- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
guti86
tag
én is így gondoltam akkor köszi szépen. most 2 giga 667es ram van benne ami valóságba ugye csak 333, ha 800hzes ramot veszek bele és 4 gigát akkor sztetek mennyivel lesz gyorsabb? megéri az árát?
az ipon.hu -n találtam kb 8 fajtát is ami sztem jó, darabja 7-8 ezer ftért. pl ez:http://ipon.hu/webshop/product/samsung_2048mb_notebook_ddr2_800mhz/18493
mit gondoltok?
-
spyduck
nagyúr
Az adataimnál elolvashatod de volt azokon kívül jó pár, van némi tapasztalatom mi számít egy notinál. A két legfontosabb dolog a support és az anyagminőség, az MSI mind2-ben a legalján áll. Hozod példának, h nem volt cpu ventilátor a Dell-ben, ez megesik bárhol, de ha visszaolvasod az MSI topikot minden tulaj arra panaszkodik, h behalt az ex610 vagy ex600 ventilátora, ha lett volna más notid értenéd miről beszélek.
-
Blastah
csendes tag
Írtam XD Pl: Bioshock. De igazábol jobban agaszt, hogy akárhogy keresgélek fórumokon erről a kékhalálrol, egyre jobban félek, hogy a RAM vagy túlmelegedés okozza...Újratettem a Vista-t egyszer már megint bejátszotta, mikor befagyott a RICOH CARD READER driver telepítése. Az összes driverem az MSI oldalrol van most, kivéve a hangkártyáét, az a legújabb Realtek...
-
helkis
veterán
nálam egy ilyen van a gép alatt: CM W2 black
igazából még nem sokszor volt bekapcsolva, a kialakítás miatt kellően tud levegőt szívni a noti maga alatt. ha túlhajtva használnám full-terhelés alatt, akkor valszeg mennének a ventik is.. -
sdombi
tag
-
Coolmat
őstag
Köszi szépen, közben rákérdeztem jópár dologra az Iponosoknál, ők pedig küldtek egy excel filet, amiben fel vannak a sorolva az MSI notik pontos specifikációval (azt írták, ez a disztribútortól származik). Azért egy-két érdekességet ebben is felfedeztem:
GX600PX-214HU: nem írnak S-video kimenetet rá, a támogatott Wifi szabványra ABG-t írnak, valamint 3*USB port van ezen is feltüntetve, minden más stimmel.
GX610X-059HU: a Wifi szabványra AGN-t ír (ezekszerint felcserélték volna a két típusnál ezt?), továbbá egy I (mint igen) virít a táska/egér opciónál. Tényleg kaptál hozzá táskát/egeret? -
Imibácsi
aktív tag
Nem érdemes. Végülis nem melegszik jobban, meg szerintem nem is lehet annyira zavaró, ha elmúlik. Egy kis sercegés miatt akarsz 2 hétig nélkülözni?
Mellesleg nekem a DVD zúgott mint az állat. A vicces csak az volt, hogy ezt mindig csak egy bizonyos DVD olvasásakor csinálta
-
Balázs1986
őstag
A c a hőmérsékletet jelenti most?
Ha igen, akkor az optimális egy nagyon jó kérdés, sokan sokfélét írtak már itt, ahogy olvastam
Főleg laptopnál, ahol kicsi a hűtési felület, meg a légmozgás se valami nagy, nem lehet szvsz igazán megmondani, mi az ami igazán jónak minősül, ez erősen processzortípus- és házkialakítás függő, meg a ventik minősége ugye... Sőt, olyan dolgoktól is függ, mint pl. hogy sima íróasztalon van, vagy mondjuk az ágyadon, ahol egyrészt a szöszt is beszedi, másrészt jobban besüllyed és nem mozog úgy a levegő (kipróbáltam, vicces, de mikor íróasztalon 55°C volt, utána ágyon <2min 70°C lett)
Erős processzorhasználat közben 80°C fölött, anélkül 60-65°C fölött kezdj aggódni szerintem.
Winyó hőmérséklet pedig hát...az ex700-ban itt még nem volt 45 fölött. -
Balázs1986
őstag
Notebook Hardware Control
Hőmérséklet figyelés, akkumulátor töltöttség figyelés, energiagazdálkodási beállítások, ilyesmi...jó kis program, memóriából (nálam) csak 4-5Mb-ot eszik háttérben futáskor -
helkis
veterán
ha 5percen belül jut eszedbe valami akkor (mod) gombot használj, mert a modik nem szeretik a floddot..
pár eredményem a GX700PX200-al (gyenge a proci)
xpsp2-msi-nvdriver, default,
xpsp2-hackelt nv-driver, default,
xpsp2-hackeld nv-driver, tuningal -
Balázs1986
őstag
Nem jutott eszembe időben, így már csak külön hsz-ben tudom adni a linket, bocs a duplázásért...
Nekem bevált, volt egy ismeretlen ACPI driverem, de ez után eltűnt. Hátha neked is bejön ;)
(Explorerrel indítsd, Firefox-szal nekem nem működött, de írja is hogy ex kell hozzá meg activeX)
-
hát, ha neked az jó, hogy mindig 100%-on pörög a proci (melegszik és fogyaszt rendesen), és nem csak akkor, amikor ténylegesen szükség van rá, akkor oprendszer alól;
xp - vezérlőpult -> teljesítmény és karbantartás -> energiagazdálkodási lehetőségek -> energiagazdálkodási sémák -> mindig bekapcsolva (ekkor tápról és akksiról sem veszi le az órajelet), illetve otthoni/irodai asztali (ekor tápról nem, de akksiról leveszi az órajelet)
vista - vezérlőpult -> rendszer és karbantartás -> energiagazdálkodási lehetőségek -> (használt) séma beállításainak módosítása -> speciális energiaellátási beállítások módosítása -> processzor energiagazdálkodása -> minimális processorteljesítmény: 100% és maximális processorteljesítmény: 100% (igény szerint hálózatnál és akár telepnél is)
bios - manual - bios setup -> advanced menu -> powernow
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- E-roller topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest