- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
akos3
addikt
-
akos3
addikt
válasz
busman #30009 üzenetére
nekem még a robcsimon vt pamut nélküli. jól el is cseszte a fényezést ott ahol legjobban rásimult. Nem is gondoltam vna h ennyit számít. Cbr-re 5000ért vettem egy pamutoltat elég erős anyagból. már 2 éve megvan, napi szinten le van takarva vele a motor a szabadban, elég jól bírja. Még egy évet adok neki tutita, ha nem jön egy orkán.
-
fesii
aktív tag
válasz
busman #28191 üzenetére
Van egy két paraszt. Azt imádom a legjobban amikor lámpánál úgy próbálnak beállni, hogy ne tudjak elmenni. Beszoktam kopogni az ablakon, hogyha nincs lehúzva,majd elmagyarázom nekik a jobbra tartási kötelezettséget.
Meg nem tudom neked feltűnt-e de nem bírjak elviselni ha egy robogós előttük megy. Nekem ezek maradtak meg nagyon szhelyen a fejemben. -
válasz
busman #27806 üzenetére
nem.
Amúgy nem tudom ki rendelt már a gumiház.hu-ról személyes átvétellel, de érdekes az egész hely. Beballag az ember egy irodába ahol egy dekoratív csajszi tartja a frontot. Mondom neki ki meg miért vagyok. Hát a gumit elkezdtük keresni a telepen, ki látta. Valaki mondta, hogy a GLS-es tag kezébe látta.
Aztán az irodában egy sarokból került elő. A vétel ár megállapítása is érdeke volt. Szeretnék így vásárolni minden üzletben.
-
-
-
válasz
busman #21869 üzenetére
Nem volt lekezelő, csak kissé melankolikus hangulatom van (ezért hallgatom Norbert Kristof számait most is), attól még a vércukorszintem stabil mit állat.
De hogy ne legyen teljesen off: Tankoltam az NRG-be, 5 liter benyát úgy benyelt hogy a szemem kikerekedett (bár szinte üres volt). Ha jól gondolom 6,5+1,5 liter a tank űrtartalma, mert ugye van még tartalék is, amire 1,5 litert olvastam. Valaki lemérhetné, mert máshol 6,7 litert írnak, bár biztos hogy több szalad bele, már csak érzésre is!
-
runner 125
nagyúr
válasz
busman #21865 üzenetére
Közelebb áll hozzá, mint egy robogó, de az is 50ccm. A KRESZ is megírja: segédmotorkerékpár.
Az én olvasatomban egyébként nem, mert az is tötyög, nincs teljesítménye és a már fentebb említettekben is leírtam, a 70%-uk nem élvezetből használja.
Érted, intesz egy Simos-snak aki megy a gyárba délutánra, plexi nélküli matt piros szocibukóban, azt sem tudja mi a rákot akarsz. Megáll, aztán lesi, h nem jó a lámpa, vagy mit integettek neki. Fogalmuk nincs az egészről.Az írásomnak meg fuss neki még egyszer és értelmezd. Egy szóval nem céloztam arra, h bárki nő lenne.
-
válasz
busman #21865 üzenetére
Nem az határozza meg hogy min ülsz hogy csaj vagy-e? Egy babakék Vespa LX-en se érezném csajnak magam, aki meg férfi létére úgy érzi, ott mentálisan komoly gondok vannak. A Simson (pl. S50/S51, Star, Schwalbe) pedig segéd-motorkerékpárnak minősül, bár vannak kivételek (az SR50 robogónak, az SR2 pedig mopednek)!
-
runner 125
nagyúr
válasz
busman #21843 üzenetére
A plató plexi, első kerek lámpa, mély taposóról kiderül, h robogó, hiába nagykerekű.
De, ha már a megtévesztő formát szóba hoztad, akkor egy Nexus-nál, T-Max-nál vagy egy GP1-nél beszélhetünk motorosok vonalakról, - szemből találkozva, robogós körökben tájékozatlanabb mocisok még be is nézhetik - , de azért a Scara továbbra sem hajaz motoros külsőre.Nincs a robogóval baj, csak ne akarjuk már, h motornak tekintse a nagyközönség (autósokat beleértve), pláne ne a pilóta higgye azt, h ő Szelíd motorosokból Jack Nicholson.
Attól meg egyenes falramászok, amikor a hátsó lábtartót, vagy a taposó leghátsó pontját használva "speedeli" valaki a robogójárt. Le tudnám rugni róla.De, felesleges több kört futni. 50-es robogónak én sem szoktam inteni, s az esetek 80%-ban más sem. (Runner-es tapastaltot leírtam, én sem integetek most..)
mod.
SymbianOS
Ez még az Aerox?
-
runner 125
nagyúr
válasz
busman #21832 üzenetére
Ok, csak értsétek meg, h 50-es robogót nem mindenki az élvezet miatt veszi, használja, hanem közlekedik, dolgozik, szállít, horgászni megy, stb. Pontleszarják, h 'motorosok'.
A Scarabeo meg pont egy tipikus 50-es robogó.
Ettől még az út szélén kell menned, mert 80-nal (ami valós 72-3) kint is fentartod az autókat sávközépen, városban meg.. öhhöm.Az intés feelingje meg inkább az élvezet, kikapcsolódás, nagyvas, összetartás fogalomegyüttesekből született, hozzáteszem szerintem jogosan.
-
runner 125
nagyúr
válasz
busman #21590 üzenetére
Ezek alapján is befér;
Raktér hossz 1710mm, belemagassága 1246mm.NRG-ről nem találtam adatokat, így nem tudom milyen magas, de pl egy ilyen simán befér. Max az anyósülést előre kell húzni, de a kormányt is el lehet forgatni.
mod.
dave93
Vegyél rá dobozt, sajnos más alternatíva nincs.
-
válasz
busman #21294 üzenetére
Szinte mindegyik robogó órája csal. Ha nem érzed elégnek a sebességet, maximum 125 4T-re érdemes cserélni. Viszont annak ugye már vannak költségei, és nem annyiba kerül egy jó állapotú mint egy 50es levegős. Jól gondold meg, hogy érdemes-e lecserélni azt a jó kis Aprilia-t
-
runner 125
nagyúr
válasz
busman #21289 üzenetére
Ezért veszel egy vizest, ami kb. ugyanannyit tud.
Felesleges.
..meg amúgy is, ennyire ne hagyd már, h a "reklámok" bekebelezzenek. Ez már majdnem kényszeres vásárlás kategória.Szó volt a vizesekről, mert felmerült pár kérdés velük kapcsolatban, de ha normálisan, bemelegítve, jó olajjal, szervizelve van használva ugyanolyan hálás lesz a levegős robogó is. Pláne a Scara.
-
DigitXT
félisten
válasz
busman #20964 üzenetére
doc-nál a pont. A volt tulajt az adásvétel létrejöttétől kezdve semmi felelősség
nem terheli, onnantól a TE felelősséged, hogy legyen KGFB a TE motorodon.
Felhívnám a figyelmet a mozaikszó elején a "K" betűre, a jelentése: kötelező.Az előző tulaj meg majd szépen beslattyog a biztosítójához, és visszakapja a
befizetett éves díjának időarányos részét.Ti még sosem adtatok el motort?
(Én is csak egyet, szóval nem mintha óriási tapasztalatom lenne, de egy van.)Az előzőekhez még egy megjegyzés, amiért én az "értetlen" fejecskét írtam.
Főleg az a része vicces az infónak, hogy "helyettesíti úgymond a biztosítást"
Hogyan? Ha esetleg balesetbe keveredsz, akkor ki is a biztosítód? SZS Bt.?*
Azt is írja, hogy nem árt, ha aznap nem okozunk balesetet.Magyarán már
ebben az infóban is az van benne, hogy NINCS biztosítása... Tehát úgymond
"nem árt", ha nem keveredik balesetbe, meg nem árt, ha nem igazoltatják.Végül is ez olyan, hogy benzire megy a motor, nem jogosítványra... Tehát ha
mondjuk jogosítvány nélkül vezetsz, "nem árt", ha nem futsz bele éppen egy
igazoltatásba, meg persze nem árt, ha nem keveredsz balesetbe se. Viszont
attól még nem mondhatjuk, hogy a zsebedben lévő Deák Ferenc "helyettesíti
úgymond a jogosítványt", mert nem biztos, hogy elfogadja a rendőr, s komoly
galiba lehet előle, ha mégis megpróbálod.(Nem szívatásból mondjuk, hogy
köss biztosítást azonnal: addig ne menj közútra a géppel, mert megjárhatod.)Attól, hogy vmit meg lehet úszni (?), nem jelenti az, hogy az a legális út.
*: Saját ZSeb Betéti Társaság: reggel betetted a Deák Ferit, este fizeted kárt?
-
-
runner 125
nagyúr
válasz
busman #19431 üzenetére
(Épp most hívtam a srácot, de nem vette fel. Max. holnapig megtudakolom h neki kell-e, s akár a héten meg tudom rendelni, így köv héten kedd-szerda fele el tudom vinni neked.
Szhelyi topikba is beraktam a linket, hátha másnak is kell még valami innen. Az tuti, h még netes shopokban sincs máshol olcsóbban olaj, pláne Szhelyen..
Elutalom nekik a pénzt, úgy 1115 a posta, ezt szétosztjuk, ha aktuális.)mod. Irományok alapján az " technoszintetikus", mindkét fentebb említett Repsol olaj full szinti, s a scooter még olcsóbb is. De, 2k-ért az sem rossz vétel egyébként.
-
runner 125
nagyúr
válasz
busman #19423 üzenetére
Lassan nekem is rendelnem kellene, autoteka2000-nél van olcsón Repsol Moto 2T Competicion 1l, 2200-ért, ha gondolod feles - vagy akár harmadolt (egyik kollégám is szólt, h 90% kell neki is olaj), tudunk rendelni. A jövő héten megyek Szombathelyre.
..vagy, van náluk 1790-ért Repsol Moto Scooter 2T 1l. Az is jó alternatíva.
-
runner 125
nagyúr
válasz
busman #19194 üzenetére
Tényleg szép állapotú, kétségkívül ritka az ilyen megkímélt - pláne tényleg '97-es darab, csak a km hihetetlen egy olasz import robogónál.
De, ha jól megy, könnyen indul, nem kell foglalkozni vele. Én sem km futás alapján veszek soha robogót, így ezt én is megvettem volna, mert egyben van.
-
Winne
nagyúr
válasz
busman #19187 üzenetére
Hát mikor vette a kiskopasz?
Ha nála volt régóta, akkor simán elképzelhető.
Megvan az enyém is, nagyon szépen le is takarította, sosem nézett ki még így szerintem, nem is kért sokat érte, indul a tesztüzem, kíváncsi vagyok. Még be kell mennem a PZS-be, megnézem van-e valami olcsó jó sisakja, meg mindjárt megyek ki oladra, lehet megnézem a Tollast is, gondolom dolgozik ma is.
Állított a fúvókán, meg nem tudom még min, most több olajat kap, de ettől baja nem lehet, csak jobban füstöl, nem?
-
runner 125
nagyúr
-
válasz
busman #19187 üzenetére
Minden lehetséges. 98-as Scarán láttam már hátul tárcsaféket, a későbbi évjáratokon ez eltűnt, azután persze jött a Di-Tech Morini és a Piaggio blokkos. Sajnos eléggé látszik rajta hogy import motor volt, fel volt újítva, ez tuti, a műszerfal cserélve volt, mert ami neked benne van, az az utolsó évjáratoknál volt jellemező (talán 2003-tól).
-
runner 125
nagyúr
válasz
busman #19187 üzenetére
Egyben van, de kizárt.
Minimum 20-25.000km. De meg volt kímélve, bár az kályhaezüst motorburkolat azért üt.
Ha, annyi lenne benne, még gyári gumiknak kellene rajta lenni, és nulla kapcsoló kopást kellene tapasztalni. A tácsák vállasságából is lehet következtetni a futásra...de, biztosan '97-es ez? Csak, mert hátul tárcsafékes.., szerintem fiatalabb.
-
-
barack1997
senior tag
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest