- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android szakmai topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
PR0JECTNR56
addikt
Árban 400k-ig bezárólag szeretnék maximum elhaladni (ha kicsit több kell hozzá az még belefér), a jelenleg szolgáló Shure SE846 pedig a laptop mellé megmaradna, mivel a hiányosságai ellenére (középtartomány lehetne részletesebb és dominánsabb és noha a magas hangokból a visszafogottabb megoldásokat szeretem, itt kicsit jobban vágva van mint kellene) is számomra egy szórakoztató karaktert hozott és autószimulátorozáshoz/digitális alkotómunka mellé zenét hallgatni egy decens megoldás.
A másik dolog, hogy jobban megszeretnék ismerni többféle karaktert és technikai megvalósítást is (főleg JHA és 64Audio innovációi érdekelnének a gyakorlatban), mert úgy gondolom a mostani tapasztalataim alapján nem lehetetlen vállalkozás az általam hallgatott műfajokat aránylag jól/univerzálisan kiszolgáló armatúrás (vagy hibrid) fülhallgató megtalálása egy olyan barátságos forrás mellé, mint a Plenue 2 MK1.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
#16820480 #784 üzenetére
Az egész azzal kezdődött, hogy a VSD5 lehalt és tartalék fülesként csak az SE-215 volt kéznél (alapvetően csak a notebook mellé használom ha éjszaka játszom), és az SE-215, azért nem egy VSD5, de még a VSD2S is megszorongatja helyenként.
Itt határoztam el, hogy akkor ideje teljes szettet cserélni, jöjjön aminek jönnie kell.
Armatúrásból lett volna egy Shure SE535 LTD, amit eBay-ről rendeltem kb. az AK-val egy időben (full dobozos), egyetlen probléma volt vele, hogy teljesen fake volt (kamu kiegészítők, azok is hiányosan, ócska műanyag sorja a hangvetőcső végén, akkora sötét karakter + bassline mint a ház, vélhetőleg valamilyen low-cost basshead dinamikus driver rejtőzik hamisítvány belsejében), abból full refund lett persze, aztán az RHA mellett kötöttem ki, még anno a Cowon M2-ről is hallgattam a T10/T20-at és az tetszett, kényelmes volt.
Aztán az AK-val visszatértem még egy kör hallgatózásra és T20 lett a vége (kicsit féltem a fém háztól, hogy túl hideg lesz a retardált fülemnek, de a gyakorlatban teljesen jól elvagyok vele).
Majd ha rettenetesen felvet a pénz, akkor megyünk tovább armatúrára, de triple vagy quad rendszer lesz belőle minimum, esetleg hibrid armatúra + dinamikus kombóval, de addig még van idő, most élvezem ami van.
Meg őszintén szólva attól kicsi félek, hogy oké, hogy az AK + RHA most jól muzsikál, de feljebb haladva szépen tud fogyni a tolerancia is az eszközökből bizonyos felvételek után, és nem szeretném a kedvenc metál cuccaim 90%-át kukázni. Továbbá fontos megjegyezni, hogy armatúrás téren szűkösek az ismereteim, egy csomó mindent szeretnék még meghallgatni, mire kitalálom, hogy mi legyen a lehetséges utód az RHA után. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
PR0JECTNR56 #778 üzenetére
-
PR0JECTNR56
addikt
Eddigi tapasztalataim alapján a Cowon-ok hangzása számomra a legkellemesebb, plusz ez a lejátszó abban az ársávban kapható, ahol eléggé halott a kínálat.
Cowon J3-al megegyező hangzás 41k-ért (eBay, japánból, sarcok megúszva), frissített Jet Audio 5-el, szóval tipikusan Cowon koncepció: jó minőségű műanyag ház, érintőkijelző + mindenre fizikai gomb a készülék oldalán.
Röviden az M2-ről:Pozitívumok:
+ 90 órás működési idő
+ elképesztő kompakt méret normálisan kihasználva (a hosszabb szálú gyufásdoboz méreteivel megegyező, szemből pedig nagy területet foglal el az érintőkijelző)
+ J3-al megegyező rendszersebesség
+ micro USB csatlakozó használat a Cowon egyedi csatlakozója helyett
+ 16GB belső memória (van belőle 32GB-os is), micro SD-vel bővíthető ez is
+ UCI modolhatóság, tehát flash formátumú fájlokkal, egyedi felhasználói felület (Cowon C2 témák gond nélkül mennek rajta)
+ apróság, de nagyon ízléses csomagolásNegatívumok:
- jó minőségű, de rezisztív technológián alapuló, fényes kijelző, ami a mai korban már elég gyenge a mostani elvárásokhoz képest (viszont a betekintési szögek, fényerő és színek nagyon szépek, a felbontása szintén kevésnek tűnhet, de egy lejátszónál szerintem a rendszer reakcióideje és üzemideje magasabb prioritás, mint a nagy felbontás)
- maximum 32GB-os micro SD-t fogad, de elméletileg 64GB-os kártyát is tud használni FAT32-re formázva
- alapból a felhasználó felület szerintem nem a legfunkcionálisabb és tartalmaz néhány felesleges effektet, de ez a fent említett UCI-vel másodperceken belül módosíthatóLesz majd róla egy normális logout cikk is, ahol részletesebben mesélek róla.
-
PR0JECTNR56
addikt
Az X1-et náluk próbáltam ki.
Mondjuk a probléma az, hogy Debrecenben tanulok, tehát, amikor legközelebb megyek barátnőmhöz Bp-re és őt sem akarja a BME leölni, akkor elnézünk az iJoe-ba és meghallgatom a többit is.
Valahányszor lejátszóvásárlás elé kerülök mindig elfog az a kellemetlen érzés, hogy ténylegesen sohasem lehet elég pénzt égetni a kellemes hangzás oltárán. -
PR0JECTNR56
addikt
Nem zárkóznék el attól sem, viszont 70k a teteje a projektnek, akármi is történik ennél többet nem tudok rákölteni egyetem mellett (láttam a hardveraprón lévő X5 gen1-et, megfontolandó).
(#693) kemcso: A legjobb az lenne ilyenkor, ha a komplett Fiio paletta kivonulna hozzám és végre végigpróbálgathatnám mindet egymás után.
Hát igen, az X5 gen1 nem éppen kompakt darab, a J3 után még az X1 is pufóknak tűnt, az X3k ugyanaz csak még vastagabb, az X5 gen1 meg mindkét Fiio lejátszóhoz képest hatalmas.
Nem lesz egyszerű döntés ez sem úgy érzem, különben is régen minden jobb volt, akkor fogtam magamat és vettem egy J3-t, mert az jó és kész. -
PR0JECTNR56
addikt
Elment egynek, amire számítottam az tudta, de hiányzott az a fajta "lélek" (talán nem ez a legjobb szó rá) a hangjából, aminek az élményét a J3 például simán tudta és bármikor mosolyt csalt az arcomra.
Viszont a Hongmi 1S meglepően jó hangban telefonhoz képest, kellemes meglepetés volt, hogy az X3K-ig nem fogcsikorgatva kell majd zenét hallgatnom út közben. -
PR0JECTNR56
addikt
Minden jónak eljön a vége, de fájó szívvel váltam meg a Cowontól, remek kis lejátszó még mindig.
Az X1 megvétele előtt más igények kerültek előtérbe mint anno a J3 esetében, de majd részletesebben mesélek róla egy logout bejegyzés formájában.
Elsőre azt kaptam amire számítottam, nagyon rövid címszavakban: remek anyaghasználat és felépítés, stabil és megfelelő tempóban működő rendszer az 1.4-es firmware alatt, mindent le tud játszani, jó teljesítményű erősítő, ugyanakkor a hangzásvilága és a karaktere sokkal kevésbé toleráns a fülesekkel mint a Cowon, mindenképpen melegebb hangú fülhallgató igényel, mert rossz választás esetén kellemetlen hangot tud produkálni (Vsonic VSD2S-el szerencsére jól kijön alapvetően), az akkuidő pedig gyenge a Cowonhoz képest. -
PR0JECTNR56
addikt
A rendszer lelke a jó öreg J3-as, egy 32Gb-os Samsung kártyával a fedélzeten és a Lynx moddal, Rearth Ringke szilikontestbe zárva. A füles a Shure SE-215, most éppen aktuálisan gyári felállásban, egyedüli módosítás egy vékony szűrő szilikonharangban, időnként Sony Hybrid vagy foam illesztékkel is használom és a képen is látható custom kábellel. A fejes pedig a Shure SRH-440-es modellje, a 840-es párnamoddal és a gyári "telefonkábelt" egyenesre cseréltem. Egyelőre ez minden, szeretem ezt a setupot, nagyon szórakoztató hallgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Futás, futópályák
- Napelem
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Hosszab bemutatót kapott a Mafia: The Old Country
- Dell notebook topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hosszabb bemutatón a NINJA GAIDEN: Ragebound
- További aktív témák...
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Asztali PC , R7 8700F , RX 7800 XT , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 1TB HDD
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest