Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zodo

nagyúr

válasz zodo #3395 üzenetére

Vissza rendeztem a sorokat, ismét halk és hűs. :DD

Viszont előtte megnéztem pár apróságot.
    Rájöttem, hogy az előlapra szerelt 120P nem volt szabályozva az elosztó használata során. Attól volt kellemetlenül hangos.
    Na, de miért? :U
    Ti is azt mondtátok, hogy jó lesz az az elosztó, de mégsem, sőt...

Ha közvetlen csatlakoztatóm az alaphoz akkor vezérelt.
    Ha beiktatom az elosztót akkor pl. már nem vezérlet, de csak abban az esetben ha van még egy venti a másik ágon.
    Ha önmagában van az elosztón akkor ismét vezérelt.

Mivel két db 120P -el rendelkezem, így két elosztóm van. Kettőből összehoztam egyet aminek mindkét szára tartalmazza a 4 vezetéket. (gondoltam, hátha ez a gond)

Helyzet változatlan. :((( Elosztó használata mellett csak egy venti szabályzott (általában a gyári Amd venti ) és a 120P az istenért sem csak ha szólóban van rá kötve az elosztóra.

Mindegy, csak nem értem a dolgot. :)

Kipróbáltam (mert én a passzív borda híve, nem nyughattam ) , hogy csak a 120P volt az előlapon, persze vezérelt állapotban és zéró cpu hűtő mit művel. :D
    Netezés alatt kb. 55 fokon tartotta a procit, 900 rpm körüli érték mellett, de amint közeledett (pl. videó lejátszás) a 60 fokhoz már igencsak megjött a venti hangja, mivel ekkor 1700-1800 rpm körül szakított. nem nyúztam sokáig, de 2 db zenei klipet végig néztem és nem ment feljebb a proci hőfoka 62 foknál, viszont sikított a venti.

Konklúzió:
    Értenem kellene a lapom, Bios / Cool and quiet beállításaihoz és némi ügyességgel (venti elhelyezés) lehetne egy db házventivel is, sokkal halkabb megoldást találni ill. alkalmazni.

(#3401) EarL 007

, de sokáig írtam a hsz.-em. :)

törölt tag

válasz zodo #3395 üzenetére

Érdemes azt is figyelembe venni, hogy a ventilátornál a lapátok közepe, végefelé van a legnagyobb huzat, és terpeszben is szétfújnak a ventik, nem irányítottan. A motor alatt holttér van, 0 szellőzéssel. :) A chipset az első kép szerint remekül szellőzik, ezért csökkent a hőmérséklet, viszont a procié azért nőtt, mert nem koncentráltan kap levegőt és a motor kicsit ki is takar a bordából.

A konfig még mindig baromi jól néz ki! :C

Új hozzászólás Aktív témák