- One mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.bubo
őstag
-
-
dr.bubo
őstag
válasz
10GoBall #10496 üzenetére
Mi WAN?
Akkor Bridge módba kell használni, az egyiket. Ha tudja az fw-je akkor a wifinél ki kell választani a bridge módot, meg kell adni a másik router mac cimét és kész, csak wep titkositással működik.
Vagy kliens módba tenni, ha tudja a router, DD-WRT, Tomato firmwarek tudják ezt. -
10GoBall
aktív tag
válasz
dr.bubo #10494 üzenetére
Köszi
Lehet rosszul írtam. A megnyekkent routeren a bemenet és 3db LAN port nyekkent meg. A 4 db WAN és 1 db LAN működik rajta. Ezt, mint wifi-s switch szeretném használni, vagyis nem lenne rajta kábel, csak a wifi része menne. Vagyis ezen WAN kapcsolat a rendesen működő router felé és maradna 3db WAN port pc-k felé.
A rendesen működő routeren 3db WAN port pc-k felé és 1db WAN port a switchként menő routerre. Az fontos, hogy a két router ne kábellel legyen összekötve, csak wifi-n keresztül. -
-
Bazsy
aktív tag
Sziasztok,
A problemam a kovetkezo lenne:
Adott egy lanon erkezo net, amit 1 szolgaltato tulajdonaban levo atalakitott vezetekes router fogad es oszt szet ip telefonra es netre. Errol a routerrol kabellel 100/100as net jon elvileg, ami a gyakorlatban is eleg kozel van hozza.
Erre van radugva 1 WRT54GL most Tomato 1.25-el AP modban meg beallitva ez az.
Namost ettol 4-5 meterre van 3 helyen 1-1 wifis gep.
A problema, hogy a wifis gepeket kb 0.8/2 -es net van. A jelerosseg qualitynek a tomato 30-50 kozti ertekeket mutat, aminek jobb sebesseget kene jelenteni.
Ami meg fura, hogy ujrainditas utan egy rovid ideig gyorsabb...
WPA2-vel megy...
Ez a router korabban 1 magyar chellos netre volt kotve ahol hasonlo jelerosseg mellett 14/8 at hozott wifin...Mit lehetne tenni?
Van esetleg jobb mod (pl Wireless-ethernet bridge) erre a router-router kapcsolatra?
Lehet h DDWRT-vel jobb lenne?
Mit lehetne meg allitani? -
10GoBall
aktív tag
Egy kis segítséget kérnék:
Van 2 db WRT54GL router, amelyek közül az egyiken csak a WAN rész működik /egy villámcsapás következtében elszállt a kábeles bemenete és 3 db LAN része, de a 4 db WAN port megy erendesen/ Ezt szeretném azonban wifis switch-ként használni, Hogyan kell beállítani a két routert, hogy működőképes hálózat legyen? Választ előre is köszi!! -
And
veterán
válasz
makraipeter1 #10488 üzenetére
Létezik két olyan specializált Micro-build, amelyből épp a Sputnik agent-et távolították el, ezek a Micro Plus és a Micro Plus ssh verziók. Hogy a sima Plus miben más, az a feature-listából nem derül ki, de a Plus ssh a nevéből következően támogatja az SSHd-t. A megjegyzés szerint mindkettőhöz CFE-compressor szükséges, amellyel a bootloader mérete 128kB-ra csökkenthető. Ha már a CFE-hez kell nyúlni, gondolhatod, hogy más tényleg nem fér bele a 2MB-os flash-be (még az nvram-nak is helyet kell szorítani). De sajnos úgy látom, ezek a fw-ek a WRT54GS hardvereknek csak a v7.2 és v8.x verzióit támogatják.
-
rudi77
tag
wrt54g+Tomato 1.27
Lenne egy kis gondom az adsl reconnectel. Ha szolgáltató megszakítja a netemet valamikor 10 perc mire újracsatlakozik!
Érdekes mikor kihúzom a routerból a modemet a router miért ír még mindig connected feliratot mintha netem lenne még?
Ez a ddwrt vagy openwrt-nél is vagy?
adsl kapcsolatom amúgy stabil és fix ip.Beállitások: keep alive
Check Interval: 20 -
makraipeter1
tag
Nekem még olyan kérdésem lenne, hogy meg lehet-e oldani azt, hogy ráférjen 2MB-ra, egy DD-WRT Micro, amiből kiszedegetem az ilyen hülyeségeket, mint Sputnik Agent, stb.... De rakok rá egy ssh-t, és egy mc-t?
-
gxyb
aktív tag
válasz
makraipeter1 #10485 üzenetére
Ez volt az első gondolatom, de sajnos v7-re tényleg csak a gyári firmware megy fel...
Esetleg nem lehet valahonnét letölteni régebbi linksys firmware-t?
A gyártó oldalán csak a legújabb van fent. -
And
veterán
válasz
makraipeter1 #10485 üzenetére
(WRT54G v7-es hardverre sajnos nincs alternatív firmware /Atheros-chipset/.)
-
gxyb
aktív tag
Valaki ebben tudna segíteni?
-
And
veterán
válasz
makraipeter1 #10480 üzenetére
Először is: milyen CFE-t tettél rá? Csak mert a Skynef-féle MkCFE utolsó, v2.3-as verziójában nem látok WRT54GS v5.1-es támogatást, csak a v4-es verzióig. Másik: a beírt CFE.bin-t vissza is ellenőrizted, vagyis binárisan összehasonlítottad egy utólag kiolvasott (a kiolvasás sokkal gyorsabb, mint az égetés) CFE.bin-nel?
A dd-wrt fórumán van egy CFE-collection topik, onnan le lehet tölteni egy rakás CFE.bin-t, többek között WRT54GS v5-ös verzióhoz valót, amelyről később említik, hogy v5.1 és v6 hardverekhez is jó: [link]. A MAC-címe persze nem fog stimmelni a te példányodhoz, de azt hexa-editorral akár át is szerkesztheted (offset 0x101F és 0x103C, plain text formátumban), a default IP-je pedig 192.168.1.1, ami szintén kiolvasható belőle.
Ha a CFE már rendben felment, következhet a kernel rátöltése, amit tftp-vel kell megtenni: [link]. Ilyenkor a vxworks-prep és -killer nevű binárisokra nincs szükség, hisz a korábban feltett bootloader már linux-kompatibilis. A kernel maga a dd-wrt micro generic verzió lehet, amit itt találsz,a router típus- és a verziószámát beírva: [link]. A bitsum.com szerint GS-eknél ezután nincs lehetőség a gyári fw-re visszatérni, de ez talán nem fog zavarni.. -
kukucos
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni: állítani akartam a routeren (WRT54G 7ver), de a jelszó megadása után csak fehér oldalt hoz be. Mikor legutóljára - pár hónapja - ott jártam, még behozta rendesen az oldalakat. Nem vettem észre, hogy azóta bármi változott volna a múködésében.
köszi előre is: kukucos -
makraipeter1
tag
Na most már jó a kábel, a gép, a program is.
DE
Szóval az van, hogy világít az összes lan led, a power led villog. Ráflashelem a cfe fájlt, várok 2 percet, kihúzom, bedugom, és ugyanazt csinálja, vagy csak 3 led világít. Ja és ha ilyenkor rádugom az UTP kábelt, akkor nem érzékeli a gép, hogy be lenne valami is dugva.
Valami ötletetek van?
Ja és köszi az eddigi segítségeket is. -
And
veterán
válasz
makraipeter1 #10478 üzenetére
Mármint a bios setup-ban? Emlékeim szerint mindegy, standard bidirectional / ECP / EPP módokban is működik, mivel a debrick utility amúgy sem szabványos LPT-módot használ, hanem egyszerű digitális I/O-vonalakként (3 adatkimenet + a 'select' vezérlőbemenet), direktben kezeli a portot.
-
And
veterán
válasz
makraipeter1 #10476 üzenetére
A csatlakozó megnevezése típusfüggő, ez ne zavarjon (GL v1.1-nél is JP1 a jtag-port). Mindig a 12 pin-es aljzat a jtag, aminek ismertetőjegye meg az, hogy a páros számú kivezetések majdnem mind (az utolsó, a 12-es kivételével) GND-k: [link]. Látható, hogy a régebbi WRT54G-típusok esetén JP2 a jtag-port. A 10-kivezetéses aljzat nem más, mint két darab soros port: [link].
-
makraipeter1
tag
Hmm...
Ez több procit, flash chipet támogat mint az ami a SKYNETesben van. Még megpróbálom Windows alól, meg meglesem Ubuntuval, hátha jó lesz.
szerk.:
Hát ez meg?
Nekem JP1-re vannak forrasztva a tüskék, mert ottvan a 12 tüske, de itt JP2 van, és ott 10 láb van. Akkor most hova is? -
And
veterán
válasz
makraipeter1 #10474 üzenetére
A Skynet (repair kit) nem csak bootloader generátor? Nálam is fel van telepítve, de én jtag-utilt nem látok benne, csak CFE-creatort és az általad is említett giveio.sys drivert betöltő segédprogramot. Én az Ejtag debrick util - Tornado mod-ot szoktam erre használni, az utolsó verziója (v3.0.2-RC2) innen tölthető le: [link]. A kábel bekötése és a pinout: [link].
-
makraipeter1
tag
1.Tettem fel tüskesort, és oda raktam, ahova 12 tüskét lehet beforrasztani
[Ide forrasztottam.]
2.Igen forrasztottam mindenhova.
3.Hát olyan 20cm, de nincs kedvem lemérni
4.Én ezzel a SKYNETes dologgal próbálgattam. -
And
veterán
válasz
makraipeter1 #10471 üzenetére
1.) A routeren biztosan a megfelelő aljzatra és a jó pontokra kötötted be a szükséges jeleket? A nyákra tettél fel tüskesort, vagy csak odaforrasztottad a vezetékeket?
2.) A GND-vezeték kivételével a soros 100Ω-ok be vannak építve a jelútba?
3.) A kábel megfelelően rövid (max. néhányszor 10 cm lehet)?
4.) Először ugye csak a -probeonly opcióval próbálkozol (EJtag util Tornado MOD)? -
makraipeter1
tag
Helló mindenkinek!
Van egy rossz WRT54GS v5.1-em, és forrasztottam JTAG kábelt, de nem sikerül összehozni. Tehát ha bedugom a routert, a power villog, a lan ledek, folyamatosan világítanak fél másodpercig, elalszanak, és ennyi. Ha dugok be kábelt, akkor annak elkezd világítani a ledje, de nem tud sehova "csatlakozni". Ja és JTAG részről meg az a baj, hogy loaddrv-vel elindítom a giveio-t, és csak sok F lesz a processzor szám helyett...
Valakit tud valami megoldást? -
-
daninet
veterán
Szerintem ennek is örülhetsz, más márkás routereknél 15-16 megabit a plafon, és nem a 3ezer forintos tp linktől van szó (habár azok se rosszak csak érted...)
Esetleg próbálhatsz a frekvenciákkal variálni, hogy a router és a kártya is egy frekvencián legyen de nemhiszem, hogy sokat számítana... -
veze
őstag
van egy linksys wrt54gl (v1.1) routerem
remekül müködik dd wrt-vel már két éve.
most bekötötték a 25/5 ös kábelnetet és azt tapasztalom hogy a routeren keresztül a sebességel lefelé 25 helyett csak 20 maximum.. felfelé megvan a névleges.
ha a netet kihuzom a routerböl és közvetlen a gépbe dugom, akkor megvan lefelé is a 25 Mbit. a routerben nincs a letöltés sebességéhez megadva olyan limit ami ezt korlátozná.
Nem értem miért nemjön akkor át.. ennyi lenne a router felsö hatara? én ugy tudom hegy 30-35-40 nél van a plafon..
egyébként elégedett vagyok vele,észvesztö modon nem is töltögetek le, szval az az 5 MBit se hiányzik annyira.. csak hát ki van fizetve.. és jönne is ha nem a router mögött csücsülne a gép
ötlet? mit kéne csinalni vele? -
daninet
veterán
rosszul írtam valóban
mindenesetre megoldódott végül. Az egyetlen bajom az volt, hogy sokszor eltűnt a router ssid-je ha titkosítást váltottam. Ráadásul amikor WPA-Personal kódolást választottam, a windóz XP nem fogadta el az ASCII karaktereket mondván csak szám
Végül kapott egy WEP kódot, ami tekintve, hogy az erkélyen van a router (3 emeletet így bírtam áthidalni, de így is 60%-os maradt a jelerősség) nem túl szerencsés. Majd megbirkózok még vele.
Apropó terasz. Egy gumitömítéses uzsonnás dobozba akarom tenni a router-t, kábel és antenna lyukaknál leszilózva. Vízzáróssággal nem lesz gond, a hideget kiderül hogy bírja (meleggel gond nem lesz mert árnyékban lesz)
-
And
veterán
válasz
daninet #10458 üzenetére
"[..] és egy kliensként belekötve egy AP ami a wlan elérést biztosítja"
Ez nem egyértelmű: kliensként AP? Milyen értelemben kliens, ha egyszer wireless access point, és vezetéknélküli elérést biztosít? Netán DHCP-kliens? Vagy az AP-nek fix IP-je van?
"Volt egy olyan ablak, ahol a linksys kilistázta az elérhető hálózatokat és lehetett csatlakozni az oldal alján volt valahol a gomb."
A Status / Wireless oldalon, az alsó "Site Survey" gombot megnyomva történik az elérhető (és SSID-t sugárzó) AP-k keresése. Az eredményként feldobott ablakban vannak a közeli hálózatok adatai, az utolsó oszlopban meg a csatlakozásra szolgáló "Join" gomb. A gombnyomás eredménye (nagyjából a kliens-mód kiválasztása, SSID-mező kitöltése) viszont kézzel is beállítható a Wireless / Basic Settings oldalon.
#10459: Kicsit utánolvasva az derül ki, hogy ez ebben a formában nem igaz, de a kérdéskör kicsit bonyolultabb: [link]. Az viszont a leírások alapján bizonyos, hogy a dd-wrt-féle WDS működik WPA2-vel (Broadcom-chipsettel rendelkező eszközök esetén mindenképp): [link]. -
daninet
veterán
Hát nálunk elég bonyolult a hálózati rendszer
, lényeg, hogy elég sok gép van UTP-n és egy sima 4 portos wlan router nem volt elég. Így egy 8 portos routerünk van, és egy kliensként belekötve egy AP ami a wlan elérést biztosítja, gyakorlatilag el sem érem csak a 8portos router felületét (ez egyébként rejtély, hogy még a statisztikában sem látszik, hogy csatlakozott az AP
)
Volt egy olyan ablak, ahol a linksys kilistázta az elérhető hálózatokat és lehetett csatlakozni az oldal alján volt valahol a gomb. Esetleg ennek a helyét ha meghatározná valaki
Szerintem többek között ez a kusza rendszer miatt sem működik, de nem is nálam lesz a végső nyughelye, így egyelőre nem aggódom -
And
veterán
válasz
daninet #10456 üzenetére
"Teljesen elvesztem, hogy most repeater vagy client bridge vagy mi kell nekem."
A harmadik, vagy inkább a negyedik. Repeater helyett inkább repeater bridge, de te is azt linkelted (egyébként az a leírás teljesen ok). A kliens-híd mód sima egyszerű klienst jelent, amire csak vezetékkel tudsz kapcsolódni. A repeater-hídnál a vezetéknélküli kapcsolat létrejött? Az AP módú (első) router wifi-kliensei között látszódik a repeater-hídba állított (második) router, és viszont?
Ha szabad barangolást szeretnél a két router által fedett teljes területen, szakadás és wifi-hálózatváltás nélkül, akkor viszont célszerűbb a jelismétlő helyett a két router között WDS-linket kialakítanod, amihez mindkettőt AP-módba kell konfigurálni, és a WDS-menüben egymás MAC-címeit megadni: [link]. -
daninet
veterán
Üdv!
Teljesen kezdő vagyok wrt-ből úgy írjatok
Tehát egy wlan hálózatot szeretnék kiterjeszteni, hogy nagyobb legyen az adókörzet a lakásban. A két router rálát egymásra. Teljesen elvesztem, hogy most repeater vagy client bridge vagy mi kell nekem.
Úgy is jó, ha másolja az elsődleges router hálózatát, és úgy is jó, ha láncként van felfűzve az első routerre. Ezt beállítgattam, de felkiáltójeles lesz a hálózat a gépen.
Aki tudna linkelni nekem egy számomra megfelelő tutorialt annak megköszönném. -
PonPon
senior tag
vettem itt a hardveraprón egy WRT54GL-t, hát sajnos átvertek. nem boot-ol be a router csak villog a power led, semmiféle reset nem segít, statikus ip mellet sem válaszol a pingre
véletlenül nem foglalkozik valaki JTAG-os helyreállítással?
-
PonPon
senior tag
Szeretném kiterjeszteni a wifi hálózatom. van két darab WRT54GL-em, mindkettő egyik antennája cserélve irányítottra, egymásra néznek.
Tomato firmware van mindkettőn. Nézegetem a lehetőségeim.
access point + wds, ez tulajdonképpen az a funkció lehet amire nekem szükségem van, vagy wireless ethernet biridge-t kellene konfigurálnom?
-
bivalyolo
őstag
hi
adott egy gl-es router rajta tomato firmware.
a kérdésem az lenne h a dhcp-nél a reduce packet size az a gyakorlatban mit tesz?
-
Gavin
csendes tag
Bocsánat az elejét visszaszívtam, én néztem el egy dolgot mégis csak működik a wifi, de a második rész továbbra is él:
" ...egy garanciális csereügyletből kifolyólag került hozzám ez a típus (wrt54gc v3) és még van lehetőségem másikat választani, szóval ha van helyette egy-két másik tippetek, annak is örülnék, mert nem sok jót olvastam erről a típusról.
Előre is köszönöm!" -
Gavin
csendes tag
Hali!
Ma kaptam egy wrt54gc v3 routert, délután gyors be is üzemeltem, de van vele egy kis gond. A vezetékes része tök jól szuperál, viszont a wifinél a laptopom látja, csatlakozik is hozzá, de sárga felkiáltójellel azt jelzi, hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott és nincs netem. Ha rákattintok, akkor bejön, hogy nem sikerült hálózati címet kiosztani a számítógépnek és ha javítani akarom, akkor azt írja, hogy nem hajtható végre az ip cím megújítása. A laptopon a TC/IP protokoll ugyanúgy van beállítva, ahogy az eddigi routereimhez (eddig is használtam wrt54g típusokat és azokkal soha nem volt ilyen gond), ráadásul vezetékes kapcsolatnál simán működik.
Valakinek valami ötlet?
Azt is hozzá tenném, hogy egy garanciális csereügyletből kifolyólag került hozzám ez a típus és még van lehetőségem másikat választani, szóval ha van helyette egy-két másik tippetek, annak is örülnek, mert nem sok jót olvastam erről a típusról.
Előre is köszönöm! -
gxyb
aktív tag
Üdv!
Lenne egy kisebb problémám:
Van egy WRT54G v7 (Firmware Version: v7.00.8) routerem ami nem engedi a kapcsolódás típusát Connect on Demand-ról Keep Alive-ra állítani.
Bejelölöm, hogy Keep Alive utána rábökök a Save Settings-re beadja, hogy Settings Are Successful, Continue.
Continue után ismét Connect on Demand, tehát nem menti el ezt a beállítást, a többi menüpontban nincs ilyen probléma ezen kívül minden működik rendesen.
Reset megvolt, újra beállítottam, nem használt semmit.
Már arra is gondoltam, hogy döglődik a router...
Remélem valaki tudja, hogy mi lehet a probléma!
Aki tud segítsen legyen szíves!Köszönettel!
-
feel2006
tag
Sziasztok,
Tudna valaki segíteni, hogy online CIFS tárhelyet lehet valahol kapni?
Szeretném a router által SNMP-n adott adatokat valahová tölteni, amiből Cacti-val szép, online elérhető MRTG-s grafikonokat lehet kihozni.Sajnos a Webtárhely szolgáltatóm erre nem ad lehetőséget, hogy CIFS tárhelyet vegyek igénybe, google-val nem találtam rá megoldást. Persze saját hálózaton működik, de erre nem szeretnék egy gépet fenttartani, és üzemeltetni.
Bármilyen segítségnek örülnék!
Köszönöm!Üdv,
feel2006 -
need
addikt
Üdv..
előre elnézést mindenkitől de nem találtam bővebb infót erről a Linksys routerröl!
80/25 Digis netem van PPOE csak vezetékes hálózaton szeretném használni multi lejátszóhoz és tévéhez!
erről van szó! Linksys Wireless-N WRT320N [link]
mi erről a véleményetek?
-
kovi831
aktív tag
Most már tényleg elegem van.Biztos van valami túlterhelés a hálózaton ami lassítja a netet.
Egyébként Heves-megyében 6 falu van összefogva, helyi szolgáltató. -
kovi831
aktív tag
Teljesen bekavartam magam
de csak rájöttem mi baj.Ma meló után bementem az ügyfélre intézkedni, végülis azt mondták náluk minden ok
Sikerült klónozni a Mac cimet, megy rendesen, de gyárilag a megadott sebességet "elvileg" Speedtest.net (és externet) mérője szerint nem tudom kihasználni.De érdekes a torrent max-al jön.
Nem lehet hogy az egész internet(csak Magyarország) belassul? és a túl nagy "belső" forgalom miatt nem tudok a speedtestel hiteleset mérni? -
DeepDish
őstag
QOS-rol tud vki magyar leirast, hogy hogyan kell beallitani?
-
válasz
kovi831 #10438 üzenetére
Szia !
Szerintem nem a kábel-modem MAC címét kell klónozni, hanem annak a hálókártyának a MAC címét ami abban a PC-ben van amelyikkel először be lett állítva a kábel modemes kapcsolat.Tehát:
-először a routert kiiktatni a rendszerből és direktben összedugni a kábel-modemmel a PC-t.
-telefonon feltárcsázni a kábelszolgáltatót "hát kezicsókolom minden jóvan ,mindig is így volt, csak a PC van rajta és mégse megy, tessenek má megnézni ?!! ...kööösszönöööm" , na ekkor ujra beállítják a központban a dolgokat.-ezután a routert beszerkeszteni a kábel-modem és a PC közé és a routerbe belekónozni a PC hálókártyájának a MAC címét és voalaá ...
no így kell szerintem.
-
kovi831
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám a gl-es(1.1-es) routerral.Már meg van több mint egy éve, eddig a gyári firewarm-al ment mostanáig.Nem tudom mi az oka, de nem akar felcsatlakozni a netre még a tomatowal(1.28) sem.DHCP-vel van kiosztva az IP 3gépnek, egyik gép kébelen, mésik kettő wifi-n.Lehet,hogy a szolgáltató a "lövi ki" a routert?Most ha ez van, akkor a MAC cimet kell klónozni? - csak mert több ilyen beállítás is van és nem tudom melyik sorba kell a modemét beírni.Egyébként kébeles net 10/4.
-
-
PonPon
senior tag
érdekes kérdésem van: szerintetek az utp kábelben nem vezethető el még a táp is a routernek valahogy, valamelyik két érpáron?
-
And
veterán
válasz
#40835072 #10431 üzenetére
Ha a net felé már megosztó router (esetedben a TP-Link) mögött van a teljes otthoni hálózatod, akkor a 'fenti' Linksys-edet miért a WAN-porton csatlakoztattad? Korábbi beszámolóid alapján az csupán switch-ként ill. a wifi-lefedést javító AP-ként van használatban, akkor meg illene inkább az egyik LAN-portját bekötni a WAN helyett. Csak így lehet minden eszközöd ugyanabban az alhálózatban, vagyis közös címtartományban.
Mod: ilyen esetben persze ügyelned kell arra, hogy a két router LAN-oldali címe eltérő legyen (pl. 192.168.1.1 a megosztó router és 1.2 végű a másodlagos), a másodlagos router DHCP-szerverét le kell tiltanod, csak egy legyen engedélyezve a komplett LAN-on (a megosztó routeré), valamint arra, hogy a DHCP-szerver által osztahtó címtartomány ne fedje a másodlagos router címét (tehát az előbbi példában 192.168.1.3-tól indulhat az automatikus címkiosztás). -
törölt tag
helo!
2 routerem van és 2 gép
egy tp link r460 as meg egy linksys wrt54gh de ha a fenti gépen rámegyek a 192.168.1.1 re akkor a tplink jön elő!
a másodlagos router a wrt54ghhgy tudom engedélyezni a dhcp t ?
-
looser
addikt
Sziasztok, tudom, nem ide kellene, csak itt pörög legjobban a topic. Két kioszkra (wxp sp3 hu 32bit) szeretnénk felvarázsolni 1-1 wusb54ag típusú usb-s wifi hálókártyát, a gép látja kütyüt de a hálózatokat nem. Kipróbáltuk, már le van szedve a Linksys-es kezelőprogram, csak a driver van fent az XP beépített wireless hálózatkezelőjével, de így sem lát semmit. Van ötletetek, mi lehet a baj?
-
PonPon
senior tag
sikerült már valakinek DD-WRT vel mac alapu bandwidh management-et csinálni?
-
cstomi15
tag
Sziasztok!
Mostanában elég sűrűn meg szokott szakadni a net úgy, hogy a DSl modem nem dobja a szinkront, csak pár másodpercig nincs net, aztán újra van. A routeremben, ami egy WRT54GL Tomato 1.28-as firmware-rel, megnéztem a loggolást, és ezt találtam:
Oct 13 21:06:11 ? daemon.info pppoe[6611]: Sending LCP Termination-Request
Oct 13 21:06:11 ? daemon.info pppoe[6611]: Received LCP Termination-Ack
Oct 13 21:06:11 ? daemon.info pppoe[6611]: Connection terminated.
Oct 13 21:06:11 ? daemon.notice pppoe[6611]: Disconnected.
Oct 13 21:06:11 ? daemon.notice pppoe[6611]: Connect time 2.8 minutes.
Oct 13 21:06:11 ? daemon.notice pppoe[6611]: Sent 3306195 bytes, received 106283431 bytes.Kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy mi okozhatja a hibát, esetleg router probléma lenne, vagy a szolgáltató a ludas?
Előre is Köszönöm!
Üdv: cstomi
-
G.F.
aktív tag
A WRT160n-es routeren gyárilag van antennacsatlakozó, vagy hack-elni kell rá, ha külső antennát szeretnék hozzá? (Nincs ilyen routerem, ezért nem tudom megnézni)
-
Bambinoo
csendes tag
Sziasztok,
WRT54GL
hiba: elsőnek elkezdte szaggatni a wifi-t (dd-wrt), majd fw downgrade gyári fw-re és azzal is szaggatta. Mostmár ott tartok, hogy nem képes beállításokat sem elmenteni, sőt van mikor megnémul és nem válaszol 80-as porton (web konfig). pingelni lehetVan olyan, hogy csak úgy fogja magát és tönkremegy?
THX
-
KlinkerDR
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis help!
Hol lehet beállítani azt hogy a torrentezés nem menjen, a lan port sávszélességét be lehet-e fix-re állítani? Esetleg olyat lehet hogy x adatforgalom után ne lehessen netezni tovább?
WRT54GS Tomato 1.28 frimware-el!
ELŐRE IS KÖSZI A SEGÍTSÉGET
ÜDV! -
Basszus, illetve hűha !
Közben rájöttem , hogy a régebbi asus rt-g32 (a) ruteremre is felment a DD WRT V24-sp2 build 14896 firmware! Sebaj, legfeljebb elpasszolom. A linksys wrt54gl mégiscsak univerzális.
De ezek után az asust meg lehet-e kínálni egy tomatoval, mert ha igen , akkor lehet hogy a linksys keres uj tulajt.
???
-
Végül az 1.28-as tomato mellett döntöttem. Az én számomra ez tökéletesnek tünik.
Nem lehet magyarítani valahogy?
-
kisg
tag
Sziasztok,
Van egy WAP54G v3.1 Access Point-om amire tenni akartam DD-WRT FW-t. Valahol hiba csúszott a dologba, mert a webes felületen a Management Mode jelenik meg de bármilyen FW-t (eredeti vagy DD-WRT) próbálok belölteni az Apply gomb megynomása után 10-20mp-cel Upgrade Fail felirat jelenik meg. Nekem már az is jó lenne ha visszakerülne a gyári FW...
Egyébként előtte már végigcsináltam oda-vissza egy WRT54G v7.2 routeren az hibátlanul ment.
Szerintetek?
Köszi a segítséget,
Kisg -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy WRT54GC típusú routerem egyik napról a másikra " elveszítette" a modemtől kapott jelet. UPC-t felhívtam, minden rendben volt. A telefonkábelt kicseréltem, de nem történt változás. Ha áramtalanítom a routert kb. a negyedik próbálkozásnál sikerül és lesz net, amíg ki nem kapcsoljuk a szgépet.
Hatókörön belül lévő halózatokat felismeri, csak a sajátomat nem, úgyhogy nem hiszem, hogy adapter probléma lenne.
Mit gondoltok, merre tovább? -
kiraly45
csendes tag
válasz
h_143570 #10408 üzenetére
Szeretnék rákérdezni a QoS beállításokra. WRT54GL 1.1 és Tomato 1.28.
A feltöltésnél sávokat adhatunk meg, a letöltésnél tudtommal max. értéket.
Feltöltésnél mondjuk a Medium prioritás 10%-80%. Mit jelent ez a sáv, mi történik a sáv alatti, fölötti és közti sebességeken?
Letöltésnél a százalékos érték a maximális letöltést jelenti? -
lac14548
aktív tag
Hello,
Linksys WRT54GL routeremre szeretnék dd-wrt firmware-t rakni.
Sehol nem találtam részletes magyar nyelvű leírást a frissítés menetéről. Nem szeretnék papírnehezéket csinálni, ezért inkább segítséget kérek.Mit, hogyan csináljak?
Kösz
-
DDWRT esetén van-e lehetőség arra , hogy a WIFI-t gombnyomással kapcsoljuk ki-be, mint a tomato szoftvernél?
köszi CSI
-
Lara1
csendes tag
Üdv mindenkinek Linksys WRT54GC idáig 30Mbit-es upc netem volt semmi probléma nem volt vele most felemeltem 120Mbit-re és az a problémám hogy a ruter csak 50Mbit-et enged át a számitógépbe mi lehet a probléma.Ha csak a modem megy 124Mbit-re is felmegy.Ja és kábellal nem wifivel kérdezem.A feltöltési sebesség az jó megy a10Mbit.
-
kiraly45
csendes tag
Hali!
Nemrég váltottam sebességet 15Mb/s-ra. Linksys WRT54GL routerem és D-Link DSL-360R ADSL2+ modemem van. Rengeteget szakadt a net. Sok tesztelés, fórumozás után kiderült, hogy a T-home rendszerei nagyon kevés egyidejű kapcsolatot bírnak el. Stabilan torrentezni pl. csak 20 egyidejű kapcsolat engedélyezésével lehet. A routerre asztali számítógép és egy HD-s műholdvevő csatlakozik. A HD-s műholdvevő az internetet kártyaadatok cseréjéhez használja. Ennek nagyon kicsi a forgalma, kb. 0,5 kbit/s. Most már csak az a problémám, hogy nagy sebességű letöltés vagy torrentezés mellett nem mennek át a kártyaadatok, azaz leakad a műholdvevő. Tulajdonképpen akkor megy csak biztonságosan, ha teljesen kikapcsolom az asztali gépet. Tomato firmware van a routeren. A műholdvevő portjai a QoS Classifications alatt a legmagasabb prioritást kapták, minden más alattuk van. Sajnos ez sem volt elég. Próbálkoztam a Cass E beállítással is, de ez sem oldotta meg a gondomat. Mit tudnék még állítani a routerben? Meg lehetne oldani a router állításával, hogy a műholdvevő kicsi forgalma minden körülmények között zavartalan legyen? -
Vanos
aktív tag
Hali!
Vettem egy WRT54GL routert, de a beállítási lehetőségek tárházát meglátva egy picit lepittyedt a szám. 4 gépem van otthon, és mindenképpen szükségem lenne statikus ip cím osztásra. (MAC-IP összerendelése). Jelenleg v4.30.7 firmware van rajta, de ezt az opciót sehol nem találom benne.
(Alap dolognak érzem, a 7-8 éves D-link 614B-m tudta amíg el nem halálozott).
Én vagyok vak, vagy firmwaret kell frissítenem? Mit tudtok ajánlani?Thx!
-
-
_BM_
senior tag
válasz
Balázs0916 #10403 üzenetére
Mit ajánlanátok?
10-es fúrót és utp-kábelt
-
Sziasztok!
Nem pont a fórum címében szereplő routerem van, hanem a Linksys WRT320N, de ennek nem találtam topikot.
Szóval Access Point-ot szeretnék venni, amit ezzel a routerrel kötnék össze (vasbetonfödém miatt nem megy át rendesen a jel a felsőbb szintre). Mit ajánlanátok?
Linksys-ben a WAP610N-et találtam, erről van valakinek véleménye, tapasztalata?Köszönöm
-
Tasi`
csendes tag
válasz
torcipepe #10401 üzenetére
ezek a korsugarzo antennak az antennara meroleges iranyban kb 15fokos szogben sugaroznak es ezt 360 fokban teszik
tehat a legjobb ha a 2 antenna azonos magassagban van es vertikalisan allnakurak,
van nekem egy wrt 54gl v1.1 tipusu ruterem, szerintem a jelenlegi legfrissebb gyari fw-rel (4.30.14)
erdemes ezt a fw-t lecserelnem valami masra? ha igen, akkor a tomato vagy a dd-wrt lenne a jobb valasztas?
igazabol a lenyeg a stabilitas es, hogy a leheto legkevesebb gond legyen vele
nem vagyok infos, csak arra kell a router, hogy szorja a wifit erre-arra, persze az nem gond, ha ezt egy kicsit hatekonyabban teszi
koszonom -
torcipepe
csendes tag
régebben egy swich-re voltak dugva a lan kábeleim és azon át kapcsolódtak a gépek egy GL-es routerre, de a swich bedöglött és át kellett dugni a kábeleket közvetlenül a routerbe. ez okozhat olyan problémát, hogy a wifi teljesítménye lecsökken?
gondolok itt arra, hogy ez előtt 6-7Mbit-es sebességet mértem a speedtest.net-en 8Mbit-es netnél, most azonban még 5-öt sem 15-ös nettel.
az gondolom nem okozhat gondot, hogy kb másfél méterrel közelebb került a forráshoz, ahonnan a netet kapom, de az számít, hogy ellenkező irányba néz most a gép.
illetve hogyan kell az antennáknak állni? 45°-al ellentétes irányba kitérítve vagy párhozamosan és miért? eddig mindenhol mást mondtak, de sehol sem mondtál miért jobb az egyik vagy roszabb a másik.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Komplett Pentium I-II
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 1000GB 1 év garancia (akksi hibás)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest