Új hozzászólás Aktív témák
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
#16820480 #784 üzenetére
Az egész azzal kezdődött, hogy a VSD5 lehalt és tartalék fülesként csak az SE-215 volt kéznél (alapvetően csak a notebook mellé használom ha éjszaka játszom), és az SE-215, azért nem egy VSD5, de még a VSD2S is megszorongatja helyenként.
Itt határoztam el, hogy akkor ideje teljes szettet cserélni, jöjjön aminek jönnie kell.
Armatúrásból lett volna egy Shure SE535 LTD, amit eBay-ről rendeltem kb. az AK-val egy időben (full dobozos), egyetlen probléma volt vele, hogy teljesen fake volt (kamu kiegészítők, azok is hiányosan, ócska műanyag sorja a hangvetőcső végén, akkora sötét karakter + bassline mint a ház, vélhetőleg valamilyen low-cost basshead dinamikus driver rejtőzik hamisítvány belsejében), abból full refund lett persze, aztán az RHA mellett kötöttem ki, még anno a Cowon M2-ről is hallgattam a T10/T20-at és az tetszett, kényelmes volt.
Aztán az AK-val visszatértem még egy kör hallgatózásra és T20 lett a vége (kicsit féltem a fém háztól, hogy túl hideg lesz a retardált fülemnek, de a gyakorlatban teljesen jól elvagyok vele).
Majd ha rettenetesen felvet a pénz, akkor megyünk tovább armatúrára, de triple vagy quad rendszer lesz belőle minimum, esetleg hibrid armatúra + dinamikus kombóval, de addig még van idő, most élvezem ami van.
Meg őszintén szólva attól kicsi félek, hogy oké, hogy az AK + RHA most jól muzsikál, de feljebb haladva szépen tud fogyni a tolerancia is az eszközökből bizonyos felvételek után, és nem szeretném a kedvenc metál cuccaim 90%-át kukázni. Továbbá fontos megjegyezni, hogy armatúrás téren szűkösek az ismereteim, egy csomó mindent szeretnék még meghallgatni, mire kitalálom, hogy mi legyen a lehetséges utód az RHA után. -
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
válasz
#16820480 #774 üzenetére
Középen egy Hivox Alces 3 van (ennek a hátulját látod a képen), amiből két pointe tápkábelen megy az áram a dac-ba és erősítőbe.
Tápkábel verziójára nem emlékszek. Igazából márkára sem emlékeztem, csak leolvastam a kábelről.Úgy rémlik, hogy csere-berével kerültek hozzám.
-
Bodz
nagyúr
válasz
#16820480 #751 üzenetére
Hehe, tán nem tetszik a Pio retro kinézete?
Amúgy több ok miatt se lenne nekem jó a Teac. Nincs távirányító, ennél fájóbb, hogy a vonalkimenet fix, nem szabályozható, ami elég cumi a studio monitorokkal.
A hangbeli különbség érdekes a két dac-nál, teljesen más felfogás. A Pio precízebb, technikásabb, nagyobb felbontású, a Teac pedig inkább mókás a harapós mélyeivel, melegebb hangjával. -
AGE-T
őstag
válasz
#16820480 #712 üzenetére
Hát ugye jelenleg csak tesztelem, megkaptam pár napra. De negyon motoszkál bennem a kisördög, hogy egy ennyire jól működő, ilyen jó hangú cuccot csak nem kellene kihagyni. Viszont ott van az is, hogy asztali cuccot akartam eredetikelg, és 90e környékén már lehet lőni TC impactot, valami erősítővel... Meh, nehéz az élet
Kemcso:
Azért nem Benchmark, akkor nem agyalnék rajta. Ebben is az a dac van, mint a dx90-ben, de picit mindenből több, nagyobb, részletesebb. Én imádom a Sabre hangját, Oppo-ék kihozták belőle azt amit kellett. Neten a kritikák csak pozitívak, főleg az ár tükrében. Egyedüli bajom vele, hogy mind a két végén kell beledugni kábelt, amitől a hordozhatósága megkérdőjelezhetővé válik. Kellene egy L alakú lightning kábel. -
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #558 üzenetére
A 846-nak karakterisztikában hasnló a mélye az LCD-khez. Csak az LCD-k sokkal jobban ütnek. Mélyebbre mennek, erőteljesebbek. Olyan mintha nem is fejesből jönnének, hanem egy koncerten hallgatnád azokat.
Szerintem akkor te túl érzékeny vagy a mélykre. Az LCD-nél nincs olyan, hogy nincs jelen a mély.
-
raven12
senior tag
válasz
#16820480 #554 üzenetére
én sem láttam még planar stax-ot.
Nekem egyáltalán nem tűntek basshead-nek az LCD-k, velem van a gond?
Nem fogott meg a hangjuk, de Antelope-ról hallgattam valami komolyzenét (nem saját), az nagyon brutális volt
Egyébként meg az LCD-k nagyok nehéz fejesek.ATH-knak meg nem tetszik a buta fejpántjuk.
Én már azt várom, hogy újra meghallgathassam a DT990Pro-t, és remélhetőleg el is dől, hogy meg kell vennem. És akkor viszonylag olcsón megúszom egy rohadt jó fejessel
Ott a külsővel is minden rendben volt, minőségi anyagok, nagyon kényelmes, nagy szorítóerő, ha kell....
-
-
vodkaboy22
addikt
válasz
#16820480 #540 üzenetére
Lehet azért mert az első pár fizetett 'tapasztalatot' kezdi túl harsogni a normálisabb emberek véleménye.. És a végén kiderül hogy dinamikus fejesbol megint csak kompromisszum lesz még ha az 350k is...
A Hd800rol is az elején mindenki azt mondta hogy a világ legjobb fejese aztán a marketinget elnyomta a tömeg véleménye...
De én ezen meg se lepedők a k812 is csak dinamikus... Egy stax-ot vagy audizet nem fog behozni... -
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #544 üzenetére
Az nem jó. Túl nehéz nekem. Hosszabb távon kényelmetlen.
Amúgy meg a LCD2 túl sötét hangképű "kicsit" ráül a mély a középtartományra. Az LCD3 az már jobb, viszont indokolatlanul drágának tartom. + Ehhez nagyon jó erősítő kell. Ami nekem nincs. (semmilyen sincs....
)
Az új LCD-ket meg nem ismerem. De azok is magyar áron fél milla körül vannak.
Az biztos jó lehet!
Amúgy szerintem nem kizárt, hogy az akg-t meg lehet hallgatni valahol Pesten. Csak utána kéne járni...
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #540 üzenetére
Hát szerintem azért (is) lehet, nála jobb a fostex, mert az akg fejeseknek általában hiányzik az aljuk. Kivétel, ha sileo-ról hallgatod azokat.
A fostex-nek meg nagyon nem hiányzik az alja. Az 846 után kell a mély. Nagyon kell!Nembaj, de legalább te is tesztelheted!
Ha hozol nekem!
-
vodkaboy22
addikt
válasz
#16820480 #530 üzenetére
Az akg-re se lehet ezt rahuzni... Mióta megvettek őket nagyon konyul lefelé a minőség és az ár felfelé nő meg már régóta nem tud csak pár eset kivéve monitor igényeket kielégíteni.
Pl van egy ismerősöm aki vett egy 812est nagy hangfalas mániákus és ha ő azt mondja hogy a812 totál hifis hangú akkor még hiszek is neki de sok review is ezt írja róla... -
GML
őstag
válasz
#16820480 #525 üzenetére
8-án voltam a Zsoltnál farsangolni. Ott rátettem a Q701 egy Canopus-ra. Tudom, hogy nem minden fejes/amp páros jó, de egy HD650-et lekőrözött így. Sokkal több és tisztább a magasok megjelenítése. A mélyekről nem tudok nyilatkozni. Nem volt. Vagy nem tudom. Lehet ennyi a maximum?
-
raven12
senior tag
válasz
#16820480 #494 üzenetére
Sőt, nagyon könnyen hajthatóak, talán még egy 600ohm-osat is meghajtana, csak attól félek, hogy leginkább a hangerőre korlátozódik a dolog, és egy asztalival túl sokat javul a kép
Mindenesetre ha így van, akkor kell az asztali erősítő. De ez még odébb van, előbb még lesz egy fejestalálkozó is
-
filózoli
senior tag
válasz
#16820480 #363 üzenetére
Állóképben is jobb a 70D. Ugyanaz a 19 pontos az AF-rendszere, viszont 1 FE- vel jobb az ISO-performance-a.
Ez pedig fontos. ISO 3200 teljesen bevállalható vele. (Vagyis lehet próbálkozni 6400-al is.) Videóban pedig az abszolút nyerő az új AF-je miatt.Nekem a füles kényelmesebb. Szinte nem is érzem sokszor, hogy rajtam van - ugyanez a fejesről nem mondható el. Ráadásul a fejessel mozogni sem tudsz - semennyire sem.
Ati: Lehet, hogy itt a Ph-n divat szidni a Sennheisert, de ezen kívül semmivel sem tudod alátámasztani a véleményedet, csak puffogtatsz, mint egy papagáj. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Sennheiser nem csak hangminőségben kiemelkedő, hanem elég tartós és megbízható termékeket is gyárt. Az öreg HD 565 fejesem például már 14 éves, túlélt két CD játszót - és még mindig működik...
Amúgy pedig a Sennheiser nem véletlenül állítja, hogy az IE800 high-end fejes minőségű hangot állít elő. Summa summarum, ezentúl bizonyítékokkal is gyertek, mert uncsi ez az ovis divatozó puffogtatás - már bocsánat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0!
- Riverside 500
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - Ezüst - MAGYAR(2025) - mw0w3mg/a - 3 év garancia
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest