- Mobil flották
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Naras
őstag
Hi!
Kérdés. mit kell tennem, hogy a laptop wireless lássa a helyi hálót?
Két gép van UTP-vel, meg ez Wireless - el kötve, a két kábeles látja egymást, de ez nem jut tovább az MSHOME - nál (mindegyik abba van, de az MSHOME - ot ugyan még látja, de azon belülre nem tud lépni.) Tűzfalakat kikapcsoltam, helyi hálózati beálltásokat álltgattam, de nem nagyon akar összejönni a dolog...
5let? Előre is köszike -
Balage85
tag
Üdv!
Kérdésem lenne. A szituáció az, hogy adott otthon a wrt54gl routerem és szeretnék vele a munkahelyi gépemre vpn-el, távoli asztallal felcsatlakozni. Tomatom-m van és nem nagyon szeretnék tőle megválni. Hogy tudok az irodában a szerver mögötti gépre csatlakozni? Szükséges a routerem vpn támogatása? Szerver ip-t és belső gép ip-t tudok. Na meg persze felhasználóbevet és jelszót. -
válasz
Dudikoff #1593 üzenetére
én úgytudom ,hogy a linksyséknél csak printserverre jó az usb vagy modem csatlakoztatásra. persze miután linux fut a dobozban ''impossible is nothing''
ha mákod van és másnak is sikerült akkor a vas letudja kezelni az usb -s merevlemezeket onnantól 1 kis linux buher és mehet is a móka. -
Dudikoff
csendes tag
válasz
Dudikoff #1593 üzenetére
találtam egy Review-t az amazon.com-n ami ír a printer server dologról is:
This router can be re-flashed with a custom Linux firmware (such as openwrt or dd-wrt) to become a custom Linux device. With the addition in this model of a USB 2.0 port, the possibilities for such a device are greatly expanded. It could easily become a wireless music player, print server, camera server, peripheral sharing device, etc. It also makes a nice firewall/router. This model has increased CPU speed and main memory over the original WRT54G device. The radio in this device, like the other WRT54 routers, is very stong, delivering good coverage for both 802.11b and 802.11g. -
Dudikoff
csendes tag
Sziasztok!
Egy Linksys WRTSL54GS routert szeretnék beszerezni.[link][link][link]
E-bayen kívül van más lehetőség is? Nem találtam sehol itthon.
Másik kérdésem ugyanezzel a routerrel, vagy más hasonló esettel kapcsolatban:
ha van rajta USB, amit külső merevlemez csatlakoztatására találtak ki, és minden user guide csak arról beszél, hogyan kell beállítani adattárolásra a portot, akkor vajon printer serverként müködhet-e a port. Gondolom gyári firmware-el nem. Ilyen esetben egy custom firmware segíthet, vagy a hardware alkalmatlan?
Köszi a válaszokat -
ngabor2
nagyúr
ez több dologtól függ:
- tudod hűteni a routert rendesen? ha igen, akkor erősítés ta plafonig, és egy jó nagy nyereségű omni botantennát eressz ki a tetőn.
- ha a hűtés megoldott, de tényleg csak körbe akarsz nézni, nem sok zséért, akkor egy biquadot forgass körbe.
- ha irányítottal messzebb akarsz látni, és anyagilag sincsenek nagy akadályok, akkor pl. egy yagi a te barátod.
minden pénz kérdése jelen esetben. -
kérdés: milyen antennával tudnék körbesasolni a kerülteben?
-
nekem az első dolgom az fw upgrade volt
előtte 2 hétig egy g v5.0 át teszteltem.
-
quby
őstag
de volt már ilyen gond az tuti!sztem ezen csak afw update-el tudsz segiteni amit innen tudsz szedni [link] de ha már eljutsz a fw update oldalra én már nem a gyárit raknám fel....
nekem van két gl-em az egyiken tomato a másikon dd-wrt.....probáld ki sztem hamar el fogod felejteni a gyárit.... -
Jans
csendes tag
Köszönöm a segítséget!!!
Már csak arra kell rájönnöm, hogy hogyan váltok nyelvet, de ha nagyon nem találok semmit akkor firmware update lesz a dologból... A legjobb az, hogy sehol nem olvastam, hogy bárkinek ilyen jellegű gondja lenne... -
quby
őstag
Azért csak a chellos oldal jött be mert idegen MAC-el akarsz netezni itt az emiledhez tartozo jelszot és azonositot kell használni.deha véletlenul megtalálnád a francia nyelvü fw-ben a MAC clone-t akkor a routernek u.a. lenne a MAC-je mint a hálokaridnak és nemm kellene a chellonál regelned
-
Jans
csendes tag
Helló Mindenki!
Most vettem egy Linksys wrt54gs routert és az a problémám, hogy francia a kezelőfelülete alapból, és nem találom sehol, hogy esetleg nyelvet lehetne váltani. Van erre valami megoldás, vagy csak firmware frissítéssel megoldható? Ezt sem találtam meg, hogy hol van, mert nem tudok franciául.
A másik gondom az lenne, hogy végigkövetem a telepítési instrukciókat a cdről, de a router mögül csak a chello-s ablak jön fel, hogy nincs regisztrálva a modem. Erre próbáltam nekifutni mégegyszer a telepítőcd-vel, mert az legalább angol volt, de másodjára kért már valami jelszót pedig nem adtam meg semmit az első telepítésnél, kivéve a wpa-nál a wlannak. Be van írva alapból egy, gondolom az admin, mert öt pont van, de arra sem regál semmit, gondolkozik, megy a csík, aztán megint kéri a jelszót...
El vagyok keseredve.... Elnézést, ha kicsit bőven írtam, remélem tudtok segíteni!
Előre is köszönöm!!! -
biokill1
tag
ngabor2-nek hála megjött a kártya olvasóm
az sd foglalatot már kiforrasztottam belőle
remélem jövő héten sikerül megcsinálnom az sd modot
-
Naras
őstag
Most jött meg a WRT54GS, és próbálom beállítani, megadtam neki a DLS accot, de nem megy fel. A modemen nem is villognak a ledek, csak világítanak, mintha a router nem kommunikálna. Ha benyomom ezt a Cicko setup button cuccot, villog egy jódarabig, majd megnyomom a nextet, aztán rinyál, hogy előbb nyomjam meg a kis gombot. Gondolom azért mert nem tud felmenni a kiszolgálóra. T-onlány netem van, annak titkosítatlan jelszó átvitel kell, ezzel még az elején volt egy köröm gépnél is, lehet, hogy ez a baj, vagy valami más? Na megyek, próbálkozok tovább, közben várom az ötleteket. Köszike előre is!
-
azzal tisztában vagytok ,hogy sok a hamis linksys router a made in china változatok közt?
-
-
tomi_
csendes tag
felraktam tomato-t, beallitottam hogy klienskent menjen a router, latja is a halot. ezen kivul mit kell meg csinalnom, hogy kapcsolodni tudjak hotspotra?
-
Ranger^41
aktív tag
Nekem is ilyen routerem va, bár nem tartom valószínűnek, hogy az okozzaa hibát, de lehetséges, mivel gyakran szokottszarakodni, főleg amikor bekapcsoloma másik gépet is, akkor van, hogy az enyém nem kap ip-t és csak a router ujraindítása oldja meg a gondot.
De most az a bajom, hogy külföldi oldalakat nemtudok nézni, csak magyarokat, msnre se tudok felmenni, hibakeresőjében a kulcsfontosságú portokkal van valami baja, de értelmesen nem írja le, hogy mi.. Másik tippem még, hogy a szolgáltató nyomorék (intelecom, de elvileg most vásárolta fel valami másikcég) ha valakinek van valami tapasztalata az lécci írjon, hogy csinálnom kéne e valamit, vagy üljek a seggemen amig rájönnek, hogy szar van és megcsinálják.. -
új project: Linksys WAP54G -re dd-wrt -t fel clien bridge mód megvalósítással. Lehetséges? Olvastam ,hogy igen. Másik ,hogy csak a client routeren akarok állítani. Értsd van a sarokban a GL -es routerem - vagy a szomszédé
- a client AP -val meg csak simán csatlakozok az SSID -re és megy (persze bekonfigolva). És ha jól tudom a dd-wrt BETA fw már támogatja az ap -t is?
köszi! -
tomimidi
tag
Srácok.
A gyári firm-el lehet fix ip-t állítani az egyes gépeknek? Nekem nem sikerült megtalálni. -
Integra
titán
-
tomio
tag
válasz
Rommel6600 #1548 üzenetére
Helló!
Ismét én. Remélem nem gáz de megint valami ami számomra tisztázásra szorul, konkrétan:
>>Hát azért...
Legalább a timeoutokat nem ártana az 5 napról átállítani mondjuk 5 percre hogy ne haljon meg a router ha majd elindul egy torrent kliens.
Max kapcsolatokat 1024-re vagy 2048ra állítani sem árt.<<
Történt ugyanis hogy végre sikerrel vettem az akadályt az SMC f0stalicskám fw-frissítésén végre sikerrrel túl vagyok. Teszt van hogy dobja-e véletlenszerűen a netet. A másik gondom, a torrent utáni/közbeni azonnali netleállás igen hamar kibukott a frissítés után is(rá 2-3 órával).
De a fenti tanácsod kissé elgondolkoztatott, asszem nekem is erősen torrent-specifikusan rá kéne állnom a router belövésére. Lehet mindössze ennyi a gond. Jó lenne.
Csakhogy akkor mit is kéne nekem (mindenkinek!) beállítani a routerén hogy a torrentezést bírja. Sőt szeressea router.
Azt tudom hogy a torrent, a működéséből adódóan, jelentős terhelést jelent az eszközöknek: sok-sok kapcsolat egyszerre, sűrű egyidejű adatcsere [a trackerrel, a többi klienssel, ráadásul itt a kölcsönösség miatt le és feltöltés, a kliensekkel méghozzá több szál le és több szál* fel] Azaz ajánlott a router OPTIMALIZÁLÁSA az ilyen jellegű forgalomhoz. Ha a torrent túl OFF lenne eme topikhoz akkor egy jártas tag adhatna egy linket egy Router-optimalizálás torrent(jellegű) kapcsolatokhoz c. topikhoz.
* Mi is egy szál tulképpen, több mi egy klienshez?!?
Előre kösz mindent! -
And
veterán
Én nem emlékszem rá, hogy bárki is írta volna itt, hogy _gyári_ állapotban, azaz saját belső programmal tudja a kliens módot a WRT54GL (vagy a sorozat bármely más tagja). Nem tudja. Ellenben szinte bármelyik '3rd party' firmware-rel felvértezve be lehet állítani a kliens (+ adhoc, kliens-híd, WDS) módot. A DD-WRT felrakása egy 54GL-re például pár perc, webfelületen is megejthető. Arra kell ügyelni, hogy ajánlás szerint a gyári Linksys-firmware cserélésekor először az adott verzió 'generic mini' változatát kell feltenni, majd arra lehet a végleges verziót, pl. a 'standard'-et.
Mod: bővebb leírások az #1-es hozzászólás linkjein.
[Szerkesztve] -
tomi_
csendes tag
szoval aki ugy tudta, hogy a gyari firmware-rel lehet klienskent hasznalni a routert, az rosszul tudja, legalabbis a linksys szerint. felhivtam a support-ot, ott mondtak ezt. szoval melyik az a firmware, amelyikben be lehet allitani, hogy klienskent mukodjon a wrt54gl? aki csinalt mar ilyet, es le is tudna irni pontosan mit kell es hol beallitani, meg magat a firmware telepitest is el tudna magyarazni, az legyen szives segitsen. koszi
-
tomi_
csendes tag
valaki meg tudná mondani, hogyan hasznalhatom a wrt54gl-t kliensként? a gyári fw-ben sehol sem találtam erre vonatkozóan beállítást. így egyáltalán nem tudom használni a routert. ebben a topicban olvastam, meg többen is megerősítették, hogy tudok a routerrel csatlakozni hotspotra, ezért is mertem megvenni. gáz lenne ha kiderülne, mégsem lehet ilyesmit. szóval légyszíves aki tud, segítsen! köszi.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
mario28 #1557 üzenetére
nem okoztál kellemetlenséget, csak az ''öregeknek'' talán kicsit furcsa volt.
de úgy látom, nem vagy egy elveszett ember, megtaláltad a következő, ajánlott topikot. remélem választ is kapsz.
és egy reklámválasz: cseréld a routert a címbelire, hátha... persze semmi biztosíték, hogy működni fog. -
tomi_
csendes tag
na megjott a cucc, megprobaltam install-ni, de vaalmi hibauzenetet tolt, hogy nem tud kapcsolodni a routerhez. miert lehet ez? a manual egy zsak fos, abbol nem jottem ra. nem volt idom probalkozni vele, melozni kellett jonnom. valakinek van otlete? csak csatlakozni akarok hotspothoz. hogy lehet megoldani? vagy mi lehet ez a hibauzenet?
-
Storm_lg
csendes tag
Sziasztok.
Van 2 Linksys routerem (WRT54G és WRT54GL), amire szeretnék külső antennát kötni. Nem tudja valaki, milyen csatlakozó kell hozzá (mármint a pontos típus kellene, hogy milyet rakassak az antennák kábelének a végére)? Sehol nem találok infót erről.
Köszi. -
mario28
csendes tag
válasz
Rommel6600 #1548 üzenetére
A timeouttal nem vagyok tisztában. Miért kell azt állítgatni? Jelenleg egy Dialcom (fekete álló, kezdetbe ezt adta a T-com) modemmel szivok. Tettem mellé egy netgear routert és egyik helyen állandóan ledobál a netről és csak úgy lehet újból életre kellteni, ha mind a kettőt áramtalanitom. A T-com azt mondja, hogy a szar router megfogja az ADSL modem wanportját.
Mi ebből az igazság??
A netgearral ugy jártam most hogy nem enged be a munkahlyem szerverére ( leveleket letölteni illetve VNC-n keresztül a benti gépet használni) vajon miért van ez? Nem jó a router alapbeállítása. FW is most cseréltem, de nem segitett. RP614 v4
Simán router nélkül megy.
Bármi ötletet várok.
Süni
[Szerkesztve] -
tomi_
csendes tag
válasz
ngabor2 #1549 üzenetére
ha nem lehet wlanon tovább, akkor mindegy. a lényeg, hogy csatlakozni tudjak. akkor ehhez teljesen jó a gyári fw? valahol olvastam, hogy ha más fw-t teszek fel, elvész a garancia. ennek nem sok értelmét látom. ugye nincs ilyen? ha vissza lehet rakni a gyári fw-t, akkor hogy lehetséges ez?
-
Rommel6600
őstag
Hát azért...
Legalább a timeoutokat nem ártana az 5 napról átállítani mondjuk 5 percre hogy ne haljon meg a router ha majd elindul egy torrent kliens.
Max kapcsolatokat 1024-re vagy 2048ra állítani sem árt.
A wifi jelerősség állításával meg óvatosan bánjatok, mert a chip leégetése nem garanciális probléma! 100mW nál többet végképp ne állítsatok be, mert már nagyon melegszik. 70mW-ig még lehet húzni, de többet már csak hűtés mellett! Ha még nagyobb jelerősséget/hatótávot akartok akkor a gyári antennákat cseréljétek le, és úgy adjatok még rá az adóteljesítményre. -
tomi_
csendes tag
hello
holnap megjon a routerem, wrt54gl. hotspotra akarok csatlakozni, esetleg azt a netet osztanam szet a lakasban. mit csinaljak? tegyek fel egybol masik firmware-t? vagy jo erre a gyari is? -
pr0bi
senior tag
válasz
DeepDish #1545 üzenetére
Teljesen mindennapi használathoz semmit se kell rajta állítani , végzi a dolgát ahogy kell , alkalmazások is mennek többséggel ( port forward esetleg de az amugy is kéne ) . Nem kell aggódni , semmi extra dolgot nem kell beállítani . Én is azt hittem több dolgot kell majd , de tévedtem . Használd bátran!
-
DeepDish
őstag
válasz
mario28 #1543 üzenetére
Tenylegesen is ert vmit,hogy allitottal a wifi erossegen?!
En attol aggodom,hogy felteszem es mindent allitgatni kell,hogy mukodjon amihez se erom se kedvem nincs!
Szal,ha felrakom feltetlen bele kell nyulnom mindenbe vagy azert alapbol ugy megy fel,hogy mukodik azokkal a beallitasokkal is!!
Leginkabb wi-fi erosegg allitas miatt, meg par aprosag miatt tennem fel! -
DeepDish
őstag
válasz
Rommel6600 #1541 üzenetére
Nagyon atrendezi az eredeti bios kinezetet?
-
mario28
csendes tag
válasz
Rommel6600 #1538 üzenetére
Még valami
Nem tudnád elküldeni nekem azt a.bin filet, mert a megadott oldalon nem egyértelmű nekem, hogy mit kell letöltenem. mario28 kukac freemail.hu
Köszi
Ha ezt felteszem, utána még a gyárit vissza lehet rá tölteni a későbbiekben??
Süni -
mario28
csendes tag
válasz
Rommel6600 #1538 üzenetére
A segitségedet magyon köszönöm. QoS, ill a Timeout beállításokat nem nagyon értem, de majd lesz vhogy.
Süni -
Rommel6600
őstag
válasz
mario28 #1537 üzenetére
A jelerősséget is Te tudod átállítani ha akarod, az alapértelmezett érték 42mW.
A beállításokról most hirtelen nem tudok nyilatkozni, de ha meg is maradnak, annyira elenyészőek azok a beállítások amiket a gyáriból át lehet vinni, hogy nem az lesz a gondod ha netán mégsem maradnak meg, hanem hogy a többi rengeteg beállítást átnyálazd és belődd magadnak a routered.
Amit érdemes mindenképp beállítani a Tomato-ban az a QoS, a Wireless beállításai (pl.: jelerősség), ill a Timeout beállítások.
Hogy illetéktelenek ne használják a wifidet, annyi hogy be kell állítani titkosítást. Legalább WPA szintűt, ahol megadsz egy jelszót és ennek ismeretében lehet csak csatlakozni a hálódra VAGY beállítod wireless client filterben a tiltani/engedélyezni kívánt gépek MAC címét. -
mario28
csendes tag
válasz
Rommel6600 #1536 üzenetére
Köszönöm a segitséget. Ha ezt rátolom, akkor már a jelerő is erőssebb lesz vagy azt külön kell beálltanom? Illetve minden beállítás marad a régi? Nem kell valamit az uj FW beállítni azért, hogy illetéktelenek ne használják?
A garancia vesztés nem annyira érdekel.
Bocs a sok kérdésért.
Süni -
Rommel6600
őstag
válasz
mario28 #1534 üzenetére
Mondom, ha GL verziót veszel, azt teszel rá amit akarsz, és a gyakrolatban is így megy.
Szerintem meg a Tomato a legjobb
Annyit kell csak tenned, hogy a Tomato hivatalos oldaláról letöltöd [link], kicsomagolod, és a WRT54G.bin fájlt betallózod a firmware upgrade résznél (WRT54G.bin is for Linksys WRT54G v1-4 and WRT54GL v1.x!!!). A router betölti, újraindul és már fut is rajta a Tomato.
Akkor van gond ha valamiért nem sikerül az upgrade. Na ekkor sincs valószínűleg nagy gáz, csak kicsit macerásabb a dolog, pár oldallal visszáb valaki nem a megfelelőt akarta feltenni és így járt, de végülis sikerült megoldani neki is az újraélesztést.
Azt meg remélem tudod, hogy mindezt a saját felelőségedre csinálod, és a gyári firmware lecserélése garanciavesztéssel jár. -
quby
őstag
válasz
Simi121 #1527 üzenetére
kösz a segítséget már megoldódott!
Próbáltam azt is amit a #1481-ben irtak de a tftp ott sem müködött invalid password hibaüzvel!
A Másik:A legtöbb gl ben intel flash chip van amit valóban 16-17-láb zárással kell okositani, de ebben samsung chip van (állitólag ritka) amit - mint később kiderült - asszem 10-11 vagy 11-12 vel kellett volna.
A gond az volt hogy a GS-es firmware tartalmaz valamiféle irásvédelmet pont az ilyen okosítások ellen, és ezért nem engedte az upgrade-t. Amit nem tudtam hogy a dd-wrt micro generic-je direkt erre van igy három lépésben kellett feltegyem (micro generic, mini g, standard g) de már megy mint szél.... -
mario28
csendes tag
válasz
Rommel6600 #1531 üzenetére
Hu, akkor el kellene kezdeni a segitséget nekem. Nem akarom szétbaltázni a routerem, de szeretném ha egy kicsit erősebb lenne. Az első hsz. ban rengeteg olyan info van aminek a felét sem értem, több okból kifolyólag. Idáig én azt tanultam, hogy adott serial hoz adott FW, de itt minden felborul. nekem egy wrt54 GL em van itt pedig WRT 54 G vagy GS ről esik szó.
Van olyan közöttetek aki megmutatja hogy mit és hogyan toljak rá a routerre??
Előre is köszöni, a Süni -
Rommel6600
őstag
válasz
mario28 #1530 üzenetére
Azt az ip-t nem a router osztotta ki.
169.254.115.209
Automatikus magáncím vagy valami hasonló van mellé írva ha megnézed a hálózati kapcsolatoknál? TCP/IP protokoll tulajdonságainál legyen minden automatikusra téve (ip-k, dns is), és ha így sem oszt ip-t a 192.168.2.x tartományban akkor gáz van.
MÁS
A gyári firmware tényleg nagyon keveset tud, tegyél fel egy 3rd party firmware-t mondjuk ott van a Tomato vagy DD-WRT, ezek elég jók, és itt a fórumon ezeket tuti használjuk, azaz tudunk is segíteni. Persze van még egy rakás, az első hsz.ban találsz is. -
mario28
csendes tag
válasz
Rommel6600 #1529 üzenetére
Valamit igen: 169.254.115.209, de alapértelmezett átjárót nem. Szerintem a reset megnyomásakor nem is resetel. valahogy másképpen kellene resetelni. De hogyan??
MÁS
Olvastam itt és ott, hogy Linsys WRT54 GL adóteljestményét Firmware cserével lehet növelni. Mi igaz ebből?? Melyik versioval. Jelenleg teljesen jól működik csak sokkal többet vártam tőle az elmondások alapján.
Süni -
Rommel6600
őstag
válasz
mario28 #1528 üzenetére
Kioszt egyáltalán ip-t? Mert ha nem akkor úgy bajos lesz belépni hacsak nem állítottál be kézzel a gépednek egy fix ip-t.
Jól resetleted? Tartsd áram alatt és vagy 30 másodpercig nyomd a reset gombot.
Végül ha még mindig fennáll a probléma, látogass el a router topicjába: [link] -
mario28
csendes tag
Ha egy SMC7004VBR routerbe nem tudok belépni akkor mit tegyek? 192.168.2.1 el probálkoztam. Reseteltem már egy pár variációba.
Süni -
pr0bi
senior tag
Tapasztalt már valaki olyat , hogy torrentezés után / közben mialatt tökéletesen maximum sebességgel töltök le , egy uj böngészöt megnyitva szinte teljesen lehal a net , az oldalakat csiga lassusággal tölti be ( letölteni semmiképp ).
Többször megpingelve a routert változó eredményeket kapok , hol 2 hol 3 elvesztett csomagom van , innen is látszik hogy valami nincs rendben . Táp kihuz/bedug tud csak segíteni a dolgon , utána mintha semmi se történt volna de ha megint elinditom torrentet ugyan ez jön elő . FTPzésnél és sima letöltésnél minden jó , elvileg..
Valakinek volt hasonló problémája ? ( WRT54 GL - dd-wrt sp2 -vel) -
biokill1
tag
válasz
ngabor2 #1519 üzenetére
szia!
írtam neked pü-t! előre is köszönöm a cuccot!
az enyém is garis egyébként, de bátor vagyok
amint megjön neki is látokremélem addig befejezem a jornit. ugyanis pár napja hozzá jutottam egy jornada 720hoz. régi vágyam teljesült ezzel
ma szét is kaptam, mert kontakt hibás volt a fülhali bemenet.
ha kész lesz és szerzek hozzá wlan kártyát 1el bővül a linksys által kiszolgálandók listája -
quby
őstag
sziasztok!
Van eyg problémám amire nem találok megoldást!Nekem van 2 wrt 54 gl-em amin már ngyon soxor volt firmware upgrade és soha semmi gondom nem volt használtam. DDWRT-t tomato-t stb.... szal nem ijedek meg töle.1 havaroem is vett 1 ilyet (wrt54gl) és nagy buzgón fel akart tolni valamit, és nemtom hogy csinálta de lecserélte a gyári fw-t egy wrt54gsv4-re (legalábbis a firmwareben ezt irja) és a verzió 1.06.1
A hrdver BIZTOSAN wrt54gl v1.1 (a flash ic-n rajta is van az eredeti fw ver (4.30.7)[link]
nincs is vele semmi gond mert müxik a dolog csak az a baj hogyy nem lehet vele semmilyen más fw-t felraknia webes upgade-re azt irja hogy upgrade failed.[link] Akármilyen fájlt adok oda neki mindenre ezt irja.
Ha tftp-vel probálom akkor, akkor nvalid password.letoltöttem a linksys tftp-jét azzal sem megy.
Mivel már volt szétszedve ezért jött a lábösszezárós modszer de ugyanugy ott van a wrt54gsv4még téglát sem tok belöle csinálni belöle......
5let?
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
biokill1 #1514 üzenetére
igen, megvan. mobal jelezte, hogy mivel garis a kütyü, ezért inkább nem moddolja szét
pü-ben dobj egy postacímet, és repül.
mobal: megjött... csak ismét félreértés történt, nem jónekem laptopmem kellett volna, ami 1 oldalas, tehát 4 chip van rajta. ez normál desktop ddr, 8 chippel. tehát nem 16, hanem 8 bit a chipek (adat)szélessége.
-
xabolcs
őstag
válasz
Rommel6600 #1512 üzenetére
igy ni:
~ $ nvram set wan_hwaddr=''aa:bb:cc:dd:ee:ff''
~ $ nvram commit
~ $ reboot
forras: openwrt wiki - [link]
amugy meg toljal fol egy ujabb fw-t
dd-wrt BETA-nal elofordul az ilyesmi, h nemmuxik
[Szerkesztve] -
kérnék infókat erről a eth külső rackről + a megvalósításról.
ngabor2: memória? -
biokill1
tag
válasz
iceman1024 #1513 üzenetére
igen, működhet, de sokat kell vele szívni. Linux ismeret alap.... Én is ezzel próbálkozok egy ideje, de komolyabban most fogok nekiállni.
-
iceman1024
csendes tag
válasz
xabolcs #1506 üzenetére
Szia!
Na szóval a PH!-n olvastam először, hogy már van usb-s router és így pc nélkül lehetne mondjuk torrentezni egy külső winyóról. Aztán pedig megláttam, hogy külső winyó ethernet csatival. Ekkor gondoltam, hátha így már nálam is megoldható lenne a dolog ha veszek egy ilyet és rádugom a wrt54gl-es routeremre.
Akkor most ez tényleg működhet?! -
Rommel6600
őstag
Itt is megkérdem, mert lehet hogy a fonos topicban ez tabunak számít és azért nem kapok rá választ.
DD-WRT-t futtató fonerán lehetne-e egyáltalán SSH-val WAN MAC címet klónozni, és ha igen milyen parancsal?
Mert havernak odaadtam h használja, és azt mondja az istennek se akarja klónozni a címet, pedig már a legfrissebb DD-WRT figyel rajta -
.Bukta..
csendes tag
Szóval akkor AP-kliens kapcsolat lenne a jobb.....itt a maximális sebesség 11mbit felett lenne gondolom ha 54mbites eszközökkel oldanánk meg a kapcsolatot? Szóval jó jel esetén 11mbit fölé tudnánk menni? (Bocs a sok kérdésért de mifelénk több boltban is érdeklődtünk és sehol nem vágják a témát). Netmegosztást is szeretnénk természetesen a helyi LAN-on.
köszi -
ngabor2
nagyúr
van egy deglett kártyaolvasóm. ha valakinek kell sd-foglalt, az üvöltsön. (az elsőbbség mobalé, mert adott memóriát
)
-
biokill1
tag
válasz
xabolcs #1506 üzenetére
így is van
Vizsga időszak vége, szóval most gőzerővel ráállok erre
Egyenlőre megpróbálom ubuntu alá felszenvedni a ctorrentet meg a jófajta magyar screen-t hozzá, legalább azzal is tanulok.
Ugyanis elvileg sd kártya mod nélkül nem nem lesz helyem feltenni a torrentet, ugye?Mert ha így van, akkor belerakom nekilátok floppy kábelt keresni
Sajna totál elfelejtettem a NASomra milyen megoldásokat javasoltak... MAjd ismét elolvasom őket
Te mikor felraktad a ctorrentet, működött? -
xabolcs
őstag
válasz
iceman1024 #1501 üzenetére
kerdezhetek meg egyet?
Van egy wrt54g routerem ami wrt54gl-re van frissítve. Azt olvastam valahol, hogy van olyan router amivel - pc nélkül -, lehet ftp-t elérni, vagy torrentezni. Mondván rajta lévő oprendszer (vmi mini linux) eléri az usb-n rákötött winyót.
Ezt a lehetőséget az enyémmel is meg lehet tenni, mondván egy külső háló csatis winyón keresztül, amin szintén oprendszer futna???
most akkor mi is van neked?
ha egy ethernet csatival rendelkezo kulso vinyod, akkor az nagyon jo hir
szal csinalhato a dolog
bar az sd kartya tuning jol jonne, mar csak a kenyelem miatt is
biokill1 forumtarsnak van hasonlo kiepitese, es o is ilyesmin tori a fejet, csak mar regen jart erre a vizsgaidoszak miatt.
[Szerkesztve] -
And
veterán
válasz
.Bukta.. #1503 üzenetére
Nem tudom, én továbbra is a szokásos AP-kliens kapcsolatot javasolnám akkor is, ha nincs netmegosztás. Az ad-hoc kapcsolatról régebben említették, hogy szabvány szerint csak a 802.11b által garantált maximális linksebességet, 11Mbps-t biztosít ([link]). Az ennél nagyobb sebesség 802.11g-szabványú eszközök között már erősen gyártófüggő lehet, nem feltétlenül garantált. További szóbajöhető módszer (természetesen szintén 3rd party fw-rel felvértezett példányokon) a két AP-módba állított eszköz közötti WDS-link beállítása.
''Feljebb húznánk a teljesítményét, mert ahogy nézegettük gyári beállításokkal a bolti AP-k nem visznek messzire.''
Ha már úgyis külső antennákat használnál, a kimenő delej lehetséges növelése azok mellett nem sok vizet zavarna, a vevőoldal érzékenységére meg úgysem lenne semmilyen hatással. -
ngabor2
nagyúr
válasz
.Bukta.. #1503 üzenetére
bridge módot nem találtam, de asszem az adhoc pont erre való (ha hülyeséget mondtam, javítsatok ki).
3rd party fw-vel a teljesítmény is növelhető, 2 irányított antennával a 600m áthidalható. a router teljesen stabil, jól konfigolható, könnyen frissíthető. mármint a GL. a G az más kategória, az mind függ a verziószámtól. -
.Bukta..
csendes tag
Sziasztok!
Ahogy olvasgattam a topicot láttam rendesen ki van fullozva ez az eszköz.
Azt szeretném kérdezni, hogy bridge üzemmódban menne-e ez a router?
Barátom 600méterre lakik tőlem és szeretnénk helyi LAN-t összehozni 2db ilyen router segítségével (plusz antennák) a linuxos firmware használatával.
Feljebb húznánk a teljesítményét, mert ahogy nézegettük gyári beállításokkal a bolti AP-k nem visznek messzire.
Szóval megbízható stabil eszköz ez? Könnyű frissíteni?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Nők, nőügyek (18+)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- Samsung S24D590PL 24" FHD monitor
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Ezüst / Garancia!
- LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Cubi NUC 1M-072BCZ - wifi6E - 16GB DDR5 / 500GB SSD Win11 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest