- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dottore
addikt
válasz
renato #12767 üzenetére
Na örülök, hogy meg vagy elégedve.
Erről rögtön eszembe jut mikor én is hasonló betegségben szenvedtem de már meggyógyultam. Volt nekem is minden szar a telefonomhoz, BT távbizergető meg óra ami jelzett ha hívás volt, minden vacak ami megkönnyíti az életed. Aztán annyira nem volt nehéz ezt az egészet összeadni miután baromi idegesítő volt magammal cipelni, tölteni időben, elfelejteni, lemeríteni mikor kellett és még szarul is szólt. Az árából egy könnyedén vehettem volna egy fasza lejátszót tuti fülessel.
Persze ez az én történetem.
-
bwoay
nagyúr
válasz
renato #12299 üzenetére
továbbra sem értem, honnan a bizonyosság, hogy a Wave felveszi a versenyt a legjobb medialejátszók hangminőségével, de máig vallom, hogy ez a téma már túlmutat az mp3 lejátszók topic keretein, pusztán azáltal, hogy mobiltelefonról van szó. annyi aktualitása viszont mindenképpen van a dolognak, hogy pont minap merült fel a kérdés: melyik mobiltelefon bírja zenehallgatással 15 órán keresztül. tegyük fel, hogy az ember befog mediaplayernek egy Wave-et: ha egész nap szól rajta a zene, meg mondjuk bele kell férnie némi videozásnak + netezésnek (hiszen a wi-fi nálad az egyik kiemelt kritérium volt), akkor képes lesz a készülék egy esetleges segélyhívást lebonyolítani este 6 órakor is konnektor nélkül?
mellesleg a blackberry curve 8520 tetején vannak kezelőszervek, de valahogy az az érzésem, hogy ennél a típusnál meg az oprendszer nem felel meg az elvásáraidnak.
-
Dottore
addikt
válasz
renato #11793 üzenetére
Nem lesz érdekük a gyártóknak ez soha.
Tök egyszerű. Te meg én megcsináljuk a mindentvivő übertutit. Piacra dobjuk? Bizony piacra. Előtte az akksit kicseréljük egy szarabbra. Bluetooth vagy tök mindegy most, hogy micsoda nem játszik még ebben és így tovább. Éppen csak annyira legyen jó, hogy egy év múlva szépen beletegyük amit kivettünk belőle.
Aztán mikor Valami fehér homokos tengerparton heverészve egy reggel odajössz hozzám, hogy kellene még kaszálni kicsit mert az új asszonynak kell egy magánrepülőgép, akkor minimális anyagi befektetéssel kidobjuk a telefon részét és eladjuk mint mp3 lejátszó. Valamit mégis csak kell villantani, hogy megvegyék, így kap egy pöpec chipet. A másikba meg jobb kijelzőt teszünk, abból PMP lesz a népnek. Keverünk, kavarunk. Mert mennyibe került ez nekünk? Gyakorlatilag semmibe. Mennyit keresünk ezen? Qrva sokat.
Na ezt teszik a gyártók. Kis különbséggel. A kis különbség pedig a repcsi, az asszony és a homokos tengerpart.
-
bwoay
nagyúr
válasz
renato #11793 üzenetére
nem tudom, mennyire követed figyelmemmel, amit összezagyválsz, de ezt írtad: "a gyártók érdeke nem az lesz elsősorban, hogy két termék (pmp vs okosteló) közül válasszon vagy mindkettő, hanem, hogy egyet vegyen meg, de azt lehetőleg mindenki."
Lehet, hogy ez lesz a gyártók érdeke valamikor (bár nemigen hiszek benne), viszont jelenleg az a helyzet, hogy a Microsoft Zune HD-je 100x sikeresebb a mobiltelefonjainál, az Apple már a 3-ik generációs iPod Touchnál jár, és töménytelen mennyiségben értékesítenek belőle, a Samsung pedig egy Android oprendszeres, AMOLED kijelzős PMP-n dolgozik, ami lényegében az i9000 funkciótárát kapja meg a telefon rész nélkül. Hogy ez mit zár ki? Az érvelésed létjogosultáságán kívül igazából semmit. Nézd meg a tablet gépek piacát: az iPad megjelenése óta hány olyan készülék jelent meg (vagy van tervben), ami sem felbontásában, sem hw-es felszereltségében,szolgáltatásaiban nem különbözik egy mobiltelefontól? Nem nyilvánvaló, hogy a gyártók minél több felesleges (funkcionalitásában minimálisan eltérő) dolgot akarnak a fogyasztókra ráerőszakolni? Olyan piac már marha régen volt, ahol egy adott készülékkel le lehetett fedni lényegében mindenkinek az igényeit. (Arról nem is beszélve, hogy árban is nehezen közelíthető egymáshoz a 130 rugós mobiltelefonok, meg a 70 ezres PMP-k kategóriája). Nehezen tudom elképzelni, hogy te valóban nem látod ezt az erős szegmentál(ód)ást.
-
attika89
senior tag
válasz
renato #11793 üzenetére
Nyilván nem tesznek bele régebbi DNSe-t mint mondjuk a p3-ban volt, de attól, hogy van benne egy jó hangzásjavító rendszer, attól még nem váltja meg a világot....
A Cowon sem csak a BBE-től jó....Videólejátszás...3,3"as kijelzőre mi a jó égnek 720p?
Rákötöd tv-re? valaki biztos....Az én S9-emen nem nagyon kell több mint amit tényleg tolerál...szóval olyan 720*528....
Nagyobbat felesleges lenne rátenni...1) bitang sok helyet foglal mondjuk egy 720p-s videó...2) ekkora kijelzőn nem nagyon látni a különbséget....u.i: az én i8510-em mondjuk szebben, tisztábban szól mint a Creative Zen Vision M-em, de az S9-től eléggé messze van még...
-
bwoay
nagyúr
válasz
renato #11787 üzenetére
attól még nem lesz igazad, hogy a saját véleményed irányába próbálod görbíteni a tényeket. teljesen felesleges az s8500-al példálózni, hiszen te sem gondolhatod komolyan, hogy a gyártókat bármikor is anyagi korlátok akadályozták meg abban, hogy a top lejátszóik hw-ét pakolják bele a telefonjaikba, márpedig nyilvánvalóan nem ez a jellemző. igazából nem is értem ezt a Wave dolgot, hiszen a készülék abban egyedülálló, hogy ezen debütált a Bada, arról nem tudok, hogy ez lenne a világ legjobb hangminőségével rendelkező mobiltelefonja, ami maga mögé utasít bármilyen dedikált playert.
Akkor azt áruljátok el nekem, hogy a PMP között miért nincs samsung amoledes nagyfelbontású készülék?
van, csak te nem tudsz róla.
(szerk: hja, hogy te a Galaxy Touch topicjában fejtegeted ugyanezt? Na hát ez így már felettébb érdekes)
pont a Samsung az, aki az Apple-höz hasonlóan a piacra dob egy olyan készüléket, ami a telefon funkciót leszámítva gyakorlatilag megegyezik a csúcskategóriás Androidos mobilkészülékükkel. Persze ennek az az oka, hogy ők hozzád képest totál dilettánsok ám
-
bwoay
nagyúr
válasz
renato #11711 üzenetére
dehogynem eltérő, attól még, hogy vannak átfedések, teljesen más célra hivatottak. az egyik egy szórakoztatóelektronikai kütyü, a másik meg egy telekommunikációs eszköz. egyébként te úgy méred ezeket egymáshoz, mintha a te szempontjaid általánosan érvényesek lennének. ott van pl az iPod touch, amiből annak ellenére adnak el rengeteget, hogy sem a hangja nem emeli az élmezőnybe, sem a kezelhetősége. viszont ez az egyetlen lejátszó, amiben értékelhető webböngészővel találkoztam, ami a Sonyban van, az pl konkrétan egy vicc. ilyen értelemben mindenki le van maradva az Apple-höz meg az MS-hez képest, de ha megnézed, hogy közülünk hányan részesítenek előnyben egy iPodot vagy egy Zune-t bármi mással szemben, akkor az nyilván kellő tanulsággal szolgál.
-
bwoay
nagyúr
válasz
renato #11707 üzenetére
ezzel nem tudok vitába szállni, mert te most kitaláltad, hogy neked a Wave jobb lesz, de ebből még nem következik, hogy jobban is szól, mint a J3, vagy bármelyik Cowon, márpedig utóbbiaknak ebben kell erősnek lenniük. arról nem is beszélve, hogy két teljesen eltérő rendeltetésű eszközt próbálsz összehasonlítani, meglehetősen szubjektív módon.
-
attika89
senior tag
válasz
renato #11704 üzenetére
zsírosodik a a kijelzője....itouch/iphone-on és a wave-en kívül lényegében mind zsírosodik...
A cowon kijelzője nyilván még egy korábbi generáció kisebb felbontással, de ugyan úgy 3,3" mint a Samu...A cowonnak ennek ellenére is híresen jó kijelzője van....
A wave azonban egy okostelefon, ami a saját konkurenseivel kell szembeszálljon és ott jól is teljesít de szerintem egy pmp/dap-től elvárni, hogy mindaz benne legyen mint egy okostelefonban....hát akkor az már nem dap/pmp lenne.
Itt a fő funkció a zene és a videó...itt a fontos, hogy minél több formátum támogatott legyen és a lehető legkompromisszummentesebben legyenek használhatók ezek a FŐ funkciók...E téren a Cowon meglehetősen jól teljesít...
A cowon a VALÓDI konkurenseivel szemben továbbra is versenyképes....Drága? Az...mint a legtöbb gyártó vezető termékei...de közel sem a legdrágább...
DNSe...sokak szerint majdnem van olyan jó mint a BBE+, de csak ettől nem válik jóvá...ez egy nagyon jó plusz, csakúgy mint a Cowonnál
wifi...van a sony x-ben is, meg a zune HD-ben is, de egy jó rendszer és böngésző nélkül csak arra jó, hogy rá lehessen mondani, hogy van benne (de nem is e miatt jó pl az X)...ez még mindig a tabletek és az okostelefonok kiváltsága....
játékok, hát arra is okostelefon való inkább mint egy pmp (mondjuk nem nagyon játszom tényleg egyiken sem...inkább zenét hallgatok vagy videót nézek szórakozásképp)
Szerintem nyilvánvaló, hogy neked nem pmp/dap kell
-
Peat;)
veterán
válasz
renato #11707 üzenetére
Szerintem fognak is nyitni, android felé, csak éppen aranyáron és sokára. De cowon ilyen és kész
Wave mellett döntesz kíváncsi leszek a hangminőségre én nagyon erősen szkeptikus vagyok, mobilarénás topikban sokaknak van már, én zaklatnám őket, nem enyhén. Ugye a sony-ericssonok sem úgy szólnak mint a sony lejátszók, így a walkman meg úgy a walkman jelzés.
-
Peat;)
veterán
válasz
renato #11700 üzenetére
Érdeklődj erősen utána a hangminőségnek, mobilarenán úgyis nagyon tesztelgetik. Jönnek ki 100 felett olyan okostelefonok amelyek borzasztóan rosszak hangban, az hogy a samsung csinálja a p3-at akkor még inkább oda kell figyelni. Nyilván más minőséget ad a p3 a telefonjaihoz képest valamiben, hogy megmaradjon a kereslet arra is és a telefonra is, ezt ne feledjük. De egyébként nekem is szimpatikus cucc a wave, csak szimplán zsákbamacska kicsit. De mire elszánod magad a vételre sok info lesz róla
meg már biztosan van elég.
-
Peat;)
veterán
válasz
renato #11669 üzenetére
Mostanában árultak a ph!-n s9-et és nagyon jó áron. Szerintem azzal jobban jártál volna, ha itthon akarsz j3-at venni akkor szerintem 60 ezer környékére lehet számítani a 8 gigásnál. Ami persze bővíthető, de ha bővíted akkor már nem 60 óráig fog muzsikálni. Nem tudom, talán már egy kicsit soknak tűnik manapság ez az ár.
Egyébként most már a fene tudja mi éri meg, a lehető legkisebb de még jól kezelhető, kb 16 gigás készülékek vs cowon j3 és társai. A videora meg többi ficsőrre jönnek már az androidos, igen olcsó táblagépek ugye és ennél a kategóriánál lehet érdemes különválasztani a készülékeket, zenénél fontos a kis méret, net/film/e-booknál meg a nagy.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
renato #11571 üzenetére
Félig-meddig igazad van, de hidd el, attól, hogy a vonaton vagyok, lentebb veszem a hangot, nem fentebb. 29+ vagyok, már nem hiányzik, hogy kiabáljanak a fülembe
Ellenberger ha agybadugósat veszek, akkor törvényszerű, hogy egy hét múlva takaríthatom, mert telemegy "cuccal". Egyszerűen ilyen a fülem.
@riam: köszönöm a visszajelzést
Nem értem akkor, hogy miért írogatnak ilyeneket. A Te tapasztalataidat olvastam már, és eddig ez az egyetlen itt a PH!-n. Ezért is kérdezősködök még. Ha más nem lesz, akkor 1 ember szavazata alapján döntök
-
Simi-San
tag
válasz
renato #11279 üzenetére
Szerintem majd külföldön intézi ismerősöm de lehet hogy nem várok rá hanem berendelem Koreából a fenébe
Nekem szerintem elég lesz a 16GB-s is csak előbb meg kéne válnom az S9-től
Nekem is többnyire Flacben vannak a zenéim de akad egy pár 320 MP3 is.
NA meg persze tervezem egy normál füles beszerzését is hozzá.
Az eddigi versenyzők:
UE triple.fi 10 Pro
Shure SE530
Westone 3Üdv.
R. -
Dottore
addikt
válasz
renato #11268 üzenetére
Sok közöm nincs hozzá de az a füles benne van a lejátszó árában. Tehát nem kérdés, hogy ha eladod akkor azzal együtt kell eladnod. Előfordulhat természetesen, hogy elveszik, tönkremegy, sorolhatnám, akkor viszont ezt a tényt mindenképpen ki kell emelni. Ha nem említette ezt a csóka, akkor ez hiba.
Azért annyira nem szar az a füles. Sok 20 e. ft környékén lévőt hallgattam már ami sokkal rosszabb volt. Otthon van pl. egy EX90, gyakorlatilag alig használtam, hát nem jobb az sem.
-
ponti_ak
addikt
-
ponti_ak
addikt
válasz
renato #11091 üzenetére
A fenébe, ezt hamarabb is mondhattad volna...
Most akkor mi legyen?
Mondjam vissza az X-et és rendeljem be előre a J3-mast? -
ponti_ak
addikt
válasz
renato #11064 üzenetére
Áhh nem lesz ebből mostanában Sony X-ezés.. pedig a BT miatt venném.. egy fincsi Sennheiser mm450-nel.. csak nincs most 100k+ ilyenekre (eddig se volt, meg ha lenne is, sajnálnám a pénz beleölni..) Marad a madzag, meg a használt matuzsálemek...
Apropó.. az iFP 590T (256MB) rádiója nem valami stabil. Vonaton nem szeret (rádió!)állomást befogni, míg a Fuze simán.. Meg ugye hiányzik egy csavarja, és a joy is elég fos.
Irány a 'patika (szokás szerint...).@bwoay: Te kis Clip-doki! Ügyes voltál!
És nem vagyok beteg, csak szeretem az egyedi, ritka kuriózumnak számító dolgokat (főleg ha olcsók, és emellett kiemelkedő minőségűek). Ahogy sokan mások is... -
Simi-San
tag
válasz
renato #11071 üzenetére
Merném figyelmedbe ajánlani az AKG K450 fülest mert:
-minden tartományban kimagasló minőség
-cserélhető jack kábel ha esetleg kontaktos lenne
-iszonyat kényelmes,és könnyű cipelniu.i: Nem tudom mit esztek az X szérián de nekem nem tetszik és most kövezzetek meg megengedem
Inkább várok a J3-ra mert nekem a flac nélkülözhetetlen + végre van bővíthető "S9"Üdv.
R. -
Dottore
addikt
válasz
renato #11054 üzenetére
Csak évek kérdése mire a Sony ezekbe memória foglalatot tesz. Imádják a saját korlátaikat. Telefonoknál is éveken át kitartottak az ostoba szabvánnyal amit csak ők használtak és akkor nem is beszéltem még a többi baromságról.
Még most is duzzogok a könyvtárnevek nagybetűs elnevezése miatt. Nem mintha számítana tudom, de engem idegesítenek a zárt rendszereknek még a maradványai is.
-
volvoguy
addikt
válasz
renato #10988 üzenetére
Erről a Rockbox-ról tudtok írni bővebben is? Mondjuk a Fuze kapcsán...
Ugye azt olvastam, hogy a Fuze habár szépen szól, de az EQ nem valami jó benne...
Ezt orvosolja a Rockbox? Tehát a Fuze még jobb lesz tőle?
Valamint a Fuze alapvetően elég "fapados" menürendszerrel bír, de a Rockbox-os témák nagyon királyul néznek ki...ezeket csak letöltöm és felrakom a lejátszóra, és kész is? Szinte van egy új készülékem?
-
ponti_ak
addikt
válasz
renato #10872 üzenetére
Nincs baj!
Max annyi, hogy a pofonegyszerű nick-emet jó lenne, ha le tudnád írni így fél év távlatában. :p
Az irónia viszont átment (ha nem is elsőre), ennek örülök! ÉS: Nem baj, ha van fikció/szubjektum /is/, csak ha TÚL sok az érzelmi töltet (flame, túlzás, általánosítás, pl Apple-ellenesség, stb), na az káros (lehet). Tárgyilagosság, objektivitás. Ezek a nehezen tartható, de jó, értékes irányelvek.
Szerintem.
Papolás vége. -
ponti_ak
addikt
válasz
renato #10835 üzenetére
Köszi, valóban. J3 nem rossz, Nekem az S9éi egyértelműbbnek tűntek, az elhelyezésük miatt, de lehet hogy nincs igazam.. Végülis az M5-ön is eltalálom, hogy mi hol van ..főleg amióta vastag bőrtokban tartom, és egyből megvan a kiindulási alap... a készülék oldalára helyezett gombok esetében eddig mindig ez okozott számomra gondot, már a D2 esetében is..
1. Ki kell tapintani, hogy hol vannak a gombok (egyáltalán: a hasáb melyik élén?1mp, s ezután 2. Ki kell választani, hogy melyik melyik... 2. mp... s HA egy kicsit is lutri, hogy eltalálod-e vagy sem, akkor az nem az igazi. 3-4mp?? Bosszantó, ha elvétem a VOL+/- -t és tévedésből számléptetés lesz a dologból... 5mp mire misszaléptetsz, 10, mire visszatekersz, ha a szám közepén jártál...
Röviden: puding próbája...
-
Peat;)
veterán
válasz
renato #10808 üzenetére
Nézegettem és azt mondtam, ügyes, kis ráncfelvarrás. Az akksi érték remélhetőleg nem esik le a micro sd használatával. Illetve szerintem erősebb cpu is bekerülhetett a gépbe, mert s9-re a gyártó kb 2 hónapja adott ki olyan firmware-t amiben már abszolút reccenésmentes a kezelőfelület, elég sok időbe tellett... (majd jött egy user akinek az általa kreált menüje elküldte nyugdíjba a cowon fejlesztőrészleg munkáját...
)
Gombok kérdőjeles, kijelzőnek a fényereje lehetne több mint az s9 esetében. A világot nem váltotta meg, cowon szekerét nem hinném hogy ez fogja meglódítani ha az s9 nem tette meg ezt a megjelenésekor. De s9-el szemezőknek jobb választásnak tűnik, csak az ára..szerintem igenis vészes, s9-el egy árban adják ki ahogy nézem. Azóta szerintem olcsóbb lett már az az amoled kijelző..meg más is..khm..de cowon már csak ilyen. -
bwoay
nagyúr
válasz
renato #10812 üzenetére
a helyzet az, hogy ezek a dedikált gombok egy nagy szűk réteg igényeit elégítik ki. nem véletlen, hogy oly' kevés gyártó fordít rá figyelmet, az emberek zöme nem érzi hiányát, a többség boldogan baszakodik a taperolással.
Gondolj a mobiltelefonokra: amíg monochrome LCD-k voltak a készülékekben, egy pillantással meg lehet állapítani, hogy volt-e valamilyen elmulasztott esemény, mert a kijelző ott díszelgett a nyoma (üzenet érkezett, nem fogadott hívás, naptárbejegyzés, stb). A színes kijelzőkkel ezt elbuktuk, mert az több kraftot igényel, így le is kell kapcsolni pár mp után, akkor meg nézheted, hogy miről maradtál le. Elenyészően kevés azon telefonok száma, amik mégis jelzik valami más módon, ha "akarnak valamit", mondjuk villogtatnak egy LED-et, vagy pittyegnek, akármi.. Ez azért van, mert az embereknek nem probléma, ha időnként elő kell venni a telefonjukat, és feléleszteni a kijelzőt, hogy lássák, "volt-e valami". Én ettől idegbajt kapnék, ezért használok Motorolákat, azok nem igénylik, hogy foglalkozzak velük, ha valami eseményről lemaradtam, arra is felhívják a figyelmet hanggal, rezgéssel. Nokiáknál van még olyan, hogy villog egy LED, de az sokat nem ér, ha a készülék egy zseb mélyén adja bőszen a fényjelzéseket.
most ott tartunk, hogy a gyártók képesek úgy eladni nekünk rengeteg dolgot, hogy rákényszerítenek egy sokkal körülményesebb használatra, mint amit eddig megszoktunk. hányan békéltek meg pl az iPhone hiányosságaival, mert annyira akarták a készüléket... mindjárt kiderült, hogy az MMS küldés meg a Copy/Paste valójában tök jelentéktelen dolgok, amikre eddig sem volt szükség... persze amikor ezek is bekerültek, akkor meg olyan üdvrivalgást vágott le a közönség...
-
bwoay
nagyúr
válasz
renato #10746 üzenetére
bocsáss meg, kíváncsiságból kérdeztem, mert nem volt egyértelmű, hogy mire gondolsz (legalábbis számomra), de igazad van, tulajdonképpen magasról leszarom, mit veszel, úgyis csak vég nélkül lamentálgatsz minden héten más típuson. A 80e. Ft-os lejátszót illetően pedig hadd legyek kritikus, nálam a hangminőségen kívül számtalan más (praktikus) szempont is létezik, elvégre nekem ezek mindennapos használati eszközök.
Dottore: mellényúlni? szó nem volt ilyesmiről. Sokkal nehezebben vált, mint bármelyik másik lejátszó, és ez nem a szubjektív véleményem. Igen, el lehet találni jó ritmusban, ez is tény, de valós használat közben (nem amikor ülsz egy asztalnál és tesztelgeted a vadiúj lejátszódat) körülményes. Szőrözés? Kétség kívül! Mozog a jack dugó?
Na ugye... p.ü.
-
volvoguy
addikt
válasz
renato #10587 üzenetére
Nos ha így áll a helyzet a megfizethető mp3 lejátszók terén, akkor jelentem, végigbogarásztam Árgépen a Sandisk készülékeket, és a Fuze nyerte le a tetszésem. Persze kizárólag csak a külsőt néztem. De ez hasonlít legkevésbé tamagocsira (bocs mindenkitől)
Erről a tulajok tudnának pár dolgot írni?
Mégeccer mondom, egy Senn. HD202-höz lenne...bár mások már az mp3 erősítőt is javasolták, mondván így is úgy is halk lesz picit...
-
ponti_ak
addikt
válasz
renato #10568 üzenetére
FYKI: az e-ink NEM háttérvilágított. Ezért nem jó.
Visszamehetnének a mobil- és DAP gyártók 1990-be... (akkortájt még pilács nélkül mentek az első mobilok, jól emlékszem, ugye?!) ..de minek..? A felsorolt eszközöknél nem fontos a szemnyugtató kijelző, a háttérvilágítás viszont szvsz igenis. Meghát még mindig elég drága az e-ink. S gondolom Te sem örülnél neki, ha csak emiatt még többe kerülne egy DAP?!ui: Ázzek... írásjelek helyett smiley-t használsz, vagy mi!? Úgy néz ki a hsz-ed, mint egy sűrű smiley-mező..
-
Peat;)
veterán
válasz
renato #10555 üzenetére
S9-nél annyi hiba van, hogy nincs rá sok flash alkalmazás. Ez nem touch, nagyon nem az. A kezelőfelület viszont valóban jópofa, most jött ki a napokban egy nagyon összerakott rajongói menü (areo vtx lite)
[link] Itt tudod megnézni mik vannak rá.Napfényben egyébként nem az igazi az a kijelző mert nincs elég fényerő, kb olyan erős mint a 2 éves középkategóriás telefonom tft kijelzője, tehát nem vészes, de ne számíts rá hogy a szoliban fog rajta norbi tornát nézni a bnőd. A divx sorozatokat, filmeket megeszi, felirattal és képarányt is lehet állítani rajta, ebből a szempontból kiemelkedő és akksi is partner ebben. Eddig egy divx-et nem vitt el, egy 2,5 gigás darabot. Két gigásat meg vitt minden probléma nélkül. Ha fontos a video akkor azt nagyon kidolgozták cowonék ebben a mütyürben így a többi készülék gyakorlatilag kiesik. Zeneminőségben meg nem hinném hogy drámaian mögöttük állna.
-
Dottore
addikt
válasz
renato #10484 üzenetére
A Sony kínosan ügyel az X sorozat dominanciájára, bár ez minden cégre igaz. Nem teszi bele ugyanazt az erősítőt másik típusba, ez biztos. Nagyon meg lennék lepve ha nem így lenne. Marhára büszkék az SMasterre.
Engem nem érdekel sem az érintésvezérlés sem a wifi, így könnyű dolgom van, ezeket nem kell figyelembe vennem. Viszont bárhol is olvastam az X sorozatról, az a hangminőséget tekintve mind a lehető legpozitívabb volt.
Komolyabb fülesben egyetértünk, én is vennék hozzá másikat. Ehhez erősítőt nem. Mindennek van határa.
-
Dottore
addikt
válasz
renato #10481 üzenetére
Nem akarok bele szólni, de akkor inkább egy X1050, sem mint amit linkeltél (hogy még az egy esetleges füles erősítőt ne is említsem) 70 ezerért. Azt gondolnám az X sorozatban baromi jó az S-Master erősítő. Csak egy huszassal lenne drágább mint az A845, ami bennem kicsit a divat Walkmann benyomását kelti.
-
renato
aktív tag
válasz
renato #10473 üzenetére
nah engem meg felvettek csóró munkásnak, jóleszez.
pár hónap, aztán meglepem magam valószínűleg egy a845-el.
60ezerből itten is van. Meg aztán amilyen vagyok, a sansa clip emellett kábé felesleg lesz, ahogy a cx500 is. lehet elpasszolom majd mindkettőt és akkor még "olcsóbban megúszom".ha meg a sony kidob egy fasza kis DAP-ot, akkor az úgysem lesz valszeg olyan drága mint ez, az már nem lesz nagy befektetés.
-
Peat;)
veterán
válasz
renato #10458 üzenetére
S9-en hülyeség lenne wifi ahhoz kicsi a kijelző. A gyorsaság meg teljesen rendbe lett rakva az utóbbi firmware frissítésekkel, igaz baromi későn a megjelenéshez képest. De most ok lejátszó jelen állapotban a maga kategóriájában. Ez zenét és egérmozit jelent, flash progikra/ebookra szerintem alkalmatlan.
-
-
vili13
őstag
válasz
renato #10393 üzenetére
Ha belegondolsz, hogy csupán az artisjus 7200-at kap belőle, máris nem olyan drága...
-
vili13
őstag
válasz
renato #10385 üzenetére
"ez az új sony egyedül a nagyságával (hosszával) aggaszt"
Ez olyan, mint luxusautó vásárlása előtt a méretéből adódó parkolási nehézségek miatt aggódni. Én a helyedben megtapiznék egyet (pl. itt már láttam bemutató darabot), csak aztán dönteném el, érdemes-e aggódni, és ha igen, akkor miért.
-
renato
aktív tag
kár viszont hogy sonyból nem lesz 8 GB-os... :/
és mondjuk lehetne 7-10 ezerrel olcsóbb is. és akkor az a 40.000 forintos ár best buy lenne. nem kérdés.ponti_ak-nak meg a többieknek is kösz a clip "leirását". többek közt már ezért sem vennék azt. nem épp időtálló megoldás lenne és elkapna az ideg ha mindig lemerülne amikor szükségem lenne rá...
-
gelbelex
őstag
"a fuze-ra-szavazok. bár azt meg nem venném ha a videó nem fontos, mert akkor meg már miért nem a jobb sansa clip?"
Mert 8GB kábé 50 album (320kb/s, mp3), és azt elég macerás végiggörgetni a Clip gombjaival.
Ha nem muszáj mindenképpen a gallérra csíptetni, akkor inkább a wheel... És zsebben jobb a vékonyabb. -
ponti_ak
addikt
A Clip is jó, de a használt anyagok minősége átlagon aluli. Ragasztott, nem javítható típus, és (szvsz emiatt) van az a típushibája (legalábbis sokan panaszkodtak arra), hogy az akksi könnyen leválik/leszakad belül. Ellenben valóban kompaktabb, és az is szépen szól (Folder browse viszont nincs benne, és nálam ez pl már "deal-braker"..)
-
majom2
senior tag
csalódott iphone tulajok? tudod mi van? évről évre többet adnak el belőle. nem csak éppen egy kicsivel, hanem sokkal. szóval nehogy az legyen a vége h megint letarolják a piacot... de aki vált az nyilván nem zune-t fog venni, mert már a telókról beszélünk.
senki nem mondja természetesen h ne lenne jó a zune, vagy hogy apple überalles, mert bár én személy szerint szeretem a márkát, de tisztában vagyok a hibáival és az esetleges lehúzásaival is. mindössze az a lényeg h ezen a piacon semmit nem jelent h most kijött a zune. lehet h hosszú távon elkezdik csipegetni majd a nagy tortát is, de ezt nem ez a mostani készülékkel teszik majd meg. ez csak egy kis lépés egy hosszú úton. sok sok idő, szerencse, hibátlan szolgáltatások és készülékek sora kell ahhoz h az emberek gondolkodása megváltozzon. na és persze rengeteg pénz.
ja és ugye azt még nem vettük számításba h ha esetleg kezdene erősödni a zune, akkor nyilván az apple is lépni fog. és a helyzeti előny még nagyon sokáig náluk lesz.szóval örülünk a zune-nak, egy kis érdekesség a piacon, de ettől ne várj még túl sokat.
a másik meg, addig csak csepegtetni fogják az újításokat amíg nincsenek rákényszerítve másra. ez tök természetes. mi a cél? sok pénzt keresni. például már azzal is rengeteget spórólnak h nem változik a design több mint 2 éve. és ha így is hozzák a megfelelő darabszámot akkor minek változtassanak? mindig a piac dönt, és eddig ez őket igazolja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest