- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Most egy régebbi 300-as FSP-vel szalad, amiben ventit cseréltem, dehát csak 8cm-es az a venti, meg ugy nézem nem is nagyon szabályozgatja. Dehát akkor tényleg marad ott, ahol van.
Egyébként csupa WD Green van benne, most csak 3,de már nagyon kilóg a lóláb a maradék kettőnek. Plusz a rendszerHDD.
Nameg tényleg nagyon kis költségből hoztam ki anno, ez is volt a cél, hogy ami otthon volt abból gazdálkodtam. -
zodo
nagyúr
Én se vágom, látod.
Arra gondoltam, ha már veszek egy külső hdd házat, miért ne tudjon kicsivel többet a jövőre nézve. Egy jó külső hdd ház árának a duplájából már tudnék venni ilyen media bigyót.
, de most, hogy mondod, lehet, hogy tényleg hülyeség még ilyet vennem, ha úgysem használnám ki ill. a pc-m bármit lejátszik.
, majd ha lesz normális tv-nk akkor már talán elgondolkozhatóm rajta.(#3304) ZCoyote
Semmi gond, nem írtam.
Válság van elvitte a vga a keretet.
Viszont, lehet, hogy csak egy külső hdd ház lesz, mint olvashatód.
Abból kellene egy jót vadászni és örülnék.
Lehet magnak kéne összedobnom egyet, mert akkor némi moding is beleférne. -
toldy
őstag
Igen, ezek a konnektorbol felvett, én értem mit mondasz, igaz is ,a hatásfokot elfelejtettem.
McLaca: Samsung B2030, nem tudom megmondani hogy milyen panel mert semmit nem találtam róla. árából kiindalva szerintem TN-es, a gyári max fogyasztás 25w ban van megadva ( én 75% fényerőn használom), a blogomban van róla kis szösszenet.
-
McLaca
őstag
Attól függ, mit mér a mérő. Nekem egy Düwim van, az méri a látszólagos (VA) és a hatásos (W) teljesítményt is, és a "cos fi"-t (a hatásos teljesítmény az a látszólagos × cos fi), ami nem teljesen helyes megfogalmazás, de ez legyen az elektrós topicoc témája.
Viszont aktív PFC-s tápoknál garantáltan nem helyes az eredmény, mert azokat ezek az elektronikus mérők nem igazán tudják helyesen mérni (jellemzően többet mérnek). PFC nélküli, vagy passzív PFC-nél már helyesebb az eredmény, de egy számítógép teljesítménye túl gyakran változik ahhoz, hogy jól mérhető legyen, ezeknek a kütyüknek a mintavétele szerintem max. 10-20db/mp, a helyes méréshez kéne vagy 100.toldy: LED, vagy CCFL monitor?
Üdv!
-
HookR
addikt
Osibaa: "Egy SSD beférne az SFX táp alá is"
A rögzítés problémás lehet, de amúgy jó ötlet."Keresgéltem a neten, sokféle intel hűtőt találtam, ha minden igaz a Tiéd 6,5 cm magas."
A képen látható inkább a 46mm-es, nem a 63mm-es. (+ a proci teteje és az alaplap nyákja közti 8mm). Konkrétan ennek a hűtőnek a méreteit - részletes műszaki rajzokkal illusztrálva - az Intel LGA1156-os foglalatra vonatkozó Thermal Design Guidelines-ában találod meg (80. oldal).
Ugyanezen doksi 70. oldalán a gyári ajánlás szerint 3.2"-et (81.3mm) kell szabadon hagyni a procihűtő felett, a nyák síkjától számítva (Mint emlíettem, a procitól számítva ebből lejön 8mm). Az persze más kérdés, hogy melyik háznál mennyire tartják be.Zodo: "...180 fokkal elforgatva..."
Igen, lehet, hogy azt kellene.vitar100: "Fractal Design Array" ... "NAS-nak tényleg tökéletes! Sőtt!"
Nem mondhatni, hogy túlbonyolították.Mint, ahogy az értékelésben is utalnak rá, a letisztult, minimalizmus kívül erény, belül ellenben meglepő. Sok minden más is elfért volna benne (nem csak ODD), vagy ugyanez kisebb méretben.
kisza25: "akkor marad egy big shuriken proci hűtőnek, valaki esetleg használ ilyet Giga GA-H55N USB3 lappal?
elfér tőle minden?gondolok itt VGA, RAM..."
#3188-as hsz.-ban láthatod a képeken, hogy belelóg a VGA terébe, a memóriákkal nincs gond (amíg nem extra magas hűtőbordával ellátott példányokat szeretnél alá begyömöszölni). -
kisza25
félisten
már elolvastam, az a vicc, hogy pár napja kezdtem összeszedni, egy itx- hez valókat és miután mindent megtaláltam hozzá, utánna találtam ezt a topikot
SilverStone SST-SG05B 300W táppal 24eFt+2*2GB DDR3 1333Mhz RAM18eFt+i5-650 30eFt+Gigabyte GA-H55N-USB3 29eFt,PowerColor HD4670(8W idle)+LG DVD-RW slim 8k HDD meg van 2TB
láttam itt több embernek is van ilyen háza, kérdések:
mennyire halk a gépben a táp venti és mennyire melegszik a cuccos?
masszív a gép felépítése?
mekkora a max CPU hűtő magasság ami befér?valóban csak 82mm, vagy lehet csalni kicsit -
McLaca
őstag
Semmi komolyra nem kell gondolni, csak a szülőknek kellett egy új és mindenekelőtt kicsi masina a kiöregedett, nagy böhönc helyett (celeron 900
), mivel azon már a youtube videók se mentek rendesen, úgyhogy kaptak egy E5400-ast egy Intel DG41MJ-ben (intel+intel=stabilitás - általában
), 2×1GB RAM-mal, tehát egy nagyon alap netezős-office gép, ami bírja a win7-est, viszont az X4500-as integrált VGA-val (meg a 22"-es 16:10-es monitorral - ami szerintem natívtól kisebb felbontással lesz hajtva, mert olvasószemüvegesek
) apám is fog tudni Tomb Raiderezni az Anniversaryval bezárólag. Emiatt lehet, hogy kéne egy kis légkeverő is a passzív bordára.
Üdv!
-
-
Zefír
őstag
UUUU
Köszi szépen a segítséget!NEkem nagyon bejövős ez a házikó, legfőképp mert befér a vga,
De ez is necces, hisz ahogynézem ot a táp:S
Ez a160-wos táp elbírna egy 4850-et + egy E5400-at ha jól gondolom
Azt egyébként ugye rosszul látom, hogy ez low profilos
Mert ekkor ez is felejtős
Eladnám a corsait tápomat, meg is tudnám venni a házat. -
McLaca
őstag
Az mitől durván alacsony? Shuriken is van ebben a méretben. De 45mm-es és alacsonyabb hűtőből is van három, ami tuti befér, és 65W TDP-ig használhatók.
Nemsokára be is számolhatok róla, mert amint megjött hozzá minden, össze is rakom és mérek.toldy#3112: az intel hűtőnek a ventilátortartó vállával volt a baj (ami 10 fokkal elfordítva meg is szűnt volna, csak ez ugyebár lehetetlen), és nem az ODD-be, hanem az ODD-t tartó keretbe ütközik. Viszont nem minden alaplapon van balra a procifoglalat, mint a tesztben, és ha középre, vagy jobbra kerül (elölről nézve), akkor máris megszűnt a probléma. Az ODD segge legalább fél cm-rel van magasabban, mint a tartókeret alja, az ugyanis az ODD résén túlnyúlik lefelé.
Üdv!
-
chesterboy
tag
Hazak:
Abee
- Acubic S10
- Acubic T20
- Acubic C10
- Acubic R10Antec
- ISK 300-65
- ISK 300-150
- ISK 310-150Aplus
- Cupid1
- Cupid2
- Cupid3
- CS-160
- CS-102BAopen
- S100
- S100E
- S110
- S135A
- S135B
- S145
- S152
- S180 Series
- S180DT SeriesAtrix
Chembro
- PC781
- PC782
- ES30068
- ES34069
- ES34169Chyang fun
- CFI-A6719
- CFI-A8989
- CFI-A9849
- CFI-A1069Compucase
- 8K SeriesCodegen
- MX SeriesCooler Master
- Elite 100Ezcool
- W-600
- W-100
- W-110
- SM-01
- SM-04
- IT-110Fractal Design
- Array MiniHantol
- NANOInwin
- BM639
- BM650
- BM648
- BQ656
- BP655Itek
- ATOMIC
- ATOMIC NZ
- nCUBEJCP
- 0408.B
- MI-111.B
- MI-102.BS
- MI-103.BS
- MI-105.B
- MI-102.BB
- MI-103.BB
- MI-104.B.R2
- MI-101.BB.R2Jetway
- JC-100 Series
- JC-200 SeriesLian Li
- PC-Q07
- PC-Q08
- T1LUXA2
- LM100 Mini
- LM300 Touch ProMorex
- T1610
- T3000
- T3300
- T3310
- T3320
- T3500
- T3410
- 2733
- 5689
- 3877
- 3777
- 5677
- 3833
- 2777
- 2788
- 2799
- 2700
- 3822
- 6600
- 6610NESTEQ
- MS550Nexus
- PSILENilox
- Nilox PSU ATX
- Nilox PSNI-3001Noah
- 3988B80Nox
- IT'X FantasticOrigen
- AE M10Silverstone
- LC05
- LC09
- LC12
- SG05
- SG06
- SG07Spire
- PowerCube
- PowerCube MThermaltake
- Element QTravla
- C300
- C134
- C137
- C138
- C158
- C287
- C289
- C299
- C294
- C295
- C292WiNDy
- Polo Rhapsody
- MAJESTA RHAPSODY
- MC3 FX
- ALEXER MC3 SpectrumYeong Yang
- YY-C381
- YY-C581
- YY-C582
- YY-C62X -
HookR
addikt
"Flex ATX táp: 100-200W-os teljesítményű"
FSP500-80BU (500W)
Illetve ezt a liter szerinti kategorizálást sem tartom szerencsésnek. Nem ilyen egyértelmű.
-
_Orbi_
aktív tag
Kiméregettem itthon papírosokkal, hogy mekkora az a Silverstone kuckó és tényleg nem túl nagy, csak a képeken tűnt nagynak.
Viszont, most vettem észre, hogy Slim ODD-s. Én arra nem akarok pluszba költeni, mikor itthon van 2 tisztességes író.
16 centi a 4670. Nem egy nagy darab, max veszek rá egy gyári egy slotos hűtőt és csókolom.
Bár ha találok Cooler Master Aquagate mini R80-as vízhűtést, akkor úgyis az lesz benne és akkor mindenen víz lesz.
Siftek power -
_Orbi_
aktív tag
De arra gondoltam. Nem túlzottan tetszik a formája, de a belseje elég jó (főleg a nagy táp miatt)
Utánanéztem ennek a Silverstone háznak, de túl nagy. Minél kisebbet szeretnék.
Azt hiszem, hogy maradok a sifteknél. Megtaláltam a táp adatait és az a 156 Watt a 12 Voltos ágon elég kell, hogy legyen.
De ha létezik még ilyen kicsi ház, amit nem láttam még, akkor ne tartsátok magatokba -
zodo
nagyúr
Bocs, de le kellett dőlnöm nagyon fájt a fejem már, úgyhogy ma nagyon meleg lesz.
Igen, ezek a terhelt hőfokok.
Vga 80 fok körüli értékei is lejeb fognak menni, mert annak a karinak rossz a hűtése (vagy csak ki kellett volna takarítani) emiatt már el is adtam. (igaz nem is variáltam vele, új hűtő vagy pasztázás) Hangos is volt full-ba, inkább az volt a fő ok a távozására.
Hamarosan jön az új kártya ami állítólag megáll, full-ba 60-70 fok környékén. -
zodo
nagyúr
Igen kb. az volt a feladat, de feladtam és rájöttem, hogy nem is kell nekem cserélnem.
Pláne, hogy nincs is pénzem rá, mert megrendeltem a MSI HAWK-ot és még azt is ki kell pengetnem.
Most, hogy nincs a gépembe a Sapphire ref. 5770-es és csak a gyári Amd hűtő van a procin ill. az NB nincs semmi és emelet ilyen hőértékeket látok.
Vga kártya bent léte alatt sem izgultam.
Max. a gyári Amd ventit cserélem le a Sfiw2 120P-re úgy, hogy a kis NB is kapjon levegőt.
Szerintem felesleges, pénzkidobás lenne.
Jól gondolom? -
zodo
nagyúr
Találtam vagyis csak egy tagtól kaptam segítséget a topikban egy pár külső ház ajánlattal.
Sajnos még a régi gépem darabjainak kiárusításával és az új vga keresésével töltöttem az időmet. Szóval, pihent a projekt, de veszek egy külső házat előbb-utóbb amin van e-sata csati is a hotswap végett. -
user137
őstag
én nem szarral gurigázok!
jó, de ugye a RAM meg a ház mondjuk uaz, a zotac kb 20k-val drágább egy tisztes picopsu miatt, 30k a diffi egy jobb hűtővel (itt ezt hadd vétózzam meg, mert az Atomos lapok se valami átgondoltak és az Ion lapka azért csak melegszik, ha dolgoztatják....)
ellenben az Atomban nincs kráft és sose fogsz vele játékokat tolni. (habár igaz, h egy PS3 70k-ba kerül és nem kell szopni vele a játékokhoz... )
-
user137
őstag
de mondjuk egy ASUS Deluxe lap 50 pénz, ennyiért kapsz egy zotacot meg egy corei3-at, és tényleg nincs hozzá BT meg távirka (USB 4k/db), ellenben kenterbe veri az Atomot, ha valami combosabbat kell csinálni, és nem is fogyaszt annyival többet (20W vs 25W idle?).
nekem az a bajom az Atom lapokkal, h az Asus deluxe deszkát leszámítva nincsen egy normális csendes kialakítású, ami egyetlen nagy bordával elmenne akár passzívban is, vagy egy jófajta 10 v 12-es ventivel...
-
canniball
nagyúr
"a D510 és N330 procik között alig van teljesítménybeli különbség"
Erről nem az nVidia tehet, hanem az Intel. De ha megnézzük a desktop CPU vonalat ott sem nő egyikről típusról a másikra rohamosan a powa."az NM10 chipset továbbra is egy HTPC-be alkalmatlan chipset"
Attól függ: divx-re, DVD-re, zenére stb. elég. Az Ion GPU pedig ráér akkor dolgozni ha ennél "nehezebb feladat" adódik. Így gondolom "alap esetben" elég az NM10, kisebb a fogyasztás, HD-nél pedig belép az Ion GPU és lehet nem eszik kevesebbet a konnektorból mint elődje, na de kit érdekel, ha nem folyamatos HD lejátszás a cél így is nyertünk valamicskét. Vagy tévedek? -
canniball
nagyúr
Mi a baj az Ion2-vel (azon kívül hogy szutyok lassan jön és az optimus-on kell még kalapálni)?
(#3014) ZCoyote!
Nekem a Modecom Feel202-be nem fért be a szabvány (25mm magas) venti a GCLF fölé, egy Scythe Kaze Jyu Slim 100mm volt benne, ezt két gumicsavarral rögzítettem. -
Zefír
őstag
Akkor nemis éri meg eladni a corsair hx450w-s tápomat, Akkor maradok az atxes tápnál
Szerintetek befér egy lian li pc q07-esbe egy xfx4830? vagy 4850
23cm hosszú nyák+ tuti hogy a seggében van a tápkábel, nem oldalt.
Sőt ez tut h nem fér bele, mert
28cm magas, 20cm mély és 19 széles:SAkkor most kesehetek video karit is bele
Kezd tele lennia tkm ezzel az egész itx-el, drága és nemlehet semit kapn hizzá. -
zodo
nagyúr
"Ha állandóra szeretnéd, akkor miért vettél olyan házat, amibe nem fér be?"
Azért, mert ennek a háznak feleltek meg a paraméterei ezzel az egy negatív kivétellel.
Akkor lehetséges, hogy egy kábellel is megúsznám a témát?
+ némi sufni tuning, hogy egy házféleségbe kerüljön a vinyó, hűtéssel.(#2990) z00li
Az klassz lesz.
Kipróbálom mire jutok az egy vinyóval, aztán meglátom, hogy mennyire hiányzik a megszokott plusz vinyó.
Viszont egy ilyen külső akármilyen megoldást akkor is kell találnom.
Benézek, majd a topikjába és kiderül, hogy mit is ajánlanak.Eltűnők mára.
Köszönöm a segítségeiteket! -
zodo
nagyúr
Link-et miért kaptam? A készített hdd hely miatt?
Nekem nem férne be a házba egy olyan keret.+2 db-ból az egyiket állandóra szeretném.
Fen maradó egy az lehet utazós, alkalomadtán típus.Alaplapomon nekem is van eSata csati. Az jó valamire vagy pont erre vagy miben más az "e" végett a normál sata-tól?
Szerk: Hűtésre gondoltam, hogy kelleni fog neki(k).
(#2984) McLaca
Sok sikert a választáshoz.
(#2985) z00li
Értem és köszi a linkeket.
-
-
McLaca
őstag
Minek gyártanának LGA775-ös mITX alaplapokat, ha nem lehet őket LGA775-ös procival mITX házba építeni?
Akkor beleteszem az alacsonyabb shurikent (-7mm, +2 rongy), vagy a gyári intel hűtőt, az elvileg alacsonyabb még vagy 10mm-rel, vagy marad a DTK ház, a tápot meg átnézetem egy tápszakival, aki a codegányokból is használható tápot hegeszt.Üdv!
-
zodo
nagyúr
Köszi Geree-nek is! Igen azt a progit vagyis még többet is megtaláltam a honlapon, de csak du.-án kezdek hozzá, mert este már hulla voltam. Mondjuk, mindegy mikor cseszem el a lapot.
Progi elkészíti a boot usb-t, aztán arról bootolva egyből a DOS-os felületre érek?
Aztán probáljam meg kihámozni a "hibás" útmutatóból a lépéseket? -
zodo
nagyúr
Sajna csak egyszer csináltam ilyet, de azt is Q-Flash segítségével.
Ezen a lapon nincs olyan. Pendrive-on rajta van az új bios csak a biosban nem találok olyan menüpontot ami a frissítésre utalna.
Most leszedtem valami flash progit és próbálom fordítani, hogy is kellene csinálni. -
user137
őstag
a) mert nincs más dualslot alternatíva ekkora méretben
b) mert van benne egy tisztességes (10-12k Ft value) SFX tápegység
c) mert a lian li kiskockái habár tisztességesebbek, de nem biztos, h mindenkinek megérik azt a 20k felárat
d) mert a hátlapot nem szoktuk simogatni, fél méterről nézve meg elég, ha fekete és nem alu -
Geree
senior tag
úgy néz ki sikerül szereznem egy antec isk 300-65-öt elfogadható áron, ami jobban fekszik az elképzeléseimnek. ha abból kiveszem a tápot, belefér 1 3,5"os és 2 2,5"-os vinyó +2db 8centis venti...
az inwinnek kicsit hangos a tápja magas load alatt, de én úgyis picopsu-val használtam. -
-
adalbert1
veterán
Nagyon úgy tűnik, hogy a kábelezést nem úszom meg, ugyanis a GSEJT-et mindenféleképpen ki akarom rakni a szobából, viszont kell a sávszél is (onnan akarom nézni az 1080p-s filmeket, szigorúan csak az asztalin). Laptopnak nem gond a WLAN sávszél, ugyanis azon max. mp3-at játszanék le a GSEJT-ről.
.mf: úgy már ment egy darabig a dolog teszt jelleggel hogy egy 3.5 Green HDD volt rajta (meg talán egy 2.5 5400 rpm hdd-n volt a rendszer), akkor nem igen evett többet 2x wattnál. Így szerintem a 60-as táp bírni fogja a 2 3.5 Green HDD-t.
-
OddMan
őstag
Igen szem előtt lesz, és nem akarok egy unalmas hagyományos házat venni.
A Q08 nem rossz, de úgy döntöttem, hogy inkább egy designosabb MicroATX házat veszek. Így ha valami miatt a későbbiekben a MiniITX-es alaplapomat le akarom cserélni, akkor lesz lehetőségem akár MicroATX-es lapot is belepakolni. -
OddMan
őstag
A Lian Li PC-V351B ház szerinted jó minőségű?
Ez szerintem jó lenne nekem, ha beszerelhető az 5.25-ös helyre egy olcsó kb. 300ft.-os szerelőkeret, ami a 3.5-ös hdd-t rögzítené.
Optikai meghajtó nekem úgysem, kell a NAS-ba. -
kelzsoca
félisten
-
adalbert1
veterán
Kösz a bíztatást!
Elméletileg egy sima NAS + Print Server + letöltőgép + esetleg linuxos/egyéb dolgok gyakorlására/tanulására gép (mondjuk erre elég lenne egy virtuális gép, de miért ne)...
Jelenleg a legnagyobb probléma, hogy mindkét nagyobb HDD-m (1 TB Samsung, 1,5TB WD) a sima desktop gépemben van, majdnem tele adattal, NTFS-re formázva. Ez úgy néz ki hogy megoldódik, ugyanis ha minden igaz barátnőm 1 Terás külső WD-jén van még szabad hely, meg nekem is egyéb HDD-ken, szóval át tudom úgy másolgatni, hogy az egyiket le tudjam formázni ext3-ra vagy 4-re.
1. Kérdés : Megéri ext4-et használni? Ill. akkor milyen oprendszert használjak? Ubuntun vagy Debianon gondolkozom, egyelőre grafikus felülettel, amig a konzollal jobban meg nem barátkozom.A konfig többi része: D945GSEJT alaplap, 1 Giga Ram, 44pin IDE kábel, IDE2CF átalakító, 16 GB CF kártya (azért mentem rá erre a vonalra, hogy ki tudjam használni a 2 SATA portot anélkül hogy azokon lenne a rendszer). Van egy Gigabyte T5140 házam 65 Watt-os FSP táppal, de szerintem ezen túladok, nem tetszik hogy bővítőkártya csak riserrel fér bele, ill. hogy csak 6 cm-es venti fér bele. Ezen kívűl elfekvőben van még egy CM eLite 331 ház itthon, ami megfelelő lenne, csak túl nagy, ill. a merevlemezeket nem akarom oldalukra fordítva használni.
2. kérdés: Milyen házat válasszak? Ez elvezet a következő problémához, nevezetesen a
Gép elhelyezéséhez: mivel 1 szobás lakásom van, ezért ha a szobában van a gép, akkor minél halkabbnak kellene lenni, ill. gondolkoztam azon hogy bevágom az egyik bútor fiókjába, csak ahoz a kábelezés miatt moddolni kellene a bútor hátulját is.
Viszont ha a konyhába a 2 méter magas szekrény tetejére kerülne a gép, akkor gyakorlatilag a zaj nem lenne túl érdekes, viszont itt jön a képbe az hogy akkor kábeleznem is kellene, kb 15-20 m UTP kihúzása, fúrás, csatornázás, stb... Na meg akkor le kellene mondani a print server funkcióról is, de az igazán részletkérdés.
Ha meg már hálózatfejlesztés, akkor jó lenne egy gigabites router is, ami szintén csak plusz pénz, na meg nem igazán akaródzik a WRT54GL-t lecserélniÚgy meg szívás a hálózatot kiépíteni, hogy csak 100 mbit-es háló lesz.
Mondjuk a legjobb megoldás egy rack szekrény lenne az előszobába a fogas fölé, viszont akkor már villanyszerelés is kellene, hiszen ott nincs végpont...Szóval jelenleg a ház/hálózat/oprendszer/filesystem/stb... témán agyalok, és elveszek a részletek között...
-
adalbert1
veterán
Lehet hogy jó lesz az is... Mondjuk 6 cm-es ventis házam már van, de azt nem szeretném használni (Gigabyte T5140), ill még kérdéses a projekt, ugyanis naponta megfordul a fejemben hogy el kellene adni a DGSEJT-et mivel túl sok minden hiányzik egyelőre a project befejezéséhez (második üres HDD, Gigabites Router, normális ház, ráfordítandó idő)... A másik oldalon meg ott van ha belegondolok milyen jó lenne az egész ha elkészülne, viszont baromi bosszantó hogy kb. fél éve csak áll az egész...
-
OddMan
őstag
Tüzetesebben megnéztem ezt a Q08-at, és ennél is eléggé gyengusznak tűnik a hdd-k felfogatása. Gyakorlatilag a hdd keret lóg a levegőben, csak a tetejénél van rögzítve. Szerintem ez még szarabb felfüggesztés, mint a sharkoon-é.
Lehet maradok a sharkoon-nál, annyira übergagyi csak nem lehet? -
OddMan
őstag
-
.mf
veterán
"Abban szerintem igazad van, hogy felesleges a 2 mag, de fogyasztásban és árban sincs érezhető különbség mondjuk a D410 és D510 között - fene tudja én melyiket venném."
Segítek eldönteni: D410-ben csak 10/100 Fast Eth. van, Gb Eth csak D510 privilégiuma. Innentől nem kérdés. Másrészt szoftveres RAID paritás-számításban azért még jól jöhet egy második mag is...
Oddman, ha a Duál-Atomos lapokat jónak, célra megfelelőnek találtad, akkor sztem olyat vegyél. Normál procit fogadó lap plusz a proci drágább és sokkal többet is fogyaszt.
-
user137
őstag
igen árban nincs nagy különbség, azért megéri egy 20k alatti Intel lap, de az "extrákért" nem adnék több pénzt, habár a gigabyte új lapját még nem láttam. sztm egy 4 HDD-s rendszer elég lehet bőven, főleg, h ezek a gépek általában táp-limitesek azért.
a RAID sztm hülyeség egy NAS-on (gigabiten is max 300-400Mbit jön ki, az a PCI buszon simán kifér), max a mirrornak van értelme, de ott meg nem számít a lassúság, mert az OS csak az egyik hddről olvas.
-
Na_Ta
csendes tag
Üdv!
user137 (#2675); (#2677) Osibaa:
Bár nem tudom mennyire lehet ezeket (mondjuk a többit se), itthon kapni de van még
ZOTAC ION:K series DDR3-1066 memóriával szerelhető, csak x1 PCI-e a mini mellett, HDMI, Gigabit LAN. Bár ehhez is aktív hűtést ír, de a doboz tartalmában nincs venti.
Nincs hozzá mini PCI-e wifi adapter.L series: DDR3-1066/1333 memóriával szerelhető, 1 x16 PCI-e a mini mellett, HDMI, Gigabit LAN, wifi n.
Adnak hozzá ventillátort hűtésnek.
[link] -
.mf
veterán
Kösz, de ez más kategória, ez kisebb méretű (kb netbookos) normál billentyűzet vezeték nélkül és taccspaddel, míg amit én keresek, az ennél jóval kisebb, qwerty-s és touchpades/pöcökegeres/trackballos (pda-s méretű) távirányító.
Srácok, fontos dologra akadtam tegnap. Aki notiwinyót vagy "zöld" 5400 RPM-es winyót használ gépében, az vessen egy pillantást kedvenc SMART monitorozó programjára (ha benne van) nézze meg a "193 Load Cycle Count" értékét. Sajnos nem sok windowsos program mutatja. A lényeg: a noti/zöld winyók egyik "fícsörje", hogy gyakrabban parkoltatják a fejet. Néhánynál túl gyakran. Viszont csak 100-300 000 parkoltatásra vannak tervezve.
Nálam van egy régebbi AACS, ami ugyan már futott 620+ napot, így minden értéke jó magas, de linux alatt idle-ben úgy vettem észre, hogy óránként akár 50-nel nőtt a Load Cycle Count -- ami a mostani, ~1.8év 24/7 futással elért 164 000-es értéket csupán 4 hónap 24/7 használat alatt felvihetné az ennél a modellnél megadott 300 000-es határ fölé... Volt, aki másfélmilliónál (!!) tartott, mire észrevette, hogy valószínűleg emiatt viselkedik furán a lemeze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest