- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Száni
tag
válasz
Celeborn #1183 üzenetére
Hello!
Nálam is csak feszemelés segített. Átlagban a lap a műszeres adatokhoz képest 0,2V-tal mutat kevesebbet. Itt jegyzem meg, h. múltkor elírtam a 12V-os műszeres értéket. Az nálam ui. 11,8V terhelve a korábbi 11,6V helyett (egyébként az alaplap nálam 11,61V-ot mutat). Sorry!
brd:
Te kicserélted a chiphűtőventit bordára, vagy csak félreértelmezem. Ha igen, akkor h. a bánatba fért be?
Üdv G. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Celeborn #1162 üzenetére
Kicsit Mistr@losan hangzik a story...
Ott szoktak ilyen ''kedvesek'' lenni ilyenkor...
Add el a lapod és válts pci-x--re.Talán úgy bukod a legkevesebbet. (persze ha sikerülne vhogy +csinálnod az lenne a legolcsóbb)
Nálam is szarakodott de: 1. új BIOS 2. új XP 3. Proc driver fel
és láss csodát, a napokig tartó szívás egycsapásra megszűnt!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
brd
nagyúr
válasz
Celeborn #1155 üzenetére
Nos, nekem elegem lett, kezdem az alapról. Utolsó gyári BIOS, alapórajelen, ok. Most 210-es külső órajelen próba. Ofcoz minden lényegtelen lehúzva/kikapcsolva BIOS-ban, ami nem kell, csak winyó, meg VGA van benne (ill. hang, meg LAN, de ezek nem okoztak problémát, mindegy volt, hogy be vannak-e kapcsolva). Egyébként én próbáltam olyan rammal is, ami egy San Diego mellett 100%-os volt, ott soha nem hibázott tuningolva (225 körül ment), itt (X2-vel) még 215-ön is hibázott, úgyhogy én egyelőre az X2-re gyanakszom, hogy ennyire kényes a memóriára (nem típusra, hanem órajelre). Esetleg még az alaplap feszgenerátora esélyes, bár maga a fesz nem ingadozik különösebben. Megjegyzem, a mostani RAM-om 250-es gyárilag és a proci-t visszaosztva is hibázik valami 250-en.
-
Száni
tag
válasz
Celeborn #1155 üzenetére
Ha ez számít: nekem is Kingmax Superram van bent 1T 2.5-3-3-7 időzítéssel az 1-2 slotban és hibátlanul fut (visszaosztva 150MHz-re most jár 200-on, a feszesebb időzítésre már nem túl jól reagál terhelés mellett). A 3-4-ben járattam korábban, de ott idővel vagy kifagyott, vagy újraindult a gép (de ezt már eccer írtam).
Mellesleg k. sokat szívtam ezzel a lappal én is főleg biosok miatt (pl. a sokak által dícsért 1.37 mod bios-szal nálam x időn belül tuti kékhalál volt, 1.8 billegális, 1.9 még rosszabb...), de a hálókártya sem egy életbiztosítás. Cserébe szép feketeés van egy csomó bütyök meg ketyere ráaplikálva. Ja és ha nem kapcsolom be akkor még halk is. (az már az én balf@szságom, h. nem tudok betenni rack-et, mert olyan házat vettem ami túl keskeny és beleakad a keret 2 kondiba. Már gondoltam rá, h. leszedem, hátha nem is kellenek
)
Üdv G. -
Mr_Raven
csendes tag
válasz
Celeborn #1132 üzenetére
Cs.
Ha a kép szétesik a játék közben ,akkor nem valószínű, hogy a lap vagy a memó. fagy., hanem a videókarid. Szerintem próbáld cserélni a videókarit, ha a kép szétesik.De szerintem tegyél fel 1 szűz windowst, és úgy tesztelgesd a gépet. Felejtsd el az Ati toolt. 1 időre, meg a többi 'szarságot'. Kennyél fel referenciadrivereket, úgy próbágasd. Ja a core center összeakad az everestel , és nállam is ilyen sok badarságot ír ki.
Sok sikert. -
X@b3e
addikt
válasz
Celeborn #1109 üzenetére
Ha ez valós lenne, akkor már a Guiness-rekordok könyvének a lapjain lennél
nagynorbi Nem a 6x250 sok, hanem arra írtam, hogy nem alapon járatod a procidat és nem feltétlenül a lappal van baj, ha nem megy. A tuning szerencse kérdése is. Nekem 290-es FSB-vel is stabil, úgyhogy a lap bírja. Szinkronban hajtottad a RAM-okat a CPU-val? Mert az sem bizos hogy alapból viszi az 500 MHz-t. HT szorzót és a RAM-okat is vissza kell osztani, vagy a RAM időzítéseket kell átállítani.
[Szerkesztve] -
brd
nagyúr
válasz
Celeborn #1116 üzenetére
Csak akkor végzi el az alaplap, ha be van állítva a BIOS-ban.
Nem tudom, hogy a Core Center pontosan hogyan működik, sosem használtam, az ilyen programoktól hülyét tudok kapni.Nagy, lassú és tele van hibával...
Azért gondoltam a Core Centerre, mert ha a processzor órajelét hibásan állapítja meg, akkor akár a ventit is kezelheti hibásan, vagy a hőfokot is olvashatja le hibásan. Lehet, hogy nem is kell futnia, hanem az alacsony szintű drivere kezeli a ventit, így lehet, hogy csak uninstallal tűnik el teljesen, de ez megint csak feltételezés.
Én a SpeedFan-t használom hőfokmérésre-ventiszabályzásra, mert bár a CPU ventire nekem teljesen jó a BIOS által nyújtott lehetőség, a másik szabályozható ventinél mindenképpen szükség van rá: az ide kötött venti a procihőmérséklettől függően szívja ki a levegőt a házból, ill. hűti a RAM-okat a SpeedFan segítségével. -
brd
nagyúr
válasz
Celeborn #1114 üzenetére
Nem a proci és nem a C'n'Q végzi a fordulatszám-szabályzást, hanem az alaplap (vagy külső progi, pl. SpeedFan, vagy CoreCenter).
Az alaplapi szabályzást a Cell Menu fölötti menüpontban tudod beállítani a BIOS-ban, hogy milyen hőmérsékletet próbáljon tartani, van a shutdown hőmérséklet, meg a másik, na ezt a másikat kell beállítani, mondjuk 40-re, vagy 50-re, a fan tolerance azt jelenti, hogy mennyire aggresszíven tegye ezt, tehát mondjuk már 41-nél tolja neki max fordulattal (pl. ha 5), vagy kényelmesen, fokozatosan, ahogy 41-2-3-ra növekszik a hőmérséklet, emelje a fordulatot (1). -
brd
nagyúr
válasz
Celeborn #1085 üzenetére
Próba ki, hogy a procihoz közelebbi slotokat töltöd fel a memóriával. A két különböző színű slotba helyezve kell dual-ban működnie.
Tudnod kell az X2-ről, hogy sokkal háklisabb a RAM-okra, mint az egy core-os A64-ek. Nekem pl., úgy néz ki, feszt kell emelnem a RAM-on ahhoz, hogy ugyanolyan sebességgel és időzítéssel működjön hibátlanul, mint pl. egy San Diego-s A64 mellett.
UDMA problem: kábelcserét próbáltál már?
Egyébként, akinek valaha volt gondja nForce-os driverekkel, árulja már el, legyen szíveshogy oldódott meg, ill. mitől volt a hiba, mert én jó 3 éve nforce-os lapokat (nf2, ill. nf3)nyúzok és soha semmi bajom nem volt a drivereivel, sőt, pl. egy VIA-s, vagy Intel-es driverhez képest (más alaplapon nyilván
) sokkal kényelmesebb volt, hogy a driverből állíthattam az átviteli sebességet, nem kellet regedites ''varázslathoz'' folyamodnom.
-
-
Száni
tag
válasz
Celeborn #1085 üzenetére
Szia!
Nekem is ATA33-nak látta (~UDMA2). Nézd meg az eszközkezelő/IDE ATA/ATAPI vezérlők fül alatt és állítsd át a Neked megfelelőre és iktasd ki a bios-os érzékelést. Nekem ez megoldotta.
A RAM-os problémára esetleg gyógyír az AMD CPU drivere. Mennyin futnak a RAM-ok, tuti egyformák? De majd brd úgyis megmondja a tutit.
(Nincs ezzel a lappal egyébként semmi gond....)
Üdv G.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest