- iPhone topik
- Netfone
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GerykO
aktív tag
Nem kötekedni szeretnék. Tőlem mindenki azt vesz amit akar. Most vagy újat, vagy használtat veszek, nem új+használt kombó. Ez nem volt túl következetes részedről. Nem árt azt is figyelembe venni, hogy mire veszed a gépet. Nézzük azokat az alaplapokat amiket te linkeltél... Intel 28 079Ft AMD 17 563Ft. Ha jól párhuzamosítható programokat használsz, nem erőteljesen Intel által AMD-n nem használok sse utasítást compailerrel fordított (pl eddigi adobe progik) programokat nézünk, de ha játékokat, akkor is a 3 AMD mag egyenlő a 2Intel mag+HT-vel, még ha 1 mag c2c lassabb is. Nem szeretnék Intel AMD vitát nyitni, de ha valamiből újat veszünk, akkor mindenből, ha valamiből használtat, akkor mindenből használtat. De van pre-tested p2 x2@x4, vagy a2 x3@p2 x4 pretested is, amik +3~4HUF a bolti árhoz képest. Ha már hasonlítunk valamit, akkor maradjunk következetesek.
Ha szarnám a pénzt, én akkor se vennék LGA1366, se majd LGA2011-et sem, mert nincs szükségem akkora teljesítményre. De ez az én személyes hozzáállásom. Arra veszek gépet, amire szükségem van. Erre most a Brazos lesz az én választásom, de mivel eperfagyi fórumtárs is igen sokat érdeklődött a Brazos klubba, ezért mertem feltételezni, hogy neki is elég ez a teljesítmény.
Van valahol hiba a gondolatmenetemben?(#6266) gere: Remélem is, hogy kijön valamivel, ami lenyomja az árakat, és akkor még barátibb lesz az ára a kiszemelt lapomnak. Apropó, ki tudja mikorra is várhato a Llano? Mert q2-re lett az utolsó hír szerint beígérve.
-
GerykO
aktív tag
Akkor kezdjük:
1: 24 550 HUF
2: 34 012 HUF
3: 39 111 HUF
4: 39 620 HUF
5: 45 771 HUF
Jelenleg ezek kaphatók kishazánkban, csak gyors keresés eredményeképpen. Nem nehéz kitalálni, hogy asus lapjához képest az usb3-at nem tartalmazó lap ~5ezerrel lesz rövidebb, az ugyanilyen felszereltségű (+WIFI) ~5ezerrel, de max ~10ezerrel lesz hosszabb. Aztán jön az, hogy ha lecseng az újdonság láza, akkor minimum 5-el rövidebbek lesznek ezek a lapok, mivel az asrock is 29~30ról indult, most 25 alatt van. Aztán meg fog szűnni hamarosan a hiány is, amint a TSMC új gyárüzeme nekilendül a gyártásnak, megint esni fognak az árak 2~3 ezret."Intelest keresett."
Már meg nem mondom, hogy melyik topicban, mert vagy 7~8 topicban vagyok jelen, de írta, hogy lehet elcsábul a Brazos felé, mert az is elég lenne neki, D1Rect-el beszéltek erről, max ha mégsem elég, cserél SB-re. Ezért bátorkodtam az Asus lapját még mint lehetséges alternatíva feldobni az Asrock mellé, mert lehet ha egy picit nagyobb fekvő házat választ, abba az mATX is befér, de ha mindenképp mITX, akkor viszont a Deluxe-ba már nem kell WIFIt venni, és faragni a kivezetésnek helyet, passzív borda hűt mindent, abszolút zajtalan, és az eddigi Asus tesztekből átlag 1600MHz -> 1900MHz tuning is belefér, szemben az Asrock 86MHz-ével.
Persze éntőlem vehet SB-t, ágyúval is lehet verébre lőni. -
VS461
tag
Köszi a gyors választ. Valóban, az SB-s PH!-teszt alapján nem tervezek videokártyát venni. Közben rátaláltam erre a honlapra, ez 124 wattot ad ki egy i5-2500T-vel, 90%-os TDP-vel és system load-dal, underclock nélkül; valamint 174-et javasol. Tudom, hogy a 2500T 45 W TDP-s, az általam nézettek meg 35-ösök, meg az underclock is vehet le (ha érdemes), meg a TDP és a terhelés sem biztos, hogy 90%, meg amúgy is tájékoztató jellegű az egész... Csak... a fene tudja, kevesebbre számítottam
. De ha frissítik a processzorlistát, megnézem megint, a közeljövő az 3-4 hónapot jelent, van még időm
-
toldy
őstag
Javítok,
A 1156 i7-ben tudom hogy nincs igp, nem is írtam, az i5-7560/760 jogos kifelejtettem. A 1156 ban az igp-t Intel HD Garphicsnak hívják.Az új 1155 procikban is Intel HD Graphics van, de azon belül 2 féle van az hd g2000 majdnem az összes prociban ez van és van az hd g3000 ezek csak az i5-2500k és az i7-2600K ( elöbb elírtam) van. és nem azért erősebbek a ezek mert nagyobb ez l3, mert i 500k-ban 6mb a 600k-ban pedig 8mb az l3 hanem azért mert rt ezekben úgynevezet 12 unitos az igp míg a többiben csak 6 unitos. nagyon nem mindegy.
És akkor csak pár teszt.
Inpai
Anandtech
SPCR
X-bit labsHa nem hiszed el, akkor kérdezd meg pl abu-t. Szerinted én min voltam/vagyok kiakadva?
-
toldy
őstag
Szóval.
A jelenlegei 1156 tokozású i3 és i5 procikban van igp ez picivel gyengébb mint az amd integráltja, a 4250. Az új 1155 tokozású prociban mindben van igp, a gyengébbik igp ( hd 2000) van az i3 i5 i7 procikban ez valamivel erősebb mint az amd integráltja, a 4290. Az erősebbik igp ( HD 3000) csak a tuningos szorzózár mentes K-s procikban van, jelenleg ez az i5-2500K és az i7-2700K, ez az igp kb egy ati 5450/nv gt210 szinten van.sirály12 aprón vannak ilyen alaplapot javítok hírdetések, esetleg rákérdezni valakinél hogy mi lehet az?
-
Pista0001
addikt
Nekem csak a nevében szereplő "ATX" a furcsa. Gyanítom hogy nem a képen szereplő változatról van szó...
Szerk.: az egyik helyen mATX-nek írják a méretet és összesen 5 SATA-t meg 1 IDE-t említenek míg a lapon csak 3 SATA van IDE nélkül, a másik helyen meg 4 DIMM van a leírásban, míg a lapon 2 van.
-
zodo
nagyúr
Várjuk a fejleményeket, képekkel!
(#5956) vfeco
Köszi a többiek nevében is.
Táp kérdésben nem voltam biztos, mert a Zotac lapjait nem kísértem figyelemmel csak sejtésem volt hogy a lapod épp az a típus amelyikhez csak a külső táp kell és üzemkész.(#5958) Osibaa
Inwin BP655 megfontolandó, de nem találtam bolti példányt.
Antec ISK 300/310 nagyon zsúfolt a táp miatt ebből a szempontból jobb az Inwin ház.
EMKO EM-153 igen életveszélyesnek tűnik elsőre az a táp szerű alkotmány.Köszönöm, sokat segítettél.
Egyelőre még a CFI CBI-A6719 a befutó az elrendezése, kinézete, táp (amiről kiderítettem hogy halk és 12V ágon 108W tud) és az ára végett.
Kicsit lehetne magasabb a ház, de talán ezen tudok segíteni, mondjuk ilyenkor gondolkodik el a felhasználó hogy készít magának tetsző házat.
Shuriken nem fog beférni, mert csak 41mm magas lehet a hűtő, de gondolom a gyári hűtő is elegendő lesz, mert a tesztet olvasva igen halk és hűvös egy kuckó.(#5959) user137
Max. kívülre a ház tetejére teszed a Shuriken ventijét.
Na, de tényleg figyelhettek volna ilyen apróságokra.
Szerintem az a pár mm már nem számított volna magasságban.
Tervezőket meneszthetnék a cégtől, mert nincsenek képben az tuti.(#5960) Osibaa
Érdekes, hogy ebben a formában árusítják.
Jó ötlet ha valaki "után építeni" vagy új elképzelést szeretne megvalósítani. -
zodo
nagyúr
Értelek.
No, de megnéztem neked ahogy ígértem.Alapból 1.375000V-ot ad auto beállítás mellett.
0.006250V lépésekben lehet emelni vagy csökkenteni az érteket.
Minimum: 1.075000V-ra lehet állítani.Plusz nullákat (arra a 3 db-ra gondolok amit jelöltem) nem értem, de ti biztosan tudjátok miért így van megadva. Tényleg nem szoktam babrálni még a Bios-ba sem szeretek belépni.
Más:
Valaki nem tudja kapásból melyik a legmagasabb ház ami olyan felépítésű mint pl. a LC Power 1320MI ?
vfeco
Közben megtaláltam a házról készült tesztet így ne törd magad az kérdéseim, megválaszolásával.
-
zodo
nagyúr
Mindegyik lapban lehet vagy nem?
Nem spórolok az árammal és hővel, sosem próbáltam se le se fel állítgatni a feszt egyik lapomon se. Ha takarékoskodni akartam akkor alapból olyan procit tettem a lapba., de megnézem neked ha majd újraindítom a gépet!
, de látom Geree válaszolt a kérdésre.#5942) vfeco
Klassz kis gép, kár érte.
Házról alkotott véleményedet, tapasztalataidat megosztanád?
Milyen táp van és hol helyezkedik el a házban?
Amit leginkább nem értek az a webes képeken látható (csak ilyeneket találtam, hirtelenjében) zárt előlapi kivezetés helyek. Neked kellett kitörni és becsavarozni a front panelt?(#5944) HookR
Tudom, de annyit nem ér a téma.
-
Mercutio_
félisten
-
toldy
őstag
Lehet benne valami. Akkor egy athlon II X2 ? 10-12ért találni már aprón.
Mercutio_: Lényegében miaz ami most megvan? Ház/táp, lap, hdd? És akkor kelene proc,ram? Ha igen akkor én ezt raknám össze, ha nem felel ( nagy, zajos, sokat fogyaszt stb) meg akkor késöbb ezt is el lehet adni ( hdd nélkül, ezért érdemes aprós cuccokat beszerzni) . És akkor öszerakni brazos alapon, de mire ez kiderül addigra már megint lesz h67, jobbik esetben pedig talán liano is.
-
Mercutio_
félisten
Bizonyos szintig számít, de sokat nem akarok procira költeni (1TB-s WD Blue vinyó, ház+táp és alaplap adott) gondoltam alulfeszelve egy brisbane magos X2 vagy Sempron talán elég és az 30-45W körülre levihető talán
De az is lehet, hogy egyszerűbb eladni a lapot (garis) és venni egy brazos-os lapot, 1 vinyó van, esetleg egy külső e-sata/usb-n és egy ODD lesz a konfigban. -
toldy
őstag
A sandy igp-je egész jó, engem csak az bosszant hogy a normál procikban a gyengébb van. A HD 2000 az amd integrált ( 4290 ) szintjén míg a HD 3000 az 5450 és gt210 szint.
Fogyasztásilag a penltáp is jó egy brazos laphoz, igaz ilyenkor több a vezeték.
Mercutio_: Attól függ, ha mevan a zotac lap akkor egy újabb am3 procit kéne bele és hd, torrent szerintem egy sempron is megfelelő lehet ( 6k aprón), egy kicsit alulfeszelve. Ha lapot is most veszel akkor én a brazos-t választanám hiszen elvileg erre találták ki illetve kisebb a fogyasztása és kevesebb hőt termel, így a hűtés is jobban megoldható egy kicsi szűkös paneltápos lcpower, stb házban.
-
user137
őstag
félre ne értsd, nem vitatkozni akarunk, csak nézőpontokat osztunk meg
ha most van egy alulfeszelt athlonod valami integrált csodával, ami htpc-ként megy 24/7-ben, a maradék időben meg torrentezik, akkor egy ilyen lappal mit tudsz elérni:
- proci nem lesz gyorsabb
- IGP lehet gyorsabb lesz, de ez mire jó? 1080p-t a másik is vitte, max a játékok kicsit jobban mennek => de a játékok úgyis CPU-limitáltak, tehát csak régebbi címeket tudsz játszani (pont mint egy atommal)
- mondjuk 30W spórolás minden körülmény között. 30W egy évre 47Ft-os árammal számolva az 12.000Ft - ha eladod a régi géped, kb két év alatt megtérülne a befektetés egy athlonról váltva. de gyanúsabb, h ennyi idő alatt veszel úgyis másikat, szóval az energiatörekvésed l'art pour l'art maradt...mindenesetre csatlakozom zodo-hoz, lássuk az első vasakat, a piaci verseny ettől függetlenül jót tesz nekünk...
-
zodo
nagyúr
Igaz hogy aki most venne gépet annak jobb választás, mint az Ion ha energiatakarékos Irodai gépet akar maga mellett tudni.
Árakat még nem néztem , de lehet hogy nem ebben a méretben lesz érdemes ilyen lapot választani.Saját vélemény:
Usb3, jobb int. grafika, stb. sem sokat hoz a konyhára ha gyenge a proci és még cserélni sem tudod maximum a ventijét. Jövőre meg vesz egy új lapot ha kevés a kakaó?
Ion-os lap is tudta ugyanezeket csak többet fogyasztott ha nem tévedek.
Régi 780G-s lapom is elszaladgált egy 4850E procival a maga HD3200-es videójával és bővíthető volt úgyhogy ez a "minden érmének két oldala van" témakör abba is hagytam.
Nekem mindegy ki mit vesz és mennyiért.
Már csak látnám a fotókkal illusztrált élménybeszámolókat akárcsak egy hardver elemről is. -
user137
őstag
wd-tv live, vagy hasonló csodák 30k alatt megvannak, letöltenek, torrenteznek, usb-n csatolják a filmeket, stb...
egy brazosból hol lesz hangtalan gép? lap+proci gondolom egyben, + ram 10k, + ház 10k + táp 5-10k + kijelző 5k + távirányító 2k. a vinyó az mindenhogy ugyanannyiba kerül. és akkor még a windózt addig kell reszelgetni, amíg nem megy minden hiba nélkül, ez általában nem 15 perc
szóval van árnyoldala is amellett, h cserébe van egy asztali gépünk is.
igen, aki most néz ilyen gépet, annak jó választás, ez igaz.
-
user137
őstag
nos, az a bajom vele, hogy nem látom a piacát konkrétan.
amikor az Atom bejött, szétcsapta a teljes piacot (Atom N230, N270, N330, D410, D510 egyre erősebben), nem volt erős, de elég volt, közben nevetségesen keveset fogyasztott az akkori C2D megoldásokhoz képest (harmada-negyede). Igaz lassúcska volt, lett mellé ION chipset HD tartalmakhoz, és mindenki boldog vala, HTPC-re nem volt nagyon reálisabb megoldás.
most itt van ez a Brazos cucc, olcsó is, még kevesebbet is fogyaszt, de ugyanúgy CPU limites, mint az Atom+ION. 10W-al kevesebbet fogyaszt, so what? az évi 2000Ft. aki akart, már megvette a kis Atom kockáját, arról váltani igazán nincs értelme. C2D-ről váltani a zöld érzelműeknek van értelme, de lassabb procit kapnak cserébe. X2-ről váltani is csak fogyi miatt van értelme. tisztán médiaplayernek manapság meg ott van egy csomó jópofa megoldás 20-30k-ért komplett távirányítóval, kanapéról, kényelmesen.
aki még nem vett HTPC-t, és akar asztali gépet, az vehet ilyet, vagy vehet egy Core i3-at, kb most így állunk. lehet az Intel többe kerül (sőt, egészen biztos), de pl egy Core i3-ból ki lehet hozni erőt is, ha szükség van rá, és nem fogyaszt jelentősen többet (nekem a gép kétmagos i5-tel 50W idle, egy Asrock nettop meg 35W idle), csak ha hajtják. amit láttam energy-to-performance tesztet az az i3-as győzelmét hozta ki.
Ez a bajom az AMD-vel. Nem azt mondom, h nem jó, hanem azt mondom, h én nem látom akkora durranásnak - nagyon csúnyán elkésett, nem elég erős, nem elég pozícionált. az Intel jön az új megoldásával sztm 6 hónapon belül és megint lehet majd loholni utána...
-
toldy
őstag
Árgépen már lehet találni sapphire és msi e350 lapot is 40-45k ( bár pixmániát inkább kihagynám).
Más: A foxconn h67 itx lapjáról mi tgondoltok, szerintetek milyen lehet, illetve itthon lesz majd és kb mennyibe fájhat? Illetve az msi lapjáról tud valaki valamit? Bár azon nincs ( eddig) dvi
.
-
CséZé
őstag
az ASRock már elvileg kapható.
-
törölt tag
alakul ez
szoval akkor a te hazterved/speckod a miDi lenne mondjuk, Zodo-e meg a miNi. es akkor a maXi lehetne az atx tapos, nagyvinyos, nagydvd-s. sot, a maXi-bol kene ket csapas, egy ami azert nagy, hogy olcso alkatreszek mehessenek bele, a masik, ami meg azert, hogy rettenetes teljesitmenyu kiepitest is elviseljen. lassan kezdodhet a tervezes
annyi meg, hogy a mini-t valoszinuleg konkret alkatreszekhez kell tervezni, ha a leheto legkisebb a cel: minimum az alaplapot (vagy legalabbis annak elrendezeset) es a procihutot meg kell valasztani hozza. esetleg a picopsu-t is.
nem talaltam meg a 'vaiko self'-et
-
törölt tag
najo. legalabb azt dontsd el melyik oldalra menjen a tap
talan a vga feloli oldalra helykihasznalas miatt kevesbe logikus, madzagolas miatt viszont jobb is lehet akar.
es ha a slim odd-nek nagyon nincs hely, az akar johet a jobban megemelt alaplap ala is, egy kis hdd-vel egyutt. akkor meg aztan kanaan -
törölt tag
jaja, 2x2.5"hdd, slim optika, sfx tap. ha kihagyjuk az lp vga-t, akkor sokkal kisebbre lehet tervezni. nekiugorhatsz megtervezni a belsejet
ki kell meg azt is sutni h milyen teljesitmennyel/melegedessel szamoljunk (atom+ion v i3+akarmi v x2+785 pl). gondolom a legkisebb nem kell legyen egy huzott i5
Kisza:
csinald csak. ez a kozepes v a nagy lenne? -
Pista0001
addikt
Köszi! Az első bejegyzésben részletesen le van írva az is. Amúgy DFI LanParty MI P55-T36, Intel Core i5-760, Scythe Ninja Mini, 2*2 GB CSX CEC-1600, Sapphire HD5770 Vapor-X 1 GB, 1 db 3,5 HDD, 1 db slim ODD, SFX táp, utóbbi a szabványtól eltérően 120 mm hoszú.
HookR: alaplap-memória inkompatibilitás szerintem nem valószínű, egyrészt a Kingstonra nem jellemző, másrészt a memória vezérlő a prociban van.
-
zodo
nagyúr
Láttam már a gépedet.
Itt a barátnőmé, hogy tudj számolgatni.
Sfx táp + J&W minix és a ház belterének szélessége 32.5cm -
zodo
nagyúr
Nagyon kíváncsi leszek a megoldásra, mert ezeknek az elvárásoknak nem látom a végét.
Szerintem a "riser card + lapos gép, pláne SFX vagy TFX táppal és még jó legyen a szellőzés is" az nem fog összejönni akár low profile akár normál vga-al sem.vagy szélességben már-már felér egy bőrönddel.
, de ne legyen igazam!
-
zodo
nagyúr
Ha jól gondolom akkor kb. SG05 vagy hasonló méretű házak plusz mínusz egy-két centi kell a vga-s "erőgép" verzióhoz vagy építhetsz kicsit is, de akkor csak netezel.
kisza25
-
toldy
őstag
De pailt gts 450 Lp viszont van, igaz átlag egy 10essel drágább mint egy sima 5670. Igaz ehhez kell legalább 250w táp és ezesetben is a tuningnak lőttek.
-
adorjant
őstag
-
zodo
nagyúr
Igaz rossz az a kép amit találtam róla, de ha minden igaz akkor az a chipset hűtő egy Zalman ZM-NB47J ami 47mm magas.
Lehet, hogy a laposabb amd hűtők még beférnek, de necces és igen közel lenne a táp ami annyira nem szimpi.Pci-e riser-t olcsón, talán e-bay-ről vagy adj fel hirdetést.
Anno 6-8k környékén árulták őket, szerintem most is ennyi lehet ami igen sok érte.gsc73
Na pont ezért kérdeztem rá, mert sok féle 800-as lapot találtam.
Szerintem ezek közül, bármelyik jó lesz a lapodhoz, ha csomagban nézzük.
Ide => Sata átalakítót, itt az apróban is találhatsz.
-
zodo
nagyúr
&rev és Chaser
Köszi, de új hűtőt nem vennék, tökéletes a gyári amd.
Közben találtam a Logout-on egy képet a spire belsejéről, de valóban nem fér be csak valami slim hűtő. -
zodo
nagyúr
Én is néztem ezt a SPIRE PowerCube-ot, mert asszonynak beígértem egy házat.
Elsőre a LC POWER 1320MI-el szemeztem, mert nemrég még akciós volt, de rájöttem, hogy az nagyon lapos nekünk.
Most a Sprie-nél meg azon gondolkozom, hogy elfér-e vajon egy gyári amd hűtő vagy kell vennem egy low profile hűtőt is, mert alacsony ez a ház is és így a táp is igen közel kerül a proci hűtőhöz.
na, de mindjárt rákeresek.adorjant
Semmi gond.
Más:
CFI CBI-A6719 házban 150W-os paneltáp van.
, de ehhez jár vajon adapter is? -
kisza25
félisten
előtte egy chiftec GPS 350W volt, annak tényleg nem volt semmi hangja(csak hatásfoka már gyengusz volt), most ezzel a 2eFt os ventivel vagyok kb. uo.
Az a fura, hogy XFX HD4830-ra mindenki írta, hogy hangos idle, erre a tápra meg, hogy halk és idle XFX halkabb volt a tápnál
Adorjant: ja nagyon erős szélzaja voltnem is bírtam sokáig és lecseréltem benne a ventit
csak ezzel gari is ugrott egyből, de hát ez van, ha az embernek házi barkácsal kell kijavítani a gyártó hiányosságait
-
kisza25
félisten
Már nincs benne rásegítés, mert cseréltem egy FSP 80+ APN-re és az már nem melegszik, igaz a ventiét én túl hangosnak találtam, pedig esküdöztek a "szakértők", hogy az egyik leghalkabb, és azt lecseréltem a tápban egy 9,5dbA cooling swif2 800RPM-re, most lett végre hangtalan a gép, én is ockodtam codgánytól, de több dolog szólt mellette mint ellene,
már 20-30x biztos szét volt szedve, még tartja magát
de talán most egy darabig nem kell szerelgetnem, mert most véglegesnek tűnik minden,
nekem sorba van kötve 3db PWM-es venti, egy hátulról szív, egy a VGA-t hűti, egy ugye a CPU-n ami van és mindet annak a hőmérséklete szabályozza, persze én is bele tudok nyúlni, "i" betüs boltban, 8eFt codegen és 18eFt Sapphire HD5570 GDDR5 és 17eFt HD5550 GDDR5 -
kisza25
félisten
már mondtam
, codegen mx31,
és igen így hűtöm -
zodo
nagyúr
Tutira veszem, hogy nem a "fogyasztás"-ról van szó.
(#4758)
Ne izélj már, ott a hátlapja is amiből kiderül, hogy 1 slott-os vga fér bele.
(#4759) Iginotus
Bocs, de nem értelek.
A linken lévő házban is van táp, nem is kicsi.
Viszont a Q08 házat szokták ajánlani, mert jobb a szellőzése.Két alternatíva a 2 slott-os vga-t fogadni is tudó házra.
Lian Li PC Q08 vagy Silverstone SG05Szerk: Igaza van dni tagtársnak az SG06 is ide tartózik. Főként az előlapban különböznek egymástól.
Áruk annyi amennyi, nincs mese.
Szerk2: Utóbbiaknál, ne felejtsd el, hogy minőségi tápegységet kapsz a házhoz!
(#4765) &rew
Sajnos ez a helyzet, de ezt már régen kitárgyaltuk, hogy nincs egyetlen gyártó sem aki minden igényt kielégítő termékpalettával rendelkezne.
Ilyenkor lép életbe a "B" terv, mint a tied is. -
törölt tag
o, az enyem is picinek indult. kulso tap, mini doboz. aztan nem tetszett a kulso tap, vettem egy pici antec tapot. aztan ugyis volt egy 1T-s wd green vinyom, akkor mar megtartom, csinalok neki helyet. az odd maradt a lapos, mert perverziom a slot-in
azert van benne hely 3db 2.5"-nek is, en is egy ssd-n gondolkodom, aminek ertelme nincs, csak olyan jol kocka. es ennyi. ha meg egy picit faragnek rajta, beferne a normal meretu kartya is. es akkor mar regen nem kicsi a haz, csak szep. es jo.
-
kisza25
félisten
csak most jutott eszembe
, de ebben tuning terén csalódni fogsz, minden beállítás után újraindítást kér
de a biosba tudsz 8profilt menteni
amúgy kipróbáltam passzívan a VGA-t 73fokig ment el furmark alatt 45fokos szögben ívelt a melegedés, nem is gyötörtem tovább, mert nemlátszott a vége -
zodo
nagyúr
Csak passzívban gondolkodsz?
, mert esetleg itt van ez.
Mondjuk ez volt az első amit találtam, de nem ismerem az inteles hűtőket, de ránézésre nem rossz darab. -
zodo
nagyúr
Kérdés mekkora táskában, gondoltad.
Sg05-nél nincs, kisebb ajánlatom ami 22,2 x 27,6 x 17,6 cm, mert diszkrét vga-ra mindenképp szükséged lesz.
Esetleg egy jó laptop.Miért is kell neked, rövidebb Sata kábel?
Lehet el sem ér addig az eszközig (normálisan), ahogy te elképzelted!fkenny és Pista0001
Grat, mindkét gépezethez!
dekoninck
Csak az enyémről (SG05) tudok nyilatkozni, front panel témában, de abból is csak az audio csati kivételével (, mert ezt nem használom) kompatibilisek a lábkiosztások.
Ha nem stimmel akkor csak a "szétszed és újra összedugdos" módszer marad.
Én is így szoktam, ha barkácsolók. Lap kézikönyvében megtalálod a lábkiosztás, ház vezetékezése, pedig egyértelmű. -
HookR
addikt
-
kisza25
félisten
na ja én is ritkán játszom, de mikor elkap a játszhatnék akkor menjen rendesen a cucc
idle +8-10W load meg 30W nem vág földhöz, ma 2 és fél órámba telt, de készen van a gép, kicseréltem a tápventit(ehhez mindent ki kellett szerelnem a gépből), elrendeztem a vezetékeket, átalakítottam a VGA hűtést, megb@szott az áram...meg ilyenek
amúgy azt néztem, hogy ezen a VGA-n kisebb a borda, mint a HD4670 Powercoloron volt,
de ez is AC gyártja, mert leszedtem a hűtőt és rajta van
power color hd4670 gddr4
Saphire 5570 gddr5
sapphire hd4670 gddr4 -
törölt tag
a multkori agyroham alatt lett egy eleg technokrata fekvo hazra otletunk, de nem hiszem h hamarosan megcsinalnank: femhaz, valami lyuggatott lemezbol (pl innen
) es az egyes alkotoelemek (vinyo, tap, optika) is a haz oldalat kepeznek ugy, hogy valamelyik oldaluk (tipikusan egy nagyobb feluletuk) sikban lenne a haz oldalaval/tetejevel vagy akar a hatuljaval is.
tehat a mi tervunk szerint a haz jobbhatsofelso csucske a tap harom oldala, a balelsofelso az optikai meghajto es elolre v vmelyik oldalra kerult volna egy nagyvinyo, a haz tetejevel meg sikban lett volna egy nagyobb procihuto ventije v a bordak teteje. termeszetesen a hazhuto ventik is sikban, takaras nelkul. tehat pl a vinyo helye ugy lett volna kialakitva, hogy a hazon van egy kb 10x15x2.5cm-es melyedes, aminek az egyik vegen egy kifordithato panelen van a tap+sata csatlakozo, radugod a vinyot majd becuppantod a helyere. esigytovabb.
ha igy erthetetlen, csinalok majd latvanytervet. csunyan elnagyoltat
egyebkent fem+fa komboban is el tudom kepzelni a fakeret+perforalt femlemez hazikot szepen mondjuk natur fa + mattfekete lemez h klasszikusoknal maradjunk.
-
törölt tag
A SilverStone SG05/SG06 házakhoz gyárilag 300W-os FSP300-60GHS SFX méretű, 80 Plus Bronzeos táp jár.
-
HookR
addikt
Azért, hogy teljes legyen a kép, azt tegyük hozzá, hogy a mérleg egyik serpenyőjébe egy használt, OEM (azaz hűtő nélküli), próbagaris processzort tettél, a másikba meg letesztelt, garis, gyári hűtős példányt! És így is legfeljebb kb. ugyanannyiba kerül a kettő. Nem azt mondom, hogy rosszul döntöttél (végül én is az I3-as rendszert választottam, de pssszt...
), csak azt, hogy az állításom - miszerint, az Asus+Sempron kombináció olcsóbb - továbbra is helytálló, lévén az I3-hoz még hűtőt is kell venned.
-
HookR
addikt
Adott teljesítményre vetített fogyasztás szempontjából az i3-530 a nyerő valamelyik H55-ös lappal (Mint kiderült a múltkori tesztből, fogyasztásban ezen belül is az Intel deszkája a befutó), ellenben a legolcsóbb még mindig az Asus M4A88T-I Deluxe egy kétmagosított Sempron 140-nel. Ez a proci annyira olcsó, hogy kompenzálja a drágább alaplapot. Persze nem tudom, hogy használtan mennyiért veszed az i3-ast.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest