- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bocsáss meg, tisztelt barátom, de ez hülyeség.
A VRM-nek, a kondiknak lehetne legfeljebb melegedniük.
Az északi híd melegedésének annyi köze van a processzor felvett teljesítményéhez, mintha azt mondanád azért melegszik jobban a videókártyám mert nagyobb vinyót tettem a gépbe.
Szerintem azért írták rá a 65W-os proci limitet, hogy a hűtés eleve hűvösebb levegőt fújjon a processzor hűtőjéről az északi híd bordájára. A HZone-on kipróbálták 95W-os processzorral is az alaplapot és tökéletesen ment, ebben az esetben javasolták a megfelelő szellőzést.
Meg az is lehet, hogy az iTX rendszerekben vannak elég nyomorodott kis házak is és előre fél attól a gyártó, hogy valami lapos fosba nyomorgatják bele az alaplapot és ott megfő minden.
Amikor írom más fórumokon, hogy 4 GHz-re húzott E8600 van az ITX-es gépemben, és GT9800GT1GB mellett, többen frászt szoktak kapni, hogy 80 fok van a gépemben. Amikor mondom, hogy 41 fokos a proci, akkor eléggé szoktak Tamáskodni -
Szerintem a CPU bordán ki kellene cserélni azt a vérszegény ventilátort egy olyanra ami meg is mozgatja a levegőt a gépben. Mekkora az ármérője?
gere
Szerintem sincsen semmi köze a CPU TDP-jének az északi híd hőmérsékletéhez. Kell egy erősebb venti a CPU blokkra, hogy jusson az NB bordájára is a cúgból. A BigShuriken ventije azon kívül, hogy szép és halk, nem sok már jó mondható el róla...mgzsolt
Így igaz -
Geree
senior tag
-
adorjant
őstag
igazság szerint azért,mert vastag volt a tápból kijövő köteg,nem lehetett rendesen rátenni a ház palástját jobb oldalt,csúnya volt. valamint olyan hosszú volt az atx és +12v kábel,hogy nem fértem
plusz ugye be kellett dugnom egy köteget a perifériáknak,és hát azt se mini-itxbe tervezték
nagyon sajnálom egyébként...jaa,most olvasom,hogy azt kérdezted,hogy a laphoz adnak-e átalakítót,én meg a házra értettem,mert az utóbbihoz adnak !
-
adorjant
őstag
az én 800as ramom cl6-os sajna,de everest teszt alapján elég kellemes,6700mb/s az írás-olvasás,a másolás meg majd 8000... mit nem adtam volna ilyen értékekért a régi x2-es időkben
átalakítóhoz semmi sem kell,molexről szippantja az áramot,satán meg kommunikál.
csak jó ez a kodegánymondjuk most visszakerült a gyári táp,amíg meg nem jön az fsp,qrva hangos
legalábbis egy hx450 után...
-
Én nem sz@roznék a vízzel. Csak a mecera van vele és olyan atom hardver nem lesz benne.
A vízes gép csendes meg minden, de akkor nem tudod megmozdítani a gépet, állandóan macera van a vízzel, mindig para van nehogy elfollyon valahol.
Nekem volt vizes gépem, még egyszer soha! -
toldy
őstag
Nem tudom , ahhoz hogy benne maradj a 65w-ba vagy megelégszel 3 maggal úgy ahogy van vagy legyen 4 mag és azt megrándszigálod 3-3,2 Ghz-re. De mi a baj az Athlon II procikkal? Tudom hogy nincs l3 és az l2 is csak 4mb de így nagyon jól használhatóak.
Nicsak kit látnak szemeim, csak nem te vagy az KillHates ?
-
toldy
őstag
Dehogy is nem, Newegg-en 135$ kell érte kipengetni, de sajna nem szereti a tartós 4ghz körüli tuningot ( legalábis így az első darabok).Jut eszembe Zotacnál van még egy lap ami jónak tűnik de hogy ez mennyire OC-UC barát azt nem tudni.
És akkor egy kis közérdek, újjabb Zotac érdekesség.
-
toldy
őstag
hito !!
Üdv újra itt"hon".Sajnos nem tudok róla hogy ide haza lehet-e kapni, még én se láttam. Egyébként tudni kell hogy sajna ez is csak x4. Intel fronton szerintem 2 "király" lap van. LGA-775 nél továbbra is zotac 9300 ( de a rev2 !!) illetve van még LGA-1156 lap ami a DFI kis csodálya.
-
helkis
veterán
nem, személy szerint óczkodom a kompakt gyári megoldásoktól, valami elromlik és lehet kidobni az egészet, illetve nem annyira jó a teljesítményük sem, nekem ez már a 4. h2o-s gépem lesz, válogatott anyagokból, blokkokból, cpu és chipset hűtéssel, később talán a HDD-ket is befogom.. egy dupla radival, tartályos pumpa, 2db chipsetblokk lesz a rendszerben, bőven túl van tervezve, lehet passzívan is el fog ketyegni.. majd kiderül jövő hét végére, utána hét elejére érnek ide a komponensek, utána nekilátok összerakni, természetesen beszámolok róla képekkel is.
külön vga nálam nem lesz, elég az alaplapi, ez egy 24/7-ben működő router+torrent+nas funkciókkal ellátott gép lesz, itt inkább a fogyasztás és a halk működés a szempont..
-
helkis
veterán
igen ez a terv, mert elég hangos szegényke, hiába van némi ventiszabályzás a biosban, nem elég hatékony, így meg azért alig lesz hangja, valamint némi kihívást jelent, hogy egy 1U magas rack-ben kell vizezni
sajna az már most létszik, hogy nem fogok elférni, mert a radiátor szélessége 45mm, így lesz némi cső, + venti ami kilóg, ezt majd megpróbálom igényesen megoldani
-
toldy
őstag
Háznál mit tartasz szem elött, megjelenés vagy funkció? Mert ha megjelenés akkor az sg06 így van hova rejteni az elölapi ventit a h50 radátora elé ( bár kicsit melegebb lesz mint az sg05, ha funkció akkor meg sg05 így kit érdekel a venti az elején, a lényeg hogy hűvösebb a proci.
Tárhelyre vissza térve nekem Windows+ frissítések+ alant lévő programok ez így minden 25gb. ( itt jegyzem meg ebböl 8gb a Prototype )
Nálam a terv az hogy egy min 64gb de inkább 120 gb ssd a gépbe és min 500gb külső vincsi ( szigorúan 2,5")
-
adorjant
őstag
háromból lett kettő
de a hangos vinyóktól én személy szerint kikészülök...1 terrásból is direkt 5400est vettem,de olyan mint valami hatszor feltámasztott maxtor
a melegedéssel viszont problémáim vannak,gyorsan intéztem is egy házventit,mert eléggé forró volt a hangulat odabent
-
toldy
őstag
Ha jol tudom akkor jol mondod.
CHIPman: én mindent a C-re telepítek, a játékot is így a 64gb a minimum ami kell nekem rendszer meghajtónak.
hito: Nekem Win7 van fent ( 32bit) és kisebb mint a vista. Nálam is volt olyan hogy friss vista 13-14gb most a win7 már bejáratva frissítésekkel 10,5 gb
OFF- most nézem full hd napja vagyok ph tag
- OFF
-
hito
nagyúr
Javítom magam: tényleg nem fér el a H50-től egy normál méretű VGA, viszont ha kívülre tesszük a radiátor ventijét - mint ahogy azt a cyberpower tette - akkor meg van oldva a dolog elvileg
-
Ember, csak emlékeztetnélek, hogy beraktál a gépedbe egy ATI 4850-est. Ezek után bármi halk
Szerintem nem lesz gond a SilenX-el, meg úgyis combos gépet fogsz összerakni a kis kuckóba, tehát lőttek a lopakodónak.Már lelki szemeim előtt látom:
1, halk 350-es táp megvesz
2, mivel van erős táp, és ATX2.2-es, jöhet a Quad
3, a Quad melegszik a Zotacban, usgyi nagy cooler neki ami azért hallatszik
4, akkor már mindegy meghúzod
5, adja magát kell mellé egy erős VGA
6, beugorna a gépbe egy GT260-es csakhogy pont az az 50Watt hiányzik amiről lemondtál a SilenX-el
7, felrúgod a gépet, és a megmaradt működő alkatrészeket felrakod a HWApróraVedd meg az erős és hangos tápot! Vegyél egy Quad-ot, egy brutál VGA-t, az egészet faragd bele az SG05-be és legyen a Tiéd a topic legerősebb ITX-e
-
-
HookR
addikt
A vízhűtés lényege, hogy a koncentrált hőt az áramló víz - mint hővezető közeg - segítségével a nagyobb hőleadó felülethez vezesse. Ha a radiátor felülete kicsi, akkor a légáram biztosítása szükségszerű. Tehát a ventilátormentesség méretezés kérdése.
A vízhűtés előnye a sima léghűtőkkel (legyen az akár hőcsöves) szemben az, hogy a hőt lényegesen nagyobb távolságra és felületre el lehet vezetni, ha elegendő hely áll rendelkezésre. -
toldy
őstag
Nem bizony, 22e szerintem simán megér.
Egyébként én azt inkább SG06 ajánlom mert a radiátort csak előre tudod rakni a venti helyére de ez ventivel együtt majdnem 4 centit ( most csak tippeltem) elvesz így videó kártyának útban van. SG06-hoz is úgy ideális hogy kivágod az elejét és raksz rá egy igényes ventirácsot és egy slim ventilátort rak a ház és az előlap közé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged