Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
natë
nagyúr
-
miyu
tag
uramistensemmi.
galnet ics -ben 1% os van?
[ Szerkesztve ]
-
Nataniel
senior tag
Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE 6/128 | Xbox One S 1TB | Playstation 5 1TB Üdv: Sunny
-
w333
félisten
válasz SoulReaver #16892 üzenetére
Igy van, ha főzött romot akarsz feltenni akkor semmi értelme
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
w333
félisten
válasz SoulReaver #16889 üzenetére
1: Ha gyári 2.2 CEE helyett 2.2 SEA-t akarsz használni akkor igen
2: Ha SEA-ra akarsz telepiteni cm7/miui/ics akkor mindegy hogy CEE vagy SEA van rajta
Ezt ma már bebizonyosodott
Mozzarela: és miui-nál végül is megszünz a GPS hotboot ??? mert egy ideig sok gondod volt vele és ha igen akkor mi miatt volt a hotboot ?
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
Érdemes felrakni ezt a SEA-t? És ha igen, valami biztonságos módját a telepítésnek letudná 1 vér profi írni nekem?
Köszi!
-
rum-cajsz
őstag
-
natë
nagyúr
válasz rum-cajsz #16883 üzenetére
Lehet jobban, macerás, mert van olyan blur komponens, ami kell a rom működéséhez. Van valahol róla leírás, walter biztosan tud benne segíteni, ő szokott ilyet csinálni.
A blur.home meg különösen rossz, mert nem csak egy launcher, hanem magába foglalja a blur widgeteket (s azok működését is), memóriafaló...
Ha lefagyasztod pl. és fölraksz egy zeam-et vagy LP-t, a blur funkciók fc-zni fognak.
Ahogy én tudom/tapasztaltam.
Itt írnak róla, de számomra nem túl használható..Ez meg túl egyszerűnek tűnik
w333 :
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz rum-cajsz #16883 üzenetére
Szerintem "Mozz" egy deblur Ms2Ginger rom-ra gondolt amiben Alapból nincs blur
Mozz (#16885) : És ez nem blur mentes nem jobb esetleg ?
Gingerbread Android 2.3.6
MS2Ginger Lite 2.0 - 30.10.2011:
- base on Defy+ 4.5.3-109 DPP11 chinese rom
- undervolted (30/300 38/600 58/1000 58/1000)
- removed a lot of blur apps
- ADW Launcher = default
- for more infomation read the changelog.
- !! setup prefixer after install !![ Szerkesztve ]
-
rum-cajsz
őstag
A deblurt hogy érted?
Ezt a fixxet feltettem: MS2Ginger2.1-nobluraccount.zip
Ennél jobban is lehet blur mentesíteni? Mert most pont azon gondolkodtam, hogy a system/app alól kigyomlálom a blur alkalmazásokat, csak gyűjtök még infót, hogy mit lehet, és mit nem. Például a weather nekem nagyon gyanúsan sok memóriát fogyaszt, az általam nem használt social widgetről nem is beszélve.=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
rum-cajsz
őstag
Annyiban módosítanám a SEA hozzászólásom, ha valaki nem stable romot tesz fel, hanem nightly-t, azok nem mindig tartalmaznak kernelt (általában nem), szóval ott lehet eltérés a kernelek között.
De pont az eltérések kiküszöbölésére ajánlják a Cm topicban, hogy először egy full releaset kell feltenni, és csak aztán a nigthlyt.A MIUI-hoz nem értek, ott elképzelhető, hogy más a helyzet.
=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
w333
félisten
Mevenném én de hogyan ? nincs prepay,bank kártya Viszont az optikai meghajtóba mindjárt beteszek egy ezrest hátha történik valami
Rum-cajsz "16882" : Igen ebben igazad van de ha nightly-t tesznek fel akkor régebbi marad a kernel mint pl. a cm7 stable kernele igy akár bug-ot is okozhat
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz domerator #16872 üzenetére
Na nekem is ugyanez a kernel a CEE verzióra telepitett Wajkiu-in akkor még is csak igazam volt a tegnap hogy semmi külömbség nincs a kettő közt , és csak a tudat miatt éreztétek gyorsabb-nak, visszont "Lacopapi"-nak igaza volt hogy gyorsabb csak az nem a főzött rom-okra vonatkozik hanem a 2.2 CEE vs 2.2 SEA között érezhető
Szerintem ezzel mindent elmondtam
Kano: próbáltam valamiért nem teszik és még a skin-t sem tudtam megváltoztatni ,viszont van vagy 60 beállitási lehetőség amivel szerintem túl van bonyolitva
Fancy wigets pro lenne jó de az meg fizetős[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
Beautiful widgetet használj abban van Accuweather is. Keress vissza, letölthető ingyen is legálisan.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
w333
félisten
Hát ez a Fany wiget pro v1.8 kikészültem a kis Katica szolgáltaó (weather"bug") az mutatja hogy: Budapest -2 és Napos Valakinek vami tipp vagy megoldás ? Mert az uj Fancy widgets-ben v3.5.0 már van Acuuweather szolgáltató csak az a baj hogy az ingyenes verzió nem animál semmit
-
kano
nagyúr
Nekem ez a kernel verziószáma: 2.6.32-9 (Defy+ DE ROM).
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz rum-cajsz #16867 üzenetére
SEA
Nekem is ez a gyanúm.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
rum-cajsz
őstag
MSGinger 2.1:
Többen is érdeklődtetek, megpróbálok egyben válaszolni.
Így formázás után a telefon abbahagyta az eddigi fagyásokat, és a domerátor féle CPU beállításokkal sebesség problémáim sincsenek.
Motorola Home-ot használom, használok widgeteket is (6-8 db), de alapvetően én az egyszerű felületet preferálom, így nincsenek telezsúfolva az asztalok.Az egyedüli probléma, ami megmaradt nálam, hogy ha a Google Maps-ot használom, akkor az néha teljesen lefagy, és a bezárása után is érezhetően lassabb a telefon 15-20 percig.
Ilyenkor látszik, hogy a memórihasználat is az egekbe szökik.Szóval most marad ez a ROM, és majd mondom a fejleményeket.
SEA láz:
Én kicsit jobban utánaolvasnék ezeknek a helyeteken, mert én eddig úgy tudtam, hogy ha feltesztek egy főzött romot, az le fogja cserélni a kernelt is. Szóval hiába teszitek például a CM7-et SEA romra, mert ha felteszed a "CM7.1 stable" romot, akkor az a CEE kernelét fogja használni.
De ha tévedek, akkor valaki világosítson fel![ Szerkesztve ]
=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
Halo
senior tag
a bootolást követően kell neki pár másodperc, mire észbe kap...
nálam magic locker van fent - és annál is rá kell nyomni vagy 2 másodpercet is, mire "feláll"... mármint a rendszer...szóval igen, van lassúság - de csak eleinte, míg mindent betölt mindenhova.
de emlékeim szerint valami újabb memóriakezelés miatt, először szöszöl mindent tölt mindenfele, utána már "villámkodik".
(tudom, konyhanyelven van, de részletek keresőben, ill. wajk xda-s oldalán...)Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
w333
félisten
válasz domerator #16864 üzenetére
Jah megszoktam már és igen csak először boot után van csak azt hittem hogy az én készülékemben van a hiba akkor mostmár megnyugodtam hogy mindenkinél ilyen
Ezzel szerintem csak annyit lehetne tenni hogy rögtön boot után képernyőzáron megjelenjen a : "Feloldáshoz kérem huzza le" felirat és szerintem egyből le lehetne huzni a feloldáshoz[ Szerkesztve ]
-
-
w333
félisten
Van egy idegesitő dolog amire még most sem jöttem rá hogy mitől van
Tehát akkor készülék bekapcs > boot > wajkiui feliral > képernyőzár na és itt a bibi egyből nem tudom lehuzni a feloldáshoz kb csak igy : rábökök egyet az óra képernyőzára akkor rezzen egyet aztán megjelenek fölötte a felirat hogy: "Feloldáshoz kérem huzza le" és csak aztán tudom feloldaniHalo: hát ez igy van és az 1.10,21 verzió-tól kezdve hosszu a boot idő a régebbi verziókban olyan 20mp volt emlékszem ,gondolom a cm 7.1 stable driverek miatt lett ilyen hosszu de mind1 annyira nem érdekes
[ Szerkesztve ]
-
Halo
senior tag
komolyra fordítva, igen.
legújabb wiui van fent, de egy-egy reboot sok - kb egy perc is lehet. A telepítést követően még több az első boot - valahol 1, másfél perc körül lehet... majd a következő verziónál megmérem - ha eszembe leszMotorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
domerator
veterán
"Más: Az uj wiui1.11.18 -ban is hosszu a boot idő ??? mert wiui 1.10.21 kb 50ms a boot"
Nebazzz... ilyen rom kell nekem... 50 milliszekundum alatt üzemkész...
Most megnéztem: az én konfigom is kb. 40-50mp alatt lesz üzemkész, szerintem ez nem olyan vészes...
[ Szerkesztve ]
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
w333
félisten
Nem válaszolt senki Tehát akkor az uj wiui-ban is hosszu a boot idő ? mert a 1.10.21 -ben kb 50ms a boot idő ami szerintem egy kicsit sok
kymco: én nem szoktam piszkálni mert félek hogy valamit elnyomok igy gyorsan launcher pro-ban el is rejtem a baseband swichert
domerator: tudom csak viccelsz de az 50 másodperc azaz magyarul 50mp
[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
kano és mindenki más!!!
Nehogy félreértés legyen belőle: senkit nem akarok meggyőzni!! Pusztán a tapasztalataimat, "élményeimet" böffentem ide, mindezt csupán azért, hogy ha rajtam kívül csak 1 emberke profitál is belőle, már megéri.
Tehát kérek mindenkit, hogy csak saját belátása szerint "kövessen", nagyon nem esne jól, ha valaki(k)nél hardveres szórás, vagy bármi miatt a SEA+icsmiuidsj rom nem működne megfelelően és emiatt "felelősségre lennék vonva".
Köszönöm
-
-
kymco
veterán
Más: A SEA kell valamit beállitani hogy müködjön a gsm hálózat ? pl. baseband swicher ?
Ezt tanácsolták, de nekem külön beállítás nélkül is ráállt a közép-európaira. Igaz, nem próbálgattam az alap SEA-val, mert raktam rá a wajk-ot, ott viszont nem kellett semmit állítanom, hogy telefonálhassak. A baseband switcher már a közép-európai beállításon állt.[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
kano
nagyúr
válasz domerator #16844 üzenetére
Meggyőztetek, megint felteszem a SEA-t alapnak és rá a Defy+ DE romot. Kíváncsi leszek az akksira.
(#16851) kymco
Nem a telefonálással lesz ott a probléma, hanem a fogyasztással.[ Szerkesztve ]
-
kymco
veterán
Nyugodt vagyok
De én is belecsöppenve a defy világba, első androidos mobilommal, rögtön 2 fórum kb 50000 hozzászólással, hozzá csapható még az androidos fórum valamint az ezeken a fórumokon ajánlott többi fórum... Elsőre kicsit sokk, másodjára is.
Én is belecsúszom hülye kérdésekbe, kérem nézzétek el pont a fentiek tekintetében.
Az első hozzászólások nagyon informatívok, le a kalappal, de az is hatalmas infohalmaz első körben. Kb ötször-ötször rágtam át magam mindkettőn, mégis beleszaladtam mantra kérdésekbe...
Én nyugodt vagyok, és kérem, hogy viseljetek el bennünket, mert ti is elkezdtétek valahogy.
Mindamellett megértem, ha felmegy a pumpa... van aki az utánajárás minimumát sem futja le, csak beböfög egy kérdést... ezt is tanulni kell...www.refujvaros.hu
-
-
RootRulez
félisten
Annyira frankó ez a SEA rom akkor? Az én "en.DE" 2.2.es alapom is megérhetné rá lecserélni?
═════════════════════════════════════════
-
domerator
veterán
-
Halo
senior tag
nyugi - hivatalosan szerintem majd csak 2015 körül lesz moto cuccon magyar nyelv.
eddig se volt (ha jól tudom), szerintem eztán is elég kevés az esélye a dolognak.
Defyn tuti nincs hivatalos magyar, de ez az 1. hsz-ekben benne van, s kis keresés előhozza, hogy heti rendszerességgel jön valaki és kérdezi
talán ezen, unalomig ismételt, már-már mantraként mondogatott mondatok miatt ment morcossági mutatója magasságokba munkásemberünknekmég: m...peace
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
kymco
veterán
Egyébként én is beléptem a SEA táborba. SEA+WAJK 1.11.18
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz szucsinka #16809 üzenetére
Androidos telót szvsz nem csak képzett informatikai szakemberek vesznek, és nem feltétlen élő angol tudással. Az egyszeri mezei user számára még a magyar menük is gondot okoznak esetenként... és ahogy olvasom az android nagyon népszerű, és vsz többnyire nem a szakemberek használják.
Attól, hogy valaki nem ért az androidos telefonhoz, még nem luzer. És ha a heréd tele van, akkor üríts... de ne itt a fórumon.Később olvastam, hogy más is játszik az indulatodban
[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
tzl
senior tag
válasz Lacopapi #16788 üzenetére
Persze, hogy számít a kernel. A kernel az az operációs rendszer magja (mint a neve is mutatja), az felel az alapvető műveletekért, funciókért. Memória elérése, processzornak feladatok kiosztása, adattárolók elérése, megszakítások kezelése stb-stb.
Minél újabb, annál kevesebb ismert bug van benne (és annál több új, ismeretlen ).w333, a kernelnek semmi köze a GSM-hálózathoz.
[ Szerkesztve ]
-
tzl
senior tag
Mi a pöcsöt nem lehet ezen érteni????
A linux kernel folyamatosan fejlődik. Az android projekt linux kernelt használ, de csináltak egy forkot belőle (a fork az, amikor egy létező FLOSS program adott állapotát felhasználva elkezded más irányba fejleszteni. Közös alap, de mivel forkolva lett, már mások fejlesztik, másképp. Pont, mint az evolúció, nézz meg egy evolúciós törzsfejlődési ábrát, na ugyanez a fork). A mobilokra szánt kernelek ugyanúgy fejlődnek, fejlesztik őket folyamatosan, mint a fő linux kernelt.
Amikor a moto nekiáll egy romnak, fogja az épp legfrisebb kernelt és azt csomagolja hozzá a romhoz. A CEE az 3.4.2-179 verzió, a SEA pedig 3.4.3, tehát újabb, közben a kernel is fejlődött, abba későbbi kernelt tettek, mint a CEE-be. -
natë
nagyúr
Valakinek nincs véletlenül a birtokában egy fekete (nem glass), egyszerű dock background LP-hoz? Tudom, könyű csinálni akár paintben is, de jelenleg technikai okok miatt ezt nem tudom megoldani.
-
miyu
tag
hibrid galnet miui nekem is fc halom a go! miatt, de nincs erőm(se tudásom) kicserélgetni a cuccokat benne
most felmegy a galnet ics build, megnézem az mit játszik
SEA alapra húzom rá, bár előzőleg sima miui.us -t húztam erre, és rengeteg baja volt még szűztisztán is.
-
natë
nagyúr
-
szabof1
őstag
válasz ssppiikkee #16825 üzenetére
Ujjé! Szerencsés vagy
-
Jaffa75
őstag
válasz domerator #16776 üzenetére
Szia,
Köszi, várom még az aksis tapasztalatot is! Go launcher kuka lesz, az fc általuk borítékolt nálam... az Lp is fagyogtott, most javult (11.11 wiui). Ha csak annyit bír mjd az akksi amennyi nekem kell -1nap- és szebben fut, akkor holnap újrahúzom az egészet:-).
Szabof1 kollégától ezúton kérek segítséget (1x már írtam választ nem találtam ): ha csinálok egy backupot wiui alatt, és restoret szeretnék akkor újra kell rakni mindent ( wiuit is), és csak a wiui beállítást kapom vissza a backupból? Most elég jó megy a műszer:-):-):-).Kösz mindenkinek előre is..:-)
[ Szerkesztve ]
-
Nataniel
senior tag
válasz ssppiikkee #16825 üzenetére
Hála az égnek,bár vicces,de mielött elolvastam volna,épp erre gondoltam,mi történne...hát örülök neki valamelyest hogy nem kellet megtapasztalnom.
-
Nataniel
senior tag
válasz ssppiikkee #16823 üzenetére
Ird meg az eredményt
-
ssppiikkee
tag
válasz Nataniel #16821 üzenetére
Semmilyen gombra nem... de most kb 20 perces akksi kivétel után ha rádugom USB-re akkor világit fehéren a led,
Sikeresen felismerte az RSD Lite és most rakok egy 2.2.2-es szoftvert, remélem jó leszTuning, Modding 4ever! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ssppiikkee
-
szabof1
őstag
válasz ssppiikkee #16820 üzenetére
Tartok tőle, hogy nem.
Ebben az esetben ((#16418) somogy) sem volt megoldása senkinek sem. Ő is 2.1-es romot telepített 2.2-esre. -
Nataniel
senior tag
válasz ssppiikkee #16820 üzenetére
Bekapcs+hangerö fellel bekapcsol?
-
ssppiikkee
tag
Egy kis help kéne valakitől.... Figyelmetlenségem miatt véletlen 2.1-es gyári ROM-ot flasheltem RSD Lite-al 2.2-es Defy-re most se bekapcs se bootloader mód, se recovery...
Ilyenkor lehet még tenni valamit?Tuning, Modding 4ever! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ssppiikkee
-
w333
félisten
Ok értem, ezen ne vesszünk össze , igaz én még nem próbáltam, csak reálisan gondolkodtam hogy van 3 féle 2.2 (froyo) és mindegyik máshogy müködik azért ez érdekes
-
van3k
csendes tag
köszi a segítséget, ment privát.
-
kano
nagyúr
válasz szucsinka #16813 üzenetére
És pálinkát főzni. Bár a jó vörösbort jobban szeretem.
-
mm89
őstag
nem csak azért kell a magyar nyelv mert nem érti az ember a telefont, zanem pl azért mert vannak appok amik a rendszer nyelv alapján működnek. pl news and weather widget, ami ua nem magyar a rendszer nyelve akkor nem mutat magyar híreket.
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
domerator
veterán
elgurult a gyógyszer?
Egyébként régebben ez igaz lehetett, de manapság valóban elemi igény... csak épp nem biztos, hogy a buherált cuccok között. Gyáriból követelmény.
(és különben ha már kiakadsz valamin, akkor írd helyesen: magyarítás és nem magyarosítás)
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz rum-cajsz #16736 üzenetére
Nekem is hiányzik 1-2 dolog ami benne van a CM7-ben vagy a MIUIban (pl. a 4 way boot menu). De sajnos a CM7 nekem nagyon zabálja az akksit a Defy+-hoz képest. Lehet, hogy az MS2Ginger 2.1 light-ot ki kellene próbálnom, de nekem annak is többnek tűnt a fogyasztása.
(#16806) van3k
Akkor Te az MS2Gingert tetted fel és nem a tiszta Defy+ romot.
Leírnád, hogy pontosan mit is csináltál? Ráflashelted a fixed sbf-et is a végén?[ Szerkesztve ]
-
baloghgab
csendes tag
Ha defy+ -ra fölteszem a 2.2-t az akksit hogy fogja kezelni?
-
van3k
csendes tag
Sziasztok!
Némi problémám akadt a defy+ ommal.
Ez alapján a leírás alapján próbáltam feltenni aMS2Ginger 2.1 - Multilanguage Editon Blur 19.11.2011: -et.
Szépen végigment minden, aztán reboot,
És ennyit kapok:
Bootloader
09.10
Er:A5,70,00,23
Battery Ok
Ok to program
Connect usb
Data Cablevol down + bekapcsra is ugyanezt reagálja...
Van valmi ötletetek?
-
szabof1
őstag
válasz espista #16803 üzenetére
Erre a leírásra gondolsz? Oké
Mivel a SEA egy gyári rom SBF állományban, csakis az RSD Lite telepítés jöhet szóba. Ez nem kérdés. Hiába van fent MIUI-WIUI vagy hiába van CWM a telefonon. -
mm89
őstag
na megint nem alszik a teló.... nem értem...fullon van a csíkja az ébrenlétnek 1.11.18-as wiui.
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
espista
senior tag
Akkor lehet, hogy hétvégén felrakom a SEA-t. Az androidunderground.info-s leírás okés? Mindent a legelejétől, függetlenül attól, hogy most wiui van fenn, meg van cwm recovery-m is?
Romani ite domum!
-
baloghgab
csendes tag
Sziasztok! Defy+ magyarításáról tudtok valamit írni nekem?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest