Hirdetés
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- MIUI / HyperOS topik
- Kezünkben a Redmi Note 14 Prók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Bármit állítasz - PPT, TDP, akár tételesen, hogy menyi hány másodpercig és mennyit kapjon - nálam működött.
Bár nem tudom mitől függ, találkoztam már olyannal is, hogy nem állítható, elvileg ezt a cpu intézi, tehát bios-ban vagy sw-ben is ugyanaz állítható (ahol esetleg biosban nem teszik ki) és mennie kellene. Nekem notin is ment (4650G-hez hasonló 6 magos Renoir). Egyébként meglepő, hogy mennyire jól mennek alacsony TDP-n. Ott 15-25W-ig letoltam normál használatra, presetek vannak, kattintásra visszaállítható az eredeti ha kell... de szinte sosem kell normál használatban, alig lassul még allcore terhelésen is (egyszer kimértem notiban, majd megkeresem), light load, pár maggal pedig ugyanolyan frekit használ.
Van még a hagyományos kézi undervolt, vagy újabb procikon a curve optimizer, de azt már a lapnak is támogatnia kell. Ezekkel érdemes kezdeni szvsz, mert a fogyasztást/hőt csökkentik de még az erőből sem vesznek vissza (sőt, ha a TDP/hő korlátozza az órajelet akkor még gyorsabb is lehet tőle). Utána pedig ha az nem elég akkor jöhet egy kis TDP/PPT visszafogás ízlés szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Wise (ex-TransferWise)
- Sweet.tv - internetes TV
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Raspberry Pi
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 4800MHz CL40 - 99 hó garancia
- Kingston FURY 32GB KIT (2x16GB) DDR5 6000MT/s CL36 Beast RGB - 1 év gari
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz CL40 - XMP - 99 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- ASRock J3355M alaplap + 8GB RAM
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest