- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagynorbi
aktív tag
Elméletileg akkor nem dual, viszont nekem úgy be sem indult a gépem
Az egyetlen működőképes beállítás az volt, ha a procihoz közelebb eső két slotban voltak a memók. A többivel vagy el sem indult, vagy egyfolytában újraindult.
Hát én többek között ezért váltam meg tőle.
Így több időm jut másra
[Szerkesztve] -
nagynorbi
aktív tag
Hát eddig jutottam, tovább nem akarom nyúzni, mert úgy néz ki, hogy ez a vége.
[link] -
nagynorbi
aktív tag
Ma leváltottam a lapot az Abit-ra, és nem bántam meg eddig.
Úgy néz ki, hogy az MSI-nek volt valami gubanca, mert az Abit-ot tudtam használni 2700MHz proccal, ramok vissza 333-ra HT3
Most 2500-on megy a proci szinkronban a ramokkal.
Még majd tesztelgetek egy kicsit -
-
nagynorbi
aktív tag
Az a baj, hogy az embernek moddolt biosokkal, meg egyéb technikákkal kell kisérleteznie ahhoz, hogy rendesen működjön az amúgy sem olcsó alaplapja.
Szerintem ez nincs így rendben. -
nagynorbi
aktív tag
válasz
Gabriel Dawn #1136 üzenetére
Esetleg megprópálhatnád frissíteni a drivert is hozzá.
Üdv.: -
nagynorbi
aktív tag
Jövő héten valószinűleg becserélem egy Abit AV8 3rd Eye lapra
, mert nekem is tele van a hócipőm!
Remélem, hogy azzal nem fogok annyit szívni, mint ezzel a lappal.
Szerinted az a lap jobb választás?
Én egyenlőre maradok az AGP-nél, mert nem akarom most a kártyacsere procedúrájával is emelni a presszúrát az ereimben!
nagynorbi
aktív tag
Új kérdés:
Mi igaz abból, hogy ez a lap nem szereti a 6800 Ultrát? -
nagynorbi
aktív tag
-
nagynorbi
aktív tag
Új bios!!!
Változás:
Hát tömören ennyi a tapasztalat -
nagynorbi
aktív tag
Amelyik floppyról felrakom a mod biost, arra mentem le a gyárit, és ha valami gixer lenne, akkor a következő lépésben egyszerűen azt töltöm fel a virtuális ramdrive-ra, és mehet a flash.
Jól mondom?
Csak az zavart meg, hogy láttam már olyat gyári oldalakon, hogyha frissítek az új verzióra, akkor a régebbit már nem lehet visszatenni.
Remélhetőleg tényleg csak áramingadozás volt.
nagynorbi
aktív tag
Nekem a gyári bios-al csinálta egyszer azt, hogy kikapcsolt (tuning nélkül), úgyhogy ma este kipróbálom az 1.d standard biost. (mod by sideefect). Eddig tulajdonképpen semmit sem oldott meg a bios frissítése. (bekapcsolás, memóriakezelés stb...)
A tapasztalatokat mindenképpen megírom majd ide.
A gyári biost DOS alól frissítettem egy WinMe startup disk segítségével. Most csak attól féltem, hogyha felteszek egy moddolt biost, akkor nem tudom majd visszetenni a gyárit.
-
nagynorbi
aktív tag
Melyik BIOS-t javasoljátok? A tuning nem lényeg, csak stabil legyen a gép, és működjön rendesen minden funkciója!
nagynorbi
aktív tag
Én már nem értem ezt a lapot!
Újból megpróbáltam a 3-4 slotba rakni a memóriákat, és csodák csodájára a gép nem csak felpörgött, de bejött a kép is. Már azt hittem, hogy imáim meghallgatásra találtattak, de az XP boot-képernyőjénél a rohangáló csíkocska kb. negyedik körénél se szó se beszéd egyszercsak újraindult a gép. Ezt többször is megismételte, mindig ugyanúgy, ugyanott.
Visszaraktam a memókat az 1-2 slotba, és megint minden működik.
Most akkor mi a ........ van?
Kezdek türelmetlen lenni, mindjárt kivágom az egészet az ablakonEz csak vicc volt!
-
nagynorbi
aktív tag
Lehet, hogy félreérthető voltam. sorry.
Mennek dualban a ramok, de csak az első kettőben (1-2 slot). Ha a 3-4 slotban vannak a ramok, akkor csak felpörög a gép, és se kép se hang.
BIOS frissítés sem oldotta meg a dolgot, és a bekapcsolási probléma sem oldódott meg.
A procim Venice E6
nagynorbi
aktív tag
Szerintem is az alaplappal lesz valami, mert az alkatrészeim eddig hibátlanul működtek.
A lapot gianni27-től vettem, aki nem zárkózott el attól, hogy visszavigyem hozzá és bevigye a szervízbe (állítólag vadi új a lap). A ramjaim már megvoltak, ahogy a tápom is, és az előző konfigomban hibátlanul teljesítettek.
nagynorbi
aktív tag
Azóta csinál ilyet, amióta alaplapot cseréltem (tegnap). Eddig semmi baja nem volt (Chieftech).
Nem csak a dual a gond a ramokkal, hanem az, hogyha rakok mind a négy slotba ramot, akkor csak felpörög a gép, de se kép se hang. Ha csak az első két slotba teszem bármelyik párost, akkor működik. -
nagynorbi
aktív tag
Azt még elfelejtettem odaírni az első problémámhoz, hogyha bekapcsolom a táp főkapcsolóját és elindul a gép (pörög minden venti, világít minden ami kell), akkor addig se kép se hang, amíg a számítógép bekapcsoló gombjával ki nem kapcsolom a gépet, és újra be nem kapcsolom. Ezuekután működik minden rendesen addig amíg ki nem kapcsolom a tápot.
Remélem, hogy érthetően írtam le.
[Szerkesztve] -
nagynorbi
aktív tag
Tiszteletem mindenkinek!
Most lettem ''boldog?'' tulajdonosa egy ilyen lapnak, és a segítségeteket szeretném kérni.
Két problémám lenne:
- az egyik az, hogyha le van kapcsolva a tápon hátul a kapcsoló, és visszakapcsolom, akkor rögtön beindul a rendszer, anélkül, hogy bármit is csinálnék.
- a másik az, hogy csak úgy működik a gép, ha az első két memóriafoglalatba teszek ramot (zöld és lila). Bármilyen más kombináció halott próbálkozás volt másfajta ramokkal is. ( 2x512 Corsair value, vagy 2x256 samu. Mindkét pár ram párba válogatott)
A lapom még garis, de nem akarok hetekig gép nélkül maradni, ha esetleg megoldja ezeket a problémákat pl. egy bios frissítés.
A bios verziót nem tudom most fejből, de annyira emlékszem, hogy 2005 novemberi.
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek, aki válaszol nekem.
Üdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- i3 proci + Esonic B250 mining alaplap + 8GB
- Patriot Viper Steel RGB 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Alza garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest