Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
-
Mobilarena
Motorola DEFY - MÉLYVÍZ - Belépés csak úszóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
105kacsa
őstag
MSB 4.2.2 revised (akit érdekel)defy és defyplus-ra
[link] -
Lovi24
senior tag
Némileg mára csökkent a pöttyök mérete,de köszönik szépen megvannak
Mindenesetre romot cseréltem rajta,mert az előző 1 hét után elkezdett demózni (telefonált,fényképezett zsebben,stb...)és eléggé melegedett is a teló. Nem tudom nem-e ez a melegedés okozhatta a problémát? Ha jól emlékszem valaki már írta itt is ezzel a rommal kapcsolatban a melegedést. A zsebben önállósodást egy barátomnak is csinálta. Úgyhogy visszatért a nyuszi
-
Gaas
csendes tag
Sziasztok! Olyan valakit keresek Pécsett, aki pár ezer forintért fel tud bütykölni a Defy+-omra egy stabil, újabb rendszert. (Korábban már írtam ide, és 2 ember nagyon kedvesen válaszolt is, de megmondom őszintén valamiért elmaradtak a következő lépések, főleg, hogy én magam nem akarok ezzel foglalkozni.) Nem vágyok a legújabbra, mert nem az a cél, hogy a legfrissebb Androidot futtassa, csak azt szeretném ha gyorsulna egy kicsikét, de stabil is legyen, (valami vállalható kompromisszum érdekelne) mert 1 év után abszolút meguntam a sebességét, már másik telefon beszerzésén gondolkodok, de gondoltam adok neki még egy esélyt.
Van valaki aki Pécsett vállalná ezt? Köszönöm!
-
Üdv. Vkinek fent van a 06.16.-ai CM10.1?
-
kovigyuri
tag
Sziasztok!
CM9-es verziót szeretnék használni, de nem tudom melyik a legstabilabb.
Ki melyiket ajánlja?Köszi
KGyuri -
Lovi24
senior tag
válasz
CoolBoy323 #7388 üzenetére
Köszi mindenkinek a tippeket,beszerzek egy t5 torx csavarhúzót,azt majd nekiesek
-
Lovi24
senior tag
válasz
hodostamas #7386 üzenetére
Gondoltam rá én is,hogy szétszedem,csak miután 1 évesen cordonnál volt hangszóró hibával, a csavarok fülei sz@#rá vannak törve (sajnos csak később vettem észre,de tuti előtte nem volt olyan )
Egyébként már 2,5 éves,úgyhogy gari nincs.
Egy ilyenen gondolkodtam,mert nem is lenne drága... -
Halo
senior tag
a minap nekem is volt ilyen - vagy esés, vagy pára után? már nem tudom a biztosat...
már néztem mindenfélét, mit lehet cserélni benne, netán telefoncsere
vagy rakjam vissza gyári romra...
és másnapra eltűnt...
mintha valami összerázódott volna, vagy csak ki kellett száradnia?
nálam most jó - csak para volt, de rendesenghhúúúúzz frábáááá
nem glúz bláblááholnap írj ránk, s meséld mi a helyzet!
-
VMatteo
őstag
válasz
VMatteo #7382 üzenetére
bocsánat, nem tettem linket
eme akksit -
VMatteo
őstag
Akkor ezt a 2400mAh-t ne tudná kihasználni a telefon? Csak 1500mAh-nak érzékelné? Az akkum nagoyn rossz lett hirtelen, és Mo-ról szeretnék venni minél jobbat jó áron
-
törölt tag
A másik defy topic -ba írtam mert inkább oda való, de mint ha itt nagyobb lenne a pörgés, és talán a kérdés is elfér, hiszen custom rom van a telefonon
szóval erre van esetleg valakinek ötlete?
-
Lovi24
senior tag
Sziasztok. Kisebb probléma képződött a telómon. Hirtelen furcsa pöttyök jelentek meg a telón. Töltőt kapott ,szép lassan eltűntek,majd szép lassan visszajöttek a pöttyök. Factory reset megvolt,ugyanaz. Screenshotnál nem látszik semmi,olyan mintha az üveg alatt lenne valami. Esetleg software hiba? Habár már bekapcsolásnál moto logónál is látszik. Íme
-
istvan170
aktív tag
Jó az MX player, használom is, de nem ez a gondom. Ha például felmentek az indavideora, és elindítotok egy videót, akkor a Cyanogen romokkal teljes képernyőn indul el, se keret, se felirat, se semmi. Ha vége, akkor pedig visszaadja a böngészőt. Közben persze, ha megérintitek a képernyőt, akkor bele lehet tekerni, vagy megállítani etc...Ezt szeretném elérni a Samsunggal. Gyakorlatilag a Youtube is így működik. A Defy-n sem ment ez a gyári romokkal, azt szeretném kideríteni, hogy mi van a CM-ben, ami ezt csinálja. Látszólag a gyári player csinálja a kezelőszervek alapján, nem külső alkalmazás. Szerintem külső alkalmazás be sem tud épülni a browserbe.
-
istvan170
aktív tag
Azt szeretném kérdezni hogyan tudnám beállítani azt egy Samsung SGS2-n, hogy ha elindítok egy videót a böngészőben, akkor teljes képernyőben induljon el. Van egy Motorola Defy-m is, az CM7.2 rommal alapból tudja. Milyen player vagy egyéb lehet benne a rom-ban, ami ezt csinálja, meg szeretném oldani a Samsungon is. Az SGS2-n stock JB van egyébként. A Defy tulajoknak pedig üzenem, hogy 1 hete használom a Galaxy 2-t, és a Motorola szerintem a CM7.2-vel nagyon megállja a helyét még egy ilyen kategóriájú telefon mellett is. Sőt, pár dologban túlmutat rajta.
-
HollyBoni
veterán
Meg is van az első hiba, a wifi nem megy. Megtalálja, írja hogy Connecting, pár másodperc múlva pedig Disconnected. Froyoval ment. Ötlet?
-
HollyBoni
veterán
Sikerült felrakni a WIUI 2.3.7-et. Köszi! Eddig nagyon tetszik.
-
HollyBoni
veterán
válasz
hodostamas #7365 üzenetére
Továbbra sem jön be csak motorola logo. Most gondolom se custom recovery, se rom nincs a telefonon. Rakjak fel RSDlite-al egy gyári romot, rakjak fel custom recoveryt, és aztán egy MIUI romot?
-
HollyBoni
veterán
válasz
hodostamas #7363 üzenetére
Kész, és most?
-
HollyBoni
veterán
Na most kéne help.
Átformáztam ext3-ra, aztán ha felraktam a WIUI romot mindig csak a CM jött be ami rajta volt. Wipe és factory resetet nyomtam, felraktam a MIUI romot, most nem jut tovább a motorola logónál, ha úgy indítom hogy lefele nyomom a hangerő szabályzó gombot akkor bejön szerintem a stock recovery, egy android figura és egy felkiáltójel. Na most mit csináljak?
Igen, most eltűnt a custom recoverym, gyári jön be csak.
-
HollyBoni
veterán
Nos meglett a Defy. CM 4.1.2 rom van rajta, és valamilyen Team Win Recovery Project 2.5.0.0.
Ennek a romnak a 2.3.7-es verzióját szeretném feltenni, mi a teendő?
-
soundman1
senior tag
Pár napja próbáltam én is először a 06. elejit, de 2x se ráfleshelni. A 06.11-i sérült zip fájlként jött le :-(. Végül a 06.11-i simán felment a defyre, de az xperia keyboard állandóan kifagyott, így nem tudtam belépni a fiókomba, ezért visszase pakoltam a mentéseimet.
Nagyon látványos volt a kezelése SB MIUI-ja után, azt mondom ez nekem kell, csak csiszoljanak még rajta egy kicsit, mivel eléggé szaggattak az egyes menük közötti átmenetek. A gyári alkalmazások szerintem a v4 MIUI sebességében nyílnak meg, ami elfogadható napi használatra. -
HollyBoni
veterán
válasz
Moleman #7354 üzenetére
Végülis nekem az is jó, Blade-en is 2.3.7-et használtam minden probléma nélkül.
Ha 2.3.7-es MIUI romot akarok felrakni akkor melyik legyen? WIUI? Illetve akkor is csak annyi a dolgom hogy ext4-ről ext3-ra formázom?
Első hsz-ban a MIUI v2.4.20 letöltési linkje nem működik.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Ma én is elvileg Defy tulaj leszek. 4.1.1 van rajta, ha akarok rárakni mondjuk valamilyen MIUI romot, kell csinálni valamit vagy csak felrakom recovery-ből? Olvasgattam már a főzött romokról, eddig ZTE Blade-em volt de ott kicsit egyszerűbb a dolog.
-
-
Neck
veterán
Az egy BL7-es ROM ez alapján, tudtommal onnan nem tudsz visszalépni BL4-re (CM7 és társai).
Innentől ha ROM-olni akarsz csak BL7-en nézelődj.
Kár hogy nem szóltál hamarabb, tudtunk volna segíteni már a MIUI-ról átlépésben is...
Ugyanis a kernel verziószám alapján a fenti linken meg lehet nézni a bootloader verziót.
(Kivéve, ha fixed-SBF lett felflashelve, mert az nem bántja a BL verziószámot, akkor marad 4) -
v1s
csendes tag
válasz
sharkybacsi #7342 üzenetére
Köszönöm Mindenkinek a segítséget!!!
Reggel feltettem flesselni a telót a DEFYPLUS_U3_4.5.1-134_DFP-231_CEE_gyari.sbf rommal, de itt kellett hagynom a gépet közben. Nagyjából egy órája jöttem vissza, az RSDlite azt írta várakozik, a led nem világított fehéren.Na mondom megint valami újabb hiba, félve megnyomtam a bekapcsgombot, és egy motoblur cucc fogadott hogy megváltozott a sim, ami igaz is...
Mára meg is van a napi öröm.
Csináltam gyors egy resetet. Kamera, wifi, gps működik, villanó nem, az valószínű meghalt.
2.3.6 lett az android verziószám. -
sharkybacsi
tag
Elég sok bizonytalansági faktor van a játékban, így nehéz általános érvényű tanácsot adni.
Először is, nincs olyan hogy 2.3.7-as kernel. Az az android verziószáma.
Az biztos, hogy a defy kínai rom rendszeresen kiégette a vakut, mert az európai hardverben gyengébb a villanó.
Azzal, hogy defy+ romot is telepítettél, nagy valószinűséggel bootloadoer verziót is ugrottál (bl6), ahonnan nagyon nehézkes a visszatérés bl4-re, amit a defy hivatalos romok használnak.
Az alábbi linken van egy jó kis összefoglaló a hivatalos romokról, illetve a bl downgrade-ről:
[link]
Az utolsó rom amit feltettél, az szintén moddolt rom, első lépésben az ilyeneket kihagynám, csak újabb hibaforrás. Én mindig a nordic rom-ról indulok (2.2 nordic deblur), ez az egyetlen, amivel még soha nem volt problémám.
Szóval én ezt tenném:
először is vélelmezném, hogy bl4 bootloaderem van még, így a most is bejövő bootloaderben csinálnék wipe-ot, és az alábbi útmutatás alapján feltenném a nordic romot:
[link]
Az 1.6-os pontnak nem sok teteje van, ahelyett kapcsold ki a telefont.
Ha siker, akkor örülünk. Ha nem, akkor nagy valószinűséggel magasabb bootolader verzión vagy, ebben az esetben ezt javaslom:
[link] -
Kbali
nagyúr
Azt, hogy nem érzékel töltés közben az érintőkijelző, azt általában a gyenge minőségű töltő okozhatja. Nekem is vennem kellett egy utángyártottat, mert a gyári behalt, pont ugyanezt tapasztalom - hiába van 1A ráírva.
A nem villanó vaku sajna lehet elcseszett korábbi rom-olás miatt. Ha valamelyik kínai rom volt rajta és vakuval használták a kamerát, akkor az meg tudta ölni.
Én is WIUI-t használok, nincsenek ilyen gondjaim, ha teheted, küldd vissza a készüléket és kérj helyett másikat vagy kérd vissza a pénzt. -
chab7
addikt
válasz
hodostamas #7336 üzenetére
Hmmmm, tegnap esteasszonypajtással nekem is jól működött. Különbség annyi volt, hogy nem volt közben töltőre dugva a teló. Ezek szerint csak olyankor fagyna ha közben töltöm is? Viszont ha nem dugom töltőre és nincs tele az akksi akkor hamar leszívja ez a webkamerázás
-
v1s
csendes tag
Sziasztok!
Bocs előre is, de picit hosszú lesz...
Néhány napja egy "új" *bay-es kínai Defy majdnem boldog tulajdonosa lettem. A kínai eladó gondolom hogy legyen magyar nyelv a telóban WajkIUI-t telepített rá, 2.3.7-es kernellel. Ezzel még talán nem is lett volna gond, viszont furán működött az egész, ha töltőn volt nem működött a kijelző érintésérzékelője, magyarul semmit nem tudtam csinálni vele míg töltőn volt. Fotózáskor a villanófény nem működött, és nem tudott kapcsolódni wifire (pontosabban 1x sikerült pár percre). Gondoltam hogy egy gyári romon majd minden úgy működik ahogy kell, hogy tud-e magyarul az másodlagos dolog volt. Letöltöttem és felflesseltem a 2.2 CEE-t, persze mondanom sem kell hogy fekete képernyő lett fehér leddel flesselés után, na ekkor vert le a víz...
Böngészgetni kezdtem a fórumot, szinte mindenhol az volt a tanács ilyen esetekre hogy próbálkozzak más verzióval. Hát az általam fellelt szinte összes Defy romot végigpróbáltam néhány extrém magas verziójú JORDN_U3_6.36.0 -t és társait kivéve. Egyikkel sem jutott el a M logóig. Egy postban olvastam hogy ilyen téglásított Defy-k esetleg megjavíthatók előbb Defy+, majd egy bizonyos Defy rom telepítésével. Nos a Defy+ rom szépen fel is ment, el is indult, követtem a leírtakat, wipe és társai meg némi töltés után feltettem azt a bizonyos kínai Defy romot amit a szerző javasolt. Persze megint fekete képernyő fogadott...Mondom mindegy akkor megy Defy+ -al, lesz@rom, végül is minden jó volt rajta, kivéve a villanó és a magyar nyelv, ezek nélkül meg tudtam volna élni. Vissza flesseltem azt a bizonyos Defy+ romot, viszont már nem indult el vele a telefon (fekete képernyő).
Megpróbáltam újra, akkor sem. Aztán jött az a bizonyos Mcgyver módszer, mivel az akku megadta magát.
Jelenleg sikerült feltennem ezt: DEFYPLUS_U3_4.5.1-134_DFP-231_CEE_ROOTED_No_Signed.sbf
Itt bejön a Motorola logó, majd némi gondolkodás után bedob a bootloaderbe (a recoverybe nem tudok belépni).
Itt most "elakadtam", valakinek valami ötlet hogy hogyan tovább ? -
chab7
addikt
Skanky legfrissebb tapasztalat: a droidcam app folyton lefagyasztja a telót
pedig cm10 alatt kitűnően működött. Ott csak kb 5-10 percenként ha előfordult hogy megakadt a video képe, olyankor egy app ki-bekapcsolásra meg is javult. De itt meg kb 2 perc múlva csonttá fagy a teló (a képernyő egy része be is zöldül majd kis idő múlva moto logo és boot.
Szóval a sok jó dolog ellenére találtam egy olyan pontot is ami a cm10+ romokban jobban működött.
-
törölt tag
Ugyanez a rendszer volt rajta, csak kapott egy tiszta telepítést, úgy ahogy az első hsz -ban le van írva (először rsd lite -tal felment a gyári, majd arra a cm7.2), az akksi nem tudom meddig bírta, mert 2 napja van nálunk ez a telefon, a másik kb 2 hete van meg, azon meg gyári rendszer volt a cm7.2 előtt, és nem volt vele gond.
-
törölt tag
Adott két defy, mindkettőn cm7.2 teljesen frissen telepítve, de egyik sem akar normálisan működni.
Az egyik olyat művel, hogy hívás után sötét marad a képernyő és kb fél percig nem is reagál semmire, majd visszajön a képernyő (nem minden hívásnál).
A másik meg lemerült olyan 4-5% -ra, most kb 4 órája töltőn van (pc -ről töltve) de még mindig 11% -nál van csak a töltöttség.
Ötletek esetleg? -
djroli
csendes tag
nem nem buvarkodom , es nem vaganysagbol viszem magammal hanem azert hogy keszitsek a viz alatt videot es fotokat nem azert hogy telefonaljak fejre meg nem estem
xperia Z az meg nagyon draga amit neztem meg a Samsung S5690 Galaxy Xcover , Sony Ericsson Xperia active , Defy + ujonan van nalunk ojan 40 ezer ft . esetleg nincs ojan szilikon tok ami megvedi a telot a viztol ? amibe bele lehet tenni es lezarni biztos letezek hasonlo....
-
peter077
aktív tag
Lenovo S750 hamarosan kapható lesz!
Android4.2
Quad Core 1.2GHz
Dual Sim
4.5 inch QHD
3G WCDMA,
Dual Camera
8.0 megapixel camera / Auto Focus / Flash Light
3-Proof,
Gravity Sensor, Proximity Sensor, Light Sensor
Schedule Power on/off
Water-Proof, IP67
E-compass,
Notification LED -
sebijani1982
senior tag
Azt mondd meg, miért akarsz vízálló telót? Búvárkodsz? Az uszoda medencéjébe miért kell magaddal vinni? Miért nem lehet kikapcsolni, némítani, repülőbe tenni és szórakozni? Honnan vársz hívást, hogy még a medencében is fel kell tudd venni? Mindig is idegesített az, ha valaki az e-péniszével vagánykodik, Egyáltalán nem életszerű, hogy valaki azért megy uszodába, hogy ott is mindig a hívásait intézze. Ezzel az erővel inkább menj el sétálni a hegyekbe.
BOCSÁNAT az giga offért!
-
djroli
csendes tag
egyaltalan nem sz@r sot nagyon jo kis telo nekem nagyon bejon amugy az aksi alatt a kis indikator nem pirosodott be szoval nem azott be szerintetek ha ujra defy -t veszek akor defy + vagy sima defy -t vegyek ? mindenkeppen ujjat szeretnek esetleg mas vizallo telot tudtok ?
-
chab7
addikt
válasz
CoolBoy323 #7318 üzenetére
A "megszabadultam tőle" nem arra utal
-
djroli
csendes tag
eladtam a motorola defy-m et
ameddig meg mukodik gyorsan megszabadultam tole milyen vizallo telot vegyek ? ami tenleg vizallo ? samsung , sony ? vagy vegyek defy pluszt?
-
kopepe
aktív tag
Ki kell vízkövezni a processzort
Amíg megy addíg használd.Nem tudsz jobbat.Örülj,hogy megy még.
-
djroli
csendes tag
sziasztok a kovetkezo tortent a defy-m el hetvegen voltam srandon es a csuzdan lejottem es a telo a zsebemben volt
kivettem es tokeletesen ment semmi jele a beazasnak egy picit kesobb kb fel ora mulva mar a kepernyo alatt paras volt meg a szenzornal ki is kapcsoltam kivettem az aksit es masnap kapcsoltam csak be mikor mar teljesen megszaradt minden tokeletesen megy csak a kis piros led halvanyan eg es hiaba csinalok barmit nem alszik el
ha kiveszem az aksit akor igen de ahogy visszateszem ujra kigyul ki lelte vajon ? amugy a telo nem vizallo pedig csak epp hogy par masodpercet volt a vizben nagyot csalodtam
-
chab7
addikt
válasz
Cogwheel71 #7285 üzenetére
Ha azóta nem találtál volna rá még: [link]
-
Woody80
csendes tag
SD kártya helyén, nem cseréltem launchert, csak a widgetek eltűntek. Amikor a kis házikót
megnyomtam, látszott, hogy meg van minden program. Végül manuálisan kb. 15 perc alatt visszatettem szinte mindent amire emlékeztem, de azért fura volt ez így.
Érdekelne, mi történt... -
kopepe
aktív tag
Akkor ott lesz a bibi,az enyém soc-os.Másik kolega aki írta,hogy szar a kamerája Skanky alatt,gondolom az is soc-os lehet.Sebességbeli különbséget nem látok a két rom között.Két döfim van,egyiken Skanky,másikon White rabbit 2.1.1. Mindkettő 1ooo Mhz.Kameraproblémát leszámítva eddig egy kutya
-
Mr.Rain
senior tag
Sziasztok!
2 éve van meg a Defym. Eddig végig gyári 2.1 illetve 2.2-es rommal használtam. Meg voltam vele elégedve,de mostanában,az utóbbi fél évben viszont nagyon belassult. Próbáltam launchert,amit lehetett,hátha gyorsabb lesz a rendszer,de csak lassabb lett.
A custom romok telepítését bonyolultnak találtam,és féltem,hogy valamit elrontok. De végre beadtam a derekam,és felraktam sikeresen a CM7.2-őt,és bumm,hasít a teló. De nagyon. Folyamatosan 200 MB körül van a szabad memória. Na persze a hasításhoz az 1200MHz is kell,de régen is ennyin ment,mégis akadozott a rendszer.
Az aksim sem merül annyira,mint korábban,így 400-800-1200-as proci értékek mellett is elég lassan merül.
Egy szó,mint száz,oda akartam kilyukadni,hogy köszönöm a frankó leírást,amit itt a fórumon olvastam!
Most olyan,mintha új telefonom lenne,úgyhogy még egy darabig kihúzom ezzel.
üdv.
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Ezt az Euroskank romot is ugyanúgy kell feltenni gondolom mint a CM7-et ugye?
Melyik a legjobb hozzá való gapps? (gapps-gb-20110828-signed ez?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest