- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeltaPower
addikt
Módosítok a korábbi kijelentésemen... az általam ajánlott Titan chip/vga hűtő nálam 4 év után megdöglött. Aki ennél hosszabb időtartamra tervezi megtartani a lapját chiphűtés-csere után, az ne vegyen ilyet.
-
DeltaPower
addikt
még nem használok olyan hűtőt, de azt néztem ki, ha esetleg megdöglene az alaplapi (ahogyan anno az Abit lapomon is megdöglött a hasonló venti). hangja szinte semmi nincs, még 2 év után se, és tuningolva is lehűti a gf4mx-et
lehet, hogy én is váltok pci-e-re, az agp-s kártyák árai tényleg irtózatosak. még szerencse, hogy a ram-vásárlást már letudtam. -
DeltaPower
addikt
-
DeltaPower
addikt
-
-
DeltaPower
addikt
alternatív megoldásként (ha esetleg mégse férne el a HR-05, vagy valaki túl drágának találja), Titan TTC-CUV2AB/RHS is jó lehet rá. nekem ilyen van egy gf4-esen, hangja nulla, és 2k körüli áron kapható. ha esetleg vastagságban sok lenne (14mm), akkor helyette a TTC-CUV1AB, ez 2 millivel vékonyabb.
-
DeltaPower
addikt
én pl Thermalright HR-05 SLI, vagy hasonló hűtést terveztem rá venni, ha esetleg megdöglik a gyári chiphűtő.
-
DeltaPower
addikt
megvaaaan!!
sata vinyót áthelyezve a második vezérlőre (proci melletti csatlakozók közül vmelyik), lassulás megszűnt! 270 fsb-n stabil
ugyanakkor felmerült egy újabb probléma: ha a vinyó a második vezérlőre van pakolva, újraindításnál, tehát ha nem kikapcsolt állapotból indul a gép, elakad a POST az IDE eszközök detektálása előtt, majd pár másodperc várakozás után újraindul (és mivel megint nem detektálja, újraindul, és újraindul, és...). ha az első vezérlőre van téve, ez a probléma nem jelentkezik.
továbbá, a második vezérlőn a win betöltéskor az xp logó megjelenítésénél kb 5-6 másodperc tetszhalott állapotot mutat (félig bejön áttűnéssel a logó, megáll, vár, majd bejön teljesen és fut alul a kék csík). az első vezérlőn ez szintén nem jelentkezik. ennek mi lehet az oka? (erre már tényleg ötletem sincs) -
DeltaPower
addikt
nos, igazából most nem tudom hogy mitévő legyek. legújabb tuningpróbálkozásom: proci 1,45V 11x270=2970 mhz, ram 2,8V 2,5-3-3-8 1T 540 mhz.
az egyetlen gond: amint 240 fsb fölé megyek, winben a progik véletlenszerűen belassulnak/lemerevednek. amint visszaveszem 235-re visszaveszem, a progik mennek tovább, mintha mi sem történt volna, tehát semmi fagyás, egyszerűen valami megdöglik a windózban. valakinek ötlete? -
DeltaPower
addikt
nos, végre megérkezett a várva várt 2x1G Corsair. elsőre nem adtam neki túl durva beállításokat.
cpu 11x235 (fentebb még nem mentem, ezt az fsb-t tuti viszi alapfeszen)
ram 470mhz, 3-4-4-8 1T 2,7V
everest
read: 7032
write: 7084
copy: 5728
latency: 47,0olvasás 13%kal, írás 35%kal jobb, mint a régi modulokkal. és ez még remélhetőleg nem a vége
-
DeltaPower
addikt
hogy a francba nyomsz ilyen eredményeket 4 modullal, amikor az egyik még gyíkabb is?
milyen időzítéssel megy?
nekem 11*235ön nem nyom ilyen eredményt olvasásban, pedig érzésem szerint csöppet komolyabb ramokkal dolgozom mint te.
mindenesetre gratula a 333@433 eredményedhez, továbbá bulldog új évet(mod) Ragadozó: ne sajnáld, jó helyen van
-
DeltaPower
addikt
egész jó eredmény, grat
nekem este már nem volt kedvem, talán majd ma szórakozok még egy kicsit a szorzóval is, hátha menne mondjuk 14x235-önkét modul majd akkor, ha sikerül szereznem, de egyelőre alig lehet találni gigás 500as ramot párban
(mod) ha beleszámolom hogy a 4 modult auto beállításon 316-ról indítja, akkor a 470 elég jó tuning
-
DeltaPower
addikt
én is nagyon untam magam délután, és futtattam néhány (szám szerint 26) tesztet. az eredmény megfelel minden elméletnek: a ramteljesítmény lineárisan nő az órajel függvényében és az időzítések kb 1-2%-os teljesítménycsökkenést hoznak azonos órajelen. ramnál is kb ugyanez a helyzet, a photoworx és a zlib teszt produkált néha kicsit fura eredményeket (jobb késleltetésnél lassabbat), de legtöbb esetben 1%on belül volt az eltérés, amit a mérési hibának tudtam be.
sajnos az is kiderült, hogy 4 modullal nem fogok 235-ös FSB fölé menni, ugyanis bármely beállítással (szorzó, ram-osztó, időzítés), agyonfeszelve is fagyott már 240 fsb-nél (valszeg ramvezérlő nem bírja). viszont a gyárilag 2,5-4-4-7 400mhz, 3-4-4-8 500mhz-re megadott ramok vígan mennek 2,5-3-3-6 470mhzen
ha ma még lesz kedvem, akkor letesztelem 2 modullal is, valamint megpróbálok még a procinak is adni (11x235 most).
-
DeltaPower
addikt
ezek tényleg elég fura eredmények... 2T-ben mindenhol érezhetően lassabban kellene lennie, ugyanakkor az 1T-2T eredményeken látszani kellene az órajelkülönbségnek.
csináltam hirtelen pár próba beállítást core cellel, és az órajellel együtt nőtt a teljesítmény is. jelenleg a ram 450en (szinkron fsb 3-4-4-8 2T, proci 11x225) hozza ugyanazt a teljesítményt mint nálad 440/11x280 esetén. 440en a rosszabb latency miatt lassabb.
-
DeltaPower
addikt
Szia!
Nekem 4x512 Vitesta DDR500 van benne, 1T-t egyáltalán nem viszi. 3-4-4-8 2T beállításon 470-475 körül van a vége, és ez már marha nagy mázli hogy ennyit visz. Valószínűleg nem hagyom ennyin, hanem 440-450 körül hajtom majd kisebb időzítésen.
Jobban jársz ha 2x1 gigát veszel bele, 4 modullal a tuning eléggé kérdéses, valszeg nem fogja vinni az 1T-t.
üdv, DP -
DeltaPower
addikt
üdv! vki meg tudná mondani, hogy a Scythe Katanát fel lehet-e eszkábálni erre a lapra? csak azért kérdem, mert a CNPS7000 is elég nehezen fér, a Katana pedig jóval nagyobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Trollok komolyan
- PlayStation 5
- Fotók, videók mobillal
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- ASUS TUF GAMING B550-PLUS 31 hó alza gar
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest