- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
orkester #4278 üzenetére
Lehet, de egyben azt is, hogy akinek husege van tv-re, es ugy kototte meg, hogy adott csatornakra meg kesobbi datumot vallalt a digi, hogy meddig lesz a kinalat resze -ezt nem tul reg ota kotelezo a kabelszolgaltatoknak kozzetenni- es megszuntetik az adott csatornat, akkor kovetkezmenyek nelkul felmondhatja a tv-s szerzodeset.
-
orkester
őstag
válasz
orkester #3811 üzenetére
Digi bekötve!
A képminőség teljesen elfogadható, a ping wifin 3ms, a 20/10es net bőven meg van; egyelőre teljesen elégedett vagyok. Persze az elején mindig ez van általában.
Egyedül a telefon nem megy még, foglaltat jelez, azt mondta a szerelő, hogy pár óra, de holnapra be kell állnia. Kb. 4 órája végeztek.
Most már csak azt a hsz-t kell megkeresnem, amiben valaki részletesen leírta, hogy a legjobb felmondani a T-t.
-
banhammer
veterán
válasz
orkester #3799 üzenetére
Nem tudom milyen csomagot választottal, arra felhívom a figyelmed, hogy a WLAN-on keresztül sose lesz meg a 80Mbit hiába van 150-300Mbites routered.
Nekem egy TP-Link TL-WR841ND routerem van és WLAN-on keresztül maximum 60-65 Mbitet tudok átnyomni.
A netet túrva másoknak is ugyan ez a problémájuk más routerrel is.
A LAN-nal nincs probléma ott megvan a 80 Mbit. -
banhammer
veterán
válasz
orkester #3794 üzenetére
Bejön egy kisujjnyi vastag üvegszálas kábel a lakásba.
Az belemegy egy ZTE modembe(?) az szétosztja a jelet a netre, tévére, telefonra.
A net PPoE kapcsolaton keresztül működik, a routerben átírod a felhasználói nevet, jelszót és már megy is a net.A tévé mellé adnak egy HUMAX DIGI+C boxot amivel az analóg tévéken tudod nézni az adásokat.
Ez a box SCART csatlakozóval kapcsolódik a tévéhez.Külön telefonkészüléket nem kapsz.
Rádugod a telefonvonalra a meglévő vonalas készüláked és meg.
Már ha megy...
Nálan sokszor előfordult, hogy nem tudtam kimenő hívást kezdeményezni, néha fel se lehetett hívni a számunk.
200 Forintért nagy csodát ne várjon az ember. -
Dictator^
veterán
válasz
orkester #3623 üzenetére
Egy ismerősőmet 3,5 hónapja hívták, hogy a következő hét keddi napján mennének kötni, mondta, hogy nem jó, csak szerdán.
Aztán felhívták Őt pénteken, hogy hétfőn mennének, megint nem volt jó, illetve délelőtt jöttek volna, délutána lett volna jó a srácnak, azóta eltelt kb 3,5hónap és még azóta sincs Digije, minden szomszédjának van már -
banhammer
veterán
válasz
orkester #3032 üzenetére
Nyugodj meg vecsési.
Van egy nő is.Mi a fazonnál kötöttük az előszerződést, rá 2-3 napra hívott minket a nő, hogy kössünk Digi-t.
Mondtuk, hogy erről biza már lemaradt.
Nem tudom, hogy a felsőhalmi részen ki a képviselő, nem hinném, hogy a falu ennyi emberre lenne felosztva. -
SirKero
őstag
válasz
orkester #850 üzenetére
Hát attól nem kell félni,hogy túl sokan kötnének rá egyszerre. Az üzletkötő csaj akinél az előszerződést kötöttem azt mondta,hogy sok helyen ki sem jönnek. Az idősebbeket a net nem érdekli csak a tv miatt meg nem akarnak váltani. Alig tudott egy pár előszerződést megkötni.
-
SirKero
őstag
válasz
orkester #847 üzenetére
Ma itt melóznak megint előttünk Halmy Besztercei sarok ( pár napja már egyszer voltak itt gondolom most kötik össze amit eddig felraktak ) a melósokon mindegyiken kék kabát van Digi felirattal meg sárga sisak.
Kíváncsian várom már akinek bekötik mik a tapasztalatok. Nov. 30-ig van hűségem a UPC-nél elsején menjek be és mondjam fel?És addig nézem a falat?
-
kabelmania27
félisten
válasz
orkester #785 üzenetére
3 szolgáltató közül tudtok választani, nehogy már panaszkodjatok
Az ország nagy része örül, ha a lakhelyén normális kábelszolgáltató van, stabil a net és nem szemcsések az adások.
Szerintem nem jársz rosszul a t-vel sem, 1év alatt kiderül hogy milyen megbízható a digis net, mennyiszer szakad meg stb. -
Linkh
tag
válasz
orkester #704 üzenetére
Kipróbáltam amiket írtál, a Java be volt kapcsolva ( a chat.hu működik is vele),a tűzfalat kikapcsoltam,de így se jön be az oldal. Emlékszem,hogy tavaly is ez volt,de akkor vmelyik böngészővel sikerült elindítanom,de most egyikkel se megy,pár hete installáltam újra a Windowst és ezért gondoltam,hogy valami plugin hiányozhat.
-
enginev3.0
félisten
-
Ghandi
aktív tag
válasz
orkester #570 üzenetére
Nekem is ezt mondták
Az a borzasztó hogy kb 20perc telt el amire végre kapcsoltak egy embert aki nem csak ahoz ért hogy ezt vedd meg,hanem elméletileg műszaki kolléga.Végül is elöször azt mondtam hogy nincs net,nézzenek utána,na de ekkor jött a kérdés hogy a modemen világit e a...mittudom én milyen led.Na ezen a modemen olyan led nincs igy le is buktam hogy ez nem az a modem amit ök adnak.Ekkor rögtön átesett a dolog,állitotta hogy csak az ö álltaluk adott modemmel fog menni a net,mással nem! Kicsit furcsa ez nekem,de mivel nemvagyok szakértö igy nem tudtam mivel érvelni.
A 8000Ft csak a modem pótlása,az sosem lesz az enyém! Ök enyiért adnak nekem egy modemet,de az ugyan úgy az övéké maradDe akkor ezekszeint tényleg nem lesz más megoldás
A volt lakót utólérni szinte lehetetlen.Ugy néz ki nem jó viszonyal váltak el az előző albérlőtől,és nem tudni hova költöztek.Szerintem direkt vitte el a modemet,vagy kidobta,ezt nem tudni,a lényeg hogy nincs modem
Utálom az ilyen piti embereket aki azt hiszi na ezzel jól kiszurok vele! Aztán pont nem vele szúr ki hanem velem -
-
Ghandi
aktív tag
válasz
orkester #567 üzenetére
Az albérlet egy 60föltti házaspáré,ök nem itt laknak és semmit sem értenek a számítógépekhez,de ahogy nézem az álltalános modern kor vivmányaihoz sem
A netet még az elözö lakó vezetette be,persze a föbérlö nevén van.Ugy néz ki hogy az elöző lakó vagy direkt,vagy feledékenységből magával vitte a modemet.Az öregek nem is tudták hogy a nethez kell olyan,azt tudták hogy a fehér kis doboz a falon az internet.
Szerencsétlen öregek 4hónapig fizették poénra a netet csak hogy ugy hirdethesség az albit hogy kábel TV-vel,internettel. -
dr.bubo
őstag
-
orkester
őstag
válasz
orkester #542 üzenetére
Megkaptam a hivatalos választ a Hdmi gondra:
"Sajnálatos módon adminisztrációs hiba miatt elozo számlájukon kapott tájékoztatástól eltéroen nem HDMI kábel, hanem egy SD (standard) mediabox kerül bevezetésre, mely HDMI kimenettel rendelkezik.
Önöknek természetesen semmilyen plusz költséget nem kell fizetniük." -
dr.bubo
őstag
válasz
orkester #540 üzenetére
Pár hete dobáltak be iptv-s szorólapokat. Nem ADSL-en, hanem kábelneten jön. Docsis3 már képes az iptv szolgáltatásra. Elöször nekem is azt mondta, az ügyintéző, hogy nem lehet, de amikor mondtam, hogy dobtak be szorólapot, akkor már felvette megrendelésre. Ettől függetlenül még hivhatnak, hogy nem lehetséges.
-
rapchee
csendes tag
válasz
orkester #519 üzenetére
fogyasztóvédelmet nem lehetne ráizgatni a témára? monopolhelyzettel való visszaélés meg ilyesmi? rákerestem a témára (bár azt hiszem rossz szavakkal próbálkozom), de csak kisebb fórumokat találtam.
meg igazából nem is értem hogy miként alakult ez ki. máshol jöttek a kis alternatív szolgáltatók, akik valahogy tudtak a matáv alá menni, ezért ők is normális szolgáltatásra kényszerültek. valaki akkora májer a 29-es körzetben hogy nem adja ki az irányítást a kezéből, még egy upc-nek sem? -
BITBOYS
addikt
válasz
orkester #514 üzenetére
"Vajon piacvezetőként érdekelni fogja őket a körzetünk fejlesztése?"
Valakinek fejlesztenie kellene mert szinte a nullával egyenlő a 29-es körzet internet, kábeltévé szolgáltatása. Cserébe viszont drága.
Eddig se fejlesztettek csak beszedték a pénzt, most akkor ezután is ez lesz? -
orkester
őstag
válasz
orkester #477 üzenetére
Na persze...hiába van az Adsl szolgáltatás listán Vecsés, ennek ellenére csak kábelen tudják adni a netet, meg a telefont is. Ok, legyen. Na de a netet cafeteriaban fizeti a munkahely, ha külön számlán jön. Upctelekomnak ez nem gond, de kedves T csak akkor ad dupla ill. tripla kedvezményt, ha minden 1 számlán és csekken van, különben csak listaáron kérhető a szolgáltatás.
Úgyhogy köszönjük T, hogy nem engedtél minket elszakadni és hétfőtől mi is részesei lehetünk a "változásnak"! -
Dictator^
veterán
válasz
orkester #461 üzenetére
Mi kaptunk levelet, de csak arról, hogy egy két csomag megváltozik, de az, hogy megszünik nem volt benne.. ezt honnan veszed?
Közlemény!
Ezúton értesítjük Tisztelt Előfizetőinket, hogy a UPC Magyarország Kft. 2010. május 3-i hatállyal módosítja Általános Szerződési Feltételeit (ÁSZF).
A UPC Magyarország Kft. ezúton értesíti Tisztelt Előfizetőit, hogy a körülményekben bekövetkező lényeges változás miatt 2010. május 3. napjától módosítja Általános Szerződési Feltételeit az alábbiak szerint:
Már látom.... szuper
-
orkester
őstag
válasz
orkester #463 üzenetére
Végre kaptam levelet, nagyon hosszú úgyhogy nem másolom be, a lényeg, hogy jelenleg műszakilag nem megoldható, hogy mindenhol egységes szolgáltatások legyenek, de törekednek az ár és szolgáltatások egységesítésére. A levél többi részében leírást kaptam körzetünk műszaki állapotáról(a kábelhálózat ebben a körzetben csak televíziós jeltovábbításra használható) és arról mire lenne szükség.
Tehát ebből arra számíthatunk, hogy a néven kívül semmi nem fog változni. -
sirdond
őstag
válasz
orkester #427 üzenetére
akkor nálam ez lehet a gond?
2 hete felhívtam őket,hogy a "mostani" adsl medium+tel helyett szeretnék másikat,mivel az adsl medium+tel 14400 ebből lejön valami kedvezmény és így 11k-t fizetünk, adsl gold-dal 1500-2000 forinttal olcsób viszont a sávszélesség az előző csomag duplája
szóval mikor először hívtam az ügyfélszolgálatos azt mondta 2 nap. azóta persze nincs meg a régi netem se (most 2,5m/0,5m a max néha)
1 héttel később megint felhívtam,hogy mi tart eddig? ügyfélszolgálatos annyit mondott,hogy max pár nap,de megsürgetheti, na ez a lol...most akkor hívjam fel őket megint,vagy nincs értelme?
-
bpx
őstag
válasz
orkester #433 üzenetére
eddig hagyományos telefon + ADSL volt, most kábelnetet + telefont rendeltem, szóval adott volt, hogy új kábelt húznak be
de a DSL/hagyományos telefon szerintem a upc kábelén jött volnaaz utca egyik oldalán a "telefonoszlopokon" megy a upc 2 kábele (telefon/net + kábeltv), a másik oldalon a villanyoszlopokon pedig egy kicsit alacsonyabban 1 szál kábel, azon a t-home-é (kábel-net,-telefon,-tv)
-
bpx
őstag
válasz
orkester #413 üzenetére
upc telekomnak vasárnap írtam, hogy lemondanánk a telefont+netet, hétfőn már hívtak is telefonon
egyébként mikor ide írtam korábban, aznap délután már jött t-home-tól a telefon
de az még csak az ügyfélszolgálat volt, hogy feldolgozták a rendelést, a szerelő majd hív/jön 1-2 héten belül(#414) mulika2: pedig már itt van, talán 2009 eleje óta, nem emlékszem pontosan
-
bpx
őstag
válasz
orkester #408 üzenetére
még semmit, neten rendeltem hétvégén, azt írta, hogy majd hívnak egyeztetni, hogy mikor vagyok itthon
oldalukon ezt találtam:
"A Kábelnet szolgáltatás átlagos kiépítési ideje 10 nap. (Az Általános Szerződési Feltételek szerint a kiépítésre a megrendelést követően 30 nap áll társaságunk..."
(szereld magad DSL 4-7nap, szerelő 8-9 nap)Ismerősnél a net + TV megvolt pár nap alatt, de a telefon sokáig tartott.
-
spirit007
senior tag
válasz
orkester #364 üzenetére
Szia.
Megpróbáltam megrendelni onlány .
Egyetlen kábelnetes szolgáltatást sem tudnak adni .
"Ez a szolgáltatás jelenleg az Ön által megadott címen nem érhető el. "Csak analóg/digitális kábeltv szolgáltatás van .
Egyébként próbaképp leteszteltem még vagy öt utcában (Pesti út ,Ócsai út stb) és egyikben sem érhető el semmilyen kábeles NET .
Most akkor vagy az onlány megrendelő felület szar .... pontosabban NAGYON szar , mert alapból hemzseg a hibáktól (pl üres oldal jön fel időnként 'tovább' gombra , teljesen logikátlan felépítése , a tartalom a szokásos félrevezető stílussal ötvözve )
Vagy tényleg nincs itt semmi ilyesmi .Akkor már csak egy kérdés van : Minek kell ezt ?
Miért kamuznak olyanról ami nincs is , vagy ha van miért égetik magukat egy ilyen
'webshop' felülettel ? -
dr.bubo
őstag
válasz
orkester #267 üzenetére
Mert, ha mindenki saját modemet tehetne be, akkor lenne csak nagy zürzavar
Mindenki venné létező mindenféle adsl modemet, aztán meg hisztizne, hogy miért szar a net. Ezzel, hogy nem enged saját modemet betenni, a upc telekom a saját életét könnyiti meg.Azzal, hogy szinte egyféle modemet használnak könnyebb kiszürni a hibákat stb.
Ez szvsz
De biztos, hogy egy hozzáértöbb jobban tudja -
leviske
veterán
válasz
orkester #261 üzenetére
+ (#262) dr.bubo:
Végülis hétfőn kijötek és kicserélték a modemet... Most azóta úgy tűnik, hogy minden rendben.
Nem értem miért nem olcsóbb számukra egyszer venni egy normális modemet, mint 5 év alatt 20szor kicserélni... Ők tudják.
Amúgy miért gond, ha az ember saját modemet akar használni?
-
dr.bubo
őstag
válasz
orkester #208 üzenetére
Nálam jól mükszik.
Naponta töbször megszakad? A modem is újra kapcsólodik?
Lehet, hogy a modemed szarakodik, de lehet, hogy a központban van valami hiba.
Szerintem hivd a hibabejelentöt (194).
Nekem pár hónappal ezelött volt gondom, hogy szakadozott a net, modem leállt, csak a power led világitott, bejelentettem hibára, kijöttek, lemérték a vonalat, az tökéletes volt, a modemnek sem volt baja. Végül központban átraktak másik portra, és azóta nem szakad, rendesen müködik net. -
Dictator^
veterán
visszatérve egy kis lemaradással: még nem probáltam..
hát sajnos én nem szólhatok ezügyben, ezt nem fejtem ki bővebben, hogy miért..
de a lényeg, hogy nálam néha még mindig szarakodik.
legalábbis maglód>győmrő>ecser>monor>péteri környékén..
amugy április 1 után jön az emelés..juhééé -
Dictator^
veterán
mekkora neted van 512-es? mert nálam most se igazán akar 100k fölé menni a letöltés és ez már 3 napja van.
ja emelni fognak április után, de már most szenvednek vele?
amikor teszteltek akkor 2mbitre ment fel mindekinek a nete, nekem akkor 2mbites volt szóval nem volt nagy az öröm nálam
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest