- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
OddMan #17704 üzenetére
Ahogy korábban írtam, ezek még csak jövőre várhatóak. Mint alternatíva mondtam E-450-et, ha nem akarsz várni tavaszig.
-
HookR
addikt
válasz
OddMan #15277 üzenetére
Nálam az FSP Bluestorm II 400W produkált ilyet. Nem indult el az akkor lényegében mindössze Gigabyte H55N-USB3-ból, I3-530-ból és 2db 3.5"-es HDD-ből álló konfiggal, csak ha (néhány ventilátorral) biztosítottam 12V-on 1A azonnali terhelést. Miután az alaplap tápáramkörei feléledtek (néhány száz ms?), már le lehetett kapcsolni a ventiket. Adott tápkonstrukció függvénye, hogy van-e valami követelmény a minimális terhelésre nézve.
Nem akarok hülyeséget mondani, de valami olyasmi rémlik, hogy mintha hosszútávon nem lenne túl egészséges a 400W-os tápra nézve, ha ilyen alacsony fogyasztású konfigot járatsz róla. Javaslom, kérdezz rá tápos topikban - biztos, ami biztos! -
Osibaa
senior tag
"USB Mass Storage Device Configuration
USB Mass Storage Reset Delay [20 Sec]
Allows you to set the maximum time that the BIOS waits for the USB storage device to initialize. Configuration options: [10 Sec] [20 Sec] [30 Sec] [40 Sec]Emulation Type [Auto]
Allows you to select the emulation type. Configuration options: [Auto] [Floppy] [Forced FDD] [Hard Disk] [CDROM]""Boot Device Priority
1st ~ xxth Boot Device
These items specify the boot device priority sequence from the available devices. The number of device items that appears on the screen depends on the number of devices installed in the system. Configuration options: [Removable Dev.] [Hard Drive] [ATAPI CD-ROM] [Disabled]"A használati útmutatóból másoltam ki, eszerint igen
-
Tim82
félisten
V300B-n emlékeim szerint az adott furatokat nem használja, de este megnézem.
Viszont javasolnám, hogy keresd meg a Lian Li-tulajok topikját, ott biztosan tudnak válaszolni (a topik gyakori látogatói közül engusz árusít ilyen házat - www.pcgear.hu -, Speed(R) pedig birtokolt elég sokáig).
-
Osibaa
senior tag
Szép ez a ház és biztos jó is, de árban közel van a Q08-hoz, ahonnan elindultunk, épp annak ára miatt.
Egy sima mATX torony ház amúgy nem jó neked? Szem előtt lesz a gép? Pl. itt van a Foxconn TLM-725, belefér 6 db merevlemez, az elejére 12 cm-es venti szerelhető és 350W-os FSP táppal 14K pénz.
-
Tim82
félisten
Gond nélkül bele tudod csavarozni szvsz.
Egyébként én is erre gondoltam "fémsínek" megnevezés alatt, van nekem is, de mivel két vinyóm van, azok elférnek a normál 3.5" belső helyekben.
Nézegettem egyébként a múltkor, hogy kis trükközéssel kb. 7 vinyó férne el a V300B-mben: 2 a belső 3.5" helyeken, 1 a külsőben (mert szerintem oda is elférne, bár nekem ott kártyaolvasó van) és ezekkel a sínekkel a két 5.25" helyre 4-et is lehetne talán rögzíteni (elvileg beférnek).
-
Tim82
félisten
Ennek az elődje, egy V300B van nekem, a V351B-nek valamivel jobban sikerült a port-elhelyezése, illetve normál méretű VGA-kat tud fogadni (a V300B-be csak HD3650/HD4670 méretű kártyák férnek bele moddolás nélkül).
Ha szerelőkeret néven fémsínekre gondolsz, akkor minden további nélkül belemegy, szerintem az 5.25" méretű vinyókeret is.
-
Osibaa
senior tag
-
Osibaa
senior tag
A múlt héten raktam össze egy konfigot egy ilyen házban. Képekről nekem is tetszett ez a ház, azonban ma már nem ajánlanám senkinek. Problémáim:
- brutálisan nagy ez a ház, 33,8 literes (pl. Silverstone SG02 is mATX, az 22,5 literes)
- alumínium nem sok van benne (pl. az egyik csavart erősebben meghúztam és azonnal menetes lett), nyeklik-nyaklik az egész,
- a merevlemezek elrendezése és rögzítése átgondolatlan (pirossal jelöltem a képen); a lemezek egy fém keretben vannak, amit négy "akasztó" tart és egy csavar rögzít a ház előlapjához (!), így azok mozognak minden irányba,
- a hűtés is átgondolatlan, mindkét 12 cm-es ventit hátra rakták, a merevlemezek környékén semmilyen aktív hűtés sincs (kékkel jelöltem a képen) -
Osibaa
senior tag
A D510 konfig kevesebbet fogyaszt és gyorsabb, mint a 330-as, de a különbség csak pár százalék. A belinkelt lap az nVidia chipset miatt drágább, mert az rendelkezik multimédiás képességekkel, szemben az Intel chipsettel. A legolcsóbb ION + Atom 330 lap most az Asrock A330ION.
-
toldy
őstag
Ha tönkre megy a venti akkor simán beszerzhető - mivel ált 4cm ezek a légkergetők- egy új ( ami feltételezhetően még halkabb is) egy normális helyen pl pcgear, computermode stb. gyébként ha valóban pc q08-t veszel és normális tápot kívánsz használni ( de szerintem egy fentem írt 150w picopsu is megfelel a célnak, táp részről) akkor vehetsz passzív bordás lapot mivel a táp közvetlenül a lap felett van és egy ilyen proci nem termel annyi hőt hogy a táp ne tudna megbírkózni az elszívnásával és komolyabb gondot sem okoz. szerintem
-
ZCoyote
őstag
Mondjuk egy e3200 nem jó?
Stabilitás: Nekem egy XP van rajta ami nem egy linux stabilitásban de simán elmegy egy hónapot újraindítás nélkül. Csak azért van újraindítva, hogy a frissítések felmenjenek rá.
Fut rajta egy ftp, torrent, videót kódolok ha kell, folyamatosan 100%-on megy a proci mert boinc-ot is számol, illetve nas szerepet is betölt. Stabilitással nincs gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Mikrotik routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Posta, csomagküldés
- DOOM - The Dark Ages
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- OLCSÓ MONITOROK
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest