- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomas77
senior tag
válasz
martongunar #2035 üzenetére
Hát... elég zavaros, az biztos...
-
thomas77
senior tag
válasz
domper2015 #2031 üzenetére
Az O2 lefedettsége elég jó tud lenni, de a sebesség nem túl acélos. Elsődleges hálózatként sose használtam. A Three-nél szinte biztos jobb általános használatra.
A Spusu-val egyébként nem lesz baja. Csak a hangminőség tragikus. Nemzetközi irányba meg még inkább.
Ki kell próbálni. Ha nem válik be, lehet hordozni a számot. Itt még talán egyszerűbb, mint Magyarországon. Bármikor kezdeményezhető online. Sehova se kell menni. -
thomas77
senior tag
válasz
domper2015 #2029 üzenetére
Én most sima Three feltöltőset használok. 60Gb net + korlátlan hívás és sms. Ingyen roamingol az EU-ban és még sok helyen. Ha szerencsés helyen használod, akkor elég gyors is.
10 Font havonta. -
thomas77
senior tag
válasz
domper2015 #2025 üzenetére
Ha a pénz nem számít, akkor EE.
Ha olcsót akarsz, akkor valamilyen virtuális operátort néznék. A Lebara-t nagy megelégedettséggel használtam. Persze voltak korlátok ott is. Érdemes megnézni az ID Mobile-t, a GiffGaff-ot, Lyca, Spusu és a többit...
Ha vannak különleges igényeid, akkor azt is érdemes figyelembe venni. Pl az RCS iPhone-on még mindig nem megy a Vodafone-nal és a Vodafone-t használó virtuális szolgáltatóknál. E-sim se mindenhol elérhető. Ingyenes EU roaming is kérdéses.
Ha konkrét elképzelésed van, hogy mire van szükséged, akkor tudok biztosat mondani.
Akár privátban is leírhatod. -
thomas77
senior tag
válasz
4Grider #2021 üzenetére
Na igen. Ettől tartok is. A mostani Three kártyám ingyen roamingol az EU-ban, de sok más helyen is. Ami nekem fontos még, az az USA. Ez furcsa lehet Magyarországról nézve, de mifelénk nem alap az ingyenes EU roaming.
Kérdés, hogy ezt hogy barmolják szét az egyesülés folyamán. -
thomas77
senior tag
A UK-ben hivatalosan is megindult a Vodafone és a Three összeolvadása. A hálózattal is elkezdenek mókolni. Azt csiripelik a madarak, hogy heteken belül elindul a nemzeti roaming oda-vissza. Ugye a magyar Digisek kaptak ebből ízelítőt, hogy hogy is működik ez. Kíváncsi vagyok, hogy ebből mi sül ki. A Three gyalázatos tud lenni sebességben, de ahová van megfelelő kapacitás telepítve, ott megy 1000-rel a szó szoros értelmében.
Ezzel a fúzióval létrejön egy olyan szolgáltató, aminek a legnagyobb frekvenciakészlete lesz és talán a legtöbb ügyfele is. A Three-nek nem volt 5G SA hálózata. A Vodának van itt-ott. Állítólag azt is használhatják majd a Three-sek.
Sok még a kérdés, de nagyon hasonló a szitu az otthoni Digi-One megoldáshoz. A tarifák, díjcsomagok egyelőre maradnak. Az ügyfélszolgálatok is. Persze hosszú távon ez változni fog.
Ha érdekel valakit a téma, még írok róla. -
thomas77
senior tag
válasz
victorhun7 #1979 üzenetére
Na igen, de azóta újabb sávokat és frekvenciákat kezdtek használni Amerikában és Európában is. Ha így nézzük, az SE már nagyon elavult. Hogy ne menje messzire, a Three UK egy ideje hasznélja a B32-es sávot. Na az konkrétan az SE első generációjának egyik verziója se tudja. Pedig nagyon hasznos tud lenni. Ha a telefonod tud B32-t, akkor 2-3 megabit helyett akár 15-20 megabittel is hasít a net. Hajnalban akár 60-70 megabit is jön.
Ez kb azt jelenti, hogy tudsz videózni, vagy nem. Tudom, Anglia a középkor ezen a téren, de sajnos ez van. Ha itt laksz, ha csak látogatóba jössz, ezt kapod.
Amerikában ugyanez a helyzet. -
thomas77
senior tag
válasz
martonl #1976 üzenetére
Na igen. Amerika nagyon más világ mobil szemmel is. Jó, hogy leírtad ezeket. Biztos lesz olyan (akár "read only") fórumozó, aki hasznosítani tudja majd ezeket az infókat.
Aki nem járt még arrafelé, az el sem tudja képzelni, hogy milyen buktatói vannak az ottani mobilozásnak.
Én is sokat tanultam a saját káromon.
- 3G-s telefon, amin nem ment az amerikai 3G (Nokia E52)
- 3G-s amin csak az At&t ment, de én akkor T-mobile-os kártyát vettem (Galaxy mini)
- 4G-s telefon, amin nem ment semmilyen amerikai 4G (Ace3)
- 4G-s amin nem ment az amerikai VoLTE (S7)
Ezek mind Magyarországon vásárolt globál piacos, hivatalos forgalmazótól vásárolt készülékek voltak. Aztán 2018 tavaszán volt nálunk egy magyar iPhone SE (első generációs) és ugyanebből egy amerikában vásárolt amerikai változat is. Na akkor láttam meg a különbséget az iPhone javára. Az iPhone-ok nem kérdeztek semmit, csak ment rajtuk minden.
Nagyon sokáig androidos voltam. Gyakorlatilag 2024 március óta vagyok iPhone-os. De az usában mindenképp az alma az ajánlott
Ha megnézzük az amerikai embereket, ők is iPhone-nal a kezükben rohangálnak.A sok út alatt rengeteg készüléket elcipeltem magammal. Mindegyik működött valamilyen szinten, de a legjobban az iPhone teljesített.
Azért a kedvencem mégis ez:
-
thomas77
senior tag
válasz
Donki Hóte #1973 üzenetére
Ha errefelé jönnél, Cambridge és környéke, hozzászonál az 1 megabit alatti sebességekhez.
Ha látsz az utcán egyszerre 2-300 embert, akkor már megáll az egész, mint a gerely. Ha szerencséd van, hívást tudsz indítani, vagy fogadni, de egy bit se jön.
Mindegy, melyik háló, mindegy milyen telefon.
Szerencsére ha hazaérek, akkor othon hasít az ADSL akár 30 megabittel is. Naponta max 20x-30x szakad meg a kapcsolat 4-5 percre. Ettől függetlenül hibátlan! -
thomas77
senior tag
válasz
csaszi75 #1970 üzenetére
Sajnos pillanatnyilag nem áll módomban kipróbálni a magyarországi műkösést. (Tartósan Angliában ragadtam...
)
A tapasztalataim enyhén szólva negatívak. A használat egyáltalán nem gördülékeny, de legalább meseszerű. Hol megy, hol nem.
A reklámok megnézése általában OK. Utána jellemzően működik, de van, hogy pár perc múlva behal, jóval a 60 perc előtt. Ha megy is, a 300 kbit/s használhatatlanul lassú. Bár ez a fórum hibátlanul megy ezzel a sebességel is. A FaceTime sajnos nem megy vele, de a iMessage igen.Ennek ellenére megtartom. Nem kerül semmibe. Ha 1x húz ki a bajból az életben, akkor már megérte.
Az EU-n kívülre utazóknak nem árt beszerezni. Talán 8 esimet lehet tárolni egyszerre a telefonban/iPadben. Pont elfér. -
thomas77
senior tag
Újabb okosság:
- ingyenes e-sim
- ingyenes adat
- ingyenes global roamingIlyen létezik?
Persze hogy nem. Illetve mégis...Le kell tölteni az appot. Megadni nevet és telefonszámot. Jön a visszaigazoló kód. Azt bepötyögni az alkalmazásba. Utána telepíteni az esimet manuálisan és már megy is.
Mi a buktató?
A kezdeti 100 MB felhasználása után 300 kbit/s-re csökken a sebesség. Ráadásul csak 60 percig működik. 60 perc után egy 30 mp-es reklám megnézése után újabb 60 percet kap az ember.Hogy mire elég?
KB semmire. De az üzenetküldő alkalmazások elvileg működnek vele.Van lehetőség napidíj fejében sebesség limit nélküli használatra is.
Nagyjából 10 perce telepítettem az enyémet. Még sok tapasztalat nincs, de próbálgatom.
Akár magyarországi használatra is jó lehet. -
thomas77
senior tag
válasz
csaszi75 #1953 üzenetére
Az, hogy ez most behazudott VoLTE roaming, vagy valós, az persze érdekes lehet itt a fórumon. De amikor külföldön vagyok, akkor nem biztos, hogy annyira érdekel. Az viszont fontos, hogy működjön így, vagy úgy. Ez működött.
Valami egészen csodával határos módon még képernyőképet is csináltam róla. Pedig nem igazán terveztem ilyen dolgokkal foglalkozni annak ellenére, hogy a Samsungot csak ezért cipeltem el.Íme a kép:
Az viszont egyre fontosabb, hogy aki az amerikai kontinensre utazik, annak olyan készüléke legyen, ami képes kihasználni azokat a megoldásokat, amiket az ottani szolgáltatók alkalmaznak. Legyen szó roamingról, vagy helyi sim használatáról.
Nem célom az iPhone-t isteníteni, de ha az ember a legújabb iPhone-nal a zsebében utazik, akkor nem nagyon érheti meglepetés. -
thomas77
senior tag
válasz
martonl #1947 üzenetére
Az elsődleges magyar kártyám most vodafone-os. A telekomos kártyám számát kb. senki se tudja, szóval azon nem is keresett senki.
De most, hogy kérdezted, megnéztem. Nyoma sincs az üdvölző sms-eknek a Samsungomban. A yetteles és a vodafone-os sms-ek mind megvannak. Még a mexikóiak is! -
thomas77
senior tag
válasz
martonl #1941 üzenetére
Nemrég jöttem haza (Angliába) az USÁ-ból.
2 telefonnal teszteltem. Samsung S10e és iPhone 15 pro. Érdekes, hogy foszlányokban még volt T-mobile gsm április 2 után is, szóval a lekapcsolás nem azonnali volt.Voda feltöltős:
Samsungon és iPhone-on
At&t --> VoLTE roaming
Verizon --> VoLTE roaming
T-mobile --> gsm-en ment csak, ha épp volt még lefedettségTelekom feltöltős:
Ezt csak a Samsungban próbáltam
At&t --> se kép, se hang
Verizon --> se kép, se hang
T-mobile --> gsm-en ment csak, ha épp volt még lefedettségYettel feltöltős:
Ezt csak az iPhone-nal próbáltam
At&t --> VoLTE roaming
Verizon --> VoLTE roaming
T-mobile --> se kép, se hangAngol Lebara:
At&t --> se kép, se hang
Verizon --> se kép, se hang
T-mobile --> állandóan itt roamingolt, de se kép, se hang. Bár 1x 1 hívás bejött. Azt nem tudom, hogy hogyan.A T-mobile-nak egészen elképesztő a hálózata odaát! 4700 mérföldet kocsikáztam. Az út 95%-ában 5G volt. A maradék 4%-ban LTE és kb 1%-ban csak segélyhívás. Ez elég jónak számít. Pedig volt olyan, hogy egy hibás útvonal tervezés miatt az út is elfogyott alólam.
A sebesség is egész kiváló. Jellemzően 600-700 megabitet bárhol mérek. Sokszor a sivatag közepén is több 100 megabit van.
Vegasban a Strip-pen is 160 megabitet mértem, úgy hogy több 10e ember hömpölyög az utcákon és ki tudja mennyi a szállodákban.
Egészen elképesztő kapacitás van építve mindenhová.
Mondom ezt úgy, hogy itt Angliában a falu szélén mostanában 1-2 megabit van lefelé, felfelé meg olyan 300 kbit.Mint azt korábban is írtam, egy amerikai Tello kártyát használtam az úton.
Hibátlanul működött az adat, a helyi hívás és a magyar vagy angol számok hívása is. -
thomas77
senior tag
A hazatelefonálás sem gond.
Akikek hívok, jellemzően felvesznek minden hívást és képesek letenni a csalókat. Én meg be szoktam mutatkozni, ha felhívok valakit egy olyan számról, amit csak ideiglenesen használok. Szóval ez nálam nem gond.
Persze FaceTime-on szoktam külföldre hívni. Kb minden ismerősömnek iPhone-ja van.Akkor kezdődnek a bajok, ha a bankomat fel kell hívni, vagy az autókölcsönzőt. Na ezekhez még mindig normál telefonhívás kell. Akkor pedig nagyon jól jön egy ilyen sim.
-
thomas77
senior tag
Ismét amerikai simkártyát kellett vennem egy út miatt.
Idén először a Tello virtuális szolgáltató e-simkártyáját fogom tesztelni. Ez a kártya az amerikai T-mobile 4G és 5G hálózatát használja. Roaming nincs, viszont VoWifi van, ami külföldön is működik. Ezt az utazás előtt le is tudtam tesztelni. Valóban működik. A megvásárolt percek nemzetközi irányban is felhasználhatók. Igen, magyar mobil és vezetékes is hívható vele.
A legolcsóbb csomag 5 USD. Ebben 100 perc lebeszélhetőség van. A legdrágább 25 USD, Itt korlátlan a net és a lebeszélhetódég is.
Ha nem utazol az USÁba, akkor ne vegyél adat csomagot, mert a roaming hiánya miatt azt nem tudod felhasználni. A hívás viszont hibátlanul megy VoWifin bárhonnan. 8 USD-ért korlátlan beszédet vásárolhatsz.10 USD kreditet lehet kapni, ha ajálással vásárosz. Katt ide a 10 USD-ért, vagy használd ezt a kódot: P35H8PQQ
Én egyszer használatos Revolut kártyával fizettem. Elkerülendő akármilyen többletköltség.
Ha utazol az USÁba, vagy akarsz egy gazdaságos VoWifi-s megoldást nemzetközi irányba, vagy csak egy egyszerűen megvásárolható e-sim kell, akkor érdemes kipróbálni a Tello-t.
Ha valamilyen regisztráció hitelesítéséhez kell Amerikai szám, akkor is használható a Tello.
-
thomas77
senior tag
válasz
nelsonmanian #1860 üzenetére
Igen, Ebay a legegyszerűbb. Feltölteni kicsit macerás itthonról, mert angol bankkártya kell hozzá, de az is megoldható.
Amúgy pont holnap megyek Írországba és van dolgom Belfast-ban is. Mondanám, hogy hozok neked, de az Ebay egyszerűbb.
Ha a telefonod tudja az LTE B2-t és az B4 AWS sávolat, azzal már el lehet vegetálni. Nem árt, ha iPhone-od van, mert akkor a VoLTE is menni fog minden gond nélkül.
B12 vagy B13 ritkán van, B5-tel még sose találkoztam, a meg 71-est az én telefonom se tudja.
A gsmarena.com oldalon ki tudod keresni a saját telefonodat. Ott egész pontosak az adatok a támogatott sávokat illetően. -
thomas77
senior tag
Leírom a saját példámat:
Itthon (alkalomszerűen) használok egy angol three kártyát is, amivel kb 12 Ft 1 perc hívás (mp alapon). Ha itthonról kell felhívnok egy német számot, akkor is csak 12 Ft lesz percenként a hívás, sőt, bármelyik uniós számot hívhatok ennyiért akár itthonról, akár bármelyik eu-s országból. Kivéve UK. Persze onnan is lehet olcsósítani (akár ezzel a three kártyával is), de az egy másik történet.
Az egész ügyre van más megoldás is:
Amagyar Digi kártyával 5 Ft percenként az eu-s hívás, akár itthonról, akár eu-ból. Ez kb verhetetlen a mai világban. Kár, hogy nem mindenki fér hozzá.
Vehetsz olyan korlátlan csacsogós előfizut, amiben korlátlan az eu-s hívás is. Ez jellemzően nem túl olcsó.
Az angol three kártya előnye még az is, hogy az usában sincs +roaming költség. A hívás fogadás ingyenes, ha te hívsz, akkor kb 13 Ft percenként az összes eu-s hívás. Természetesen a magyar is.
Mint ahogy azt írtam, csak alkalomszerűen használom, a saját költségeim csökkentésére. -
thomas77
senior tag
válasz
Carline #1800 üzenetére
T-mobile Simply Prepaid csomagot kellene vennie. Az most akcósan 50$. Ebben korlátlan USA mobil és vezetékes hívás van, valamint 10GB net. Hozzá kell még adni a Stateside international calling opciót plusz 15$-ért. Így korlátlanul hívhat magyar vezetékes és mobil számokat. Az új prepaid starter kit 10$ szokott lenni. Ezért és legutoljára nem fizettem (valamiért ingyen volt).
Nagyjából ennyi. A hazatelefonálásnak van egy szépséghibája: akit felhív, mindenféle hívószámot fog látni a telefonján. Angol, belga, német, osztrák stb számokat. Mikor hogy. Ez nem tudom, hogy miért van, de egy pár éve már ezt tapasztalom. Korábban nem volt ezzel gond.
Ezen a linken meg tudod nézni az elérhető csomagok összefoglaló táblázatát. -
thomas77
senior tag
Nekem van tapasztalatom vele. Igaz nem sok. Elvileg működik. Használtam is egyszer egy 10£-osat, de kb 2 hét után tiltva lettem. 1x sikerült feloldatni a tiltást, de 1,5 nap után megint letiltották a roamingot. Utána sikerült átrakatnom az egyenleget egy másik kártyára. Azóta azt használom. Az eredeti kártyám azóta le is járt, mivel nem tudott többé roamingolni és nem tudtam fél évente forgalmazni.
-
thomas77
senior tag
Nemrég aktiváltam egy új domino sim-et. A rajta lévő 80 perc is felhasználható roaming helyzetben feltöltés nélkül. Csak azért írom, mert korábban ez nem így volt. Az adat ment azonnal, de az ajándék percek nem mentek eu roamingban...
-
thomas77
senior tag
Valószínű az volt a baj, hogy nagyon rég nem járt az a kártya UK-ban. Ezért tilthatták le a roamingot. Sajnos nem sikerült egyértelmű magyarázatot kapnom az ügyfélszolgálattól. Az add-on nélküli megoldás most megfelelően működik. Ha használnám a netet, talán akkor se lenne gond. Viszont van kedvezőbb hazai megoldás eu roamingos netre, ezért nem a three-t használom.
Itthon meg most telenoros korlátlannal szüttyögök... -
thomas77
senior tag
Add-onnal nem jártam túl jól. Itthon használtam 10 GB-osat. Kb 3 hétig ment, utána le lett tiltva a roaming a kártyámról. 1x sikerült újra aktiváltatnom. 2 napig ment, majd megint letiltottak. Felajánlották, hogy átrakják az egyenlegemet másik számra. Így is lett. Azóta mp alapon használom net nélkül. Így egyelőre müködik itthon, eu-ban és az usában is.
-
thomas77
senior tag
válasz
ackileus #1745 üzenetére
Kézenfekvő lenne az angol three, de sajnos Kanadában 1.4 £ percenként, szemben az Usával, ahol 0.033 £ 1 perc Magyarországra.
Tudom nem az volt a kérdés hogy melyiket nem ajánljuk, de a three sajnos nem jó erre a célra.
Ha esetleg megtalálod a tuti megoldást, akkor írd meg. Még nem jártam Kanadában, csak a Detroit river túloldaláról néztem át, de tervezek oda is egy utat... -
-
thomas77
senior tag
Jaja... feltöltős. Tegnap este át is vettem az enyémet de még nem aktiváltam.
Kívülről rá van ragasztva a sim mappa. Benne a kártya. Elvileg azzal kell aktiválni a készüléket. Azt nem tudom, hogy otthon, roaming an tudod-e aktiválni, de remélhetőleg van rá mód. Utána pár hónap múlva lehet kérni az unlockot. -
thomas77
senior tag
Viszem az angol three kártyámat amerikába. Most opció nélkül fogom használni hívásra is. Az alkalmazás szerint 3.3p percenként egy magyar szám hívása, tehát kb 12 Ft. Na erre azért kiváncsi leszek.
A hívás fogadása még mindig ingyen van. Ezt tavaly teszteltem is. -
thomas77
senior tag
válasz
gaborba81 #1679 üzenetére
T-mobile GSM 1900-on működni fog. Elvileg van 1900-on 3G is, de én ilyennel még nem találkoztam, pedig rengeteg államban jártam. Inkább 1700-on van 3G, viszont azt a telefonod nem tudja.
Az At&t 2017 januárjában lekapcsolta a gsm hálózatát, de 3G még van 1900 Mhz-en, amit szintén elcsíphetsz.
Minden más sáv felejtős a régi nokiával. -
thomas77
senior tag
válasz
#08205312 #1656 üzenetére
A számlát nem találtam, csak a garancia papírt. De Budapestről lemenni... annyit már tényleg nem ér. Ha lett volna valamilyen online lehetőség, mint az At&t-nél, vagy mint nálunk a Telekomnál lesz, akkor meg tudtam volna csinálni.
Mindenesetre köszi szépen a segítséget. -
thomas77
senior tag
Itt hever a fiókomban egy Sony Ericsson T303 dobozával, összes tartozékával. A gond az, hogy román vodafone függő.
Ha valaki, aki tud románul lenne olyan kedves és megnézné, hogy van-e mód legális függetlenítésre úgy, mint ahogy nálunk is lesz pár nap múlva, azt megköszönném. Mivel a készüléknek kb 0 az értéke, fizetős megoldásban nem nagyon gndolkodom...
Köszi a segítséget előre is! -
thomas77
senior tag
Igen, amerikai T-mobile sim-et szoktam venni. Sima feltöltőset. Átalában olyat választok, amiben sok adat van. Most valószínűleg korlátlan adat opciósat fogok venni, mert több 1000 Km-t kell kocsikáznom. Net nélkül meg nem élet az élet...
Arra figyelj, hogy független legyen a telefonod. A magyat Telekomos függő telefonban nem megy a amerikai T-mobile sim. Hiába egy az anyacég, a simlock szempontjából csak egy másik szolgáltató.
A kártyár bármelyik T-mobile boltban meg tudod venni.
Ez csak 3$ és 30 perc van hozzá. Minden további perc 10 cent, ha fel van töltve. Ha tényleg csak pár hívásra kell, akkor ez a legolcsóbb.
30$ pedig itt van a túrista csomag. Ezért már 1000 amerikai percet kapsz + 2 GB netet is.
A többit is megtalálod az oldalukon. -
thomas77
senior tag
Én T-mobile sim-et szoktam venni. Most szombaton is ilyet fogok. Korlátlan usa hívás + 15$-os opcióval korlátlan magyar vezetékes és mobil hívás. Így nem kell szüttyögni a voippal.
Arra kell vigyázni, hogy a T-mobile 3G eléggé elfuserált frekvencián megy. Talán 1700 MHz-en. Ha európai a készüléked, sok babér nem fog teremni neki a T-mobile hálózatán. Magyarul csak GPRS-EDGE adatátviteled lesz. Az At&t-nél jobb a helyzet. Ott a 3G 850/1900 MHz-en megy. Azt támogatja a telefonod, viszont nincs onyan jó csomagja, mint a T-nek. Az At&t-ről még annyit, hogy idén januárban lekapcsolta teljesen a GSM hálózatát, tehát csak 3G vagy 4G van.
A te telefonoddal a 4G felejtős bármelyik amerikai szolgáltatónál...Ha megfelelően akarod használni az ottani hálózatokat, akkor Samsung S6/7/8 vagy iPhone 6/6S/7/SE a barátod. A többi készülék felejtős...
-
thomas77
senior tag
Na... úgy néz ki, hogy feladta a three kártyám.
Egy újraindítás után egyszer csak nem ment fel többé egyik hálózatra sem. Mindegyik tiltott státuszba került. 244 percet beszéltem le a 3000 ből. Ellüldtem 4 sms-t és az 1GB adathoz még hozzá sem nyúltam. Próbáltam még 2 másik telefonban is, ott is tiltott mindegyik hálózat.
Kipróbáltam egy másik three kártyát is, amit most kaptam, az azonnal felmegy a telenorra.
Úgy látszik mégsem fenékig tejfel az élet... -
thomas77
senior tag
Miért nem megy 2 kártya között roaming helyzetben? Ezt hol olvastad? Én nem találtam erre vonatkozó tiltást.
Amúgy én tavaly augusztusban vettem kint a kártyát. Egy hétig kellett. Azóta a szekrényben pihent. Tegnap kipróbáltam, fogadta a hívást 0 egyenleggel. Ma meg feltöltöttem. Szóval nem volt felfüggesztve.
Lehet előtúrom a tavalyi t-mobilos amerikai kártyámat is. Lehet, hogy az is müködik még... -
thomas77
senior tag
Én is aktiváltam egy 10 fontos opciót. Megy szépen. A voda hálózatán valóban nem roamingol. Viszont elvileg az usában is megy felár nélkül. Hamarosan azt is ki fogom próbálni.
Még egy lehetőség: 5 fontért 3000 perc hálózaton belül. 2 kártya között ez is érdekes lehet.
Azt egyelőre nem találtam meg, hogy a hívás fogadás folyamatos roaming esetében mikor válik fizetőssé... Ez akkor lenne érdekes, ha voip-ról akarnánk hívni egy kártyát sokat. Stuntcall-al 0.002 EUR percenként az angol mobil. Itthon használva annyi, mint a magyar vezetékes hívása...
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elfelejtettem a film címét
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia