Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
válasz
Killing
üzenetére
Noh beleraktad a fülembe a bogarat, olvasgattam, találtam én is egy olyat, h nem kell.
"Elsősegélynyújtó felszerelés sem szükséges, mert a segédmotoros kerékpár
nem motorkerékpár!" - Ez által nem gépjármű.
(Ez de rohadtul elavult besorolás bakker. A Babetta még tényleg _segédmotorkerékpár_ volt, mert lejtőn be tudtad indítani a szó szoros értelembe vett segédmotort. Noh, de hol vannak a mai 50-es robogók azokhoz? 4x-es teljesítményre képesek.)Már csak a kíváncsiság miatt is, érdemes lenne valahol ennek hivatalosan utánanézni.
Bár, akkor ennyi erővel nem értem, h M (smkp.) jogsinál miért kell elsősegélynyújtásból vizsgát tenni, ha egyszer az smkp. , s nem vonatkozik rá az elsősegély doboz szabálya.
mod.
Jah a forrás lemaradt, itt találtam.
-
zsolt19900
őstag
2001es 180as runnerba mekkora első kerékcsapágy kell, való?
-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
király, ahogy az áttétel pikk-pakk megváltozik.

-
StoneBridge
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Hú, ismét köszi, ez tényleg faszán szemlélteti a dolgokat.
Eddig azt hittem a szíj fixen mozog, azaz nem "nyúlik" ide-oda. Van némi megszokott "kattogós" hangja is alapjáraton, kis fordulaton a mocimnak, lehet a szíj vergődik, amikor nem feszül eléggé?
Szerintem ebből inkább szerelő lesz, így elsőre nekem azért bonyolultnak tűnik ez a folyamat. -
runner 125
nagyúr
-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
köszi, meg ilyent sem lattam szétszedve.

-
runner 125
nagyúr
válasz
StoneBridge
üzenetére
A szíj és a görgők ilyen tekintetben külön álló dolgok. Nem a görgőkön fut a szíj, így nem feltétlenül kell cserélni azokat is, de érdemes rájuk nézni.
Ez egy hosszú Minarelli blokk belölről, pontosabban a kihajtás a dekli alatt. A tiéd is gyakorlatilag ugyanez, csak minden egy kicsit nagyobb.A bal oldali a variátor, a jobb oldali a kuplung, közte a szíj. A variátor levételéhez valóban illik légkulcsot beszerezni, vagy valami speckó megakasztót, mivel az anya a főtengelyen van rajta, így eleve ha lazítani próbálod szépen el fog forogni az egész.
Ha, ezt nem tudod otthon megoldani, akkor én is azt mondom vidd el valahova. Viszont, ha le tudod venni korrekten, akkor abszolút nem nagy ördöngőség kicserélni ezeket.
Amint lejött a csavar, le tudod húzni az egész variátort, egyedül a sorrendere kell figyelni - alátétek, hézagolók a megfelelő sorrendbe kerüljenek le, s vissza.
Variátorban így helyezkednek el a görgők. Ha, ezek nem teljesne szabályos henger alakúak, hanem némely oldalukon látható erős sík kopás, akkor érdemes cserélni őket a gyári tömegűekre.Ha, a variátort levetted, 90%-ban már lejön a szíj. Ritkább esetekben a kuplungot is le kell venni sajnos, mivel előfordul, h a blokk öntvény és a kuplung annyira közel van egymáshoz, h egyszerűen nem fér ki a szíj.
-
StoneBridge
senior tag
Okes, megfogadom a tanácsodat. Kicsit értelmetlenül állok a dolgok előtt, mert blokkot csak kívülről láttam eddig, megbontva, a burkolat alatti részt még nem volt alkalmam szemügyre venni.
Szerencsemre az olajleeresztő csavar (ill. olajszűrő is) baromi hozzáférhető helyen van, crova-val könnyen megindult, és figyeltem, hogy ne húzzam túl a csere után. -
zack
nagyúr
válasz
StoneBridge
üzenetére
Én szerelőre bíznám, vagy nagyon gyakorlott kezekre, aki adott tipusban tudja hova kell nyúlni. Nem játék, elvégre ez az erőátvitel egy robogóban. Inkább fizesd ki azt a 3-4-5e ft munkadíjat, jobban jársz.
Általában nyomatékkulcs is kell hozzá, ugyanis meg van szabva hogy mit mennyivel kell meghúzni. Majesty 400-nál pl. 85Nm azt hiszem. És persze az se jó ha nem húzod meg eléggé, és az se ha túlhúzod. 
Az olajcsere otthon is megoldható, bár itt is lehet hibázni, sokan nem is gondolnák. Nem megfelelő kulcs elnyalja a leeresztő csavart, a leeresztő csavar túlhúzása stb... -
StoneBridge
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Madison 250ccm
Köszi a hasznos infókat, az italmondo-nál már találtam is, igaz kicsit drágábban. A szíj cseréjét úgy kell elképzelni, hogy ilyenkor mennek a görgők is, akár egy autó vezérlés cseréjénél?
Hétvégén ránézek a szíjra. Szerelő tudja ezt cserélni, vagy otthoni művelet?
Nekem eddig csak egy olajcserét kellett megejtenem, azzal nem kellett sokat bíbelődni.
-
t1
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Mi a pontos neve / típusa , hol lehetne beszerezni?
-
t1
veterán
Robogóba is kötelező az EÜ doboz?
-
runner 125
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
..fentebb is írtam már, h az olajfogyasztást okozhatja a nyitott kipufogód, 1 hengereseknál pláne, de a kopott motor is.
Szerezz egy kompressziómérőt és mérd meg a végnyomást. 4T-nél pontos érték mérhető. Abból kiderül minden.
Meg a másik; melegítsd be a motort. Ha, úgy téped hidegen mindig a száját, ahogy a videón, akkor nem kell csodálkozni. A legnagyobb kárt a motorokban a hidegen hajtás eredményezi.
-
Attila17
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Köszi akkor utána nézek.
-
válasz
runner 125
üzenetére
Fagyálló kimaradt.

Fékolaj cserét már megcsináltuk. A többire is sor kerül hamarosan.
Jó hogy van hozzá kezelési/karbantartási útmutató kinyomtattam megcsináltam könyvként akármikor kell kéznél van sok mindent onnét néztem már ki.Ez jó ötlet.

-
válasz
runner 125
üzenetére
Akkor ott rohad meg az egesz.

-
válasz
runner 125
üzenetére
Tudom, igy most egyelore akkor strono, vagy nezek valami oregebb jog-ot, 60 korul mar lattam. Azok mennyire lehetnek gazosak?
fesii Hali!
Benzintankot, karbit, benzincsapot atmosni, benzincso csere, ha gyujtas es nemi kompresszio van, talan beindul. De ennyi ido utan a gumik is kuka, aztan majd a lanc, szimmeringek, bowdenek, doglik majd szep lassan minden. Nem erdemes igazibol kolteni ra szerintem.
-
Nah úgy tűnik megjött minden amit cserélni akarok:
Motor olaj.
Olajszűrő.
Váltó olaj.
Fék olaj.
Levegőszűrő.
Gyertya.Cirka 20-25k úgy hogy a legjobb minőséget vettem majdnem mindenből kedvezménnyel.

Persze az olajokból nagyon sok meg fog maradni azért ennyi, de a gyertyán kicsit pislogtam kedvezmény nélkül 5k.
Még a variátorhoz be se néztem, hogy ott kéne-e vmit cserélni bár a menet dinamika alapján nem kell, de fő a biztonság.
Holnap most már csinálok képeket tényleg.

-
DigitXT
félisten
A ma reggeli visszapillantó-nézetes videón mintha láttam volna egy hangyafasznyi kék füstöt az első kövér gázra: figyelembe véve az olajfogyasztást, most kezdjek el aggódni?
Továbbra sem füstokádó sárkány a gép, sőt, de az ördög nem alszik... Úgyis esedékes az olajcsere, el fogok gurulni szerelőhöz: elég ha mondom neki, hogy "erősen csipegeti" az olajat a gép, ő ebből tudni fogja, mi a teendő? Egy esetlegesen koszos légszűrőnek milyen tünetei vannak amúgy? Jah, érdekesség: annak ellenére, hogy most a valós távolságot méri a km óra, nem romlott 4%-kal a fogyasztási mutató, sőt, legutóbb 9 lityiből elmentem 250 km-t, ami javulás: eddig 3,8 szokott lenni! (Nyilván csökkent a kerekek gördülési ellenállása a "lapos" állapotukhoz képest.
) -
Attila17
tag
Heló adódott egy olyan problémám hogy a balra index nem villog csak világít.
mi lehet a baja? kösziAprilia rally 50
-
-
Brogyi
őstag
Huu, vazz olvastátok?Az egész város elsősegély csomagot keres.Este az RTLklub is fog mutatni valamit.Ez valami kacsa amit valamelyik kereskedő röppentett fel, és bejött neki.Autós csomag nincs sehol(szinte).Igen robogóra is kell "A" típusú.
-
fesii
aktív tag
Sziasztok
Apámnak van egy suzuki eco-ja (babetta) amikor utolján elindítottuk kb 10éve akkor ment
Nem vagyok egy nagy motorszerelő de próbálkoznék vele azt ha tönkreteszem se baj. A henger mozog mivel biciklizni lehet vele. 
Elsőként arra gondoltam, hogy szétszedem a karbit és azt kitisztítom.
Mit szedjek még szét amiben leülhetett még a mocsok vagy ami esetleg elrohadhatott így x idő után.
Válaszotok előre is köszönöm! -
runner 125
nagyúr
válasz
StoneBridge
üzenetére
Elképzelhető. Milyen típusról van szó?
Első hsz.-ban van egy excel tábla. Töltsd le, keresd ki a típust és nézd meg a mi az alsó érték, aminél már cserés.
www.egumotors.hu
http://scootershopgyor.hu/
http://italmondo.hu/Biztosan találsz valahol. Kb 4-5-6k lehet egy szíj.
De, előtte nézd meg a szíjat és a görgőket is. -
StoneBridge
senior tag
Sziasztok,
ha sebességcsökkenést ill. gyorsulásban való csökkenést tapasztalok, az lehet a variátorszíj elkopásának az oka? Merrefelé érdemes szíjat nézni? Motoros webshopokban sehol nem találok az enyémhez, nem tudom belőni, hogy kb. milyen árra számíthatok, ha ez lenne a gond.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Itt mi a hiba? Az első lámpa és az óra nem gyári (ilyen órát vettem én is az enyémbe anno).
Egyéb észrevétel? -
AndrewTdi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
oksa.
egyébéknt mi a különbség a FXR és VXR között?szerk:
Az első még szóba jöhet, bár nem tudom mennyi a lepapírozása meg a velejáró költsége.
A második már sok, ennyit nem szántam rá.#19864) runner 125: ezt is thx
-
runner 125
nagyúr
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Az elsőt már véleményeztem, én azt raknám be utolsónak. A sok matrica számomra nem bizalomgerjesztő, megrögzött _gyári_ őrült vagyok. Plusz a légszűrőjét és a dekli műanyagot is lefújták teszkós feketével, aminek oka volt. (Sérülés, vagy a sok bontástól a benzin megszívta a műanyagokat.)
A sárga grafit (mint enyém) még fel sem tűnt. Ez fotóról is egyben van, km biztosan kamu, de legalább nincs hozzányúlva. Kipufogóból következtetve kb 25-30.000 lehet benne.
A két tükör nem gyári, s a bal oldalára biztos elfektették már - csalén áll az oldalsztender 'kampója'.Ettől függetlenül érdemes lenne pár fotót kérni róla e-mail-ben. Amin látszik a teljes műszerfal kapcsolókkal együtt. Plusz pontosan hátulról fotózva az egész motor.
Ha, Runner mellett döntesz, akkor leírok majd privátban mindent, mit nézz és h nézz meg. Szívesen segítenék, de Szombathely, Sopron környékén mozgolódom, s lakom, Bp. nagyon kiesik.
De, hozzáteszem a sajátomért én lementem Siófokra. 440km összesen, úgyhogy a távolság ne tartson vissza.Jah és nézegess több helyen is;
kepesmotor.hu
motor.hu
hasznaltmotorok.huEsetleg expressz.hu, aprod.hu ,jofogas.hu
mod.
200-as 4t nem érdekel?
Azok is frankók. Kicsit kevesebbet esznek, viszont teljesítményt tekintve gyakorlatilag ez már tudja azt, amit a 180-as 2t.
Alkudva ez is jó vétel lehet: katt.
Ez már drágább, de egyben van.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Hát ez teljes mértékben kimerítette a kérdéseimre várt válaszokat.
köszönöm!
Találtam 3-at ami szimpatikus lehet így első ránézésre. Ami baj, hogy egyik Eger, másik pápa.
Jó kis túra lenne megnézni őket.
Nr. 1
Nr. 2
és a te általad linkelt Nr. 3Hülyeség, de az utolsónál annyira fura az emberünk nyelvtan használata, hogy már attól kétségeim lesznek.

Bocs hogy így azonnal egy magán kérdés, de hova valósi vagy? Ha oda kerül a sor, nincs kedved elkísérni és segíteni nekem a választásban?

-
runner 125
nagyúr
Abszolút politikamentesen; adót kell fizetni. Új adók ellen tenni úgysem tudsz. Pont.
Ha, meg rendszámos robogót/motort veszel a reg.adó eleve bent van az árban, vagy utólag te fizeted ki - szal' tök mind1.
Biztosítása egy ilyen 125-ösnek meg éves szinten kb 1500-2000FT-tal több, mint egy 50-esé. -
vaksi8, runner 125
Koszi, az meg jo is lenne, marmint a fogyasztas, efolott nem igazan vallalnek be motort, akkor mar inkabb autozom tovabbra is. A rendszamot csak azert kerdeztem, mert nem szeretnem ezt a csurhet tovabb gazdagitani adokkal, a tobbi abszolute nincs ellenemre, muszaki stb.
Ettol feltem igazan, marmint, hogy sok a valos km, asszem igy inkabb eltekintek tole.Koszonom a jotanacsot!

-
válasz
runner 125
üzenetére
Elég sok ilyen Majesty van ilyen árba gondolom azért ennyi mert tele van velük az apró.
Nekem amúgy nagyon nem tetszenek ezek.

-
runner 125
nagyúr
Bocs, véletlenül hagytalak ki.
Rendszám nélkül ne vegyél robogót. Pont most linkelték be a cikket, miszerint a Totalbike ennek is erős hangot ad, így elképzelhető, h keresni fogják az ilyen robogókat, vagy szimplán sürgetni fogják az smkp. rendszámozást. Innentől fogva meg telekjárónak lesz jó, vagy bontod alkatrésznek.
Noh meg amúgy is, 4-5 jogszabályt sértesz meg vele, a biztosítási csalástól elkezdve, magánokirathamisításig.Átlag használattal 3 liter körül.
Ezek a 130-150k-s modellek nagyon sokat futottak. Szerintem felejtősek.
-
zack
nagyúr
Rövidesen megveszem a xenon szettet amit már télen is említettem.
Ez a 2 választott, de nem tudom hogy melyiket....Prémium SIEMENSHID motor xenon szettek Philips fejekkel
Slim Motor XenonAz első 2x18k lenne, a második 2x13k...
Nem tudom, hogy az első ér e +10k-val többet. -
runner 125
nagyúr
válasz
AndrewTdi
üzenetére
2012-t írunk, a legutolső kiadott 180-as 2t Runner is lassan 10 éves lesz. Sajnos ennyi idő alatt gyakorlatialg elkerülhetetlen, h ne dobják el, ne piszkáljon bele valamilyen tuningművész. Ez által pláne a 2t Runner-t, nagyon alaposan át kell nézni vásárlás előtt, mert ha belenyúlsz a szarba, akkor kapásból 150.000Ft-ot még rá kell verni. (Főtengely, jobb esetben csak dugattyú, de illik komplett hengert cserélni, csapágyak, szimeringek, blokkszilentek, vízpumpa, kormánycsapágyak)
Nagyjából ezek a típusbetegségei, amelyekre figyelni kell.
A km állást el kell felejteni. Soha nem úgy kell vásárolni gépjárművet, mivel Mo.-n már az utolsó csöves is visszatekeri. Állapotot kell venni, ilyen egyszerű. Ha, megnézel egymás után 5 azonos típust, már tök könnyen levonod a konklúziót, km állástól függetlenül.
Egy ilyen kaliberű robogónál minimum évi 3-4000km-es futással lehet számolni. Ebből nagyon egyszerűen kijön egy majd 10 éves motornál, a 25-35.000km-es futás, ami reális érték.
Ahogy fentebb is írtam, az ilyen betalcsikázott hulladák import robogók km órája megáll 13.000-nél. Nem feltétlenül kell elfelejteni őket, de nagyon alaposan át kell nézni az ilyen példányokat.
Pláne, ha nincs rajta rendszám, csak úgy szabad kifizetni és elhozni, ha a tulaj megoldja a rendszámozását. (Lásd fentebb SzlobiG példája. Megvette, és már kiderült, h nincs meg a kinti adás-vételije... persze a kereskedés meg tudja oldani neki, noh de mi van ha nem?! Vett egy robogót amivel faxán ki lehet menni az erdőbe gombázni.)Az enyém is 2003-as, lassan 26.000km lesz benne, ami valós.
Itt van róla pár kép.
Tip-top állapotú.Apró figyelmességgel a világból kiviszi az embert. Csupán annyi, h hidegen nem kell tépni a szarvát, plusz normális, minőségi olajjal kell használni. Meghálálja.
Linkelt példány:
KM-t már kitárgyaltuk.
A telibematricázás - pláne idomok legszélesebb pontjánál mind mind sérülést takar. Az-az párszor eldobták, de ha ez nem zavar (vagy újrafújatnád), nézd meg. Fotóról nem tűnik rossznak.mod.
19845
Itt olyan teljesítményadatok szerepelnek, amit az eladók írnak be. Hivatalosan 21 lóerős keréken mérve. Az enyémnek a forgalmijában is ennyi van.
Szerintem elírta. -
runner 125
nagyúr
Eszem ágában nem áll kötözködni, de ez egy sztereotíp vélemény, h a 'Yamaha (Majesty) drága'. Egy ilyen, olaszoknál néprobogó kaliberű típushoz ugyanúgy beszerezhető korrekt áron minden, mint pl. egy Runner-hez. Emiatt szerintem nem elvetendő, s azt sem lehet rá mondani, h drágább, hozzá minden, mint a többi típushoz. Max egy nyűasznyit ritkább lehet, mivel Runner/SR vonalon potenciális jelöltek ugye a kisebb testvérek is - idomokat tekintve.
De, ahogy látod vaterán is 11 oldalt dob a 'Majesty'-re. S, itt vannak új, bontott alkatrészek is.Csak ránéztem hahu.-n, én nem találtam olyat, annyiért, amiért én is elmennék.

-
busman
veterán
Ma volt két keréken,gumicsre+mindkét kerékcsapágy cserém....mityelin gummi....
Thx Pzs!
-
AndrewTdi
addikt
válasz
mocsanisi
üzenetére
Végülis igazad van. De ha nem vagyok jártas a motorokban, hogy állapítom meg az állapotát?
Mik azok amiket egy laikus is meg / át tud nézni?
Vagy vigyek magammal valakit aki ért hozzá?Más: valóban jobb egy viszonylag nagyobb kerekű motor / robogó? Mitől jobb illetve mik az előnyei?
-
zack
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Azért túlzásokba ne ess.
Persze, van hozzá itt-ott alkatrész, ki lehet fogni, hogy pont az kell amit árulnak, de én nem erről beszéltem szerintem.
Ha csak arra ment ki a dolog, hogy cáfold amit írtam, gyenge volt..."Blokkjuk meg rendben van, ha kíméli az ember, tartós"
Ezt tudom én is, utaltam is rá.
"X8, X9 is okés, viszont abból 300k körül szeirntem nincs papíros, vagy papírozható korrekt, szép példány.
Ráadásul ezek inkább 'túrarobogó' kategória, mint sport"Van. A Csajom motorját 210k-ért vettük, 2003 évj. Szép, nincs vele gond. 310k-ban állt meg.

-
AndrewTdi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Köszönöm
Erre miért csak 19LE-t írnak? nem 23 körül vannak?
-
runner 125
nagyúr
Most mennem kell, majd este válaszolok részletesen.
-
AndrewTdi
addikt
Na most jól feladtátok a leckét.

megnézegettem az általatok javasoltakat. Majestyc is tetszenek, nem is lenne hátrány egy nagyobbacska.
Runner max azért lenne előnyben, mert 3 évig volt meg, a szíve,hez nőtt, valamennyire ismerem.
nem tudom, hogy 125 vagy 180. Kicsit félek a 125-től, bár szinte városozás lenne benne.Mennyi az elfogadható km egy 2003-as Runnernél? 10K? 30K
Illetve ugyanez a kérdésem a Majestynél. Illetve 125 vagy 150-erbe motorozható-e a városban egy Majesty?
Ezt is néztem, de itt viszonylag sok a km. De runner 125 fórumtárs is elég elfogadhatót linkelt.
-
válasz
runner 125
üzenetére
-
runner 125
nagyúr
A francokat. 125-180-as papír nélküli Majesty-ket konténerszám hordták/ják be olaszból.
Google-ban is találtam alkatrészt, de h lásd; vatera. 2-2500Ft-ért már van idom.
Blokkjuk meg rendben van, ha kíméli az ember, tartós.
X8, X9 is okés, viszont abból 300k körül szeirntem nincs papíros, vagy papírozható korrekt, szép példány.
Ráadásul ezek inkább 'túrarobogó' kategória, mint sport.Az SR125-150 teljesen okés, viszont levegős Pigi blokk, azért is linkeltem a végére. Vízhűtés főleg hosszabb távon kifizetődőbb.
-
zack
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Annyit hozzátennék, hogy Majesty-t csak az vegyen aki nincs pénz szűkében.

Nagyon exkluzív, nem egy tipikus "népmotor", kicsi az esélye hogy találkozom akár egyel is a városban. De ennek vannak árnyoldalai is. Ha esés van, és sérül a motor, az nagyon zsebbenyúlós. Mivel kevés van belőlük még olaszban is, így bontott alkatrészt beszerezni szinte semmi esély, tehát maradnak az újonnan megrendelős Yamaha kereskedések.
Ha pl. sérül az első lámpabúra, az egy laza 70-80k itthon az enyémhez. A kissebbeknél lehet jobb a helyzet valamivel, de a Yamaha úgy összességében igen drága alkatrészben. Persze cserébe megbízhatóbb, ill. kevésbé nyűgös tipusok mint az olaszok. Az olaszoknál viszont van bontott alkatrész dögivel.
Tökéletes megoldás nincs.Én a lentiekből talán az SR125-öt választanám.
Általában egy 125-ös végsebessége 100km/h körül van. A 180-200ccm 120km/h. Ahhoz hogy tartósan, utazóban 100km/h tudjon kevés lesz a 125ccm.

Egyébként én simán ajánlom a Piaggio X9-et is....Akár a 200ccm Evo-t akár a sima 180ccm változatot is. A csajomnak sima van, és semmi gondja vele évek óta pedig olaszból behozott 2003-as évj., mi papíroztuk le. Fogyasztásban kicsit sokat eszik (4-4,2L) de jól megy, és nincs bajunk vele, olajból egy cseppet sem eszik.
Arra kell figyelni minden olasznál hogy az elektronika 100%-ban rendben legyen! -
runner 125
nagyúr
válasz
AndrewTdi
üzenetére
2t előnye:
Dinamikusabb, jobban gyorsul, erősebb, jóval egyszerűbb technika, könnyebb szervizelni is.
Hátránya: kicsit többet eszik (enyém pl. 4l/100 vegyesben), ha viszont nagyon kopott és el van karburálva akkor még többet.
Elvileg a tartóssága kevesebb, mint egy 4t motoré, de ezt én megcáfolni igyekszem a saját 180-asommal.
4t előnye: kisebb fogyasztás, elvileg tartósabb,
Hátránya: bonyolultabb technika, ha komoly a baj, otthon nehéz orvosolni. Gyengébb, lomhább.Talán ennyi.
Alapvetően akkor egy sportosabb külsejű robogót keresel. A Runner teljesen jó alternatíva lehet, ha megbékélsz a 4 - 4,5 körüli fogyasztással. (Ha volt, akkor úgyis tudod h mennek. Még 90-ről is lazán lehet vele előzni.)
Egyébként a Runner-rel is tökéletesen lehet menni ketten. Nekem sem volt célom két személyre tervezni vele, de menetdinamikát tekintve simán megbírkózik kettőnkkel is. Hely meg abszolút elfogadható rajta.
Ez a 180-as fotókról korrektnek tűnik.
További alternatívák;
-
AndrewTdi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
oh, kösz a gyors reagálást.
Munkába járásra akarnám használni, Bp egyik végéből a másikba. Ez oda-vissza kb minimum napi 30-40 km-et jelentene besaccolva.
2 vagy 4t... Jó kérdés. Nem tudom mi az előnye, meg mi a hátránya. A runnerem 2T volt, és abszolut imádtam. legalább akkora testűt is szeretnék.
nem feltétlenül ragaszkodom ahhoz, hogy kényelmes 2 személyes legyen. ha nagyritkán kellene, akkor a Runnerre is fel tudunk gyömöszölődni 2-en, de nem ebben gondolkodom.teljesítmény
ott kezdődik, hogy tizenéve volt egy dióm, azután vettem a runnert. Az tetszett. valamicskével nem baj ha gyengébb, de ha akarom, akkor 100-at azért tudjak vele menni.
lehet, hogy megint runnerelnék? (ezt kérdést csak magamnak tettem fel)
-
runner 125
nagyúr
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Szia,
Ha, megbízható, korrekt állapotú robogót szeretnél magadnak, akkor a keretet 300k-ig told fel valahogy.
Nagyjából annyiért tudsz olyat vásárolni olyat, amit nem kettőből raktak össze kis túlzással és gondozott, nem karcos, szép állapotú. Noh és persze rendszámos, vagy rendszámozható.
Pár kérdés;
- mire akarod használni?
- mennyit mennél vele egy évben?
- 2t vagy 4t?
- van-e valami elvárás teljesítményt illetően?
- nagytestűt vagy közepest (mint pl. a Runner - nekem is olyan van, 180-as 2t
) szeretnél? -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Robogót szeretnék vásárolni, legalább 125-öst, mindenképpen rendszámosat vagy olyat amit le lehet rendszámoztatni, munkába járásra.
Kb 200 -max 250K-ért.
Tudtok ebben segíteni? Ki mit ajánl?
kb 5 éve adtam el a 180-as Runneremet, az bejött. De fogalmam sincs mi újság a motoros világban azóta.Köszönöm az esetleges segítségeteket.
-
válasz
runner 125
üzenetére
Igen tudom, de mivel meg volt a kereskedés, hogy hol vette így nem foglalkoztam vele.
Forgalmi megvan egyedül az olasz/magyar adásvételit nem kaptam. A lényeg, hogy megcsinálják és nem nekem kell elvinni a motort, hanem ők és így csak a többiért kell fizetnem. Ha nem csinálnák meg akkor valóban beszoptam volna.

-
runner 125
nagyúr
válasz
SzlobiG
üzenetére
Kb. 3x írtam le, h az után vedd meg ha rendszámot kapott.
Pont az ilyen esetek miatt...noh de ha ők tényleg meg tudják csinálni, akkor nem para. De, mindig, mindent papírra kell vetni. Mivel, mi van ha azt mondja a kereskedés, h 'jah bocs, ezt mégsem lehet rendszámozni, mert nincs origi forgalmi' - pl. Jó nagy szopás, aztán lehet pereskedni, h ki mit mondott.
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Ez sajna igaz, mer nekem is gondom támadt a most vásárolt papírokkal és végül én nem is tudom le rendszámoztatni, hanem el kell vinni a kereskedésbe ahonnét az előző tulaj vette és csak ők tudják megcsinálni. Pedig direkt rákérdeztünk hogy minden rendbe van-e. Na de mind1 a lényeg, hogy megcsinálják.
-
DigitXT
félisten
Érdekesség a rendszámozásról... [link]
-
wrox
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
-
zack
nagyúr
Nem tudjátok véletlenül, hogy a Yamaha Majesty 400-as mikortól lett injektoros?
-
zsolt19900
őstag
-
roby27
csendes tag
válasz
runner 125
üzenetére
NEm olyan egyszerü ám azt megnézni mint mondani. Hiába nézem meg ha fogalmam sincs mi lehet a hiba. Nem tudnál ajánlani egy jó szervizet vagy valakit aki megnézné nekem? Egyszerüen nem tudom hogy mit csináljak vele. Valaki segitsen!
-
roby27
csendes tag
Sziasztok. Én még mindig a robimmal küszködök vagy legalábbis próbálok. Ha esetleg tud valaki egy nagyon jó robogó szervizet vagy valaki aki segitene megcsinálni , kiszedni a folytást belőle mert biztos hogy van benne az irja le nekem hogy hol van ? előre is köszi
-
roby27
csendes tag
Sziasztok. Én még mindig a robimmal küszködök vagy legalábbis próbálok. Ha esetleg tud valaki egy nagyon jó robogó szervizet vagy valaki aki segitene megcsinálni , kiszedni a folytást belőle mert biztos hogy van benne az irja le nekem hogy hol van ? előre is köszi
-
wrox
őstag
Sziasztok.
Ilyen hajtja meg az Boosteremben a Km spirált. Ha szétkapom, és megforgatom a spirált, akkor megy az óra, ha összeteszem, akkor nem. Pontosan mi kellene hogy meghajtsa ezt, mert nem nagyon látok semmit, ami odaérne hozzá?
-
vaksi8
senior tag
Elvileg szíj kopás is lehet a baj.
Pont most viszem az enyém is szerelőhöz,mert az utóbbi időben végsebességet vesztett.
Viszont azt is sok szerelő mondta,hogy csak görgő cserével nem lesz plussz sebesség nyerhető.A szíj és a görgők cseréjével a gyári forma állítható vissza.
A nagyobb sebességhez már öszetettebb dolgok kellenek mint csak görgő csere. -
-
roby27
csendes tag
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A motorosnak úgy is pihenni kell, egyhuzamban cirka kb. 300km-t úgy sem fog megtenni.
-
roby27
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy kis problémám. Pár napja vettem egy 2006-os keeway mátrixot. van benne 3800km. de még igy is csak 50-55-el megy. Az a kérdésem hogy vajon még mindig a fojtás miatt? Lehet hogy nem vették még ki belőle a fojtást? Mert érzem hogy ennél többre képes. Remélem tud valaki segiteni. Válaszotok előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- PlayStation 5
- Borderlands 4
- Okos Otthon / Smart Home
- SörcsaPH!
- Villanyszerelés
- Hyundai, Kia topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- További aktív témák...
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- Akció! Bontatlan Sandisk SSD Plus 2TB
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Általában nyomatékkulcs is kell hozzá, ugyanis meg van szabva hogy mit mennyivel kell meghúzni. Majesty 400-nál pl. 85Nm azt hiszem. És persze az se jó ha nem húzod meg eléggé, és az se ha túlhúzod. 

Michelin pilot city,asszem...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nyogo83
sityupityu