- iPhone topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
nicho01
tag
Ha nem lenne túl nagy kérés akkor leírnád h pontosan hogyan kell Tomatoról DD-WRT-re és DD-Wrt-ről Tomatora frissíteni h ne csesszem el a routert?
-
h_143570
addikt
-
nicho01
tag
Igen Gl-em van. Frissítés előtt kell hard reset? Nem lex kínja ha nem gyárira megy a DD-WRT?
-
nicho01
tag
Hello! Tomatoról lehet egyből DD-WRT-re frissíteni?
-
hzcs
senior tag
Nálam úgy működött, hogy beállítottam először a titkosítást, ami megegyezik azzal a hálózatéval, amelyikre csatlakozni akartam. Ezután a status-wireless fülnél site survey, majd connect a hálózatra. Client módban volt a wireless. Ezzel nálam ment, ddwrt v23sp2-vel.
Viszont én wepesre csatlakoztam, és amelyik nem open, hanem shared, akkor a wireless-advanced optionsnál is be kellett azt jelölni, de wpa-nál nincs ilyen.
Ha tomatoban is így csináltad, akkor próbálj meg újabb/régebbi tomatot, lehet hogy abban van a hiba.más: valakinek sikerült már ddwrt v24 bétával repeaterként beállítani a routert? Vagyis csatlakozni egy wifis hálóra, és azt más kódolással továbbküldeni?
-
Osiris
őstag
A DD-WRT v23 SP2 firmware admin felületéhez létezik magyarítás? Hogyan lehet telepíteni?
-
FishAir
senior tag
válasz
h_143570 #3690 üzenetére
Én is úgy sejtem, csak mondom megkérdezem. Na majd próba. Gondolom ide hostot nem lehet írni, csak ip-t. Vagyis biztos lehet, csak ahoz valami script kellene gondolom. Azt vettem észre, hogy majdnem mindent meg lehet a masinán oldani, csak érteni kellene ehez a script témához.
Így másfél hét után nagyon megvagyok vele elégedve. Neked köszönhetően esett a választásom a GL-re. A honlapod is nagy segítség volt. Úgyhogy kösz a sok infot.
-
FishAir
senior tag
Hali!
A kérdésem az lenne, hogy az administration/admin access résznél a Remote Web/SSH Admin Restriction az az lenne, hogy SSH-n keresztül csak az adott ip című gép képes bejönni? A Web Admin Remote Access az amúgy is le van tiltva szóval az nem érdekes.
-
sleve
tag
Sziasztok!
Küzdök egy WRT54GL routerrel Tomato v.1.16 firmware van rajta. Mindent ugy csinálok ahogy ezen a linken van de még hiányzik valami beállítás mert nem kapcsolodik a wifis hálóhoz. Mit kellene még beállítanom?
köszi,
sleve
-
h_143570
addikt
válasz
neduddki #3677 üzenetére
Van engedelyzned kell a telnet szolgaltatast vagy az ssh-t es utanna telnet-el vagy putty-al be tudsz ra jelentkezni.
Az gondoltam, hogy van linuxos valtozata, visszont ezen a routeren nem x86-os rendszeru proci van hanem egy broadcom gyartmanyu MIPS32.
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Static_DHCP A masodik kepen talalod a statikus dhcp beallitasokat.
-
neduddki
nagyúr
válasz
h_143570 #3676 üzenetére
HI!
mod: koszi /bocs ez elmaradt/
Van enek a dognek consolos kezelofelulete? /mint zyxelek?/ vagy minen egeys alaklomma kezel kel eltrepofozni ah megdogli? /ez nem lenne nyero ha valoban ebbol lesznek a termek:- (/
Cisco vpn klien van linux ala, es csak cfg-bol dogozik nem kell neki semmi mas /leglabbsi a nalunk bajarartott/ amugy meg tom vagyek egy Cisco 803-ast es legyek boldg:- )))udv
nedudki
p.s. na mar telent se meg:- (
mod: static dhcp-t akkro leresem /masd:- )/
-
h_143570
addikt
válasz
neduddki #3672 üzenetére
Nem tudom, hogy a kerdeses kliensbol csinaltak-e a router processzorara forditott valtozatot, ha igen akkor talan fel lehet ra eroszakloni. Visszont a PKI kulcs ha jol gondolom a valalti smart kartyan van amit ugyszinten at kellene pakolni a routerra, hogy mukodjon.
A tomato access controlja igy nez ki, pontosabban egy beallitasi video:
[link]A tomato es a dd-wrt is tud mac cim alapjan statikus dhcp-t.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Fel nap alatt nekm is masodszorra tunik el a webes elulet /elosszor meg elso opg utan ejszaka/, ping telnet halo van, de tesztelgetni akarnam hogy mi tudok kihozni belole, de ez igy nem koser:- (((
raadsaul access kontrolnal eltunik a mazzagnalkuli, es hiba van kitiktva smtp megy:- (udv
neduddki
-
h_143570
addikt
válasz
bertalanimre #3673 üzenetére
Ha GL akkor ugyan ugy mint ahogy a tomatot felraktad ra.
-
bertalanimre
tag
Hali!
Nekem van egy Linksys WRT54GL-es routerem és a következő problémával küzdök.
Beélesítem a routert mint az összes többi előző routerem. Azon a gépen ami kábelen csatlakozik hozzá, minden flottúl megy. Viszont ... a Wifi nem akaródzik működni.
Mikor először csatlakoztattunk mindent, akkor mindenki tudott csatlakozni. Ez 2 óráig működött is, amikor másodpercre pontosan levágott minden wifi-s gépet róla. Azóta bármely wifis számítógéppel akarok hozzá csatlakozni nem látják a routert. Néha egy másodpercre felbukkan, de el is tűnik. Volt amikor az XP-s gépen nem talált hálózatot frissítésekre, viszont a tálcán azt jeletzte, hogy castlakozva van és működik és volt is rajta net( kb 2 percig, aztán megszakadt újra ). A router setupjában minden úgy van beállítva, hogy annak szabályszerűen működnie kéne.
Van-e valami ötletetek, hogy mi lehet a gond?Más:
Ismerős javasolta, hogy rakjam fel rá a Tomato-t mert azzal egyszerűbben lehet konfigurálni és a teljesítménye is nagyobb lesz.
Kérdésem: Hogyan tudom visszatenni az eredeti Firmware-t, ha netán vissza akarnám vinni a boltba mert kiderűl, hogy a wifi nem szoftveresen hibás, hanem fizikailag. -
neduddki
nagyúr
HI!
Na es is komolyabban nekiestem egy gl 1.1-nek tegnao ejszaka, nemi kavaras utan mar a dd-wrt 23 sp2 stand van a joszagon , az lenne a kerdesem, -
- van-e cisco vpn cliens vmejik fw-ben beheggesztve?
- van-e ojjan fw amejiknek a acesscontro jobban configlhato /tudom dobjak fel egy debilt vmi szaz eve gepre es azzal oldjam meg a controlt:- ) tszcse be lesznek kipakolva a orai munka segiteere/
kosziudv
neduddki
mod: elfejtette:
-static dhcp van-e vmellik fw-ben? -
válasz
fireman #3662 üzenetére
Ha jeleneleg jól működik, akkor nem kell lecserélni.
Akkor érdemes, ha pl SD mod-ot akarsz csinálni, valami nem okés a kaplcsoattal, a kimenő teljesítményt akarod szabályozni, bridge-ként akarod használni, finomabb QoS hangolást szeretnél.hzcs: mi nem működik ezzel a chippel?
-
racsi69
csendes tag
sziasztok
fél éve szivat egy wrt54gs v6 -os router
pár nap üzemelés után lelassul,reszet utána megint megy egy darabig.
az az igazség,hogy 3 vezetékes és 2 wireless gép használja a 4megás sávszélességet.
a gyári Firmware-ket dobálom össze vissza semmi sem változik,már modemet is cseréltettem.
aki megoldja a problémát,jó nálam egy unicumozásra
köszönet -
racsi69
csendes tag
sziastok
fél éve szivat egy wrt54gs v6 -os router
pár nap üzemelés után lelassul,reszet utána megint megy egy darabig.
az az igazség,hogy 3 vezetékes és 2 wireless gép használja a 4megás sávszélességet.
a gyári Firmware-ket dobálom össze vissza semmi sem változik,már modemet is cseréltettem.
aki megoldja a problémát,jó nálam egy unicumozásra
köszönet -
fireman
tag
Sziasztok!
Átlagos felhasználó vagyok, szinte 0 router ismerettel...a segítségetekkel sikerült beállítani a GL-es routert, most minden ok, wifin is.
A kérdésem az , hogy érdemes-e az alap firmet lecserélni valamire, mi lesz a változás, mitől jobbak mint az alap.
Ha valaki összefoglalná közérthető módon (hogy egy laikus is megértse) nagyon megköszönném.
Normál felhasználáshoz is érdemes cserélni, vagy csak ha valami extra dolgot akarok csinálni?...
Ha érdemes, akkor melyik a legjobb..és mivel nyújt többet a másiknál és az alapnál? -
FNorbi
csendes tag
Jó napot kedves fórumozók!
Lenne egy kérdésem: adott egy thomson 780 as router-modem comco(by Tcom), plussz egy Linksys wrt54gl router!
Hogy tudnám összegyógyítani a kettőt?
Pontosabban lehetne a routert átjátszóként üzemeltetni?
Akkor milyen firmware kellene hozzá?
Jó a gyári?
A thomson nincs mac cím szűrés.ezt csak modemként akarnám használni,mert így bárki hozzáférhet!
Előre is kösz! Tisztelettel:Norbi -
Kész. Nem nem is kellett vele semmit csinálni, csak várni egy fél órát kb. Bejött az admin felület.
-
válasz
h_143570 #3655 üzenetére
Ez alapján a hsz-ed alapján próbáűlom visszaállítani a korábbi állapotot.
[link]1. kérdés, ha én nem a gyári IP-t használtam, hanem másikat és jelenleg is azon keresztül érem el a routert, akkor is a gyári címet használjam?
2. az legújabb tomatot szeretném feltölteni rá, azt is megtehetem ezzel a progival, nem kötelező a gyári-t felölteni, ugye?
-
Gyors és nagy segítségre lenne szükségem.
Megpróbáltam feltenni az X-WRT-t minden okés is volt. De ha a tűzfal beállításoknál a 21-es portot frowardoltam, akkor utánna nem lehetett elérni az internetet. Szenvedtem itt vele, minden más okés volt, csak ez az egy port forward nem ment.Visszaakartam tenni a tomato-t. El is kezdte frissíteni, de egyszercsak megszakadt a kapcsolat. Most elvileg megy a router, az internetet és a másik gépet is elérem, de webes felület nem elérhető. Telneten betudok jelentkezni.
Hogy tudnám befejezni a a frissítést? -
válasz
h_143570 #3655 üzenetére
Már fent is van.
Baromi jó, még mondjuk meg kell szokni, mit hol találok.
Az elérhető csomagok listája benne van, leírással együtt, nem kell nekem vadászgatni egyesével.
Amit nem kell állítani:
- IP címek
- VLAN beállítások
- MAC cím klónozásAmitvel dolgozni kell:
- csomagot telepíteni QoS-hez
- magyar nyelvi csomag letöltése. -
Most jött el az idő, hogy felrakjam az XWRT-t. Jól néz ki a felület, kíváncsi vagyok milyen lesz.
-
psykie
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősőm rendelkezik egy Linksys wrt54gl routerrel. ami azt hiszem alapbó nem tudja a client módot, kérdésem az lenne hogy milyen firmwaret kellene letölteni ahhoz, hogy ez működjön!?
Egy hotspotról szeretné venni a jelet, javasoltam neki AP-t de most egyenlőre nem akar költeni, Linksys-ben pedig nem igazán vagyok otthon nem nagyon használtam még őket.
-
xabolcs
őstag
na ja, akkor rogton kiejted magad az uptime versenybol
hat, probald meg a legeslegujabb v24-eket, pl a legkozelebbi aramszunetnel
amugy meg eleg furcsa dolgokra kepesek ezek a pillanatnyi ingadozasok. tudod, vannak a zorgos, sipolos radios ebresztoorak. a mult heten lattam eletemben eloszor, h egy ilyen ekson utan villogott az ora, mint jo szokasa szerint, hiszen aramszunet volt, viszont tovabbra is a pontos idot mutatta
jol nezett ki
-
Sziasztok!
Van egy Linksys WRT54GL router, DD-WRT firmware van rajta.
Be van állítva egy startup script, ami berak egy egy sort a passwd és a group fájlokba, hogy normal userként is be lehessen ssh-zni.
Azonban időnként visszaállítja ezeket az alapra, pedig nem is indult újra a router, látszódik az uptime-ból.
Gondoltam csinálok rá egy cron job-ot, hogy óránként csekkolja, de a cron is a tmp-be mutat, így az is ugyanúgy elveszik.
De miért?
És hogy lehetne megoldani, hogy mindenféleképp megmaradjanak a beállítások ne csak tmp-be? -
FishAir
senior tag
Na már megint ittvagyok.
Magával ragadott ez az egész őrület.
Létezike valami olyan USB->LAN átalakító ketyere amivel egy pendriveot rá tudok aggatni a routerre és akkor a oda mentené valahogy a forgalmi adatokat? -
nicho01
tag
Hi! Wifin lehet firmware-t upgradelni v nem ajánlatos?
-
partymaci
aktív tag
válasz
FishAir #3639 üzenetére
alter megoldas en meg nemprobaltam, de allitolag jo progi
Auto-Poweron-Shutdown -
FishAir
senior tag
válasz
FishAir #3638 üzenetére
Jó, már megint egy kicsit hülyén tettem fel a kérdést. Nyilván sehogy ha pont ki van kapcsolva.
Szóval úgy értettem vane valami olyan, hogy ha nem sikerült mentenie akkor az első bekapcsoláskor ment? Vagy akkor érdemes úgy beállítani, hogy minden 9 órában mentsen pl? Akkor biztos elkap egy olyan időszakot amikor be van kapcsolva a gép, mégha nem is mindennap.
-
FishAir
senior tag
Na megint van egy kérdésem.
Beállítottam, hogy a CIFS 1-re mentse a forgalmi adatokat 24 óránként. Létre is hozta a filet a könyvtárban, minden ok. Azt nem értem igazán, hogyha ki van kapcsolva a gép amin a könyvtár van akkor hogyan fog menteni? -
kuzo2
csendes tag
Ezt ismeritek?
http://www.asus.com/products.aspx?l1=12&l2=43&l3=0&model=1121&modelmenu=1
Lehet valami előnye a WRT54GL-hez képest?
-
FishAir
senior tag
Na mostmár valamit jól elbarmoltam. A net megy, de hiába pingelem egyik gépről a másik gép ipjét nem válaszol. Ez legalább eddig ment, mert már SSHn keresztül is be tudtam lépni távoli asztallal a másik gépre, de meg se nyikkan. Nyomtam hard resetet semmi változás. Nem értem mi lehet.
-
xabolcs
őstag
válasz
FishAir #3623 üzenetére
aha, oke
a legegyszerubb talan az a modszer, h totalcommanderben fogod magad, es kivalasztod a halozatot, mint meghajtot (utolso a listaban, a lemezegyseg gombsorban szinten az utolso, es "\" a jele
) -> teljes halozat -> m$ win network -> kedvenc munkacsoportod -> kedvenc geped -> kedvenc mappad -> jobbklikk -> halozati meghajto csatlakoztatasa (talan
hozzam "map network drive..." van irva
)
ha a egy masik gep megosztasaid szeretned elerni, akkor \\gepnev -kent hivatkozz ra, ahol a gepnevet a win.bill+pause/sajatgep+jobblikk+tulajdonsagok-> szamitogepnev (rogton a masodik ful az altalanos mellett) fulon tudod megnezni.
roviden: a mappamegosztosdiba nem nagyon szol bele a router dhcp, dns konfigja .... persze az egyszeruseg kedveert erdemes minda2nek ugyanannak lennie.
ugyanugy mukodjon aping gepnev
, mint a
\\gepnev
na, joccakat & szorakozast
-
FishAir
senior tag
Hellótok!
Belső hálót szeretnék kialakítani a WRT54GL-el (fw: tomato 1.15), és egy kis problémába ütköztem. Nem vagyok aza nagy hálózati mágus meg elég újak még nekem ezek a dolgok, úgyhogy ezért kérem a segítségeteket.
Szóval eddig ezeket állítottam be:
1. MAC cím alapján a DHCP statikus IP-t és host nevet oszt ki a gépeknek.
2. Az advanced DHCP/DNS-nél a Dnsmasq-hoz beírtam, hogy domain=homeA helyzet a következő. Bármelyik gépről pingeletem a másik gép hostnév.home címét frankón válaszol és ki is írja az ip címet is. A probléma ottvan amikor winben hozzá akarom adni a gépet domainhez, azt mondja nem talál domain controllert. Valószínűnek tartom, hogy a dnsmasqhoz még valami okosakat kellene írnom, de nem igazán találtam ez ügyben semmit a neten.
Előre is kösz a válaszokat.
Üdv.
-
nicho01
tag
Nem tudja valaki, hogy miért van az h a gépem kb 1 méterre van a routertől(gl) és a wifi sebessége folyamatosan ingadozik? Néha csak 11 mbps. Vmi ötlet?
-
And
veterán
Olvasd el ezt az oldalt: [link].
#3612: Látod, ennyit számít a szoftver, és ezért szeretjük a GL-t, ami gyári firmware-rel egyáltalán semmi kiemelkedőt nem nyújt. Úgy még az előbb említett MAC-alapján történő IP-kiosztást se támogatja, pedig azt még a legelső wifi-routeremmel (Netgear, lassan 5 éve) is meg lehetett csinálni.. -
nicho01
tag
Az miért van h ingadozik a wifi sebessége, mikor kb 1 méterre vagyok a routertől(gl)? 36,48 és 54mbps között váltakozik.
-
fbotko
csendes tag
Sziasztok! Nekem is egy Linksys WRT54GL v.7 routerem van és az a probléma nálam is, hogy mikor torrentezek piszokul belassul a böngészés...nagyon van hogy be sem jön egy oldal sem. DDWRT firmwaret használok, s aki tud segíteni szeretnék segítséget kérni, h mik lennének azok a beállítások a firwareben amivel megoldódna a problémám, mert nagyon unom mindig újból indítani a gépem, h a netem induljon el vhogy.
Előre is köszi -
h_143570
addikt
Jelemo soha nem ismernek be, de mind1 is. A magasabb pioritast azert erzekeled, mert a torrent nagysagrendekkel tobb kapcsolatot hasznal, mint a web vagy mail. Ahhoz, hogy a torrent kapcsoaltok ne szakadjanak meg idoneknt kuldeni kell rajtuk inforamciot is visszont sok van beloluk ezert kozel lehetetlen kiegyenliteni oket foleg a sok kuldendo ACK csomag miat. Igy kenytelen vagy kezzel rasegiteni a QoS-re, a feltoltei sebeseg kezi limitalasaval.
-
Osiris
őstag
54GL routerrel és a gyári FW-el megoldható valahogy, hogy egy ip-t egy mac címhez rendeljek? A portforward miatt lenne rá szükségem, mert router restart után mindig újra be kell állítanom..
-
Osiris
őstag
válasz
h_143570 #3607 üzenetére
A p2p titkosítást használom, a upc-t is hívtam már, hogy mi a helyzet ezzel a p2p priorizálással, de tagadták, hogy csinálnának ilyet.. ráadásul ha a p2p-t alacsny prioritásra tennék, akkor a web és a mail forgalom jól kéne, hogy menjen, de nem. Mintha pont a p2p kapná a nagyobb prioritást.
Kábelmodem és router restart után, mintha javult volna a helyzet, ebből gondoltam, hogy a router FW nem az igaz, és igényli a heti egyszeri újraindítást. -
Osiris
őstag
54GL rooterem van és úgyérzem valami nem stimmel vele: UPC medium netem van és ha torrentezek (akkor is, ha lassú a le és feltöltés) a weboldalak már alig bírnak betöltődni..
Eredeti FW-t használok és a qos-nak megadtam, hogy a Utorrent low prioritással menjen..
Van erre megoldás? -
kuzo2
csendes tag
GL vagy GS közül melyiket ajánljátok inkább?
WiFi-s mobiltelefonhoz kéne, lényeg a stabil kapcsolat, hogy elérhető legyek. Esetleg egyéb típus?
-
dugomc
tag
Nekem egy olyan problémám lenne hogy nem tudok belépni a http://192.168.1.1 es webes beállitási központba vagy mi az. És a telepitő proginál is kér valami kódot csak kódot. De fogalmam sincs mit szeretne. ADMIN-t próbáltam de se neten nem tok belépni se a telepitőnél. Valaki valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Hobby rádiós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Home server / házi szerver építése
- SSD kibeszélő
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- Samsung S24D590PL 24" FHD monitor
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Ezüst / Garancia!
- LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Cubi NUC 1M-072BCZ - wifi6E - 16GB DDR5 / 500GB SSD Win11 Pro
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest