Hirdetés
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Crytek
nagyúr
AM4-foglalatba lesz még majd jobb proci mint a mostani 3950X vagy ez a csúcs és a következő széria már egy új foglalattal jön?
-
paprobert
őstag
Új topiknév, yeah!
-
Fücsök007
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
IPC-ben biztosan nem tudnak már sokat lépni, viszont a HT rész fejlődik majd a pletykák szerint, szerver vonalra 4 szál/mag, asztali vonalra 3 szál/mag várható. Jól párhuzamosított programoknál megint nő majd az előny, az órajel növekedés pedig még nem végleges, ahogy írtad is. Ezzel szemben lesz egy 10 magos Skylake alapú proci, ami nem fog menni 5GHz-en all core egy erős vízhűtő nélkül.
(Gyanítom ebbe már nem lesz IGP.) 
-
Alpi.
addikt
válasz
Balrog
üzenetére
"On an even more disappointing note, we somehow managed to end the life of our 3900X sample at this stage of the review. We don’t recall exactly what settings were applied, but we know we hadn’t manually adjusted voltages yet. We believe after testing the 4.3 GHz overclock with auto voltage, we increased the LLC to see what impact that had on temperatures and during our first CB20 pass the system crashed and reset, and never booted up again.
The CPU now gets stuck at code 07 after microcode. We tried running the chip on a different X570 board among other tests before sadly declaring it dead. AMD says no other reviews had managed to kill their 3900X so we’re just special or unlucky, your pick. AMD has sent us a replacement but in the meantime we were unable to test the 3900X on B450 boards, or include it in the IPC test with a few cores disabled in each chiplet.
This also means we don’t have temperature data of that CPU for now, just the 3700X. With the Wraith Prism RGB cooler you can get close to extracting maximum performance out of the 3700X, though it does get a little toasty. "
Istenem !!
Ez azért már egy szintje az agyatlanságnak...
Lövésük sincs semmiről, se hőfokról, se értékekről, sőt arról sem, mit mentenek el épp a bios-ba, mert auton van minden ! Lel...
-
Oliverda
félisten
-
DraXoN
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Ha csak 2. generációs DUV 7nm-t kapna, akkor is kap (bár ez szerintem nem volna több mint "finomítás")... bár mind1-is szerintem, legalábbis én nem értem miért kéne minden évben 10-15%-ot előrelépni.
a következő nagyobb architektúrális változás úgy is zen4-re van tartogatva...
mondják, hogy belassult a fejlesztés.. de anno P2-P3 idején se cserélgettük minden évben a teljes achitektúrát, bár anno nem is jelent meg az összes cpu modell egyszerre, hanem megjelent egy-két sebességű példány és 2-3 éven keresztül 4-6 havonta jött egy-egy gyorsabb órajeles modell... de teljes architektúra vagy gyártástechnológiai váltás nem volt gyakrabban akkor mint most (most mondjuk hosszú idő után pont felgyorsult a dolog kicsit, de kb. csak annyira mint akkoriban)..
Vagyis ha a ryzen 4000 csak kis finomítás lenne picit nagyobb órajellel (vagy esetleg csak fogyasztás optimalizálással), szerintem az is elég lehet..
már csak azért se hiszem, hogy kéne nagyobb lépés (kötelezően), mert látszólag intelnél se készül 21-előtt semmi "ütős" (legalábbis nem látom nyomát, egy azonos architektúrájú 10vagy12 magos coffe lake se lépne előre jelentőset)...
a boos órajelek mondjuk nyerhetnek kicsit még ha a fogyasztás javul...
-
Oliverda
félisten
válasz
Ragnar_
üzenetére
Mivel a TSMC még mindig nem közölt adatot az EUV-s node teljesítményéről, így az is lehet, hogy nulla közeli lesz az előrelépés. Közben készül egy DUV-s 7nm gen2, ami ~5 százalékkal adhat többet. Talán turbóval meglehet az 5 GHz, de több nem valószínű.
A CLN5FF-re (5 nm) ígér maximum 15%-ot a "sima" 7 nanométeréhez képest a TSMC.[link]
-
Ragnar_
addikt
Azért 5-10%-os órajelemelés nem lenne éppen rossz. Egy 4.6-4.8GHzes 4700x lehet, hogy megint megmozgatná a vevők fantáziáját, akik most még esetleg hezitálnak Zen+ tulajként..
-
Oliverda
félisten
válasz
DraXoN
üzenetére
Az, hogy láthatóan nem elég átgondolt, de már le lett írva párszor. Az is wtf, hogy két hónapja kiadtak egy 50th anniversary edition a 2700X-ből most meg már itt a 3900X. Mi értelme volt? Valószínűleg még nem sikerült jól feltölteni pár megüresedett kulcspozíciót, például Jim Andersonét, azért megy ez a kalamolás.
"Zen3ra meg EUV ami ígérhet előrelépést"
Az EUV órajelben legfeljebb 5-10 százalékot jelenthet és a Zen 3-tól sem várható sokkal több. Jövőre majd jön a sírás, hogy ez nudli, pár százalékért nem éri meg váltani. Aztán persze az is lehet, hogy nem is adják ki desktopra a Zen 3-at, mert minek.
-
Petykemano
veterán
válasz
DraXoN
üzenetére
Én azért nem értem a nyafogást, mert szerintem az Intel DT/HEDT piacából nagyobb szelet harapható ki ezekkel a 12-16 magos "álmokkal", mint amennyit ezek a már több negyedéve a piacon levő TR2-nek ártanak, vagy amennyit a TR3-ig hátralevő időben a TR2 még harapni tudna.
De majd a mindfactory számaiból látjuk
-
DraXoN
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
továbbra se értem mi bajod a stratégiával.
a konkurencia nem tud lépni rá, de attól még miért kéne "visszafogni"?
mivel a designből látszik, hogy mi a maximum lehetséges, így az ellenfél (jelen esetben intel) úgy is a (ha meg se jelent volna) nagyobb ellen tervezett volna, hisz könnyűszerrel megléphette volna az amd később bármikor ...Viszont most lépte meg, így aki akar vehet "nagy" holmit ami kicsit zsebbenyúlós lehet, de "ha kell" akkor van.
A TR se marad érintetten mint paletta, az is bővül majd felfelé és inkább saját terméket kannibálízaljon a dolog..
Ha a nyereség hasonló akkor kb. mindegy is AMD részről, hogy a 16magos Ryzen vagy a 16magos TR-t veszik-e az emberek... (márpedig 16magos ryzennél fogott a ceruza, így vélhetőleg van rajta nem kis nyereség).Zen3ra meg EUV ami ígérhet előrelépést (ha az SMT4et nem lépnék meg asztalon).. Azzal kicsit magasabbra tornázhatják az órajeleket.
Én jelenleg azt látom mit stratégia, hogy kihasználják az intel pillanatnyi megingását, és "fogalmat teremtsenek" az emberek között, hogy a Ryzen 9 jobb mint a Core i9 ...
-
Oliverda
félisten
válasz
Petykemano
üzenetére
Kimaradhatott egy link.
-
joysefke
veterán
válasz
adamssss
üzenetére
Mert a HBM drága és emiatt nem összeegyeztethető egy alsó kategóriás termékkel mint amilyen egy APU.
Csoda HBM-mel sem tudna többet egy APU mint egy alsó közép kat CPU és egy közép kat GPU kombója. Ezért meg nehéz lenne prémium árat elkérni, főleg úgy hogy igen hatékony hűtést igényelne (a teljes CPU-GPU-HBM RAM hőtermelés egy ponton jelenne meg).
Az AMD-nek nincsen elég piaci ereje, hogy bele tudja verni a fejekbe, hogy ez milyen jó. Gondolom nem felejtették még el a Llano kudarcát (vagy mi volt annak a neve).
-
Lehet hogy amator kerdes de:
Az Amd miert nem rak HBM memoriat az APU-kra?
Ezzel egyreszt megoldodna a savszel problema, masreszt a proci meg az igp is ugyanazt a memoriat tudna irni olvasni.
Szerintem egy APU-ra boven eleg 8 vagy max 16 gb, de inkabb 8.Koszi
-
Oliverda
félisten
válasz
Petykemano
üzenetére
"Egyébként akinek se a ryzen 3k, se a régi TR.nem felel meg, vehet Rome -ot."
Hol vehet?
-
Petykemano
veterán
válasz
joysefke
üzenetére
Nem értem, miért mondod, hogy senki nem vesz.
Persze, aki 12-16 magos procit akart, az már nem kénytelen TR-t venni. De akinek kell a sok pcie, vagy a memória sávszélesség, az vagy TR vesz, vagy új rome-tDe biztos, ami biztos majd nézzük meg a mindfactory számait.
Én nem hiszem, hogy tsmc kapacitásával összefüggne. Akkor inkább a 3600-3700X-at nem jelentették volna meg.
De az eddidiek alapján a TR mindig jobb lapkákat kapott, 4.8GHz-es lapkákat meg lehet, hogy gyűjteni kell.Az AMD kapacitása inkább lehetséges.
De nézd, a 3800X és a 3950X sem jelent még meg. Mármint előbbit se kapott senki tesztre. Ennek is lehet marketing oka.
Linus jelezte, hogy neki gyanús,hogy valnami nem kerek a Windows ütemezővel. Számos játék lehet, amit patchelni kellhet/érdemes a zen2 topológiájára, magszámára. Ez 2-3 hónap, és aztán újra kell benchmarkolni, amit a kutya nem végezne el, ha nem lenne új termék.Én azt gondolom, hogy a TR-t ki akarják szakítani a legjobb munkagép szerepkörből és be akarják venni a legjobb prémium géming platform szerepkört. Erre minden lehetőség adott, mivel a topológia lényegében egyformna a rxzennel. De ehhhez kellhet fél év gyűjtögetés és szoftveres optimalizáció.
Ha ez sikerülne, busásan térülne meg, hogy pár hónapig aki 12-16 magos procit akar, az nem TR-t vesz, hanem párszáz dolcsival olcsóbb ryzent
-
joysefke
veterán
válasz
Petykemano
üzenetére
Mármint lehet, hogy pont ez az üzleti elképzelés amögött, hogy még nincs új TR.
Kötve hiszem, hogy bármiféle üzleti elképzelés lenne amögött, hogy mostantól kb senki nem fog TR-t venni addig ameddig meg nem jeleneik a ZEN2-es TR.
Szerintem csak annyi a sztori, hogy az AMD-nél nincsen kapacitás mindent egyszerre bevezetni. A TR most vár a sorára, ameddig az AMD emberei és a TSMC gyártósorai lélegzethez nem jutnak.
-
DraXoN
addikt
válasz
Petykemano
üzenetére
a sok PCIE sáv is a TR mellet szólhat (ha az kellene valakinek).
sok ram csatornára inkább csak közvetetten lehet szükség (sok memória solt-ra inkább), közvetetten, mert lehet előnyös egy-egy alkalmazás számára, de lehet, hogy nem (de arra építeni, hogy sok csatorna miatt gyorsabb, többnyire nem érné meg a TR, nagyon nem)... -
-
joysefke
veterán
válasz
paprobert
üzenetére
és igazából semmi nem indokolja hogy ne forgalmazzanak régi chipeket továbbra is
Persze, az AMD-nél minden eladó amiből pénzt lehet csinálni, a kérdés csak az, ki fogja megvenni a 2950X-et.
Ha a 3900X 500$-ba kerül és lényegesen olcsóbban kapható hozzá az alaplap is (van akinek elég a B450 és csak a számítási teljesítmény kell) akkor vajon mennyiért lehet egy 2950X-et eladni? És egy 2920X-et?
2950X esetleg 400$? Vagy csak 350$?
-
paprobert
őstag
válasz
joysefke
üzenetére
Ha a desktopot és a szervert tudták duplázni, a TR-t is fogják tudni. Az árrvágás már látszódik egy ideje, és igazából semmi nem indokolja hogy ne forgalmazzanak régi chipeket továbbra is. Már csak az olcsóság platformpörgető hatása miatt is.
Inkább az a kérdés, hogy a GF-szal kötött kötelező wafervásárlási szerződés mikor fut ki. Addig tolni fogják párhuzamosan.
-
joysefke
veterán
Korábban nagy vita volt itt a topikban, hogy lesz-e 16c32t RyZEN 3xxx. Én anno azt az álláspontot képviseltem, hogy amíg konkurencia hiányában nincsen rá szükség nem lesz, mert minek áldozná be az AMD a 2950X-et amíg az utolsó 16 magos Threadrippert el nem adta?
Nekem a 3950X létére így utólag a következő a teóriám:
Látták, hogy a 3800X (8c16t) a 9900K fölött van multi threadben, de játékokban a 9900K ellen "csak" a szűkös egyenlítés sikerült, a trónfosztás nem. Az AMD-nek az nem pálya, hogy az intel hibahatárnyival jobb játékokban mint ők, ők pedig alkalmazásokban jobbak 10%-kal. Kell legyen legalább egy összehasonlítási pont, ahol verés van, ezzel lehet jól marketingelni a termékeket.
Tehát kellett a 12c24t 3900X, hogy legalább MT alkalmazásokban meglegyen az egyértelmű 9900K verés. Ez viszont annyira jól sikerült, hogy nem csak a 9900K-nál, hanem a Threadripper 2950X-nél is egyértelműen gyorsabb-jobb produktivitásban a 3900X.
Ha csak nem valamilyen a komolyabb TR4 platform által kielégített rétegigényről van szó, akkor a 3900X mindig-mindenhol gyorsabb és jobb vétel mint a 2950X, négycsatornás memóriavezérlő ide vagy oda.
Én amikor jósoltam, hogy a 16c32t RyZEN valószínűleg meg sem jelenik (mert kannibalizálná a 2950X-et és 2970W-t ) akkor bennem fel sem merült, hogy a 3900X 12 maggal egyértelműen gyorsabb lehet, mint a 2950X 16 maggal. Pedig ez a helyzet.
És ez a helyzet az ami tulajdonképpen indokolja azt is, hogy alkalomadtán még a 16c32t 3950X-et is lehozzák:
Hiszen a 3900X már úgyis kannibalizálja a 2950X-et, (a 2970/2990W pedig eleve marginális a 2950X-hez képest) mert olcsóbban ad többet, ezért a 3900X után a 3950X már nem jelent többletkárt a 2950X-re nézve.
Magyarul: a 2950X-nek már a 3900X is harangozott. A 3900X viszont egy a 9900K által kikényszerített lépés volt egy a Threadrippernél sokkal fontosabb piacra, ezért a 3900X-et nem lehetett kihagyni, a 2950X házon belüli megölését ehhez be kellett nyelni. Innen az AMD szemszögéből már akár jöhet a 3950X-is. Az új Threadripper generáció ZEN2 alapon még tartogat elég puskapor(tm)-et a RyZEN-hez képest, hogy a TR platform bőven fenntartható maradjon.
-
joysefke
veterán
Igen jól sikerült a cucc. Multiban a 3900X veri a Threadripper 2950X-et, a 3600 pedig a 8700K-t. A 3600 nagyon közel van a 8700K-hoz játékokban...
Itt van a legrészletesebb, legjobb teszt, németül. 3900X - 3700X - 3600 vs minden releváns intel és AMD processzor
https://www.computerbase.de/2019-07/amd-ryzen-3000-test/3200MHz CL14 RAM, 1903-as Windows, legutolsó BIOS, x570-chipset driver (ami meglepő módon kihatással van a teljesítményre). Jó hűtés stb.
Mindent teszteltek, x470 vs x570, késleltetés, RAM clock skálázódás stb, játékok 2080Ti-vel
Ahogy várható volt, nem kell az x570-es lap a legjobb teljesítményhez, ha valakinek a felszereltség elég, akkor a 4xx-es lapok is megfelelőek.
Játékok adok-kapok:
(zöld intel, piros AMD előny) -
milan18
aktív tag
Valaki dobna egy korrekt tesztet a 3600-ról?
-
Balrog
tag
Hardware Unbox-os Stevenek sikerült kinyírnia valahogy a 3900X-ért. 4.3-ra volt húzva a proci minden fesz Auton volt hagyva és növelte az LLC-t. Cinebench alatt pedig fuck this i'm out! felkiáltással inkább az örök bitmezőkre távozott a Ryzen. [link]
-
SECTORnooB
addikt
Szép!

-
Fücsök007
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Már kint van a teszt.

-
DraXoN
addikt
válasz
awexco
üzenetére
(tiszta lada: 5ajtó, 5-ös váltó, 1500 motor ... anno az volt a csúcs a szamarából, a tripla5ös
)de a dátum is, ha összeadod a számait a 2021-nek, 5-öt ad ki (lehet az-az 5/5 megjelenés... bár vicces lenne, csak kár mellé, hogy végül még se marad ki akkor már a zen4 megnevezés mint ahogy anno először tervezték az ázsiaiak miatt
, akkor kimaxolnák az 5öst.. bár van pletyka 80magos AMD chipról, az úgy jöhet ki ha egy CCX 5 magos lesz... )... elvileg majd az lesz a következő nagyobb ugrás az architektúrában a zen3 ami jön jövőre csak "finomítás" (az kapja majd meg a 7nmEUV-ját a TSMC-nek).. elvileg jövőre év végén már megy majd a gyártás 5nm-en, az 7nm EUV-ja is pár hónap múlva gyárt TSMC-nél (így AMD ráérősen váltogat... bár talán annyira mégse, mert kvázi bonyolult chipeket gyártat, nem csak "memórialapkát", így több idő lehet a "felfuttatás", zen3 is designileg kész van lassan egy éve, a finomításokat is most már lezárták, zen4 desing is utolsó fázis közelében lehet lassan).. -
carl18
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
15:00 és vége a titoktartásnak
Utána tele lesz az internet tesztekkel
Én is kíváncsi vagyok már hol lesznek +fogyasztás/tunningpotenciál. -
Sirandrish
legenda
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Nem 4 óráról volt szó?

-
SECTORnooB
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Fél óra és pont kerül az i-re.

-
carl18
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Hát a 3700X biztos jól teljesít megfelelő hardver környezetbe, "Gyors memória stb". Szerintem a 9900K se jobb vétel ezektől, főleg hogy még drágább is. Az meg hogy valahogy 150 helyet csak 145 fps tud a Zen 2 nem igazán mérvadó. Még hívatalosan meg sem jelent, szóval még biztos lesznek rendes hívatalos tesztek nem vérszegény környezetben.
A tesztben tudtommal csak 2666 mhz-es memória volt a processzor mellet, és 3200 mhz a szabvány amit támogat. De majd meglátjuk reméljük a legjobbakat

(#22644) VirsLee
Akkor Zen 2+/Zen 3 még jön AM 4-ben 7NM Euv jön jövőre. 2021-ban jöhet az AM5/5 Nanométeren?
Intelnél is a Comat Lake 10 magjai még 1151-be jöhetne. Az biztos a Sapphire Rapids is DDR5 mellet fog piacra kerülne 7 nanométeren. Szóval lesz még itt fejlődés 2 év múlva
-
Crytek
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
A későbbiekben lehet hogy jobban jársz velük. Mert ha teszem azt megveszed most a csúcsot ami olcsóbb lesz mint a 9900k és egyszinten lesz vele kicsit gyengébb még mindig ott a lehetőség ha később jön az új amd beletedd ebbe a lapba amibe a 3950X-et intelnél ez nem biztos hogy majd elmondható lesz mert úgy váltogatja a foglalatot mint más a sza*os alsót.
De elég ha azt nézem hogy a kb 65 ezres 3600 (200$ nem tudom mennyi lesz itthon) kb megy ugy mint a 8600k ami 84k...
Kíváncsian várom mi tud ez a 3950X majd. Annyi szent hogy azzal az ember röhögve ellesz a 2020 végén érkező konzolgeneráció végéig. Főleg ha akkor a 4k már alap lesz és oda olyan hudenagy procierő nem is kell csak VGA de az brutális mértékben -
Sirandrish
legenda
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Nem vagy egyedül. Én is többet vártam (már ami az előzetes tesztekből kiderült), és igazából ezekre a procikra vártam 2 hónapja. Én ma mindenképp megkívánom venni (hogy melyiket, azt még nem tudom), de nem vagyok benne biztos hogy pl egy 3700X-el (vagy akár a 3800X-el) jobban járok mint egy 9900K-val.
Nekem ez az egy bajom van vele...Nah de majd meglátjuk...kerüljenek ki a webshopokra oszt majd veszek valamit

-
DraXoN
addikt
válasz
SECTORnooB
üzenetére
nem végleges biosszal teszteltek még az eddig kiszivárgott tesztek... szerintem XFR se működik sehol.
felesleges még bármi következtetést levonni, de ha a játékoktól eltekintesz, akkor a sima 3600-as ryzen simán megelőzi mindenütt a 8700K-t ... a játékoknak meg jól jönne az XFR, majd ha rendesen működik kell megnézni (egyenlőre az órajel módosítás is gond a teszteknél.. akár CPU akár RAM órajel tuningról van szó ... legalábbis az eddigi biosszal az volt, több alaplapnál tegnap adták ki a "végleges" kódú bioszt)... -
Dxx
tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Számomra nagyon vicces amit írsz
Többet vártál tiszta sor... Viszont ezzel az a baj, hogy ha többet tudna, akkor is többet várnál, vagy ha nem Te akkor valaki más írná, hogy nem rossz, de ő többet várt. Mikor megjelent az első széria, ami kb felért a csodával akkor is többet vártak töle nagyon sokan, a második generációnál is ez ment...
Mielőtt mindenki többet várna, előtte a hivatalos teszteket kellene megvárni. aztán lehet panaszkodni hogy, deazIntel 5GHz meg többet vártam, túl drága stb.. 
-
SECTORnooB
addikt
válasz
VirsLee
üzenetére
Messze menő következtetést nem vontam le, én 1 hónapja adtam el a 2600X-et, hogy várhatón ma megnyomjam az order gombot.
En csak azt akartam kifejezni, hogy többet vártam és sztem nem vagyok egyedül.
"Legkisebb Ryzen" ettől függetlenül csak magszámban térnek el, és sajnos az X jelzés sem garancia a magasabb elérhető órajelekre. Az első Zen generáció óta (2017 tavasz) jelen vagyok a Ryzen életében mint tulaj és számtalan riget építettem rá, tehát kijelentéseim nem alaptalanok. -
-FreaK-
veterán
Ha (amivel nem kezdünk mondtatot) lát esetleg valaki tesztet majd, ahol 3440x1440-ben tesztelnek, megköszönném ha belinkelné
-
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Én egy lengyel teszt alapján még nem vonnék le messzemenő következtetéseket, de ha számodra az, hogy a legkisebb megjelenő Ryzen $199, esetleg lelépi teljesítményben a $359-os 8700k-t, nem elég... Komolyan érdekelne, hogy mégis mit vártál a legkisebb 6/12-es Ryzen procitól? Amennyiben igaz, amit a teszt mutat, szerinted ki fog megvenni egy 8700K-t ezekután 120e forintért, vagy 9600K-t 80e forintért? Várjuk meg a délután 3 órát, aztán utána meglátjuk, hogy mire jutottak.
-
-
carl18
addikt
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Hát majd meglátjuk, a 2 cég közül mos is az AMD van előnyben. Az intel ezért vágott árat, mert más lehetőségük nem volt jelenleg a piacon. Ha a Zen 3600 ára is beesik 150-160 dolcsi környékére méltó utodja lehet a 2600-nak. Az is elég nép processzor volt, a legjobban az fogyott az egész piacon.
[link] 8700K teljesítmény.(#22631) VirsLee +1 Elég megnézni az árukeresőt melyik a legnépszerűbb cpu, Zen 2600 most is 41E forint a legolcsóbb helyen és új 3 év bolti garral. Ezt nehéz lesz überelni , főleg ha a 3600 ára is bemegy 50E alá.
-
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Az átlag user lacika zabálta a 2600-as Ryzent. Plusz a 9400F-es intelt, szóval pont nem érdekelte, hogy hány GHz...
-
SECTORnooB
addikt
válasz
VirsLee
üzenetére
Tiszta sor, és szerinted az átlag user lacikát érdekli majd mindez? 7nm meg az arkitektúrális korlátok? Ugye hogy nem!
Jó processzor lett, nagyon erős lett egymagon, ami szép, csak a "lendület" hiányzik belőle.
Most jöhet, hogy a 7nm+ majd csiszol az órajelen meg satöbbi...
Ha az Intel árvágása a kiskerekben is érződni fog, nem biztos, hogy az új beszállókat is eltudja csalni az AMD. -
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Új gyártástechnológia. Meg kell ismerni. Nézd mi volt, amikor Intel lement 14nm-re. Szintén visszaesés órajelben. Utána csiszoltak rajta
Első széria 7nm-en, következő magasabb órajelen fog futni. Erre gondoltam. -
poci76
aktív tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Állítólag az Intel azért nem ad ki asztali 10 nm-es procit, mert csak jóval alacsonyabb órajeleket tudnak elérni. Szóval ennek függvényében az, hogy az AMD még nőni is tudott 7 nm-en, nem is rossz.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
VirsLee
üzenetére
"A csíkszélesség felezés nem azt jelenti, hogy gyorsabb lesz az órajel"
Ezt nem értem...
C/C-ben erősebb lett mindenkinél, de nem hiszem el,hogy a csíkszelés felezés nem hozhatott a konyhára többet mint 100-200Mhz-t.
Teszt eredmények rendben vannak,hozta a "kötelezőt", de egyértelműen többet vártam és igen nem az 5Ghz és társait...
carl18: Nem tudom mennyire van tapasztalatotok a Ryzen processzorokkal,de általában 100 maximum 200mhz eltéréssel ugyan annyit megy az összes és csak a magszám tér el... tehát nem vennék rá mérget,hogy egy 3700X majd 4.6Ghz-n fog szaladgálni
-
carl18
addikt
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Ahogy elnéztem a Ryzen 3600 4,2 ghz all core turbo órajelen fut elődje 2600 3,7 ghz-re volt belőve. Én is csodálkoztam +100 mhz Overclocking alatt, mondjuk ez a legkisebb model 200 dollár. Az X-s példányok biztos elmennek nagyobb órajeleneken is.

8700K ellen 1080P alatt RTX 2080Ti mellet szépen helyált, kb azonos teljesítmény produkálnak kb. [link]
Zenek sose produkáltak jó teljesítmény 720P alatt, amúgy is olyan felbontáson senki se fogja használni.
Ez a 1080P teszt a 8700K ellen sokkal reálisabb képest fest. Egyetlen cím ahol van kis hátránya a Far Cry 5, más képes verni is a 8700K.t. Jó lesz ez
A videóban csak 2666 mhz fut a memória, egy 3600X/3700X 3200 mhz-es vagy ettől is gyorsabb ramokkal elég durva eredmény lehet képes produkálni.
-
válasz
SECTORnooB
üzenetére
A csíkszélesség felezés nem azt jelenti, hogy gyorsabb lesz az órajel. Teljesen új gyártástechnológia, ráadásul a teszt a legolcsóbb megjelenő processzorról készült. No para. Egyébként az eredményekkel elégedett vagy, vagy csak puffogni akartál picit, mert hiányolsz 100-200 mhz-t?

-
SECTORnooB
addikt
válasz
carl18
üzenetére
PR-esetében is sokat javítottak rajta, szerintem itt már annyit sem fog befolyásolni, tehát jóval előrébb nem lesz vele.
Hát nem estem hanyatt azért ettől a teszttől, szépen látszik az IPC növekedés, de senki ne mondja már, hogy a majdnem felezett csíkszelésbe csak 100-200mhz plusz szorult....
-
carl18
addikt
Üdv!
Na felkerült az első zen 2 teszt [link], az egyetlen gond nem maxolták ki a ramok sebességét. DDR4-2666 MHz CL 14-15-15-35 1T. Ilyen memória beállítások mellet készült a teszt, már az első zen szériákt is nagyon igényelték a nagy memória sebességet, teljesen megváltozott az erejük tőle.
Majd kíváncsi leszek mikor 3200 mhz, vagy ettől gyorsabb memóriákkal is lesz róla teszt mire lesz képes.
-
Kicsimix
őstag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Ha a 3400g 50k akkor lehet ennyi lesz.............
-
Kicsimix
őstag
AMD RYZEN 5 3600 BOX 75000,-
AMD RYZEN 5 3600X BOX 92000,-
AMD RYZEN 7 3700X BOX 123000,-
AMD RYZEN 7 3800X AM4 NO FAN BOX 149000,-
AMD RYZEN 9 3900X AM4 NO FAN BOX 189000,-Ahogy látom hasonlóak az árak máshol is.. ....
-
carl18
addikt
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Hát igen, elég megnézni árukeresőn is mi a Number one termék jelenleg. Ryzen 2600-at vették a legtöbben nem is véletlen, ha a Zen 3600 erre még rárak azonos áron venni fogják mint a cukrot. A 12-16 magos modeleknek is meg lesz a felhasználó köre, youtuberek streamerek örülni fognak elérhető áron kapnak sok magvat. Talán még az intel ellen a sebezhetőségek szólnak, a Zen 2 itt is teljes hardveres védelmet élvez.
Szerintem is a Zen 3600 szépen fog fogyni
Ha cserélnem kéne én is ezt választanám.(#22614) Sirandrish Sajnos ebbe a tesztben nincs benne. De pár nap múlva kint lesznek a hivatalosan tesztek és akkor úgy is fény derül mindenre.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
carl18
üzenetére
Szerintem ez igaz az összes Zen2 procira, mivel a legkisebb modell is 6/12.
Ha kb ugyan azt a szintet hozza, akkor sincs min gondolkoznia az átlag usernek....
Nem az a lényeg hogy ki éppen az abszolút bajnok,mondjuk nyilvánvaló,hogy nincs is.
Hanem,hogy milyen teljesítmény mennyiért kapsz meg. -
carl18
addikt
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Akki vásárol egy 3700X-et minimum 1080P felbontáson fogja használni. Az első Zen széria is valahogy 720P alatt nem volt valami fényes, de ahogy emeltük a felbontás egyre jobban teljesítet. Szóval 1080P és az fölött még verheti a Zen 2 az inteleket

-
carl18
addikt
válasz
SECTORnooB
üzenetére
-
Sirandrish
legenda
válasz
SECTORnooB
üzenetére
2 honapja a megjelenésre várok...

Es sem akarok intelt venni, de ha meg mindig az lesz a legkeményebb akkor azért vasárnapig meg alszom ra
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Azért azt tegyük hozzá,hogy ez mind 720p-s erőviszonyokat tükrözi és hát ha már 1080p-re váltunk az előző generáció vs Intel 8-9. generáció ellen sem kellett szégyenkeznie.
Egyértelmű előrelépés, főleg ha adni lehet majd az órajeleknek is egy pofont kifejezetten fürgék lesznek.
Ár/érték arányban és amúgy is, elég szépen "fognak" szerepelni.
Sosem voltam egyik gyártó védőszentje sem, de már annyira sok van az Intel rovásán,hogy aki észszerű, erős és jó ár/értékű masinát akar az AMD-be fog gondolkodni. -
Sirandrish
legenda
válasz
SECTORnooB
üzenetére
En konkrétan arra számítottam hogy a 3800x es főleg a 3900x lenyomja a 9900k-t.
Vagy csak reméltem?
lehetséges.... -
carl18
addikt
Bár nem tudom jó helyre rakom-e fel kérdésem. Érdeklődnék az AMD által kiadott ár csökkenés mikor fog hozzánk elérni? Ryzen 1600 80 dolcsiért megy amerikába, 2700X 200 dolcsi, és a 1950X 16 maggal 329 dollár.
Utobbi 16 magos cpu most nálunk elég durva 220E forint körüli áron megy. Gondolom ez is olyan mint más hardvereknél évekig ennyiért adják. -
SECTORnooB
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Sztem ezt sejteni lehetett, nem degradálni akarom az AMD-t, de sejthető volt, hogy kompenzálni akar a magszám duplázással. Sajnos még nem tudjuk mennyi lesz a "vége" mhz-re lefordítva, én az üveggömbe tekintve 4.5Ghzre saccolnék.
-
Samott
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ha procit vizsgalnak nem az a lenyeg, hogy meg veletlenul se legyen vga limites a teszt? Es pont ezert tesztetek alacsony felbontason?
-
Samott
addikt
Kiszivargott nemet teszt: AMD Ryzen 9 3900X 12 Core and Ryzen 7 3700X 8 Core CPU Review Leaks Out
-
Gyuri27
félisten
válasz
Sirandrish
üzenetére
Mer nem zen2 úgy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- LEGO klub
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core I7 12700F - 12mag/20szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- LG UltraGear 38GN950P-B Monitor! 38" 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) AMD Ryzen 3 1200 4-Core 3.1GHz - AM4
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo Legion Slim 5 Ryzen 7 7840HS 16GB 1000GB RTX 4060 OLED 120Hz 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez azért már egy szintje az agyatlanságnak...