- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
domper2015
senior tag
válasz
thomas77 #2030 üzenetére
A Spusu 11,9 £/hó 50GB netet tartalmazó csomagot nézte. Ausztriában a Spusu-t használja, ott az a 3 hálózatát használja, ott tapasztalt már vele lassulást, de 1000 perc AT/ EU hívás neki a legjobb opció.
Az ismerősei elmondása szerint a Vodafone és 3 hálózat vidéken elég kalandos, az O2-ről semmi info. -
mrots
junior tag
válasz
thomas77 #2018 üzenetére
A three az egyik legrosszabb lefedettseggel rendelkezo szolgaltato, gyakorlatilag egy magasabb epulet aljan is mar zero lefedettseg van. Ha a sim kartya csak olyan foltokban jar ahol jo, akkor remek, de amugy nem. Az alapjan, ahogy az Orange es a T-mobile osszeolvadasa tortent (EE-kent egyesultek) en nem biznek ebben. Ami akkor tortent, hogy az Orange es a TM elkezdtek lekapcsolni a BTS-eket ott, ahol a masiknak jobb lefedettsege volt. Az eredmeny: az elofizetoknek konzisztensen atlagos, vagy az alatti terero jutott ahelyett, amit mindenki vart, hogy majd most a legjobb lefedettseget adja a ket halozat unioja.
-
mrots
junior tag
válasz
thomas77 #1977 üzenetére
"Az iPhone-ok nem kérdeztek semmit, csak ment rajtuk minden."
Kb ugyanezt tapasztaltam 2015-ben. Mindig csak androidom volt (marmint a 3220 korszak utan). Kirandultunk USAban az akkori baratnommel aki iphone-os volt. Barmit akartunk csinalni (fotozas, google maps, egy weboldal betoltese informaciokert stb) mindig kaptam elo a telefonom, szuttyogtem vele, de meg gyakorlatilag az app meg sem nyilt, mikor o az iphone-jan mar mondta a tutit vagy intezte amit kellett.
Tokom kivolt, 2016-ban a kovetkezo amerikai uton bementem egy apple boltba es vettem egy SE-t. Mondhat nekem barki barmit, de a teny az, hogy ezzel a telefonnal nincs pocsoles, nincs varakozas, nincsenek ilyen-olyan beallitasok amit at kell varialni, hogy valami menjen. Megfogod, oszt' megy. En mindig ilyen szethekkelos, custom romos, rootolt figura voltam, nyilvan ez iphone vilagban mar nincs, de oszinten megmondom: nem is kell. Sosem gondoltam, hogy a telefon lehet szimplan egy eszkoz is, ami pontosan es gyorsan kiszolgal engem amikor es ahogy akarom, mielott iphone-ra nem valtottam.
-
martonl
senior tag
válasz
thomas77 #1977 üzenetére
Az igen, ráadásul magyar menüvel.
Remélem nem a csúcs kaios van rajta. Árultak ott ilyesmit Walmartban.
A Samum onnantól kezdve, hogy megkapta az eSIM-et, tökéletesen ment. Kicsit talán jobban merült az 5G-től, de nem foglalkoztam hálózatválasztással. A T-s boltban azért kicsit villogtam, mikor mondtam a srácnak, hogy ez még tud helyi memóriára is hívást rögzíteni. Meg nézte, hogy milyen kicsi.
Még annyi talán, hogy kisérletezek a Google Voice-szal. Ehhez ottani IP (ezt könnyebb előállítani) és ottani telefonszám is kell az ellenőrzéshez. Tehát új fiókot kell csinálni, meglévő magyarhoz nem társítható. Utólag a visszaállítási telefonszám átírható magyarra és ha egyszer beállítod, elvileg megy külföldön is. Tegnap még az üzenet ment itthon, tesztelem, csak szakmai kiváncsiságból. Enni nem kér, ingyenes és van egy kinti telefonszámod, de biztos ismered. Ha meg kimész, akkor elég lehet egy adatkártya is. Ha esetleg használod és több tapasztalatod van vele, ne tartsd magadban. -
csaszi75
senior tag
válasz
thomas77 #1959 üzenetére
Pont nem írnak Magyarországot a felsorolásban:
Firsty's connectivity services are currently available in Europe, the USA, Albania, Australia, Brazil, Cambodia, Canada, China, Croatia, Cyprus, Egypt, Faroe Islands, Gibraltar, Hong Kong, Iceland, India, Indonesia, Japan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Liechtenstein, Macau, Malaysia, Malta, Mexico, Moldova, Myanmar, New Zealand, Philippines, Russia, Saudi Arabia, Serbia, Singapore, South-Africa, South Korea, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Turkey, United Kingdom, Ukraine, United Arab Emirates, Uzbekistan and Vietnam. We are actively working to expand our coverage. Stay tuned for updates on our expanding network! -
-
martonl
senior tag
válasz
thomas77 #1956 üzenetére
"Nem célom az iPhone-t isteníteni, de ha az ember a legújabb iPhone-nal a zsebében utazik, akkor nem nagyon érheti meglepetés."
Újabb Samsungokkal sincs gond és nem is lesz, remélem. És ezzel kb. ki is lőttük sajnos a készülékportfóliót.
De tényleg mekkora gáz, 19. még a Galaxy S8-asomon ment minden is, most a zasszony kivisz egy S9-est és még egy segélyhívást sem fog tudni elindítani. Egyszer hogy S9, volte roamingot nem tudja. Másrészt meg dominós.
-
dr9
tag
válasz
thomas77 #1950 üzenetére
Ez nem csak a magyar vodafone, semelyik vodafonenak nincs rendes VoLTE roaming, a vodafone anyacéget már csak az érdekli, hogy szabaduljon meg a leányvállalataitól, nemhogy még VoLTE roamingot vezessen be 1-1 szolgáltatóval. Most, hogy a 4iG kezébe került a vodafone, lehet, hogy idővel látni fogunk mozgást. De véleményem szerint, szégyen, hogy a Digi RO-nak is már egyre hosszabb a VoLTE roaming listája (nincs online, de van pl. Magenta AT, 3 UK stb.), de az összes vodafone leányvállalatnak még semmi.
-
csaszi75
senior tag
válasz
thomas77 #1950 üzenetére
Sehol nincs a Vodának VoLTE roamingja, semmit nem írnak az oldalukon erről, hogy lenne..
Ellenben az pár bejegyzéssel előbb fejtegettem, hogy az USA-ban a Verizon és az AT&T lekapcsolta a hagyományos 2-3G hálózatát és csak 4G/5G van nekik (T-Mobile USA még nem kapcsolta le.) ez pedig azt is hozza magával, hogy csakis VoLTE hangjuk van.. s erre kitalálták, hogy behazudják a VoLTE roaming képességet (Syniverse-n keresztül) a hozzájuk csatlakozó külföldi előfizetők részére.. már amelyik operátor leszerződött velük..
https://prohardver.hu/tema/mobilhasznalat_kulfoldon/hsz_1944-1944.html -
csaszi75
senior tag
válasz
thomas77 #1943 üzenetére
Köszi a részletes összefoglalót! Ezek érthetőek..
De akkor a T-Mobile hálózatán a Lebara kártyával adatoztál, és azzal tapasztaltad a leírt sebességeket végig?
A T-Mobile USA akkor még nem kapcsolta le a 2G/3G hálózatát.. A Verizon és az AT&T lekapcsolta.. voltak erről hírek.
De a VoLTE roaming szolgáltatás az pedig megy, de erről is volt cikk, hogy az nem egy hagyományos VoLTE roaming, hanem a Syniverse nevű szolgáltató megoldását használják.. Vagyis behazudják a VoLTE-t..
https://www.syniverse.com/news-and-events/syniverse-powers-verizon-to-expand-inbound-roaming
https://www.syniverse.com/products/evolved-mobility
Product Features
Evolved Mobility contains all of the critical elements necessary to successfully allow visited operators to effortlessly accept 3G connections across numerous networks.
- Interworking
VoLTE – Circuit-Switch Voice Interworking Function within IPX
- 3G Fallback
Supports 3G fallback to the home network for VoLTE calls made on the visited network with VoLTE-enabled devices
- VoLTE Support
Allows roamers from home operators with no VoLTE to make and receive VoLTE calls
- Seamless Transcoding
Enables visited operators to seamlessly transcode a mix of 2G, 3G, or 4G, across numerous networks on multiple signaling standards
- Charging and Clearing
Supports all VoLTE roaming agreements, including charging and clearing of VoLTE-based calls -
goop
őstag
válasz
thomas77 #1915 üzenetére
Nem okozott gondot, miután rájöttem.
Egy USA cím nem okoz gondot, de amúgy az 5 dodo sem 5 dodo, mert 7.xx vont le, pedig NY címet adtam meg, de ez a legkevesebb. Teljesen random a hívás honnan jön, német ország, spanyol, Bolgár, stb, néha volte se volt, ez nem túl jó így. Azt hittem a kapott USA szám lesz minden hívásnál, nem össze vissza valami.
-
kano
nagyúr
válasz
thomas77 #1758 üzenetére
Nekem is van itthonra Telenoros korlátlan net kevesebb mint 3k-ért, de az sajnos Svájcban nem sokat ér. Telekomnál pedig megkérdezte a céges kapcsolattartónk és 100kB kerülne 3xx Ft-ba Svájcban.
Szerintem ez a 10GB 3xxx Ft-ért tökéletes lesz nekem, remélem elég lesz VPN-re is.
-
törölt tag
-
tsteve
senior tag
válasz
thomas77 #1566 üzenetére
a számláló kijelzése valóban perc alapú, de a tényleges elszámolás másodperc alapú... azaz a gyakorlatban 12 db 5 másodperces hívás után csökken csak 1-et a hátralevő percek száma...valóban félreérthető módon írtam, elnézést érte...teszteld le te is, ha van időd... nekem igy működik, többször teszteltem már ezt a napokban...
-
-
tsteve
senior tag
válasz
thomas77 #1533 üzenetére
a két kártya közti sokezer perces opcio nem része a feel at home rendszernek... valahol ott van a feel at home szabalyrendszerben... linket nem tudok adni, de becsszóra ott van vhol
de próbáld ki ha van 5 fontod rá... vszinuleg bukó lesz sajnos...
valóban inkább csak nálunk divat hogy lejar a kártya és elvész az egyenleg.. máshol ez nem igy működik szerencsére
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- 7 DARAB! DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló-Üzleti) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- 5 DARAB ! GAMER TERVEZŐ VÁGÓ LAPTOP -20 -50% NVIDIA 4050 , 4060 , 3070 , 3080 , Quadro 1000-5000
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest