-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
válasz
FrozenThrone #11374 üzenetére
A jelszó esetleg kis 'a'-val?
Megoldódott :-)
-
looser
addikt
válasz
mgrincs #11359 üzenetére
A "script, batch, exe" ezek mind szoftveres megoldások, tehát ilyet kerestem elsőre is
Persze, be lehet jelentkezni és ott lekapcsolni, de akartam spórolni még 10 mp-et, tényleg csak ennyi lett volna. De mivel nem értek hozzá, ezért gondoltam, hogy megkérdezem itt. Nem gond, tényleg nem égető 'probléma' és köszi mindenkinek :-)
-
looser
addikt
Sziasztok, van egy wrt54gl-em tomato 1.27-el. Megoldható egy script, batch, exe vagy akármi segítségével (xp), hogy a wifi-t ki/be kapcsolhassam bejelentkezés nélkül?
-
looser
addikt
Sziasztok, tudom, nem ide kellene, csak itt pörög legjobban a topic. Két kioszkra (wxp sp3 hu 32bit) szeretnénk felvarázsolni 1-1 wusb54ag típusú usb-s wifi hálókártyát, a gép látja kütyüt de a hálózatokat nem. Kipróbáltuk, már le van szedve a Linksys-es kezelőprogram, csak a driver van fent az XP beépített wireless hálózatkezelőjével, de így sem lát semmit. Van ötletetek, mi lehet a baj?
-
looser
addikt
válasz
jimlaj66 #9962 üzenetére
Sajnos nincsen hozzá, legalábbis tudomásom szerint. A funkció viszont, amit kerestél, elérhető a gyári firmware-ben is. A manual 26. oldalán van, The Access Restrictions Tab - Internet Access Policy címen.
Nézz körül a letöltések között, ott az angol leírás és a legutolsó firmware is. -
looser
addikt
válasz
outsiheder #9957 üzenetére
A böngésző egyik beélpülőjével volt gond, de sajnos nem emlékszem, melyik letiltása után javult meg; a hasraütés nevű tudományos módszerrel helyrejött a dolog. Emlékeim szerint két dolgot tiltottam le, ebből az egyik egy dotnetes plugin volt.
átraktam offba
-
looser
addikt
válasz
jimlaj66 #9952 üzenetére
Szia! Az eredeti firmware-ben is szinte biztos, hogy van, de a tomato nevű firmware viszont tuti tartalmaz ilyet, Acces Restriction a neve (most néztem meg
), s íly módon konfigurálhatod.
-
looser
addikt
válasz
outsiheder #9954 üzenetére
Az összes javítást telepítem, be is van állítva automatikusra a frissítések letöltése (kérésre telepít). Egyedül a rosszindulatú szoftverek eltávolítója nevű cuccot nem szoktam telepíteni. FF 3.6.3 a flash playert most telepítettem, de az is elméletileg friss volt. Átmegyek a firefox topicba, nem szeretnék itt offolni. A tippet pedig újfent köszönöm!
UP: ezek az MS kapcsolódású stuffok vannak telepítve.
-
looser
addikt
Sziasztok, lehet, hogy rossz helyen érdeklődök, de felvetődött bennem, hátha kapcsolódik ide is. Szóval egy WRT54GL boldog tulaja vagyok, Tomato 1.25 fw van a drágán és egyelőre működik
Szóval okozhatja-e a router, vagy szolgáltató, os (wxp), adott website hibája, hogy időnként hibára fut; youtube esetén: HTTP/1.1 200 OK-val kezdődő hibaüzenet majd hosszan mindenféle egzotikus karakterek, vagy bedobja a letöltését egy 'watch' nevű állománynak, ami gondolom a videot indítaná adott oldalon. Más esetben egy-egy oldal gyors kattintgatásnál hibára fut, de frissítésnél bejön a kért oldal. Belefutottatok ilyemibe? Diginetet használok, a router keep alive-ban van. -
looser
addikt
válasz
outsiheder #8159 üzenetére
Visszatettem a régi hálókártyára és működik... Ezt már tényleg nem értem mi lehet. Egyébként biztosan nem kábelhiba, azt a fél méteres patch kábelt használom, amit a routerhez adtak, a router a gép tetején van s onnan vezet le a gép mellett majd a hátuljáig, földre nem ér. Azért is írtam azt, hogy letiltottam az eszközkezelőben s betettem a pci-os jószágot, ami azonnal működött (a router kiosztott neki címet és ment a net azonnal). Egyébként amikor szerelték, kérdeztem a szerelőt, s ők nem szűrnek mac alapján elvileg (digitv), gondolom ezért is működhetett. Köszönöm
-
looser
addikt
válasz
outsiheder #8156 üzenetére
Nagyon rendes vagy, hogy segítesz, de sok minden ismeretlen nekem. Most működik (ez az ip cím klónozás, erre nem találtam megfelelőt az adminisztrációs felületen), illetve most nincs semmiféle ip tartomány megadva, csak az egyszem hálókártya van felvéve, ami egyébként manuálisan van beállítva. Gondolom csak akkor kapna címet, ha kipipálnám a dhcp-t, de arra nincs szükség egy szem gép esetén, gondolom... Szégyenlem, mert én kérdeztem, s még alapvető információim sincsenek a helyzetről. A régi hálókártya pedig egyik napról a másikra kezdte el ezt csinálni, hónapokig ment szépen (amikor manuálisra tettem, azután is), aztán egyszer-egyszer nem kapcsolódott, aztán jött a 'hálózati kábel nincs bedugva' üzenet (ami akár szolgáltatói oldali hiba is lehetett), majd többet nem jött-ment rajta semmi. Akkor is ez volt, amikor betettem az új smc kártyát, ami mindenféle konfig nélkül azonnal együttműködött a routerrel és suhant a net, ezért gondolom, hogy az alaplapi hálókártya lehet problémás.
Köszi még egyszer, tudom, nehéz eset vagyok -
looser
addikt
válasz
outsiheder #8154 üzenetére
Nagyon köszi a kimerítő választ, akkor tegnap este is rosszul csináltam. Tehát mindenképpen legyen dhcp a hálókártya, legyen felvéve a routerbe, a router pedig legyen static dhcp-re állítva.
Ez megvan, de sajnos nem oszt ki a router ip-t így a hálókártyának. Hozzátartozik (talán) a dologhoz, hogy az alaplapi hálókártya elszállt (a windows látja és üzemelő eszközként tekint rá, de nincs kapcsolata a routerrel és ha közvetkenül dugom rá az internetet, akkor sem történik semmi), így most egy pci-os smc kártya szolgál helyette. Az előzőnek *1.2 volt a vége s úgy is volt felvéve a routerbe (iletve hát sorban adja a címeket), ezután azt töröltem és felvettem az új kártya mac-jét, ami szintén *1.2 lett (gondolom a törlés miatt), ez lehet, hogy bekavar? -
looser
addikt
válasz
outsiheder #8152 üzenetére
Úgy értem, most statikusra van állítva (router: 192.168.1.1, a gép 192.168.1.2), mac pontosan be van írva, ő az egyetlen eszköz, a hálókártya is át van téve statikusra, beállítva a 192.168.1.2 cím, átjáró, dns, wins pedig a router. Feltehetőleg én néztem el valamit.
Hoppá, most már nem törlöm ki az előzőeket, de gyakorlatilag a routeren már ki volt kapcsolva a dhcp, de a gép még azon volt, majd holnap kiderül, ez volt-e a baj, szóval valószínűleg nincs baj. Köszi a segítséget! -
looser
addikt
válasz
outsiheder #8148 üzenetére
Húha, hát igazából a psp-t egy ideje nem kapcsoltam be, most csak az asztali gépről beszéltem, ami utp kábellel kapcsolódik a routerre.
-
looser
addikt
válasz
outsiheder #8131 üzenetére
Képzeld, statikusra tettem, most kapcsoltam be a gépet és nem kapcsolódott
Kicsit zavarban vagyok, nem tudom, mi lehet a baj, ez lehet, hogy driverprobléma a windowsban? Most frissítettem 1.25 tomatora, remélem nem lesz több probléma...bár nem hiszem, hogy a router oldalán lenne bármi is.
-
looser
addikt
válasz
outsiheder #8128 üzenetére
Igazad van, feltehetőleg ez lesz az oka, valaki javasolta hogy hagyjam dhcp-n, pedig eddig dedikáltam neki is ls a konzolnak is ip címet. A psp wifin csatlakozik. Visszateszem ma este statikusra.
-
looser
addikt
Sziasztok! Márciusban vettem egy wrt54gl-t, az akkori legfrissebb (1.23) Tomato lett feltéve reá egy kollégám javaslatára. Semmi extra az égvilágon, csak amiatt kellett, hogy psp-vel is tudjak netezni, egyébként közvetlenül utp-n van rajta az asztali gép. A kérdésem csak annyi lenne, hogy elejétől kezdve 'connect on demand'-ra van állítva, de szinte minden második nap előfordul, hogy nem csatlakozik ha kérés érkezik; be kell menni a konfigba és connect. Ez mitől lehet? DHCP-n van, 192.168.1.2 - *.3 -ig van engedélyezve, mai pont elég a két eszköznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest