- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgrincs
tag
válasz
looser #11370 üzenetére
Na kipróbáltam, bár nálam OpenWRT fut most, és elég lenne a "wifi down" parancs a kikapcsoláshoz, nálad tomato-n elő kell keresned milyen parancssal tudod a wifit kapcsolgatni. Talán wl a broadcom-os wifikhez?
Kell a PUTTY csomagból a plink.exe.
Kell, hogy működjön a kulcsos SSH belépés.(google + tomato SSH private key login)Ha minden fentebbi teljesül, akkor csinálsz egy .bat/.cmd parancsfájlt és belerakod:
plink.exe -ssh -l root -i "<privat_kulcs_eleresi_utvonala>" <router_ip_cime> wifi down
Ez lesz a wifi kikapcsoló, értelemszerűen a bekapcsoláshoz wifi up kell parancsként.
Ha mindez megy, akkor érdemes lehet egybegyúrni, ha megy kikapcsolja, ha nem megy bekapcsolja.
Elvileg erre van példa az alap tomato firm-ben a fentebb már említett SES kapcsolónál.
Sajnos nincs tomato-m.Remélem sikerül.
-
Attas
aktív tag
válasz
looser #11346 üzenetére
Szia. Ha belépsz az admin felületen a routerbe, és ott az "Administration" menüt választva, azon belül a "Buttons / Led" menüt, ott beállíthatod, hogy pl, 0-2 sec-ig nyomva a router elején lévő kapcsolót, kapcsolja ki a WLAN-t. nekem is így működik. Remélem segített az infó!
Ó...bocsi..nem olvastam végig a kommenteket. ez a válasz volt már.
-
mgrincs
tag
válasz
looser #11357 üzenetére
Idézem:
Sziasztok, van egy wrt54gl-em tomato 1.27-el. Megoldható egy script, batch, exe vagy akármi segítségével (xp), hogy a wifi-t ki/be kapcsolhassam bejelentkezés nélkül?
Aztán meg valami szoftveres megoldást keresel.
Hát szerintem bejelentkezés nélkül egyik szoftveres megoldás sem fog menni.De ha már mondjuk madzagon be vagy jelentkezve, akkor a tomato Overview panelén egyből ki tudod kapcsolni a wifit, meg vissza, ha kell.
Ennél nem sokkal egyszerűbb, de esetleg írsz egy kis szkriptet, amit SSH-s kulcsos bejelentkezéssel egy kattintással lefuttatsz a routeren. Ez egy kattintás volna, de a saját gépedre ekkor is be kell jelentkezned.
Egyéb ötletem hirtelen nincs. -
mgrincs
tag
válasz
looser #11346 üzenetére
A tomato-ban a SES/AOSS gombokhoz testszőleges script rendelhető.
Bár már nem ilyen routerem van, szóval éppen nem tudok ránézni, de a wiki azt mondja ez az alapfunkciója(a wifi kapcsolgatása):
http://hu.wikibooks.org/wiki/Tomato_firmware_magyarul#Buttons_.2F_LEDJó rég volt mikor ezt fordítottam, valahogy kimaradt ez a rész.
-
outsiheder
tag
A lista alapján rendben van, én is kb így csinálom/állítom be.
(a NET keretrendszer a kritikus elem, mert rengetegen használják a szolgáltatásait)
Frissen installált gépen más-más flash player modul kellett (de azonos verzió számú) az IE-nek, és a Firefox-nak.
Próbáld meg az operával. -
outsiheder
tag
Az IE-t a próba erejéig nyugodtan használhatod, hibakeresésnél a szeretem/nem szeretem nem számít!
Használhatsz akár Operát is.
Természetesen az XP fel van frissítve, mind a NET keretrendszer klf verziójának az összes szervízpackja (amit sorrendben elfogad) fel van telepítve, a biztonsági frissítések (természetesen) fel vannak telepítve, a Firefox sem túl régi verzió, és a flash-player plugin is
új/hibátlan. -
outsiheder
tag
Nem ip cím klónozás, hanem mac address cím klónozás, kifelé a szolgáltató felé úgy nlátszodjék, mintha a számítógép lenne bedugva, t.i. a szolgáltatok nem szeretik, (én sem szeretném), hogy a kedves felhasználók mindenféle kontroll nélkül csere-beréljék a csatlakoztatott eszközöket, végberendézeseket.
ADVANCED -> MAC Address menűpont alatt.
Nem csak vmilyen kábelhibád volt eredetileg? Bőven elég, ha a gurulós székkel átmennek rajta, vagy egy tűsarkúval sikerül a matematikailag nulla valószínűséggel pont ráállni.
Az új hálókártyával pedig azért nem ment közvetlenül elsőre, mert a szolgáltatónál még a régi alaplapi hálókártya mac címe volt beregisztrálva, amely csak valamennyi idő után resetelődik. Ez szolgáltató függő, hogy mennyi idő, ha indokolt akkor fel lehet hivni az ügyfélszolgálatot, de sokkal praktikusabb a routert korrekten beállítani.
A frissen installált hálózati eszköz default módban dhcp-s tcp/ip kapcsolatot feltételez/van beállítva. -
outsiheder
tag
újraindítások után mennie kell!
tehát ha törölted alaplapi hálókártya mac-ip hozzárendelését és felvetted a pci hálókártya mac adatát újként, (elég lett volna a mac címet egyszerűen csak átírni),
aztán save,
azért írtam, hogy hagyok tartalékot a címtartományban, mert probléma esetén egy másik (új) címet tudok adni egy másik(új) eszköznek, akár egy másik gép, akár csak egy másik hálókártyáról van szó
aztán újraindítani a routert (reboot a router menűjében)
most arról a gépről írtad a választ, mert ha nem, akkor javasolnám a kábel cseréjét, illetve megnézni, hogy a linkelés meglétét jelző ledek pislognak-e?
és alaposan végig kellene nézni az asztali gép hálózati és tűzfal beállításait, és biztosan átdugtad az ethernet kábelt a pci kártyába?
természetesen az új pci kártyánál újból be kell állítani a dhcp-t (hálózati eszközönként külön-külön, önnálóan)
sorrendben írtam az előző hozzászólást, sorrendben kell csinálni! -
outsiheder
tag
Kicsit össze lett keverve, azt hiszem.
a szgépet DHCP-re van/kell állítani, függetlenül attól, hogy a kábelmodemre akár a routerre van dugva.
A router a WAN connectoin type szintén DHCP, és klónozni kell a szgép MAC address címét, hogy a szolgáltató elfogadja/beengedje a routert a szgép helyett.
LAN IP címe 192.168.1.1
szubnet 255.255.255.0
(ha az utolsó érték nem 0, azzal szintán korátozni lehet a csatlakoztatható eszközök számát, de összhangban kell lennie a kiosztható címtartománnyal)
DHCP bekapcsolva
Static DNS sorok üresen
címtartomány 1.2 től ahány eszköznek kell, de mindig hagyok rá tartalékot, illetve a 1.255 tíltott, mert az üzenet szórásra van használva.
bérleti idő, ezt speciel lecsökkentettem, hogy jobban tudjam követni, hogy ki mikor van bent a rendszerben.
WINS nem kell.STATIC DHCP
(vagy a csatlakoztatott eszközök listájából kiválasztani, mint korábban már leírtam)
begépelni a szgép MAC address címét és begépelni a hozzárendelt IP címet, természetesen bele kell esnie a fenti címtartományba.
A nevét nem kell beírni, azt a csatlakozás után a router átveszi a szgéptől.
(Dorka számítógépe, konyhai számítógép)
természetesen minden oldalon SAVE, ezt olyan könnyű kifelejteni
újraindítások után mennie kell!
Ha minden rendben van, akkor felvenni a beállításokat, legalább két eszközre, (nem egy gép két könyvtárába!) -
outsiheder
tag
A wifi kapcsolat ikonján jobb egér tulajdonságok, Wireless Networks fül (középső), és ott az oldal közepén a Prefered networks alatt hozzáadni, felvenni a wifi kapcsolatot.
(Automatically connect to available networks in the order listed below)
vagyis automatikusan csatlakozzon az alábbi listában beállított sorrendben, amennyiben az(ok) rendelkezésre áll(anak)
Az SSID-t sugárzod, vagy ki van kapcsolva?
A kapcsolatnál van még két checkbox (négyzetes bejelőlő, amit ki kell pipálni)
Association fül:
Connect even if this network is not broadcasting (csatlakozzon, még akkor is, ha nem sugárzod az SSID-t)
Connection fül:
Connect when this network is in range (csatlakozzon, amikor a hálózat elérhető) -
outsiheder
tag
A static IP az alap még az otthoni rendszeren is, akár drótos, akár wifi a kapcsolat, mert a (könnyen kezelhető, elérhető) naplózás IP alapon megy.
A wifin pedig legyen beállítva, hogy csak az általad felvett gépek tudjanak csatlakozni.
(Permit Only The Following Clients) a MAC address alapján.
A device listben a rácsatlakozott eszköz MAC címe alatt ott van a [static] és a [wfilter] gomb/link/felírat, amelyekről azonnal a kívánt menűre ugrik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest