilyen is Spec.org oldalán
2x Xeon 5460 3.16 Ghz,1333FSB, 12MB L2
SpecINTrate 138, base 112
SpecFPrate 78.5, base 70.3De pl. 5472-ről nem látok tesztek, pedig ott a 3 Ghz mellett 1600-as FSB van, ami gyanítom a rate teszteknél pozitíval befolyásolná a végeredményt.
Az már csak mellékesen az 5365 G0 $1172 és 120W TDP, egy 5472 meg ugyanilyen TDP mellett $958, TDP 80W mellett pedig $1022. Szóval újabb, olcsóbb, kisebb fogyasztású és nagyobb teljesítményt nyújtó proci is van már, talán azzal kellene Barcelonát összeméregetni.
-
hunnylander
őstag
Na éppen emiatt nem a legkomplexebb és legböhömebb progiba kellene belekapnod, ha csak egy kis floating point audio rendering-et akarsz.
A Nuendo az a 'Hans Zimmer'-eknek való, hogy befejezzék rajta a filmzenéjüket.
Ugyanazt a Phenom nyúzó audio projektet Orion-nal 10 perc alatt összedobom, amihez a Cubase/Nuendo-ban kell vagy egy óra mert egyszerűen túlkomplikált és körülményesebb, lassabb a workflow-ja.
-
hunnylander
őstag
Az enyém is tudja azt, de nem a Sonar-ról beszélek. Egyébként nekem meg van Steinberg Cubase SX 3-mam a szép kék USB kulcsával együtt. Bibibi.
És ha ismered a Steinberg Nuendo-t, akor tudod, hogy az a Cubase tesója, post production-re kihegyezve, és kompatibilisek. Zenére, audióban a két program teljesen ugyanaz, csak a Nuendo-nak van néhány extra videós/filmipari ficsőrje. Meg az árcéduláját is a filmes szakmának szánták.
Viszont szintén nem a Cubase-re utaltam, mert hogy nem szeretem az ilyen böhöm szoftvereket, csak speciális dolgokra vettem.
-
hunnylander
őstag
Hagyjad már azt a Steinberg Nuendo 3-at.
Ha nagyon akarsz FPU-t megdolgoztató audióprogramos benchmark-ot, tudok segíteni. De a múltkor is valamit 'eltoltál' vele, és nem lett a dologból semmi.
Talán még rémlik (Sonar).
Viszont azóta már van jobb négymagost (akárhánymagost) is kihasználni tudó audió szoftverem. Ha nagyon akarod, tudok kérni egy licenszet nektek. Benne vagyok a fejlesztő csapatban (mint béta tesztelő) és ismerem a fejlesztőket, jó fejek és segítőkészek. Lehet, hogy ér nekik az ingyen reklám annyit, hogy cserébe megdobjanak egy licensszel (200 dollár). Teszt projektek meg nem gond, mert van bőven és tudok csinálni könnyedén, mivel ezzel a szoftverrel dolgozok nap mint nap.
-
dezz
nagyúr
Végülis nem csak különféle Java platformok összehasonlítására jó, hanem ugyanazon platform különféle procikon hozott sebességének összehasonlítására is. Bár tényleg nem teljesen "pure", de ez talán nem is olyan nagy baj. Viszont legalább SIMD-intenzívnek tűnik.
akosf: Én is kb. így gondolom (de azért talán többeket is érdekel - vagy majd cikken kívül le lehetne tesztelni), viszont nem sok desktop alkalmazás akad egyelőre, ami intenzíven SIMD-ezik, főleg fp SIMD-ben (nem tudom, az a DivX codec int vagy fp SIMD).
A SPEC teszteknél az egyedi alkalmazásteszt-számok is elérhetőek, vagy csak az átlagolt eredmény? Mert ha igen, talán érdekesebbek lennének azok, mint az utóbbi. Na persze nem az átlag-játékosnak, de talán a tudományosabb beállítottságúak tudnák értékelni. (Persze valamilyen "tömzsi" grafikon képében jelenhetne meg, hogy ne foglaljon sok helyet.)
Jut eszembe, a Havok Physics engine nem SIMD-ezik? Ésszerű lenne a számára. Viszont nem nagyon tudok fizikai benchmarkról... Valaki írna, szerintem sikeres lenne. Ez már több embert érdekelne.
-
fLeSs
nagyúr
némileg tévedtem: "J2SE platform version 1.4.2 now uses SSE and SSE2 instruction sets for floating point computations on hardware and software platforms that support this feature. Use of the SSE and SSE2 instruction sets allows J2SE platform version 1.4.2 to have optimal performance of scientific and numerical computations and to take full advantage of new hardware and software platforms."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest