- Garmin topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Vissza rendeztem a sorokat, ismét halk és hűs.
Viszont előtte megnéztem pár apróságot.
Rájöttem, hogy az előlapra szerelt 120P nem volt szabályozva az elosztó használata során. Attól volt kellemetlenül hangos.
Na, de miért?
Ti is azt mondtátok, hogy jó lesz az az elosztó, de mégsem, sőt...Ha közvetlen csatlakoztatóm az alaphoz akkor vezérelt.
Ha beiktatom az elosztót akkor pl. már nem vezérlet, de csak abban az esetben ha van még egy venti a másik ágon.
Ha önmagában van az elosztón akkor ismét vezérelt.Mivel két db 120P -el rendelkezem, így két elosztóm van. Kettőből összehoztam egyet aminek mindkét szára tartalmazza a 4 vezetéket. (gondoltam, hátha ez a gond)
Helyzet változatlan.
Elosztó használata mellett csak egy venti szabályzott (általában a gyári Amd venti ) és a 120P az istenért sem csak ha szólóban van rá kötve az elosztóra.
Mindegy, csak nem értem a dolgot.
Kipróbáltam (mert én a passzív borda híve, nem nyughattam ) , hogy csak a 120P volt az előlapon, persze vezérelt állapotban és zéró cpu hűtő mit művel.
Netezés alatt kb. 55 fokon tartotta a procit, 900 rpm körüli érték mellett, de amint közeledett (pl. videó lejátszás) a 60 fokhoz már igencsak megjött a venti hangja, mivel ekkor 1700-1800 rpm körül szakított. nem nyúztam sokáig, de 2 db zenei klipet végig néztem és nem ment feljebb a proci hőfoka 62 foknál, viszont sikított a venti.Konklúzió:
Értenem kellene a lapom, Bios / Cool and quiet beállításaihoz és némi ügyességgel (venti elhelyezés) lehetne egy db házventivel is, sokkal halkabb megoldást találni ill. alkalmazni.(#3401) EarL 007
, de sokáig írtam a hsz.-em.
-
törölt tag
Érdemes azt is figyelembe venni, hogy a ventilátornál a lapátok közepe, végefelé van a legnagyobb huzat, és terpeszben is szétfújnak a ventik, nem irányítottan. A motor alatt holttér van, 0 szellőzéssel.
A chipset az első kép szerint remekül szellőzik, ezért csökkent a hőmérséklet, viszont a procié azért nőtt, mert nem koncentráltan kap levegőt és a motor kicsit ki is takar a bordából.
A konfig még mindig baromi jól néz ki!
Új hozzászólás Aktív témák
- VMware
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- Energiaital topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- További aktív témák...
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- Félkonfig eladó!!! Gigabyte GA-B75-D3V+i7 3770+16GB Kingston ram!!!
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest