Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
-
Mobilarena
Motorola DEFY - MÉLYVÍZ - Belépés csak úszóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolion01
tag
További jó Defy/Defy+ használatot, illetve ROM-olást kívánok mindenkinek.
3 év után leváltottam a szerkentyűt egy Moto G-re. -
warezxts
senior tag
KitKat LEAP-el van valakinek tapasztalata az írjon legyen szíves nekem.
-
bokkszi
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem... Szeretnék egy kernel upgrade-t, de nem találtam leírást hozzá
A cél a KitKat felrakása lenne. Van valakinek használható információja?
köszi előre is!
-
kat10
tag
válasz
105kacsa #9692 üzenetére
köszönöm a válaszokat kacsa és neked is wiggen
de csak a gyárit akarom felrakni és így hagyom egy darabig egy másik simmel.
ugyanis telót váltottam én is de meghagyom a defyt mert kurva jó teló és nincs kedvem eladni kevés pénzért.
de szerintem nem tudják sokan hogy a defy mennyire jó teló eleinte nagyon sok romot felraktam kb 2 naponta váltottam.
az utóbbi időben már csak kacsa romját használtam a 2.2 -öt szuper
benézni ugyanúgy befogok mindennap mint ahogy eddig is
egyébként xperia v-re váltottamu.i.: köszönöm mindenkinek a segítséget
-
kat10
tag
Sziasztok!
Régen nem romoltam már kérnék ezért egy kis segítséget.
Msb jb2.2 van a telón vissza akarom állítani gyáriba.
Simán mehet rsd -vel, vagy formázni kell az az ext 4-et vissza ext 3-ra? -
RnJ
tag
Sziasztok,
jelenleg "cm-10.2-20130801-NIGHTLY-mb526" van fent a Defy+-omon. Van néhány bibi.
- billentyűzet néha leáll
- zseblámpafunkció nagyon haloványan világít, néha erősebben felvillan
- telefonálás közben nem zár le a képernyő (csak manuálisan)
- a fényképezőgép lassú mint a nagyanyámOrvosolhatóak a problémák ezen a verzión, vagy tegyem fel inkább ezt: "cm-10-20131030-NIGHTLY-mb526" és ebben már orvosolva vannak a problémák?
Augusztus óta megy így, most van időm pepecselni vele
Köszi a segítséget, tapasztalatokat.
-
pok750
csendes tag
Sziasztok!
Majdnem kinyírtam a Defy-met de még sikerült visszahoznom az élők sorába egy BL7 Defy+ rom-al.
A Root is megvan csak a magyarosításhoz kéne egy működő link, nem találtam olyat ami működik vagy esetleg valaki privátban elküldhetné nekem a szükséges fájlt.
Defy+ 2.3.6 (DFP-231)Köszi
-
denorbi
tag
válasz
robi12ster #9684 üzenetére
Itt találtam elég sok mindent
-
denorbi
tag
válasz
robi12ster #9684 üzenetére
Innen választottam a romhoz közeli dátummal
-
denorbi
tag
válasz
robi12ster #9680 üzenetére
Sikerült!!! Elsőnek feltettem CM10-120904-SINGED. ZIP et, de az nem töltött be. Viszont recovery be be tudtam lépni és rá tettem egy CM10.2-20130917-NIGHTLY ot és egy gapps ot (gapps-4.3-30072013-minimalt)
A billentyűzet folyamatosan le állt de tettem fel SwiftKey t. Kamera működik hívás van!
Szólva helyre jött
Most keresek 4.4 est -
robi12ster
tag
Tud valaki linkelni egy jó Gapps -ot, cm10 -re, mert ami nekem van az nem lett jó.
-
-Fly-
tag
Mert "sima" Defym van. A CM11 pedig alapból Defy+-ra készült. A két típus hardveresen egy dologban különbözik: az akkumulátorban. Ergo ha szeretném, hogy a Defyke normálisan kezelje, akkor valahogyan meg kell magyarázni neki, hogy 1500 mAh-s BF5X van benne és ennek megfelelően viselkedjen.
Ez minden Defy/Defy+ ROM esetén szükséges -vagy a plusz-tulajoknak Defy ROM esetén, vagy a sima Defy tulajoknak pluszos ROM használatakor. Esetemben ez utóbbi eset áll fenn... -
robi12ster
tag
Csak nem jó nekem sem. Nem lehet hívni, gapps , net sem jó.
-
denorbi
tag
válasz
robi12ster #9673 üzenetére
install aborted
-
denorbi
tag
válasz
robi12ster #9673 üzenetére
megprobálom. Reméltem hogy neked hamarabb sikerül, mert nekem nem ment
-
robi12ster
tag
válasz
robi12ster #9672 üzenetére
Királyság.
Sima Defy SOCKijelentem, hogy a ( [link] ) leírtak már túl régi megoldás.
Először ha Defy+ rom volt a telefonon akkor, igaz hogy csak defy+ -l indul, konkrétan ez lesz a jó hozzá: ( [link] )
Ezután framaroot, újraindítás , 2ndinit, és csak Wipe cache - csináltam, merthogy úgy is szűz rom volt fent, persze az sd- is formázva volt. Ezek után feltoltam Quarx legfrisseb romját: ( [link] ) . Újraindítás után egy gapps: ( [link] ).Kész. Minden működik.
-
denorbi
tag
válasz
robi12ster #9669 üzenetére
Lehet a kernel a baj, szerintem is mert én is azzal akartam feltenni a cm11-et
-
robi12ster
tag
válasz
denorbi #9657 üzenetére
Szia. Én is így jártam. Sima defy cos .Most csak egy defy plus 526-os rommal hajlandó elindulni, a linken való leírás alapján nem jó, el sem indul a teló, csak.
http://android-forum.hu/viewtopic.php?f=15&t=526Próbálok felrakni rá quarx cm 10 -et : http://quarx2k.ru/cm10-2ndboot-nightly-defy(+)/
és utánna csak a bootloader indul egyből. Nem tudom, hogy csináljam.
cm7 -cm9 Kernelt is raktam, az lenne a baj? -
pandor
tag
Sziasztok
Lassan 3 éve vagyok Defy tulaj és most jött el az akku csere ideje, tudtok ajánlani akármilyen - konkrét - beszerzési forrást ahonnan jól működő akkut kaptatok. (Egy éve vetten egy eredetit webshopból tartaléknak, napokban beüzemeltem, de ugyanúgy merül mint a régi - gondolom kb. egyszerre lett gyártva a telefonnal adottal, állásában tönkrement.)
Már egy ideje egy CyanogenMod-7-2-0-RC3-jordan fut rajta és nincs gondom vele. Tudtok ajánlani ennél frissebb (4.x) rendszert, ami stabilan és elfogadható sebességgel működik még ezen a telefonon is? Nem vagyok barkácsolós alkat, olyan kiadás érdekelne, amit felteszek és utána nem kell folyamatosan buherálni. A jelenlegi teljesen rendben van, de van pár program ami 4.x alatt nem indul.
Köszönöm a segítséget
-
Zolás
addikt
Wajkuiból a froyo kerneles vagy a gb kerneles a jobb? Sima zöldlencsés defym van.
-
denorbi
tag
Tudna valaki egy Motorola Defy+ Android 2.3.6 (DFP-231) rom magyarítását linkelni?
Amit találtam már nem él -
tyll30
tag
-
denorbi
tag
Sziasztok!
Ismét tulaja lettem egy sima defynek. Gondom az lenne hogy az előző tulaj CM 10.2 használt, de verziót MB526 írt, szóval plusszos rom volt. Probáltam másik romot tenni rá de gyári MB525-ös nem tudtam, csak MB526-ossal tudtam feléleszteni! Sima defy rommal mindig bootloop lett a vége.
Kérdésem hogy melyik cm11 alapú romot tegyek akkor rá? MB525 vagy MB526? -
kopepe
aktív tag
Bagatel pénzért jöttek az aksik az íbéjről,és kaptam hozzá külső töltőt,amit nem nagyon használok ugyan(persze kipróbáltam,műkszik),azzal is töltöttem a cuccot.Háromezeré két akku + külső töltő,asszem baráti(és nincs postaköltség)
Igyekszem képeket feltölteni az akkukról,nálam teljesen jól működnek
(utángyártottak) -
(jan)
őstag
probalta mar valaki a mai kitkat bulidet? lehet mar napi szinten hasznalni ezt a romot ?
-
bod101
aktív tag
Sziasztok!
WIUI-t használok amit nagyon szeretek. Tud valaki megoldást a következő hibára: "Low on space - Phone storage is getting low." Egyik percről a másikra jött elő nem raktam fel semmit se, mindent amit lehet mozgattam a kártyára. -
devil2k
tag
-
kopepe
aktív tag
válasz
devil2k #9649 üzenetére
Én vettem 1500-ös meg 1950-es utángyártottat,de ilyen gond nincs.
Az 1950-es százalékkijelzésével nemtok mit csinálni.
Nagyon jól bírja,de amikor 1 százalékon van,még elmegy egy napot.
Ezzel csak az a baj,hogy nemtom mikor merül le.
Ha a tied a töltést se veszi az gáz.Másik döfibe mit művel az akku? -
devil2k
tag
Üdv!
Vettem egy eredeti(nektűnö?) BF5X aksit. (teljesen olyan mint a gyári aksim)
A defy bekapcsol vele, de nem ismeri fel rendesen és nem is tölti. Az aksi ikonban egy nagy kérdőlyel látszik csak. Se százalékos, se egyéb töltöttségi infó. Gondoltam hibás lehet, ezért visszavittem és kicseréltettem, de a másik is ugyan azt progukálja. Az eredeti aksival minden ok., csak már gyorsan merül (majdnem 4 éves), ezért akartam cserélni.
Találkozott valaki hasonló problémával?
A teló sima defy (MB525 zöldlencsés) és Wajk 3.1.27 van rajta. -
-Fly-
tag
Üdv!
Én "sima" (piros lencsés (Bayer)) Defyre tettem fel a KitKat-ot. Semmi ördöngősség: előző rencer a StefanBraun-féle mókolt White Rabbit volt. Egyszerűen bementem a recoverybe, telepítettem a TeamWin recoveryt, majd abból wipe, kitkat telepítése, gapps feltolása... illetve még egy azóta kiadott update-et is ráengedtem. Utána wipe cache/wipe dalvik, reboot és örül.
Semmi "csak defy+ra jó" meg "CM10 előtte"... műxik, teszi a dolgát és ennyi. -
sebijani1982
senior tag
A piros lencsés Bayer - ez van a Defy+ -ban is. A zöld lencsés SOC, ezt nem kezeli le a Defy+ driver. Nagy vonalakban ennyi. Ha el is indul zöld-ön, akkor sem tudsz esetleg fényképezni. Viszont ha eljutsz CM 7-ig telepítésekben, akkor ha jól tudom a CM 9 és 10 már közös, az mehet defy-re és defy+ -ra is. A többiek majd pontosabban megmondják.
De pirossal is lehetnek gondok úgy tudom.
Szerk:
Ha lenyitod az összefoglalót:
"Az időközben megjelent Defy+ telefonokra készült gyári romokat sem érdemes telepíteni, mert garanciáztatás esetén nincs visszaút és jó eséllyel a garancia megvonását vonja maga után.
A SOC kamera modulos (zöld lencsés készülékek általában SOC modulosak) Defy telefonok esetében van még egy ok, amiért nem javasolt a Defy+ romok telepítése: nem fog működni a kamera!" -
Kroni1
veterán
válasz
sebijani1982 #9642 üzenetére
Egy piros lencsés van pont ismerősömnek.. akkor arra feltehető elvileg? A zöld lencsésből téglát csinál vagy arra miért nem tehető fel?
-
lesaux
veterán
Sziasztok!
Van arra valami magyarázat, amit mostanában tapasztalok a telefonomon?
Random időközönként kiírja alulra egy fekete téglalapban, hogy "Intent sent". Nem tudom, mit küld és hova, de néha telefonálás közben jön elő, néha játék alatt. Ja, olyankor is felbukkan, amikor biztosan nem tud egy bitet sem elküldeni, mert repülőn ülök, se net, se telefonhálózat.
A gugli most sajnos nem a barátom, úgy tűnik, mintha egyedi jelenség lenne, de Ti hátha tudjátok.
A készülék nincs se rootolva, se főzve, semmi boszokányság, csak a nyers szoftver. Egy-másfél évig tünetmentes volt, mostanában jött elő. -
Kroni1
veterán
Szia kopepe!
A te leírásod alapján csináltam 4.4-es quarx kitkat-et a Defy+-omra, és megy szépen, köszönet érte!
viszont egy sima Defy-re is fel szeretném tenni. Olvastam itt korábban tőled, h arra nem sikerült feltenned, de próbálkozol. Van már megoldás esetleg? Ha valaki tudna pár szóban egy rövid leírást azt megköszönöm.
-
Tézé81
tag
Halihó,
CM 7.2 official-nál mi a különbség a két beállítás között:
Wi-Fi és hálózatok -> Bluetooth beállítások -> Gyors csatlakozások -> "Gyors Bluetooth csatlakozások / Normál Bluetooth csatlakozások" ?
Köszi a segítséget!!
ui.: erre gondolok, csak nem értem a választ
-
Gyíkac
aktív tag
válasz
MasterHUn #9629 üzenetére
Hello,
hát ez van amit én eddig találtam, bár a kiterjesztésével nem vagyok kibékülve..
De ha valaki tudna adni egy független teló gyári romot, azt megköszönném én is.
Nem vállalok semmilyen garit romra, még én se próbáltam, mert még nem ért ide a teló.
Jaj még annyit h. a file végéről le kell töröolni a .gz-t... de utána mi lesz azt még nem tudom.
De ha vársz olyan 3-4 nap és megcsinálom a telón. amire azt mondták szoftver hibás
-
robi12ster
tag
válasz
StefanBraun #9631 üzenetére
Ennyi? Köszi
-
StefanBraun
aktív tag
válasz
robi12ster #9630 üzenetére
CM10 ről áttérés CM7 es romra.
Lépj be Recovery módba
Tools
File system tools
Format EXT3 (ekkor kicsit időzik ez természetes)
Ezután visszalép automatikusan a Recovery menübe
Stable recovery
Install zip rom ( a kiválasztott CM7 )
Telepítés végén wipe cache-wipe dalvik cache
Reboot
Ha ez nem jön össze akkor felkell tenni a gyári romot ( 2.2 ) és előlről végigkell csinálni a telepítést.
-
robi12ster
tag
válasz
StefanBraun #9627 üzenetére
Utána olvasgattam, egy hétig bújtam a netet, hogy a legjobb romot találjam meg a Defymre. Ezért is fogtam hozzá az általatok ajánlott romok kipróbálásának. De azért nem tetszettek, mert: Nekem a Defy előtt, egy Galaxy Ace -m volt, (csak leharcoltam, munkástelefonként) arra leltem egy forumozó által készített nagyon jó romot:
Xperion v5
https://www.dropbox.com/sh/f30yssfxybktguh/makKVM_-eW#lh:null-2.png
Ehez hasonlót akartam keresni. "Az állítgatással arra gondoltam, hogy pl. a zárképernyő / bejövő hívás stílus módosítható. " Egyszerű, és gyors rom volt.
Na de rájöttem, hogy valószínüleg, ha felrakok, egy sima CM7..10 -et, az is az lesz. (gondolom én).
Egy utólsó kérésemre leírnád, hogy hogyan lehet egyszerűen cm7 - visszarakni. Vagy egy cm 10 -et.
Köszi. És a jövőben visszafogom magam. -
StefanBraun
aktív tag
válasz
robi12ster #9626 üzenetére
Az okos ember inkább előbb mindig informálódik, utána olvas a dolgoknak mielőtt nekifog. A te általad próbált romok mindegyikén minden úgy van ahogy beállítod. Feltéve ha betudod.
-
robi12ster
tag
válasz
StefanBraun #9622 üzenetére
Saját maga Karán tanul az ember.
Amúgy már kezdem megszokni, és elég jónak tűnik. Amúgy olyan romot kerestem, amin ha valamit beállítok, az úgy is lesz.
-
bibliator
aktív tag
válasz
StefanBraun #9622 üzenetére
-
bibliator
aktív tag
válasz
robi12ster #9615 üzenetére
A CM7-re visszatéréskor mielőtt feltennéd a CM7-et a partíciókat EXT4-ről vissza kell formázni EXT3-ra. (Van leírás a fórumban régebbről)
Más CM10 esetén nem kell semmi különlegeset tenned, csak a szokásosat.
a feleségem defyjén a sima mezei 4.2.2-es Quarx rom van fenn Gaps minimallal. Melyik nightly azt nem tudom, ha érdekel megnézem. Lassan fél éve megy rajta és semmi baja. -
StefanBraun
aktív tag
válasz
robi12ster #9615 üzenetére
Ez hanyadik rom amit nemsikerül rendesen feltelepíteni?
Egyébként illene romcserebere előtt kellően tájékozódni, utánaolvasni a neten illetve a fórumban a dolgoknak. Főleg az alap dolgoknak mert úgylátom azok sem mennek. Ha nemtudsz normálisan feltenni egy romot valószinüleg az nem is fog normálisan működni. A másik meg az hogy pl egy akkumulátor fogyasztás dolgot te mennyi használat után szürtél le? Persze ha utána olvastál volna ennek is akkor tudni illik hogy 3-4 teljes feltöltés-lemerülés szükséges mire beáll. -
(jan)
őstag
-
MasterHUn
senior tag
nem találok defy mini topicot
-
robi12ster
tag
Sziasztok. Felraktam egy pár oldallal alább említett romot:
http://logout.hu/tema/re_105kacsa_msb_4_2_2_20130422_revised/friss.html#msg219De egy kicsit lassúnak bizonyult, és az aksi is kevesebbet bír.
Ha vissza szeretnék térni egy cm7 -es romra mit csináljak?
Vagy egy alap cm10 -es rom felrakása ezek után? -
MasterHUn
senior tag
XT320ra kéne egy magyar ROM valaki egy linket tudna adni?
-
dodopek
addikt
Sziasztok! Mivel nekem besokallt a rendszer, és lemerült az akku, fel kell töltetnem valakivel. Az 525 tölti az 526 akkuját? Komatibilis?
Köszönöm! -
StefanBraun
aktív tag
válasz
robi12ster #9606 üzenetére
Akkor a hiba vagy a rossz telepítés vagy a telefonod. Nálam ez a rom hónapok óta tökéletesen működik. Ráadásul nincs is benne átlátszó status bar tehát nem is lehet átlátszó.
-
(jan)
őstag
sweep to wake Valaki nem akarja ezt backportolni gb-re ?
uj kitkat kernelben már benne van.
Most lesem hogy az otg is benne van...
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy ez a topic jobban él, mint a másik defy+, ezért itt kérek, kérdezek a rom újrahúzás előtt...
"KitKat telepítése:
CM7, illetve CM10 különböző módosított verzióiról (pl. Mokee) nem lehet közvetlen telepíteni.
Elsőre kell egy Quarx-féle CM10.
- recocery
- data/cache/dalvik wipe
- CM10 telepítése
- reboot
- recovery megint, update recovery telepítése
- reboot
- recovery
- data/cache/dalvik wipe
- KitKat telepítése
- gapps telepítése
- reboot"
Ez alapján szeretném csinálni a kitkat telepítését. Jelenleg CM7 Skanky van fenn, 5.0.6 recoveryvel.
Akkor nekem most hogyan kell kezdenem? mSD kártya ki, töröl,cm10 rá, telóba be, indít, wipe data, wipe cahche,dalvik cache, 3 format, install cm10, reboot(álljon fel a rendszer, vagy rögtön vissza recoverybe?).
Itt elméletileg van egy működő cm10, ugye?
Ezután(ha nem tetszik a cm10),mSD ki, töröl, update recovery, kitkat rá, be telóba, további lépések...
És a kérések... Adnátok pontos letöltési linkeket a cm10,update recovery, és a legújabb kitkatről.Köszönöm, és nézzétek el a lámaságom, majd belejövök...
-
w.miki
veterán
válasz
robi12ster #9606 üzenetére
integrált (azt hiszem HoloLocker van benne)
próbáld meg kitörölni a ZIP file-ből, mielőtt telepíted -
robi12ster
tag
válasz
StefanBraun #9600 üzenetére
Ugyan az ennél is. Hiába állítom a zárképernyő, bejövőhívás stílust nem történik semmi. A status bar meg egyszer átlátszó egyszer nem. Meg a gombok sem mindig világítanak.
Megpróbálom a White Rabbit -t -
MasterHUn
senior tag
Skacok xt320ra van 4.0.2es rom? ami nomálisan működik? és lehetőleg magyar?
-
dodopek
addikt
Szasztok!
Defy + cm7 skanky telóm van. Pár napja elkezdett lassulni, csináltam egy wipe partition, és dalvik cache törlést. Azóta ateló megbolondult. Reggelente, amikor leveem töltőről, és hanálni kezdem(zenét hallgatok, netezek)lefagy, újraindul, és egyszer sms jelző hang kíséretében jött egy rendszer üzi, hogy baj van a teledonnal, újraindítás segíthet. Néhány újraindítás után helyreáll a rend, és teszi a dolgát egészen a következő töltésig.
Szerintetek ez szoftver, vagy hardver gond? Ha újrahúzom a rendszert, az segíthet?
Kitkat ajánlott már napi haználatra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest