- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
glocker
tag
válasz
radi8tor #17324 üzenetére
csinos házikó
az én nyavajgásomra visszatérve... persze... csodák nincsenek... sejtettem, hogy pénzért mindent lehet és a dolog megoldható egy géppel is...
meglátom, hogy milyen megoldás mellett döntök, de már körvonalazódni látszik, hogy olcsó letöltős mini ITX (valószínűleg Zotac) gép mindenképpen lesz... és most esik le, hogy a virtualizáció mától már megoldható a céges rendszeren otthonról is (mivel ma kötötték be a komolyabb NET elérést (eddig Le:4Mbit/s, Fel:0.5Mbit/s volt, amivel sok mindent nem lehetett kezdeni...)
viszont hosszabb távon valószínűleg zaklatlak még benneteket mert ez a mini ITX mánia kezd rabul ejteni főleg ha sok hasonló szépséget és jóságot látok mint az előbbi cucc is...
még egyszer kösz a tippeket
-
glocker
tag
válasz
Mercutio_ #17319 üzenetére
a cégnél egy viszonylag komoly gépem van virtualizálásra
- HP ProLiant DL385 G7
- 2 db, egyenként 8 magos AMD Opteron™ 6128 CPU
- 16GB RAMotthon bizonyos dolgok elmennek az öregecskedő Dell D630-as gépemen is, de érthető okokból ennél kicsit többre / gyorsabbra vágyom...
érzésem szerint valami virtualizálást támogató 4 magos, esetleg HT-s proci sok sok cache-el és sok-sok RAM-mal, valamint megfelelő I/O-t biztosító háttértárral elég lehet a feladatra...
nehéz dolog megtalálni azt az cuccot ami még megfelelően gyors, de nem megfizethetetlenül drága
de kösz a tippeket, minden felvetést szívesen fogadok...
-
glocker
tag
előre is bocs ha baromságot kérdezek
lehetséges keveset fogyasztó, nagyon csendes (ha lehet néma) de ugyanakkor szükség esetén komolyabb teljesítményre is alkalmas gépet összedobni?
az esetek nagy részében teljesen alap dolgokra lenne használva, erre szinte biztosan megfelelne ASROCK E350M1 vagy valami Intel Atom D525-ös cucc is...
... de néha szeretnék egyszerre max 3-4-5 db (windows server 2008 r2 és win7, win8) gépet virtualizálni, tehát 16GB RAM az jó lenne...egyáltalán érdemes egy gépbe zsúfolni ezeket? Izmosabb gépnél megoldható a kis fogyasztás, és csendesség ha épp csak torrent kliens és hasonló apróságok futnak, de a gép állandóan megy? vagy inkább egy csendes kis fogyasztású és egy másik komolyabb gép kellene szerintetek?
már őrlődöm egy ideje, de nem tudom a jó választ
előre is kösz az 5leteket
-
glocker
tag
válasz
Mercutio_ #17056 üzenetére
még sem ugrottam bele... főleg az gondolkoztatott el, hogy "ha a jelenlgi igényeidnek megfelel"...
már most is van erre a célra egy csendes (de nem néma
) IBM Lenovo 8807-em, 3GB RAM + core2 E6420-al...
nem tudom, hogy érdemes-e feláldozni a teljesítményt a csendesség miatt...
őrlődök még kicsit, mielőtt lépekmég egyszer kösz az infókat
-
glocker
tag
válasz
Mercutio_ #17053 üzenetére
szia
ASROCK H61MV-ITX (13.485,-) +
INTEL® Celeron G1610 2.60GHz 1155 BOX (10.833,-)
----
Alaplap + CPU + cooler = 24.318,-és akkor még kellene AKYGA 820-01B 65W ház (10.040,-) , ram (kb 4.500,-), + hdd
kb 40e hdd nélkül...
használtan (fél év garanciával) :
Atom D525 +
M-TECH 820-01B fekete külsőtápos itx ház +
2x1GB DDR3 notiram +
1TB os HDD
-------------
29.000,-azt gondolom, hogy bár a celeronos változatban van valamiféle biztonság és továbbfejleszthetőség (és persze bolti garancia) mégis a használt változat mellett döntök... ha veszek bele a rendszernek egy kicsi (60-64GB) de gyors SSD-t (tartalmaknak ott a terrás 7200rpm-es hdd) akkor a letöltés funkcióra "túlságosan is" jó lesz... de ha elé ül az ember akkor is normálisan tud netezni, vagy egyszerűbb feladatokat megoldani... állandóan mehet, mert nagyon keveset fogyaszt és tényleg néma lehet...
azért kösz az információt
-
glocker
tag
sziasztok!
nagyon csendes (ha lehet teljesen néma) gépet szeretnék, állandóan működő letöltős gépnek, de ugyanakkor néha elé is ülnék... semmi extra... csak netezésre és egyszerűbb programok pl. régi office (MS Office 2003) futtatására használnám...
van két jelöltem:
- Intel D525MW alaplap ( Atom D525 proci , 2x1.8GHz + HT ) (használt, de olcsóbb)
- Asrock E350M1 (új de talán jobb / erősebb)Nekem nincs tapasztalatom E350M1-el, de jókat hallottam...
Szerintetek a következő szempontok szerint melyik lenne a jobb megoldás: csendes, erős
(a teljesítmény fontosabb mint az ár)Előre is köszönöm.
-
glocker
tag
ilyenben gondolkodom: E350M1 és felmerült bennem, hogy időnként jó lenne ha TV adást tudnék magamnak tovább streamelni olyankor amikor nem vagyok TV közelbe, de gép és internet (vagy internet és mobiltelefon) van nálam...
nagyon tájékozatlan vagyok, kérem segítsetek, hogy mire van ehhez szükségem (pl tv tuner kártya, olyan ami belemegy az E350M1-be...)
esetleg ehhez más gépet javasoltok?!
előre is kösz a válaszokat
-
glocker
tag
Sziasztok!
Eredetileg egy Zotac gépet nézegettem, de közben bele botlottam ebbe: E350M1
Nagyon tetszik a dolog, de sajnos még elég tájékozatlan vagyok ezért előre is elnézést kérek a béna kérdésekért...
Az igény:
Szeretnék egy (nagyon)csendes, alacsony fogyasztású, (szinte)állandóan működő letöltő gépet ami otthoni fájl szerverként is üzemelne. Előfordulhat, hogy néha elé is ülnék, internet böngészés, youtube bámulás és hasonló bonyolult feladatok várhatók, néha Excel, Word (de régi verziót használok, mert tökéletesen elég, komolyabb gépem is van, ott fut ami kell)... ezen a gépen jellemzően a letöltés és a letöltött / tárolt tartalmak megosztása menne más otthoni gépek számára, később esetleg (qrva)okosTV-ről is elérném a tartalmakat(de ez még a távoli jövő ködébe vész, egyáltalán nincs napirenden, csak mint lehetséges szempont talán már most is figyelembe vehető...)
Egyáltalán nem játszom... (na jó, néha sakkozom online a kurnik-on, de ez biztos nem fogja megfektetni)
Elvileg bármilyen oprendszer lehet rajta, de Win8-ban gondolkodom...
Jó lenne minél kisebb és elfogadhatóan kinéző ház, hátha látható helyen lesz (ami egyáltalán nem biztos, de ki tudja, a Zotac-ok pl. jól néznek ki...)
És persze ha lehet ne kerüljön (túl)sokba
2GB RAM-al és 7200rpm-es 2.5"-os HDD-vel képzelem el, optikai eszköz nem szükséges...
Kérdések:
- amit az igényben írtam ahhoz egy ilyen E350M1 cucc az túlzás, kevés, pont jó?!
- milyen házat és tápot javasoltok?
- van bármilyen ötletetek / javaslatotok? mire érdemes figyelni?!
- számítástechnikus vagyok, de ezen a téren teljesen nulla
- vegyek inkább egy egyszerű Zotac ZBox ID31 (ezt kínálja most nekem egy fórumtárs, de ez ugye használt és nem garanciális, bár az ára némi alkudozás után baráti...)Elnézést, hogy tájékozatlan vagyok, a hozzászólásokat előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Okos Otthon / Smart Home
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Spórolós topik
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged