- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ponti_ak
addikt
@DBAtti: M5 -öst ne keress, mert ritka, mint a fehér holló. Nagy mázli kell kifogni egy jó állapotút. Azért az Infopatikát érdemes felhívni, készségesek, hátha tudnak segíteni.
X5-öst én a hivatalos német Cowon-forgalmazótól vennék. Ez ugyan az X5L, ami vastagabb verzió*, de legalább 30 órát üzemel egy feltöltéssel, és csak 140€ (cca 40k), zsír új, és 1 év gari van rá. Ennél jobb vétel szerintem nincs X5-ből. Szokott lenni sima X5 20Gb is, 119 €-ért, de az most nincs.. (* Az Infopatika kb. 5-6k-ért átszereli neked vékonyra, ha kéred..)
Meg ha van akkor még kérnék típusszámokat.
Cowon M3: ua. mint az M5, de van benne rádió viszont nincs kijelzője. Előnye is kb ennyi, meg hogy kicsit vékonyabb is, viszont hátránya, hogy nem joystick-os, csak távirányítóval (ami sérülékeny, ritka, nem gyártják) elérhető az összes funkció.
Meizu M3: Music Card. Egyszer hallgattam, nagyon jónak találtam. A kezelése fura, csúszka-pados simi-tapi, de nagyon keskeny, pici, szép(?). Viszonylag olcsó is. Sajnos a gyógyít(hat)atlan softwer-es hibái miatt - bár egyszerű, és tényleg szépen szól, de- ez sem tökéletes, inkább nem ajánlott.. Több nem jut eszembe most.@Ati_X_321: Infopatika, Sandisk Sansa Fuze / Clip
@bwoay: nem tudom, hol tart a dolog, gyanítom, hogy sehol,
Remélem, hogy nincs igazad.
..ilyen dömpinggel nemigen tudnak versenyezni, bár egy igazán tökös lejátszó
nem jönne rosszul a piacon.
Te is tudod, hogy valójában inkább rosszul jönne a piacon, a sok agyonhype-olt színes fos között, és csak a vájtfülű DAP-bubusok vennék meg sok pénzést, mert sajnos drága pénzért egy "csak-ennyit-tud..?", ámde minőségi zenelejátszót nem lehet eladni a kiscsávóknak manapság. -
majom2
senior tag
ne gondolod
annak idején (most nem tudom mi van) nagyon aktív volt az almafarm - ha nem éppen ők voltak a legaktívabb felhasználói csoport. ezt jól bizonyítja a rengeteg port is (ebből a szempontból a legtámogatottabb gyártó), amit talán a legnehezebb ezekre a gépekre megcsinálni a sok misztikus nemdokumentált hw komponens miatt. kíváncsi lennék egyébként melyik változatot hányszor töltötték le...
sztem inkább arról lehet szó, h már egy ideje nincs elegendő erőforrásuk az ipodok tömkelegének visszafejtéséhez, mert a sok hasonló modell ellenére mindig eléggé belenyúlnak Jobsék a hw-be is. és azért évről évre újabb portba fogni... az is lehet h olyan problémákba ütköztek amiket nem tudtak megoldani. még a régebbi ipodok portok között is bőven akadnak nem 100%-os megvalósítások.erről a saját lejátszóról nem tudtam. mondjuk sztem messze nincs akkora az a közösség h életképes lehessen az ötlet.
-
ponti_ak
addikt
Jó, akkoriFP-595... ..okostóni... amúgymeg javíthatnád is az elütéseimet, ha már ilyen nagyhatalmú lettél, ahelyett hogy itt szívózol...
OFF: Dell inverter-ügyben még nem léptem (e-bay-en), de megkérdeztem a sráctól. Nem írt Neked? Köll még? Küldj 1 privát, Pál!
Amúgy meg itt egy kép arról, hogy mit nem fog találni a kedves kérdező:
Uff.
-
renato
aktív tag
Hát igen és mondjuk azért az Oled kijelzőknek azért van nem egy előnye is, és nem is kicsi.
Én megmondom mi a szitu
Az apple baszik fejleszteni minden téren, ül a seggén és keresi a pénzt, a rajongók meg ezt látva (plusz hogy konkurencia milyen fejlesztéseket eszközöl) elkezd agyalni, hogy az apple miért nem. Aztán lehet addig csűrni-csavarni a dolgokat, amig simán kijön hogy az amoled fos, a tegra semmi különöset nem tud, meg amúgy is, minek nekünk ezek, ha van jobb.persze megértem,, lehet napsütésben tényleg jobb az LCD. de pár évet adok neki, és olyan OLED-ek lesznek, hogy szépen az apple is váltani fog, mert elvárás lesz, ha még ma nem az...
ez a sony kurvára tetszik eddig
kicsit buszma az alja de pont ez teszi stílusossá
erre vártunk kéremés végre itt is oled
(ez a mániám tom) és ha a hang is olyan lesz, akkor kérem szépen a cowon meg az iriver meg mindenki lehúzhatja, mert nincs hasonló készülékük ilyen minőségben. nem is értem mi van a cowon-nal :/
az irivert megértem, gyártja az igazi koncepció nélküli majdnem tucatgagyi cuccokat.
-
majom2
senior tag
abban teljesen igazad van h erősen érződik az elfogultság a cikkben. amiért mégis belinkeltem, az a hw-re vonatkozó fejtegetések, amiben - amennyire meg tudom ítélni - teljesen igazuk van. ami nekem is új volt, azt meg elhiszem nekik, mert egyébként elég magas szakmai szitű site. ha megnézed a régebbi írásokat, látszik h nem a levegőbe beszélnek, és nem nagyon szoktak tévedni.
a másik viszont, h ez egy apple-től teljesen független híroldal, tehát nekik aztán tutira nincs mitől félniük vagy bármi hasonló. olyannyira független, h az apple régebben jogi úton is megtámadta őket belsős () információk kiszivárogtatásáért. mégegyszer mondom, az elfogultság szerintem is kétségtelen, de ha ezen túllépsz, akkor egy elég érdekes és hasznos technológiai elemzést kapsz.
reanto: szívesen
-
renato
aktív tag
bocsi mindenkinek a sok pofázásom miatt, még egyszer nem vitatom az Apple eredményeit, és a formabontó multitaccsot sem. De nyilvánvaló, hogy nyereséges lenne újítani a készüléken, csalódott emberkék sem lennének, és új vásárlókat is nyernének vele. EZT nem értem. most ne térjünk megint vissza oda, hogy értik ők a dolgukat, tudom én azt. Nem azzal van a gond, hanem azzal, hogy folyamatosan ugyanazt próbálják eladni már megint. K*rvára unszimpatikus az egész.
És akkor is ezt mondanám, ha a cowon ezt csinálná, vagy ha akárki más...
---
a többire, a tegra kurva komoly játékokat is képes majd futtatni (ha már most nem), a microsoft böngészője meg mindene szintén kész a kihívásra sőőt..
De lehetne azért összeadogatni a százalékokat csalódott apple iphone tulajok (megint pár százalék), meg mi, meg ugye vannak az apple gyűlölök is, meg azok akiket meggyőz az amoled is meg minden ilyesmi, mert tuti vannak ilyenek is.
Nekem ne mond most azt, hogy jó üzletpolitika ücsörögni és várni, várni..
nagyot és újat alkotni egyre nehezebb. Abból élnek meg amit évek alatt pár jó ötlettel megalapoztak. A Microsoft sem hülye, gondolkoznia sem kellett, egyszerűen most fogta és lemásolta, és majd minden téren jobbat csinált. Az "Applestore" nincs még meg, de ez is csak idő kérdése.nah mivel valakinek tényleg abba kell hagyni, most megígérem nem reagálok vissza ilyen terjedelmesen legközelebb...
-
renato
aktív tag
most neked is magyarázzam el, hogy kicsikből lesznek a nagyok?
az apple trendet diktál. remek. akkor ha majd egyszer véletlen nekik is lesz amoled kijelzőjük akkor majd szólok, hogy érdemben először az iriver/cowon kezdte el? akkor most ők diktálnak? lol...értem én, hogy jó az üzletpolitika mert jól keresnek. de ez a sok hülye miatt is van már bocs. mert van pár olyan készülékük ami vicc kategória...
reklámhadjárat etc? lehet verhetetlenek, de azt vágod, hogy semmi nem tart örökké.
az internet és a számitestechnika világából ezer példa van arra amikor a kicsi szépen lenyomta a nagyot...
jah, értem hogy nagy az apple előnye, de még nagyobb is lehetne.már bocs, de az meg szerintem nem épp trend diktálás, hogy hasznos dolgokat nem raknak a készülékükbe.
az gyökérség, és üzletpolitikai hiba. akárhogy nézem már 20* leírtam, hogy szerinted csak én vagyok ekkora fasz? szerintem nem csak én nem veszek apple cuccot. ha lenne zsém mennék Zune-t venni. ez egy ember. egy hülye százat csinál. ha van 100 hülye akkor azt szorozd be...
szóval érted te. mert én értelek téged, de nem mondtál semmi újat.
az egész piac az apple után megy? egy ideig biztos. de egy idő után kibújik a szög a zsákjából. más kérdés, hogy 20 év múlva is az lesz hogy az apple diktálja a divatot, csak mert ő csinált először multis touch cuccot? a többiek bealudtak elismerem, de el kéne ismerni, hogy potenciális ÚJ vevőket bukik el a tökölésével most az apple.
és innentől kezdve nincs miről beszélni.
a tegra jó lesz ám nagyon komoly játékokra is ám... mellesleg; nemtudom mit tud az apple procija, biztos sokat, de gyanítom a tegra is tudja azt, sőőőt. és ha esetleg a következő években még többet tudna, esetleg valamely gyártóval megegyeznének kizárólagos jogokban hát még sokra viheti akármelyik gyártó is.részemről ennyi, nem kell hülyének nézni, meg arról rizsázni mennyi a bevétele az applenek. tudom én is. de... (blabla. má fent leirtam...)
részemről ennyi a téma. max tömören válaszolok még, nincs enyni időm erre
-
unyadavid
senior tag
Pontosan így van
. Szerintem az apple-nek van a legjobb üzletpolitikája. (Eladások azért nem kicsit tükrözik
) Nameg az apple ismert és nagyon sokan inkább ismert, biztos cuccot vesznek. Meg amugy is a tács az nem csak egy zene lejátszó hanem egy kézi számítógép és egy hordozható játékkonzol, mindezt az appstore miatt és a megfelelően erős hardverekkel!! -akkor minek a tegra
-meg honnan veszed, hogy szebb hangja van? (a sulimban minimum 5 embernek van táccsa és minegyik az eredeti apple fülessel hallgatja - tehát ennél még lehetne sokkal jobb a hangzása de ha így is elég jó...)
testreszabhatósagról meg annyi, hogy minek testre szabni egy (sokak szerint) gyönyörő, egyszerűen kezelhető felületet? -
-
majom2
senior tag
-
renato
aktív tag
kétszer meggondolja az tuti, csak poénból (oks, mégsem; a pénzt miatt) kiad egy új playert, ami lényegében nem sok újat tartalmaz, merthát' vegye ezt is a nép, hiába változtattunk alig valamit. (magyarul nem dolgoztak vele semmit szinte, de a sok hülyegyerek majd megveszi ezt is mert ez új jobb és sokat reklámozzuk majd...) maradjunk annyiban, hogy inkább ne csináltak volna semmit. hülyének néznek? ha pénzem lenne se újítanék (márha lenne előző touch-om.
a sony most aláz a maga módján, és nem is drága ahhoz képest, hogy legjobb hang és legjobb fülest is ehhez adják. ez tény.
nah mindegy, végülis egyetértünk úgy ahogy. csak nem szimpi az apple...
nah napoljuk.ui: most úgy néz ki a samsung új lejátszója is borzasztó lassú lesz a zune-hoz képest (meg gagyi UI), így egy időre ki lehet jelenteni, hogy a sony és a zune a legjobbak a piacon, utána a cowon playere jön szorosan. és semmi komoly újdonság nem jön mostanság ami nyerő lehetne (nálam)
-
renato
aktív tag
Mi nem korrekt? Az, hogy a Zune HD új generációja teljesen megújult? Amoled és tegra... És az egyik ha nem a leggyorsabb a piacon? Egy nagyon klassz UI társaságában?
Tudom, hogy egyiken sincs dedikált gomb lényegében, de azért nézzünk már rá a készülékekre. Én erről beszélek, a Zune egyszerűen jobb, fejlettebb, naprakészebb.
Az ipod Touch meg iphone is maradt lényegében ugyanaz, bizonyos hardverelemeket kivéve, de olyan sok minden nem változott, ami azért vicc.
És ezt nem csak én mondom, hanem a számos csalódott felhasználó, akik sokkal többet vártak volna pár készülék megújulásától. Hát nem jött be. A feltételezések nagyrésze nem jött be.
Ne jöjjön most nekem itt senki az apple store-ral, az más téma, meg mondjuk engem annyira nem is érintene meg.
Nem tisztem utálni ami jó, de sajnos az apple akárhogy nézem bizonyos szempontból kezd nagyon lemaradni, és kezdik nagyon hülyének nézni a vásárlókat... (bocsi, csak most vettem észre)
Számtalan márka, számtalan terméke példaként állhatna mi is az az újitás/váltás. de nem részletezem. Jah és ha az apple legyártott volna egy frankó ZUNE HD-nél jobb cuccot, vagy akármi üsse kő, még lehet én is megveszem. De így Eddig mindennek elismertem az erényeit, hátrányait, nem vagyok apple fröcsögő hülye-gyerek, egyszerűen ránézek a két készülékre...
ui: mp3 lejátszóként persze fos mindkettő. De én azért inkább amoleden néznék filmet egy szebben szóló és vékonyabb készülékkel mint sem, de még inkább azon neteznék, illetve, hmm.... igazából mindent azon csinálnék...
-
ponti_ak
addikt
mondjuk ez nem az iPod topic, úgyhogy ezért faszulni fogunk!
Mit fosol? Már rég Moderátor vagy... úgyhogy akár át is rakhatnád az utolsó 10 post-ot...
MOD: ..bár az biztos, hogy ott "nem bánnának kesztíűs kézzel" veletek... Jah, tovább olvastam..És tényleg... nembaj, akkor is!
MOD2:
Szolgálati közlemény!
Kombinált takarítást kérnénk az mp3-topikban...
Ismétlem.
Megkérnénk egy iPod-fanboy kollégát, hogy a kifröcsögött oda nem illő postokat tegye át a helyükre. Köszi-puszi.UI: ..és ha lehet, kesztyűt is húzzon...
-
renato
aktív tag
az iTouch ki lehet jelenteni egy nagy nulla a ZuneHD-hoz képest...
Főleg hardverileg. A szoftverek a cuccra az már kérdés, de engem pl azok nem nagyon érdekelnének...Ekkora blamát... Aztán "ezek a világ urai..". Vicc...
Rühellem a bagázst, lehúznának az emberekről mindent... Remélem a ZuneHD k*rva keresett lesz... -
honfoglalo
senior tag
2 évente cserélem is, lassan esedékes lenne, de az 5G semmivel sem nyújt többet, mint a 3G. Lényegében ez a szomorú. Tok nélkül nem karcolódik lehet, de nekem már túl vékony, a 3G-t már meg sem tudom fogni rendesen tok nélkül, esetlenül keskeny lett. A 3G kompakt hatást kelt, a többi meg (talán az 1G nem annyira) olyan, mint egy TV kapcsoló.
A Classic meg túl böhöm. Meg a 120 v 160 az nem dilemma, tökmind1.
Az ájtöccsel az a baj, hogy túl nagy nekem, illetve maszatolódik, meg ez az egész tapizós- megoldás nem jön be, a hangerőhöz számváltáshoz nagyon nem praktikus. Amúgy az árak amerikásba egész barátságosak. A baj az, hogy az ott 60k-s 32Gb Touchból itt lesz 80ezer.
Nehéz az élet. -
honfoglalo
senior tag
Hát elég egyszerű, hogy az ne tetszen a Nanok közül, mivel az eddigi 5 fajta Nanoból 4 hasonlít(1,2,4,5) és 3 nagyon (2,4,5). A karcolódó hátlap nem szerencsés, de én - meg még sokan - tokban tartjuk, tehát ez nem szempont. Nem a karcolódás a baj, hanem pl. a nehézkes akku csere. Amúgy, ha az 5Gből lenne 32-es és nem ilyen TV-kapcsoló hatása lenne, ja és mindezt nem 2 éves paraméterekkel teljesítené nem is lenne nagy baj..
-
vili13
őstag
Szvsz a tagscanner továbbra is sokkal jobb. Az egységes és tökéletes eredmény még így is egy csomó időt igényel. Ellenőrizni és néha javítgatni is kell az eredményt, meg több tucat borítókép közül válogatni a legszebbet.
-
BloodRay
veterán
Ez igaz, hogy lehetne egy-két sornyival nagyobb a kijelző, de többel nem kellene szerintem.
Videó ekkora méretben pl halál felesleges szerintem.
Más: Nem tudom ti hogy rendszerezitek a zenéiteket, de én könnyebben megtalálom amit szeretnék id3-as szűréssel, mint ha folder browse-t használok. -
ponti_ak
addikt
Májkel Knájkel..
Alapból nem a negyvenes nőket stírölöm, csak a DAP-okat, úgy általában.. Egyébként is annyira feltűnő volt a blúzon fityegő Clip, hogy nem lehetett nem észrevenni (és amellett egész jó mellei voltak még..
)
A Clip+ szvsz attól plusz, hogy ugyanaz mint a Clip, csak bővíthető. Szerintem ez jó, mert baró kicsi, mégis akár 40gb cucc ráfér, és a Flac-mániás majmoknak (mint én is újabban) kell a nagy tárhely.
Oké, lehetne optikai kimenet, meg világújdonság, meg minden, de kérdem én: ha egyszer kihoznák a Very-Ultimate-DAP (VUP)-ot, akkor miről csevegnénk itt a topikban? Nnnah.
-
ponti_ak
addikt
Folder-skip-et szerintem a Fuze nem tud. De a kijelzővel kapcsolatban amúgy igazad van, de csak azért mert nem oled (JPEG-re az se való, és nagy(obb) is, meg nincs rajta csipesz * ). Mondjuk nekem a Fúzió sosenem tetszett, mert "lányos" (asszonkámnak is olyan van). Persze a G3 is az, mert fehér, de mindegy. A Clip+ sose ér a nyomába, joystick nélkül, akárhány gigabájtos is lett-lészen.
* 2hete láttam a villamoson egy 40 körüli hölgyet. A dekoltázsa felett a blúzára volt csíptetve egy Clip.. Akkor rájöttem, hogy miért olyan népszerű. Mert kicsi, egyszerű, és nem kell hozzá zseb (a nőkek -általában- nincsen zsebük, csak táskájuk .. abból viszont annál több.. sőt,rengeteg sok..
)
-
ponti_ak
addikt
az EQ-t meg az M3B-t az egekből kell "lebányászni".
Ez tetszett. Amúgymeg..
Kérlek. Az M3-mast olyan gárázsírozott állapotban szállítottam, közvetlenül az akksi-csere után, hogy még az EQ-t sem volt érkezésem visszabasztatni.
A gyenge láncszem kérdésben nem tudom a helyes választ, de a Rock EQ-hoz hasonló +13, +5, 0, +7, +18 (G3-mon, tehát előzőek osztva kettővel) beállítások úgy tűnik, megfelelőek az említett fülesekkel.
-
ponti_ak
addikt
High-end... a f.sz.mat, azt..
(Már bocs). Kis túlzással 4 évembe került, mire rátaláltam a jó EQ-ra a Cowon M/X5+G3+Sennh.p/m/x100+cx30/5/0 dupla-kombó tetszőleges permutációjához, ami általános érvényű, mindenkor és minden zenetípusra alkalmazható. Sőt, még most sem tökéletes. De már maj'nem...
/ Ha valakit érdekel, szívesen leírom a titkos receptet (csak a fenti DAP-okon működik a fenti fülesekkel... viszont állítgatni tényleg nem kell már így sosenem./
-
Psychonaut
veterán
-
adnoctum18
senior tag
-
ponti_ak
addikt
Aha, aha.
Az egy évből 10 hónap az én saram,
a többi a haversrácon múlt. A türelem U3-mat terem.Viszont mostmár hogy volt használva nem annyira keveset, nézd meg majd, hogy OK-e (nem-e kárcos, vagy mi... ) Ha nem kő, akkor bocs, de nem baj.
tört-katamarán csuklóvörösbe csak 256Mb-os iAudio5 van.
Az ára: 6MOD: ja, meg van valami 20gigás M3 is, de az sajnos makulátlan, mint a gyári meg neked nem is kell olyan (nem is adnám
, és drága is vón'..) Az M5L meg ugyebár túl 'teltkarcsú' az úrnak, meghát minek is, mert az X5-túltengés miatt.. szóval csak lásd a hirdetéseket inkább. Vagy ne is.
-
Sir Robin 25
csendes tag
-
vili13
őstag
Eleve nem hogy veterán, de semmilyen autóm nem lesz addig, amíg ósdi mechanikus kerekekkel, karokkal meg pedálokkal kell alantas gépészkedést folytatni az irányításához. Minimum joystick legyen benne, de még jobb, ha az összes vezetéssel kapcsolatos hülyeséget elintézi a fedélzeti számítógép.
-
vili13
őstag
Ugyan, minek írnék a csúf vén lejátszók topicjába? A "klasszikus" lejátszókat gyűjtögető életmódot folytató ősközösséggel szemben túl mélynek fogom érezni a civilizációs szakadékot, mikor itt lesz az X1060-am, és majd azon olvasgatva mulatok azon, egyesek milyen primitív eszközöket használnak.
-
reelc
veterán
Nem ismerem az mp3 lejátszókat - ez lesz az elsőm - és a tekerésről nem találtam információt sehol, azért kérdeztem. Számomra logikus lenne, hogy tudja, de nem ez lenne az első dolog, hogy logikus lenne, de mégsem úgy van. :-) Köszönöm az információt, valamelyik nap meg is veszem a Sansa Fuze-t.
-
reelc
veterán
A másik kérdés arra vonatkozik, hogy pl. hallgatok egy előadást. Mondjuk elhúz mellettem egy busz, és nem értek emiatt pár szót. Vissza tudok-e tekerni az aktuális fájlon belül mondjuk x másodpercet, vagy kezdhetem az egészet újra a fájl elejéről? Rádió: sokat hallgatok rádiót is. Olyasmi vétele lehet, mint pl. egy telefonnak? Mondjuk a számon belüli tekerés fontosabb.Köszi a választ.
-
Tristis
őstag
Ez igaz. Egy ilyen lejátszóhoz azért már illik Flac-ot hasznáni. Sajnos azok között is nagyon sok a szemét.... Sőt a gyári cd-k nagy részénél sincs semmi dinamika... 4 giga esetén én még Clipet vennék. Az 8 album flac. Remélem senki sem fog mp3 hallgatni, ha valaha is kipróbálta ezt a formátumot. Sajnos én is olyan (flamenco-spanyol-cubai) zenéket hallgatok, amik beszerezhetetlenek másképp....
Celf: Érdekes, amit mondasz. Egy próbát mindenképpen megér.
-
celf
őstag
szerintem a HDD-s lejatszoknak lealdozott.
a kompjuter bizniszben is nagyon jonnek a Solid State adathordozok.szerk: bevallom, egyszer szivesen feldobnam a gyujtemenyem egy 160 gigas lejatszora, akkor kb soha tobbe nem kene arra gondoljak, hogy "de jo lenne ha azt a szamot is felraktam volna...."
-
Porcupain
aktív tag
Anno még samu k3-m nál még én is átberheltem a firmwaret, de aztán pistát használtam és annál meg nem kell hozzá külön progi. Szóval meg lehet azt szerintem szokni, bár izlések.....
A sunyi esetén pedig már alapból azzal tolom fel a zenét, csak az zavar,hogy egy vegyes előadós albumnél szétbontja előadók szerint, de nem gáz.
A w7-ról itt olvastam, de majdha jön valami "ehető" verzsön w7-ből,akkor majd kipróbálom rögtön
-
celf
őstag
jo, de vegulis az is feature-nek tekintheto, hogy milyen a battery life, a formatervezes, a dizajn, es a marketing. es ebben az apple vezet. ezek kell elsosorban a helyukon legyenek, hogy eljusson a nagy tomegekhez is a termek (imho). Ha mindez megvan, szobajohetnek a geek dolgok amik az apple fole fogjak emelni az adott ceget..
ilyen persze sohasem fogtortenni, mert az apple tud a legolcsobban eloallitani, piacra jutattatni, tobbszoros lepeselonyben van, teljesen monopolizal.
ebbol szerintem az lenne a kiut, ha valami kisebb ceg elojonne valami tenyleg innovativ uj dologgal. ebben lehet remenykedni de... az csak remenykeddes
Vagy ha mondjuk valami nagy ceg mint a Sony elkezdene valoban eszhezterni, ami egyenlore ugynezki nem nagyon tortenik...
A 3-ik lehetoseg szerintem, ha osszefog a Sony, a Microsoft es talan meg par masik ceg, es kozosen megalkotnak valami tenyleg nagyot. De erre megkisebb az esely mint egy technikai attoresre sztemaddig is maradnak azok az emberek akik elvbol nem vesznek apple-t, azok akik errol az egeszrol mit sem tudnak, es azok akik tisztaban vannak a helyzettel, de nem tartanak annyira tole. es lehet nekik van igazuk.
-
vili13
őstag
Lehet, hogy a Sony csak kényszerből jár jó úton, de legalább a megfelelő irányban halad, ami szvsz már csak azért is méltányolandó, mert igen kevés gyártóról mondható el manapság. Én a magam részéről eredetileg a koreaiaknak (iriver, iaudio) drukkoltam inkább, de ők sajnos mintha kissé irányt tévesztettek volna az utóbbi időben.
Az apple üzleti modelljétől meg a hideg is kiráz, és csak a Galaxis Útikalauz jut róluk eszembe, abból is a Szíriusz Kibernetikai Társaság piackutató részlege: "eszetlen semmirekellők csürhéje, akiket elsőként állít majd falhoz a forradalom"...
-
asadasad22
őstag
-
vili13
őstag
A Palm webOS is legalább linux alapú, és almamentes, de akkor is csak Palm. Az android-ot meg máris egy csomó nagy cég támogatja, így nagyobb esélye van terjedni. Remélhetőleg lejátszók terén sem késlekedik túl sokat a Sony az androidos walkmannal, hogy még idejében véget vethessen az iphone/touch pünkösdi királyságának.
-
RichiG23
csendes tag
bwoay-nek teljesen igaza van, bár én azt hozzá tenném, hogy szerintem egyáltalán nem rossz telefon. Én tökéletesen tudom használni, a térereje mindíg jó, sőt telefon szempontjábol odaver számos pda-nak! Én nagyon kedvelem, és pont azért jó az Iphone mert mindezeket a funkciókat végre tudja hajtani minőségi módon. Az operációs rendszere valóban zárt, de jól használható, és ne feledjük, hogy máig nem csinált egy gyártó sem olyan stabil és ,,szaggatásmentes" operációsrendszert telefonra, ami ilyen jól néz ki na meg persze gyors. A formája és a fogása nem rosszabb bármilyen pda-nál, a legtöbb esetben jobb.
-
asadasad22
őstag
igen, igazából tényleg elég lenne monokróm kijelző. gondolom ez ilyen presztízskérdés manapság, hogy ha csúcskategóriás, akkor nem engedhetik meg, hogy ne legyen full kijelzős touch, mert a többi már nem trendi, mostmár erre izgul mindenki
igen, ezen az oldalon valóban minimális a különbség a kettő között, de kint ez vhogy máshogy megy..
[link]
számomra érthetetlenül szegényes a választék, S-ből 16 gigás modell ki sincs írva, csak 8-as, abból is csak az S630 szériás és abból is csak piros (fel nem bírom fogni, hogy miért csak ilyen színben adják, nem vagyok nagy kinézet-whore, de piros lejátszót azért nem kívánok magamnak, egyébként pedig még szóba is jönne a dolog..)
mondjuk a bátyám amikor bement egy ilyen boltba, említett modelleket, amik ezen a weboldalon nincsenek is kilistázva (pl. A728), de sokkal nagyobb választék még így sincs.. kb olyan az érzése az embernek ezen az oldalon, mintha valami rég kifutott széria utolsó visszamaradt darabjait látná, pedig az S630 széria szerintem alig fél éves, és nem nagyon van kilátásban új lejátszó, ami a helyükre jönne tudtommal.
egyébként eléggé pénzszűkében vagyok, 16 gigás modell ha lenne, még akkor sem biztos, hogy most megengedhetném magamnak.
nekem csak cx300 van, nem is tudom, hogy egy ilyen gyári sony fülessel összehasonlítve melyik lenne a nyerő.. -
asadasad22
őstag
hát igen, már nem egy helyen olvastam, hogy az ipod touch ellen lett szánva, de én valahogy teljesen máshogy látom a dolgot, szerintem az ipod touch elég sokmindenkinek lett szánva, akik zenét is akarnak, trendi lejátszót is, meg alkalmazásokat, meg még ki tudja mit, az x szériát én pedig úgy látom, hogy színtisztán zenebuziknak szánták, akiknek az SQ minden
van nagy oled kijelzője, az UI-ja kellemesen gyors, látványos, és jól kezelhető, van rajta wifi, youtube app, meg browser is, és még sokkal többminden lehetne is ha bővíthető lenne, de én csak úgy látom, hogy ez az egész körülötte valami mézes bevonat, amivel oda akarják csalni a népet, és amiről az egész cucc igazából szól, az semmi más, mint a zenelejátszás, minnél kiválóbb minőségben. nem is nagyon tudom, hogy mit tudna csinálni a sony, ha valami apple store-al akarna versenyezni, egy önmagában walkman-eken létező rendszer bármilyen jó is, nem lesz az apple ellenfele, akik telefonokkal is ugyanazt nyomatják, hatalmas marketinggel. persze, sony ericsson walkman-ekkel is nyomathatnák ugyanazt, de valahogy én nem érzek benne elég potenciált, hogy megszorongassanak vele egy appstore/itunes méretű dolgot..
szóval azt mondod, hogy önmagában a Noise Cancelling miatt az S736-ot választanád, dacára a feleakkora tárhelynek? ha tényleg hatékonyan működik, elég jó dolog lehet. valószínűleg mondjuk tényleg inkább a bátyámat kéne kérdeznem ezzel kapcsolatban, vagy külföldi fórumokon rákeresgélni, egy márkán belüli lejátszók valószínűleg közelebb állnak egymáshoz ezen a téren. a 8 giga azért nagy előny lenne, mert jelenleg nagyjából a teljes zenei gyűjteményemnek elég lenne ennyi hely mp3-ban, 4 gigával többször kényszerülnék cserélgetésre, de persze bőven túlélhető annyi tárhellyel is a dolog. alapból szerintem drágább lenne az A728, ezért is gondoltam, hogy jobb vétel.. ezen majd még gondolkozok.
-
vili13
őstag
Már majdnem bogarat ültettél a fülembe ezzel az androiddal, de szvsz lesz vagy jövő karácsony, mire ebből kijön valami - Japánban, ide meg vagy két év múlva. Engem jobban lázba hozna az X széria egy kisebb, könnyebb, olcsóbb, zajcsökkentőtől és tapiképernyőtől mentesített változata a közeljövőben, de ilyenről nincsenek hírek, és még az X1000 sem ért igazán ide.
Amúgy a jelenlegi Walkman sorozatok is linux alapúak, és ilyen alapon akár valamivel több formátumot is támogathatnának, meg rugalmasabbak is lehetnének, de mégsem teszik. -
asadasad22
őstag
ez az android mennyire biztos infó? egyelőre mondjuk sztem mind1, nem hiszem h visszavinné, főleg emiatt nem, sztem videóra/böngészésre sem akarja kb egyáltalán használni (van mellette bővíthető os-el tapitelefonja úgyis), a zene az egyetlen lényeges szempont, abban meg az android annyit tudna segíteni, hogy kapásból vigyen mindenféle formátumot FLAC-ot is beleértve, de hordozható lejátszón ez azért nem egy annyira lényeges szempont, főleg annak a tudatában, amit az X1050 hangzásáról a legtöbben írnak, nyilvánvalóan sima mezei mp3-akkal. bár kétségkívül jól is jöhetne már ekkora tárhelynél. mindenesetre sztem abszolút kibírható nélküle, FLAC-ot jellemzően azért otthoni rendszerrel lehet megfelelően kihasználni, egy nem utcára szánt fülessel. titkon még abban is bízok, hogy fw frissítés formájában javítanak majd a későbbiek folyamán 1-2 ilyen dolgon.
ja, a bolt nem talált, bátyám most kint van usa-ban, egy helyi sonystyle-ban vette, az említett boltnál átszámolva nagyjából 20-25k-val olcsóbban, és ez az oka annak is, hogy csak az ő véleményét tudom még közvetíteni, elég távol vagyok tőle helyileg, hogy kipróbáljam
egyébként írt még árakat a többi lejátszóra (sztem kapóra jön nekem, mert a mostani lejátszóm pont megadni látszik magát), a legjobban szóbajövő az S736 és az A728 (A828 csak bt nélkül asszem), mind2 100 usd (~19-20k huf). előbbi mellett szól a noise cancelling, utóbbi mellett a 8 giga (előbbi csak 4). sztem az A728 jobb vétel, lehet h majd berendelek tőle egy olyat, de ez még ráér. van valakinek noise cancellinggel tapasztalata? -
vili13
őstag
Az mp3tag nekem valahogy nem jött be, a TagScanner szvsz sokkal jobb!
-
adnoctum18
senior tag
-
adnoctum18
senior tag
Én a külön topicot preferálnám a könnyebb átláthatóság kedvéért, viszont azért up-olni kellene rendesen, hogy ne süllyedjen el, mert akárhogy is nézzük elég rétegtopic lesz .
A DAP teszter oldalt is támogatom, mint ötletet, de még szerintem szakmailag nem sokat tudnék hozzátenni.
-
vili13
őstag
-
-
adnoctum18
senior tag
Hmm.
Hetente postoljunk képet, amin egyetlen player látható csak (értelemszerűen mindig más), de mondjuk mindig ugyanazokkal a fül/fejhallgatókkal?Szerintem fel lehetne dobni egy kisebbfajta leírással a képeket a player történetéről (Hogy sikerült beszerezni, mennyi idős, volt e gondja, tartozékai...ilyenek). Persze a szubjektív tapasztalatokat is beleszőve a dologba.
Rumos cikke etalon ezen a téren, hasonló irányba kellene elmozdulnunk.
-
Csabicsekker
csendes tag
Köszi a tippet. Megpróbáltam visszakeresni a teszteket, de nem találom. Amit a neten találtam, az elég kevés.
Megtennéd, hogy belinkeled nekem?Van itt valaki a fórumon, aki hasonló problémára talált megoldást (egyszerű, gyors navigálás a mappák között), és nem Ipod árfekvésű cucca van?
köszi,
Cs
-
Padree.c2
tag
támogatom az ötletet, és énis szívesen teszek fel képeket, ha nyitsz egyet.
amúgy a forgalomról: szerintem biztos lenne látogatottsága, ha kicsit reklámozzuk is, akkor főleg..
hiszen mindenki hallgat zenét, nem?
iPodról meg: nem vagyunk mi abi, mi beengedünk mindenkit..
ha valaki meg olyan képet tesz fel, max lebeszéljük..
az ötlet jó, szóval 1 szavazat a HAJRÁ!!! mellett, és ne felejts el értesíteni róla, ha indul..tipp, ha sok időd van: úgyis be akartad már mutatni, vagy legalábbis sokan szeretnénk, ha így tennél, a hardware-parkodat lejátszókból, lehetne belőlük egy cikk, a végére pedig a nagy kérdés, hogy és ti? a kommentbe pedig jöhetnénk mi, akik megosztják mindenkivel, hogy miről is, hogyan is..
-
vili13
őstag
Én inkább errefelé olvasgatom a véleményeket: [link]...
Pár összehasonlítás innen, csak a példa kedvéért:
"I see you have the S639, I'm betting you'd find that the X is a bit more detailed while having this very nice relaxed manner about conveying its detail. It makes the 829 I have sound shouty and in your face. The X's soundstage is bigger too. Bass deeper and more controlled."
..."I feel the same way when comparing it to my iPhone. It just destroys it in every respect. I guess I'll take all music off of the iPhone and use the storage space for photos. I'll never use it for listening now that I have the X."
Számomra például teljesen visszataszító gondolat, hogy ne a legjobb, hanem akár csak a második legjobb hangminőségű lejátszóm legyen az ie8 mellé!
-
vili13
őstag
Tulajdonképpen lehet böngészni, meg web felületen e-mailezni az x1060 netfront browserével is, legfeljebb kicsit fapadosan. A 3" kijelzővel amúgy sem lenne valami nagy élmény, de legalább használható méretű marad tőle a lejátszó.
Az lehet, hogy a java játékok ésszerű alternatívája a touch, de forradalmi élménynek tényleg csak azokhoz képest nevezném. Láttam a közelmúltban NFS-t iphone-on, de maradok inkább a pc-s verziónál!
Ha nem is az angol amazon, de pár ott hirdető bolt talán szállít ide is. Az advancedmp3players tudtommal igen. Amúgy meg akadna londoni ismerős, akit talán rá tudnék venni a postázásra, csak ez még tovább bonyolítaná a beszerzést...
-
vili13
őstag
Én már a telefonomtól sem várok többet, mint hogy beszélni, meg sms-ezni lehessen rajta. Ehhez képest annyi számomra felesleges, jobbára használhatatlan képességet kell megfizetnem minden normálisabb minőségű készülékkel, hogy felsorolni is nehéz volna.
El tudom képzelni, hogy előbb-utóbb pl. a touch felhasználók is rájönnek, hogy netezni jobb egy netbookon, mobil játékplatformnak meg kézenfekvőbb egy PSP Go!...
A beszerzéssel sajnos még semmivel nem jutottam előrébb, de napról napra növekszik az esélye, hogy jobban utánanézzek egyéb beszerzési lehetőségeknek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Napelem
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest