- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco M7 Pro 5G - ellenfél a Redminek, de minek
- Lassan teljes a Xiaomi 16 tudáslistája
- iPhone topik
- Befutott a Meizu friss csúcsmodellje
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Megéri lecserélni a Nothing Phone (1) és (2) készülékeket
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Az az igazság, hogy túl nagy mélységig én sem ismerem a fénycsövek lelkivilágát. Láttam már sok inverterkapcsolást, de tény, hogy egyikben sem használták a cső fűtését. Ezek mind úgy működnek, hogy a terheletlen kimenőtrafó feszültsége ''átüti'' a csőben lévő gázkeveréket, majd a gyújtás után a terhelés (ívkisülés) hatására a feszültség lecsökken az üzemi (égési feszültség) tartományba. Ez végülis előny, hiszen olyan csövekkel is működhet az inverter, ami otthoni gyújtókapcsolós használatra már alkalmatlan a szakadt belső fűtés miatt. Nekem ez jól jött, mert a nyák-ok levilágításához használt UV-csövek nem éppen olcsók. Hogy ennek az átütési feszültségnek van-e (és ha igen, mekkora) hőfüggése, arról nem sok infót találtam. Véleményem szerint ha van is hőfüggés, az nem lehet akkora mértékű, hogy a szobahőmérsékleten simán induló csőnek fagypont körül már gondjai legyenek. Ott inkább az üresjárási gyújtófeszültség értékével lehet gond, esetleg túl közel van a gyújtási határértékhez. Talán egycsapos (robbanásbiztos) csővel könnyebb lenne a dolog, annak más a gyújtási mechanizmusa, a beszerezhetősége (és az ára) viszont gond lehet. Itt a cégnél mondjuk akad néhány darab..
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Battlefield 2042
- Borderlands 4
- Linux kezdőknek
- Milyen házat vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen processzort vegyek?
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Samsung Galaxy A40 64GB // Számla+Garancia //
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest