- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Külföldi SIM-ek itthon
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabi[mf]
aktív tag
válasz
nagynorbi #1201 üzenetére
úgy nekem sem indult be a gépem mint már írtam, de iszont úgy hogy ha a procitól távolabbi 2 slotba rakom akkor is tökéletesen megy egyenlőre, prime stabil fél órája....viszont tegnap azért elkezdtem a tuningolást is, és már 215mhz-es fsb-nél fél óra COD2 után magától újraindult a gép, na erre mi is a megoldás? (olvasgattam a topicot már csak nem emléxem...
)
-
Száni
tag
válasz
nagynorbi #1199 üzenetére
Elméletileg, csak nem dualban, bár még nem próbáltam úgy. Te már igen? Azt mondják nincs nagy különbség (márha működik télleg), inkább az intel érzi meg a DC-t.
Lehet kipróbálom este. Bár inkább sörözni kéne, olyan szép idő van, ehelyett itt gúvadok a melóhelyen...
Üdv G. -
Thunder78
őstag
válasz
nagynorbi #1150 üzenetére
Ennél az alaplapnál én pont a BIOS-frissítéssel jártam meg. 3500+-os Venice E6-om volt benne és annál nem engedte a memória beállításokat állítgatni (pl. CR kint sem volt).
Frissítettem, utána meg el sem indult a lap. Egyis ismerős operálta meg, hogy újra működőképes legyen, aztán visszatöltöttem a gyári BIOS-t (backup rulez). És gyorsan el is adtam, váltottam PCI-E-es lapra.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
nagynorbi #1150 üzenetére
Az már +volt az X2 miatt, a nélkül nem ismerte fel, hogy dualcore-os a cpu. Az előzővel nem volt ilyen baj! Memóriát állítgattam (2T-ről 1T-re) de az időzítést is lejebb venném most, mert alapból 3-4-4-4-8 és 2T mellett 3-3-3-3-7 simán, vagy még alacsonyabban is menne!
-
brd
nagyúr
válasz
nagynorbi #1124 üzenetére
Előfordulhat.
Egyébként kezd telelenni a tököm ezzel az alaplappal, azért vettem ilyet használtan (már gari sincs rá, bár ezt tudtam, amikor megvettem), mert jó kis tuning lapnak tűnt, mások tapasztalatai alapján. PCI-e-re nem volt szükségem, sokat nem játszom, és a régi VGA-m akkor is jól teszi a dolgát, viszont úgy tűnik, rosszul kezeli a memóriákat, a procihoz közeli foglalatokban már 235 körül hibázik directx (vagy inkább 3D közben, de csak újabb játékokkal ??), a messzebbiekben bírja 245-ig is, feljebb még nem néztem (260-ig bírják elvileg a RAM-ok), de itt kicsit lassabban kezeli a RAM-okat. Az biztos, hogy mégegy AGP-s lapot nem akarok vásárolni (sajnos a gyártók halálra ítélték az AGP-t, pedig a PCI-e-nek tulajdonképpen egy VGA estén semmi előnye...), így vehetek majd VGA-t is.Arghhh.
Az viszont furcsa, hogy a tesztprogramokban (memtest86+, S@M, Prime95, stb.), ill. bármilyen más, nem 3D-s program esetén nem hibázik, csak akkor, ha 3D-s alkalmazást futtatok, de nagyon úgy tűnik, hogy a memóriakezeléssel lesz a bibi, mert ha mondjuk visszaosztom a RAM-ot, akkor semmi probléma. -
brd
nagyúr
válasz
nagynorbi #1107 üzenetére
Akkor nem hiszem, hogy az a baj. Esetleg még az AGP frekit állítsd át 67-re, ezt is olvastam ugyanabban a tutorialban. Régebben (gondolom BIOS-függő volt) csak így lett fix az AGP/PCI, hátha ez is bibi még (?)...
Megkérdezném a tulajoktól: náluk hogy van feliratozva, ill. színkóddal ellátva a memóriafoglalat? Nekem elég furán működik a dolog, az előző procinál a proc.foglalathoz közelebbi slotokban (2-es 4-es, a felirat szerint és így dual channel) működött tökéletesen, most pedig a messzebbiekben tűnik jónak... -
brd
nagyúr
válasz
nagynorbi #1097 üzenetére
Mentsd le előtte a gyárit ugyanoda, ahonnan a mod BIOS-t beírod, hátha valami gikszer lesz és ha nem így csinálsz, akkor nem lesz géped, amivel letöltsd az MSI-től a gyárit.
Bármilyen BIOS-t beleírhatsz, itt nem úgy működik, mint pl. egyes optikai meghajtóknál, hogy a régebbit már nem tudod visszaírni (bár általában arra is van megoldás).
A kikapcsolás bármitől lehetett, akár egy egyszerű áramingadozás is elég hozzá. -
marcee
addikt
válasz
nagynorbi #1089 üzenetére
A winflash-el tudsz frissíteni és downgrade-elni bármilyen bios-t. A LiveUpdate könyvtárában megtalálod.
Megoldotta a problémádat a bios frissítés, mert ezt nem írtad?
Nekem valami sideeffect (vagy milyen) 1.c mod bios-om van most, de kb 3-4 naponta se szó, se beszéd kikapcsol a gép. (amúgy éjjel nappal megy a gép). Lehet, hogy visszarakok valami korábbit, mert eddig ilyen gondom nem volt. -
Celeborn
tag
válasz
nagynorbi #1089 üzenetére
A Flashelő progi lehetőséget ad a BIOS lementésére, de ha floppy-ról csinálod, akkor azon úgysem lesz hely lementeni. Viszont le lehet tölteni azt a BIOS verziót is az MSI oldaláról ami most van a gépeden. Azt utólag visszatöltheted rá, csak utána kell majd egy clear CMOS jumperelés, különben nem biztos, hogy elindul.
Az én problémám:
Egyébként kipróbáltam, hogy csak 1 RAM-ot teszek be, úgy sem ment (az 1-es foglalatban). Ráadásul mindenképp egymás mellé akarom tenni őket, hogy duálban menjenek. Lehet, hogy sokat várok a géptől? Én nem várok többet, mint amit papíron tudnia kéne. Ezelőtt intel gépem volt, és gond nélkül ment duálban a két Samsung modulom CL2,5-ben. Ebben az újban se a Samsung, se a Kingmax nem működik rendesen. El vagyok keseredve.
Nem lehet, hogy nem is a RAM körül van a gond? -
Száni
tag
válasz
nagynorbi #1077 üzenetére
Helló!
Nálam pl. az 1.8-as biossal nem mentek rendesen a RAM-ok a 3-4-es slotban (proc. hűtő miatt akartam felrakni), csak az 1-2-ben (minden előjel nélkül újraindult a gép, Prime95, memtest86 is hibát észlelt). Most az 1.d modded by sideeffect bios van fent, azzal tökéletesen megy (nem kevés érdeme van a finomhangolásban brd-nek).
Ha gondolod próbáld ki ezt a biost is.
Üdv G. -
brd
nagyúr
válasz
nagynorbi #1072 üzenetére
Most így hirtelen nem tudom, hogy melyik az 1-2-es, ill. a 3-4-es RAM slot, de valahol olvastam, hogy korábban a processzorhoz közelebbi slotokban működött csak rendesen memória, ennél az alaplapnál (ill. volt, akinél működött, probléma nélkül). A leírás szerint ez egy BIOS frissítéssel korrigálásra került. Lehet, hogy teljesen mégsem?
-
X@b3e
addikt
válasz
nagynorbi #1064 üzenetére
Ha minden kötél szakad, Gianniban megbízhatsz, korrektül műxik nála a gari, de nem állítanám biztosra, hogy nem vmi beállítgatás-dolog van jelen esetben... Nekem is csinálta amúgy a táp egy időben ezt a bekapcsolósdit, csak már nem emléxem, mit okoztam vele, h elmúljon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest