- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Naras
őstag
Hello!
Kérdés: hogy lehet, mként kell beállítani a router (GL) alapszoftverében valami olyasmi optimalizációt, ami kiküszöböli azon problémát, hogyha pl. megy valamilyen feltöltés, akkor a net gyakorlatilag használhatatlanná válik. Honlapok alig jönnek be, játszani nem lehet, stb...
Mit kell tenni, ami mondjuk felülbírálja az egyik program fel/letöltését a másik programmal szemben.
Próbálkoztam beállításokkal a megfelelő helyeken, de nem értem el átütő sikereket.
Legjobb lenne, ha megoldható alap Firmware - rel, de ha nagyon muszály, esetleg felrakok 3rd - t hozzá...Előre is köszönöm a segítséget, várom ötleteitek...
(lehet, hogy volt már erről szó, de bocsássatok meg, most nincs sem idpm sem kedvem a több ezer hozzászólást átolvasni
ÜDV, Naras...
Feljebb már írtam rövidebben, kaptam egy nagyon rövid választ, tudom is mire gondolt,babráltam is már vele, de nem nagyon jött be...
Egyéb ötleteket is szívesen fogadok... -
Naras
őstag
Amikor az egyik gépen megy valami töltés (pl. feltöltés valamire) olyan szinten lefogja a netet, hogy még a weblapok is alig jönnek be. Mit kell, vagy hogy lehet beállítani, hogy ez ne legyen, ha megy is feltöltés, a többi programot igenis teljesen szolgálja ki. (akár a feltöltés káráta is)
-
Naras
őstag
Elképzelhető, hogy rövidebb-hoszabb ideig tartanak a különböző beállítások...
A DHCP kikapcsolása után neked kell megadni az ip-ket, hiszen ilyenkor a hálókártyád nem kap automatikusan, bár ezt én is megjátszottam, és nekem sem ment...
Jah tényleg, ezzel kapcsolatban továbbra is várok megoldást! -
Naras
őstag
áááá, hogy én de hülye vagyok!!!
Köszike!
Bár, felvetődik bennem egy kérdés.
Az alternatív auto - ra volt állítva és az elsődlegeshez meg voltak adva az ip címek.
Akkor amikor itthon volt a gép, miért nem tért át az alternatívra és kérte automatikusan?
Vagy ez így nem működik, csak ha az elsődleges van auto - n?
Na mind1, mindenesetre kipróbálom, remélem beválik
[Szerkesztve] -
Naras
őstag
Nekem is lenne egy kérdésem:
(a fenti hálózati problemhez még mindíg várok megoldást)
Adott egy laptop. Adott az itthoni és a munkahelyi wireless hálózat...
Itthon DHCP - vel megy, ott pedig meg kell adni neki az IP - ket.
Namost, ha itthon van, akkor ugye automatán van az IP és DNS kiosztás, azonban ha ott van, akkor be kell neki írni. Hogy lehetne megoldani, hogy ne kelljen egyfolytában állítgatni, hanem mind a kettő helyen menjen, az adott feltételeknek megfelelően.
Hirtelen ötlettől vezérelve csináltam mégegy felhasználói fiókot, és beállítottam oda a TCP/IP - nél az IP - ket, dehát az módosította az alap fiókban is, ott sem maradt auto...
Próbáltam, hogy a roterben kikapcsolom a DHCP - t, de ez csupán arra volt jó, hogy utána semmit nem értem el, még a routert sem, nemhogy a netet.
(Pedig beírtam neki szépen manuálisan IP-t, Alhlózati maszk ugye a default, meg átjárónak a router IP - je, de nem ment. Mondjuk DNS - hez nem tudtam mit kéne beírni)
Nos, ezek lennének, előre is köszi a segítséget -
Naras
őstag
Reseteld a Routert (hátul van egy gomb, router bedugva, 5s nyomva kell tartani és elkezd villogni, akkor resetelődött) és utána álltsd be újra. NE a teleptő cd-t használd, hanem webes felületen csináld. 192.168.1.1 -> beírod a böngészőbe megadod neki a jelszó (''admin'') és benn is vagy. (ezt csak arra az esetre, ha még nem csináltad volna, egyéb esetben sorry a szócséplésért). Szal, beállítgatod, majd hajrá!
Esetleg próbáld meg, hogy bekapcsolod a MAC adressét, nem is biztos, hogy le kell klónoznod. (ez Cable netnél fontos asszem)
Na mind1, szóval állítgasd be újra a dolgokat, aztán hajrá!
Jah, meg kábeleket nézd meg, nincs-e valami kihúzódva, világít/villog minden, stb...
Néha olyan hülye dolgok akadnak...
Nem kell mindjárt új firmware - t égetni, ezzel is mennie kell faszán stabilan...
[Szerkesztve] -
Naras
őstag
Hi!
Kérdés. mit kell tennem, hogy a laptop wireless lássa a helyi hálót?
Két gép van UTP-vel, meg ez Wireless - el kötve, a két kábeles látja egymást, de ez nem jut tovább az MSHOME - nál (mindegyik abba van, de az MSHOME - ot ugyan még látja, de azon belülre nem tud lépni.) Tűzfalakat kikapcsoltam, helyi hálózati beálltásokat álltgattam, de nem nagyon akar összejönni a dolog...
5let? Előre is köszike -
Naras
őstag
Most jött meg a WRT54GS, és próbálom beállítani, megadtam neki a DLS accot, de nem megy fel. A modemen nem is villognak a ledek, csak világítanak, mintha a router nem kommunikálna. Ha benyomom ezt a Cicko setup button cuccot, villog egy jódarabig, majd megnyomom a nextet, aztán rinyál, hogy előbb nyomjam meg a kis gombot. Gondolom azért mert nem tud felmenni a kiszolgálóra. T-onlány netem van, annak titkosítatlan jelszó átvitel kell, ezzel még az elején volt egy köröm gépnél is, lehet, hogy ez a baj, vagy valami más? Na megyek, próbálkozok tovább, közben várom az ötleteket. Köszike előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- PlayStation 5
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Le Mans Ultimate
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged