- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hallosz
senior tag
Ez az egyik legnagyobb hátránya amit fel nem foghatok és nem tudom megérteni mire fel ez a korlát?
100 hívás nálam alig 1,5 - 2 nap, szerdán délelőtt már nem látom a híváslistában aki hétfőn délelőtt keresett, vagy nem vette fel, nem tudom visszahívniAz nagyon parádés, hogy az rendszeren belül jelzi, hogy megérkezett az SMS (imessage) de rendszeren kívül, miért nincs kézbesítés visszajelzés???
-
Hallosz
senior tag
-
7Heads Drago
veterán
válasz
ricsike_p20 #89 üzenetére
Amúgy a két széria között valahogy kiesett a dobozból a töltő is.
Mivel egy rakás dolgot az előző szériából vett át mitől lenne drágább az új? Az egész újdonság ott megáll hogy újabb soc és 5G. És ez meg is látszik a PH-s értékelésen is. 2020- még ajánlott volt, 2022-ban már nem. Habár van olyan kínai gyártó ahol még ennyit se módositanak, elég csak átkeresztelni. -
7Heads Drago
veterán
És régen még volt is valami a dobozban. Most meg semmi szinte.
De tudom mindenkinek van otthon már 5 töltője, meg 10 kábele.
Csak azt nem értem hogy lehet ez ha 5+ évig lehet egy iPhonet, vagy bármilyen almás terméket használni? Na meg majd mindenki azt bizonygatja hogy nem kell a gyorstöltő, de akkor miért porosodik mégis a fiókban? Vagy tényleg 15 éves 1 genes töltővel tölt? -
Frozen
addikt
Én pont ezért adtam el régen az applét 2 hét múlva és vettem egy 250 euros samsungot ,mert ugyan azt tudja töredék áron 5-6 év szervíztámogatás minek? 2 évente új telefont vehetek ha akarok 5-6 év múlva lényegesen jobb telefonokat fognak árulni és még mindig csak 50% fogom elkölteni ipari hulladékra azzal szemben mintha vennék egy drága almát az appokat,kellékeket isnkább nem is említem.
"A le van maradva az Apple' a számokban, de amiket jelenleg tud, azokat mind toronymagasan a legjobban tudja,, Mégis mivel tud többet mint a legolcsóbb kínai telefon? kb semmivel számszerűlegg jobb kamera akku ,fent is írták hogy állítolag nem az a lényeg akkor mégis mi? Szóval kicsit nagyon össze vissza érzem az érveléseket. A nem fagy le vagy hibásodik meg ne is írjátok mert fele nem igaz.
Szerintem elsőnek várjuk meg a szeptembert,hogy megjelenjen a széria és azt is ,hogy hivatalosan melyik telefonban milyen akku került. Legföképpen azt,hogy az új a17 es reszelt chip mennyi áramot fog bekérni és hova fog érkezi az üzemidő. A cikk egyébként erről szólt nem arról ,hogy ki utálja vagy szereti a telefonokat. Akinek van esze tudja ,hogy egy túlárazot ipari hulladék az összes mobil márkától függetlenül. (Az hogy ki mit vásárol mindenkinek saját dolga senkit nem kell meggyőzni sem mellette sem ellene) -
7Heads Drago
veterán
Nekem max pár percig megy a net osztás rajta. Ha véletlenül lezárom a kijelzőt szinte biztos hogy dobja is. De tudtommal másnál is fentáll ez a probléma. A lányom szerint az egyetemen is sokan küzdöttek ezzel. (4 féléves hallgató) De sokszor már elve el se indul. Pc-re megoldás a kábel, ezt is más régi userektől tudom.
Hívás lista: nálam megszokott volt droidon hogy 3-4 hónapra visszamenőleg is tudtam számot visszakeresni. Persze megoldja az ember az ilyen helyzeteket csak kellemetlen főleg hogy előzetesen erről sehol nem olvastam.
De amivel nálam nagyon megvettek az a törés teszt, meg a fizetés, kijelző feloldás. Eszméletlenül ropi házba került a P30.... kész felüdülés volt hogy utána az I11 milyen jól bírja a gyűrődést. Pedig már elég régóta csak minőségi tokokat használok. -
látszik hogy john ivy már nincs a cégnél, ő biztos nem hagyná ezt a vastagítást amivel az akkuméret növekedés járni fog
Nem tudom melyik szériánál ment el, de ha a X -es előtt volt, akkor nem is baj.
Szigorúan csak saját vélemény, de a X előtt kb úgy néztek ki az iphone-ok, mint a xar.
Amoled előtt kb nevetséges volt számomra, a 11 pro-nál kezdtem el figyelgetni a kamera fejlesztéseket, mert előtte az sem remekelt az android mezőnyhöz képest szvsz.
A 13 pro óta viszont nagyon durván oda tették, élvonal béli lett a kijelző, minden tekintetben(fényerő, 120hz)
Aksi konkrétan a legjobb lett, és a kamera is már nagyon jó volt, a legjobb videóval egyetemben.
A 14 pro meg még jobban néz ki, én kíváncsi vagyok milyen lesz a 15.
Néha jó a vérfrissítés.. -
Zsolt,72
senior tag
Azért a „gyilkolás és taposás” mellett akad ott egyéb hasznos és érdekes információ is.
A #35 poszt [link] első mondata nem kicsit lepett meg, mert eddigi ismereteim alapján a valóság (és a gyakorlati tapasztalat) éppen ellentétes ezzel: az egyre újabb chip-ek inkább egyre kevesebb fogyasztást eredményeznek, miként erre a Forbes szerzője is kitért: [kép] Várhatóan ez így lesz a 3 nanométeres csíkszélességű A17 esetén is.____
A pletyka már csak ilyen: van, ami bejön és van, ami szétfoszlik. Beszélgetnünk érdemes róla, mert ha a helyén tudjuk kezelni, érdekes véleménycserét eredményezhet. -
Fabela
csendes tag
-
Wesiz
tag
imádom ezt a két bites gondolkodást, ha bármilyen témában az apple-t dicséri/fikázza az ember annak nyilván sosincs köze a konkrét hírhez hanem csak hogy apple rajongó vagy apple utáló e az ember
írod hogy ha más gyártónál menne ez (gondolom az akksi növekedés) akkor menne az örömujjongás, hát ha feljebb görgetsz épp itt a cikk alatt dicsértem meg az apple-t hogy még a mostani relatív kis teleppel felszerelt iphone-ok is akku bajnokok, ha még növelik az akku méretet akkor az tényleg brutális lesz.
gondolom amíg dicsértem az apple-t addig igazat írtam és objektív voltam, de ahogy (más témában, más kommentek kapcsán) kiemeltem hogy nem csak az a fajta áremelés létezik amikor az árat emeled hanem amikor ugyanazért az árért kevesebbet adsz, az is egy fajta drágulás akkor már rögtön "kapálózok".mivel szoktam az applet dicsérni (hiszen van is miért) és szoktam fikázni is (hiszen van is miért) ezért ugyanezen a fórumon voltam már apple fanboy és apple hater
-
Hallosz
senior tag
"iOSt amikor a legkomolyabban integrált ökoszisztémáról beszélünk úgy általában"
Minden kétséget kizáróan, kiváló az együttműködése a saját eszközeivel. Legalábbis ez a mondás.
MACBook és i12 kombóval nem ezt tapasztaltam, az internet megosztás is akadozott köztük. A word doksiba nem engedett beleszerkeszteni a telefonon. Stb.Szóval, azt tapasztalom, hogy amihez nekem iOS "ököszisztéma" kellet, ahhoz most elég egy jó droidos készülék.
De, ettől függetlenül meg fogom venni a 15.öt is
-
Hallosz
senior tag
válasz
7Heads Drago #67 üzenetére
" 100 hívásig terjed a hívás infója?" Pontosan ez az én legnagyobb problémám az iOS-szel.
Ez a 100 darab, kb. két nap, aki hétfőn délelőtt hívott, sokszor szerdán délután már nem tudom megnézni, hogy visszahívtam-e...
-
Fabela
csendes tag
Értem én, hogy szar fos iphone meg ilyenek, meg lefizeti az Apple a benchmarkokat, de azért legyünk már tisztában a dolgokkal
Nagyon jó a 100xos zoom meg hasonlók, magam is használtam nagyjából kétszer amíg kipróbáltam, csak értsük meg, hogy az ilyen látszólagos dolgok azok amik bazári beütésűek. Suttyómban a Samsung is kamu holdfotókat lő, a Huawei is ezt csinálta, pukkanak az akksik itt-ott, párásodnak be a kamerák és még sorolhatnám. Lehet, hogy 'le van maradva az Apple' a számokban, de amiket jelenleg tud, azokat mind toronymagasan a legjobban tudja. És azért ne alacsonyítsuk már le az iOSt amikor a legkomolyabban integrált ökoszisztémáról beszélünk úgy általában. Gatyád rámegy persze, hogyha megveszel minden Apple kütyüt, de aztán azok úgy működnek ahogy annak kell is. És ne felejtsük ki az 5-6 éves szoftvertámogatást sem
-
Frozen
addikt
válasz
Teljes mértékben egyet értek veled, a proci az nagyon jól el van találva ,de lehet csak ez is azért teljesít jól a teszteken ,mert az ios hardwer igénye kevesebb na meg sokkal jobban le van optimalizálva az egyszerű gatyinak mondott os .mondjuk ehez nem is kell nagy tudomány hiszen nem sok állítási lehetőség van. A konkurenciánál már vagy 10 éve olyanok voltak hogy még a led színét is állítani lehetet ,és teljesen érintésmentesen lehetet vezérelni akár kézmozdulatokkal is a telefont több mint 10 éve... Szóval nem előre hanem visszafejlödünk és hozzák a karorákat amin kb semmit nem láttni meg hozzáér az ember és letapicskolta az egész kijelzőt
-
esbii22
őstag
válasz
Másik telóra osztottam netet már netet, egész délután ment, egyszer sem dobta le azt aki rá volt csatlakozva. A híváslistás dologhoz, iOS 17-el elvileg növelni fogják a méretet (hű igen ezt is eladják majd újításként). Nekem a 100 is bőven elég sosem tekertem le az aljára, nyilván annak fontos akinek sok hívása van egy nap pl munka miatt.
-
7Heads Drago
veterán
Nem kell bele nyúlni az OS-be én már sokkal hamarabb falba futottam: 100 hívásig terjed a hívás infója? Nehezen akartam elhinni. Vagy hogy 2023-ban vezetékesen kell rákötnöm a telot pc-re hogy stabil legyen az osztott net, mert bármikor eldobhatja? Másik telora meg se próbáljak netet osztani mert jó eséllyel dobja is??? Az ilyen Apple húzások számomra bazárivá zsugorítják az összes iPhonet.
Az a mákjuk hogy azért van amit nagyon eltaláltak viszont és nincs kedvem végig menni az androidos gyártókon hogy melyiknek élhető számomra a rendszere. -
joey04
titán
Az ilyenekkel minek vitáztok? Ha trollkodik akkor hiába írod le neki, ha komolyan gondolja, akkor meg menthetetlen, szóval szintén hiába írod le neki.
-
Frozen
addikt
Csak annyira,hogy az office pl androidon 1 hónap probaverziot ad ,de ioson egyből fizes érte.... csak egy példa volt....
#63Razzul
"Számháború és az alma nem vesz részt ,,ez egy nagy butaság . A samsung ugy rátud zoomolni és ugy feltud nagyítani képeket a távolból amiken tisztán kivehető bármi. Ellenben az almánál látszodik egy nagy homályos paca. De elhiszik sokan hogy mennyire jó a kamerája. Szépen benyalják a teszteket ahol valszeg fizetnek a tesztelőknek ,hogy az alma javára hozza ki jobbra az összegzést. Én azt mondom probáld ki .
Ez kb egy olyan dolog mikor merül a telefon és sietsz valahova egy fogmosás alatt betol a töltő 10-20% ot amivel órákra elvagy vagy tol rajta 3% ot ami kb fél óra alatt kimerül....Nagyon beetetős a média, én sokat nem várok az akku növekedéstől sem mondtam szerintem az a17 többet kér be és ezért növelnek. Az üzemidőn valószínűleg percekkel lesz csak több mint a tavalyi model.
A zoomal is a samsung után mennek csak le vannak maradva elég rendesen -
esbii22
őstag
“Arról nem is beszélve mennyi app fizetős rá te jó ég a telefon árát még1x el lehet költeni rá.....”
Ez egy akkora bullshit.
Ugyanazokat az appokat használom iOS-en mint anno droidon. Ami droidon ingyenes az itt is. Én szívesen fizetek alkalmazásért ha megéri, ezzel támogatom a fejlesztőt is.“de nem kell amikor volt is szabadultam 2 hét után tőle,mert annyira buta és visszamaradott személyre szabhatatlan os-e van.”
Valószínűleg az iOS-t nem neked tervezték. Ez jól is van így, aki mindenbe bele akar nyúlni az használjon droidot. -
Razzul
őstag
Azzal ugye tisztában vagy, hogy nagyobb számok ≠ jobb telefon? A Pixel telefonoknál sem szállt el a kamera megapixelek terén, mégis mindig ott vannak a top10-ben a kameratesztekben.
Az Apple nem vesz részt a számháborúban, mert nincs erre szüksége és mert pontosan tudja, hogy nem attól lesz jó egy telefon, ha minél több a Hz, MP, mAh stb. Ezen a téren inkább az Androidos gyártók nézik hülyének a vásárlókat és az a vicc, hogy egy telefont el lehet azzal adni, hogy már három számjegyű megapixelt zsúfoltak bele.
-
Frozen
addikt
válasz
7Heads Drago #61 üzenetére
Ez sajnos azért van mert minden évben csak márketing felhajtás csinálnak és a háttérben fejlesztés szinte semmi. Nézd meg a konkurenciát már nem réges rég nem 25-30W al töltik a telefonokat. A memoriából is némelyikben már bőven 10 felett van és ezek típusa is évről évre emelkedik. A kamerából is már az átmérőt nővelik a jobb képekért mint egy fényképezőgépen ,mert megapixelben és minden másban már elégé elől járnak. Ez helyett az alma nem csinál semmit csak mindig a jó marketingel meg egy kicsi itt ott újítással adja el a telefont. Én megtehetném hogy vegyek , de nem kell amikor volt is szabadultam 2 hét után tőle,mert annyira buta és visszamaradott személyre szabhatatlan os-e van. Arról nem is beszélve mennyi app fizetős rá te jó ég a telefon árát még1x el lehet költeni rá..... Na meg mindenért fizetsz töltő, ligting kábel és a többi kacat.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
ricsike_p20 #59 üzenetére
Van ugye a Ram ami a pillanatnyi memóriája, ellenben én az adattárolós memóriáról beszéltem. Mellesleg tudtommal küzdenek a felhasználok a Ram mérettel is ha már így ide hoztad. Nálam is volt ebből szívás hogy újratöltött olyan progit ami 5mp-ig nem volt képernyőn. Még szerencse hogy nem minden proginál jön ez ki. A Pro Maxon ez nyilván nem gond, nekem I11-en az.
-
ricsike_p20
tag
válasz
7Heads Drago #51 üzenetére
Igen igen,..
ne zavarjon az, hogy egy pár giga RAM-os iphone reggelire megeszi a tucat-giga RAM-os androidos akármit.
-
ricsike_p20
tag
válasz
milkabrams #20 üzenetére
Hát nem tudom,.. ami biztos, hogy még tavaly vettem az akkori Galaxy S21FE telómhoz egy GalaxyBuds2 Pro-t, amit jelenleg is használok az i14-el. Szerintem sokkal szebben szól, mint amihez eredetileg vettem.
-
esbii22
őstag
válasz
Úgy látom neked nem kis gondjaid vannak az Apple-el
Csúnya Apple kihagyta a töltőt a dobozból, kérdem én, utána a Samsung mit csinált ? Ugyanúgy kihagyta a töltőt meg a fülest, pedig anno S9-hez fasza kis akg fülest adott a Samu. Akkor a Samu nem ment szembe az elveivel?
-
Wesiz
tag
azért nem kell sherlocknak lenni hogy belássuk az áremelést, nincs az annyira elrejtve. épp csak annyira mint amikor például a 100 darabos papírzsepi ugyanannyiba kerül de már csak 90 db van benne, a 100 grammos felvágott ugyanolyan áron már csak 90 gram vagy a 40 grammos dohányban már csak 30 gramm van. az apple töltőt vett ki a dobozból (sőt, régebb talán füles is volt benne de ebben nem vagyok biztos) így tudott konkrét áremelés nélkül árat emelni, ezt nehogy már ne vegyük észre.
-
nozs23
addikt
válasz
-
Razzul
őstag
válasz
7Heads Drago #49 üzenetére
Sok mindent lehet sok mindennel hasonlítani, csak nincs értelme. Az iPhone X öröklése és az utódjainak a sorrendje a funkciók tekintetében egyértelmű és ezt érdemes hasonlítgatni:
X > XS > 11Pro > 12Pro > 13Pro > 14ProA mostani "alap" széria, azaz a sima 14 az XR utódja, ami a 11 megjelenésével lett átnevezve. A sima iPhone 11 kiadásával pedig épp hogy csökkent az elődhöz képest a modell ára.
-
7Heads Drago
veterán
Kár ezt a kijelzőre fogni. Sokáig volt 3,5 collon az Apple. Régen túl léptek már minden saját maguk által megszabott határt. Menet közben meg kihagytak mindent a dobozból, jacket a teloról.
Persze tudom egy Apple usernek semmi se kell.... minden úgy jó ahogy az Apple megálmodta.Jómagam nyilván mellékvágányra kerültem.
Arról nem is beszélve hogy menet közben minden gyártónál szépen megnőttek a memória méretek, az Apple meg szépen lemaradt. Ha értelmes méretet nézel más az ár. Csúcs androidos telot már 256-al adnak ki. A régi telok kamerái kisebb fájlokat generáltak, mint az újaké. Na meg ugye menet közben jóeséllyel otthon is nagyobb felbontású lett a tv. Ki ne szeretne nagyobb felbontást ami ugye megeszi a régi kis tárhelyet. -
nozs23
addikt
Ugyanaz, nagyobb kijelzovel es akksival. Semmi masban nem jobb, es ez sem mindenkinek jelent elonyt.
Amugy akkor:XS Max - 1100$ - 2018
14 PM - 1100$ - 2022 -
esbii22
őstag
Örömteli lenni az akksi növekedés, valószínűleg jövő ősszel/télen fogom nyugdíjazni a 11-et, meglátjuk mit villant addig az Apple. Bár én a 16-ot is megvárom, aztán majd kiderül a kettő közül melyik fogja jobban megérni jövőre.
-
nozs23
addikt
Remek ez az "áremelés" - "árfolyam korrekció" - játék a szavakkal. A tények ridegebbek.
2023. 01. 06 - 06:12: a hírt az Index pl. ekkor közölte, de megjelent másutt is, külhoni szakoldalakon. Az említett portál híre így kezdődik: "Nem várt lépésre szánta el magát az Apple, márciustól ugyanis globálisan árat emelnek, amire már jó ideje nem volt példa..."
Milyen globális áremelésről beszélünk, amikor a legnagyobb piacukon nem emelnek árat? Árfolyam korrekciót pedig mindig is csináltak.
2017 iPhone X 1000USD
2022 iPhone 14 Pro 1000USD -
ujvendeg
tag
Remek ez az "áremelés" - "árfolyam korrekció" - játék a szavakkal. A tények ridegebbek.
2023. 01. 06 - 06:12: a hírt az Index pl. ekkor közölte, de megjelent másutt is, külhoni szakoldalakon. Az említett portál híre így kezdődik: "Nem várt lépésre szánta el magát az Apple, márciustól ugyanis globálisan árat emelnek, amire már jó ideje nem volt példa..."
Hat év, óh.... Szervezni kellene valami gyűjtésfélét az Apple részére, amíg zajlik egy tajvani szószátyár képzelt ismeretéről a "szakmai" vita. Ezt kikerülném. De azért, t. szaktársaim, 4-500 mAh erőemelés egy telefon-akku esetében semmiféle telefonház-vastagítást nem indokol: az Android-alapú telefonok világában a lehosszabb készenléti idővel rendelkező telefon - telefon és nem játékgép! - egyúttal az egyik legkönnyebb telefon, és 5000 mAh-s akkut hordoz. Ugyanakkorát, mint A54 - amit vajon mi a fészkes fenéért kellett 20 dkg-os súly fölé emelni? Miközben fél-kisujjnyi fekete keret övezi a kijelzőt... -
Wesiz
tag
"Persze hatalmas, és nehéz, de inkább csak a többi almához képest, az androidos telefonok nem lényegesen kisebbek/könnyebbek."
ez mondjuk pont nem igaz, az iphone-ok bármilyen konkurenciához mérve is kifejezetten nehéz telefonok.
a kb ugyanakkora méretű (kijelzőben és fizikai méretben is) redmi note 12 pro például elég jelentősen, 25%-kal könnyebb mint az iphone 14 pm.
az iphone pro maxnál minden értelemben nagyobb galaxy s23U még tollal együtt is könnyebb mint a nála kisebb iphone.és ez nem csak a max méretű iphone-oknál van jelen, a 6,1 colos 14 pro és a szintén 6,1 colos (fizikai méret is kb ugyanaz) s23 közti súlykülönbség kb 20%, itt is nyilván az iphone a nehezebb.
-
Jagon
tag
Nagyobb akksi lesz ---> újabb ok az áremelésre.
Nemrég lépték át a 3 billió dolláros tőzsdei határt, és hát szeretnének feljebb menni... -
Zsolt,72
senior tag
válasz
giroud199 #36 üzenetére
Először nem értettem, miért írtad: “Komoly érvek”, válaszul egy olyan hozzászólásomra, amelyben nem is található érvelés.
Azután a “hasonló androidos készülékek” résznél már egyértelmű volt, hogy eltévesztetted a címzettet (mivel semmilyen ilyen jellegű összevetést nem írtam). Inkább #35 hsz. lesz az, akinek szántad. -
-
-
Frozen
addikt
Szerintem pusztan ez azert van ,mert az a17 chip tobbet fogyaszt. Es nehez lenne ugy eladni a termeket hogy meg addig sem birja az akku mint az elozo modelnel.
Szoval ez a plusz akku arra lesz eleg hogy rapakoljon egy keves extra uzemidot ami szerintem nem orakban merheto pusztan percekben ,hogy jobb legyen a marketing. Minden evben ezt csinaljak reszelnek itt ott kicsit ,hogy el tudjak adni olyan aron az ipari hulladekot amennyit nem is er. Hamarosan egyebkent vmcserelheto akkura is r lesznek kenyszeritve es akkor majd bele lehet tenni a kinai nagy ampereseket meg a dupla akkukat mint regen a telokba. Es megy 4 napig is ..
Sajnos nem elore fejlodunk hanem vissza regen meg a 3310 birt egy hetet addig a mai twlefonok 1 napot sem.. az arakrol kb annyit hogy szepen felemelkedtek ... hiaba na amig talalnak balekot akik perkalnak addig mindig is emelni fog mindegyik gyarto evrol evre. -
Zsolt,72
senior tag
Utolsó mondathoz: attól függ, mikor kezdtél mobilozni.
Nekem a Nokia 5110/6210/6310i idején 7-10 naponta kellett etetnem a telefont, de még a Symbian OS alatt (kétezres évek dereka, vége) is simán megvolt a 4-6 nap. Természetesen használatától, hálózati jeltől stb függően. Android, iOS időkben max 2 napra emlékszem, tehát a hosszú hétvége, töltés nélkül kilőve. Talán Windows Phone időkben tudta ezt megugrani a Lumia 820 vagy a 640XL LTE… talán, de nem biztos. Régen volt.
-
effendi2
tag
13 pro maxom van, a -nagyjából- ugyanakkora akksis androidos telókhoz képest üzemidőben hatalmas a különbség. Van a családban samu a52s, realme gt master, redmi valahány is 4000 mAh körüli akksival, de azok hasonló felhasználás mellett 1-1,5 napot tudnak, a pro max 2-3 napot…
Persze hatalmas, és nehéz, de inkább csak a többi almához képest, az androidos telefonok nem lényegesen kisebbek/könnyebbek.
Szóval igen, az optimalizáción áll vagy bukik a dolog. Nem is emlékszem mikor volt utoljára olyan telefonom, ami egy töltéssel kihúzott egy hosszú hétvégét -
Fabela
csendes tag
Nem egészen értem, hogy a nagyobb akku miért eredményezné azt, hogy nem venne az ember egy Magsafe akkut? Józan paraszti ésszel gondolkodva egy szép kerek évfordulós (15) telefon esetén minél több mindent beakar idén pakolni az Apple az új szériás Iphoneokba, hogy ezzel sarkallja az embereket telefoncserére, vagy ökoszisztéma váltásra. Köztük én is így fogok tenni Androidról most először
Ezek legit infók jelenleg is, hogy az Apple óriási eladási számokban gondolkozik idén, már most számtalan baromi ígéretes újítás érkezik pletykák szerint, aztán kitudja mik még azok amik csak a bemutatón fognak kiderülni.
Egyébként frissült a Macrumors cikk, idézem:
Update: The Weibo user behind the battery capacity rumor has now cautioned that it should be treated with caution and not taken too seriously.Szerintem kapott egy irgum-burgumot valahonnan felülről, valamiért ezt először nem hangsúlyozta
-
Zsolt,72
senior tag
Az utolsó mondatoddal nem kívánok (mert nem is lehet
) vitatkozni, ez már csak így van.
A töltéshez: nézegettem a gyártó kínálatát: 5W, 20W, 35W és talán még 67W töltőjük is van. A felhasználók igényeik szerint választhatnak és szerintem az sem ritka, hogy ha valaki iPad- ,vagy MacBook-tulajdonosként már eleve birtokol nagyobb teljesítményű töltőfejet. -
joey04
titán
Az kemény, ha igaz. Így is szinte az egész mezőnyt bucira verik.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
milkabrams #20 üzenetére
Igen, láttam már korábbi posztodban, hogy evégett érdeklődtél, várható-e változás.
-
Zsolt,72
senior tag
„a jack elhagyását azt hiszem a vízállóságra fogták amiről akkor is tudta mindenki hogy ordas nagy kamu”
Az iPhone 7 tesztjéből idézve:
„Nem először okozott már problémákat és adapteres játékokat az, hogy az Apple helyet akart spórolni a telefonjában vagy egyszerűen ódivatúnak tartott egy-egy bevett szabványt, gondoljunk csak a microSIM és a nanoSIM bevezetésére. Most nem a kártya méretét csökkentették, hanem egy, a többség által rendszeresen használt portot pucoltak le”és
„Az Apple kommunikációja egyértelműen arra utal, hogy a vezetékes zenehallgatás a múlté”
Forrás: [link]
-
Wesiz
tag
válasz
LosBlancosRM #14 üzenetére
a jack elhagyását azt hiszem a vízállóságra fogták amiről akkor is tudta mindenki hogy ordas nagy kamu mert százával voltak vízálló jack csatlakozós telefonok android fronton.
-
hankock
tag
Szerintem...
1. akkora mAh emelés lesz amit a mezei halandó észre sem fog venni (pl.: 3279 > 3300)
2. az Apple épkézláb!!!! akku teljesítmény emelés esetén nem tudná a Magsafe akkut 52000.- eladni. -
LosBlancosRM
őstag
Nehogy eltűnjön a ki/be csúszka az AOD beállításokból.
Kíváncsi vagyok, hogy oldják meg a nagyobb aksit. Volt ekkora ugrás amikor ráfogták erre a jack elhagyását?
-
Zsolt,72
senior tag
Hasonlóan gondolkodunk erről, ami a szigetet és a 120 Hz esetleges kiterjesztését illeti a “normál” modellekre vonatkozóan. Talán egy picit optimistább vagyok, mint te 🙂, majd elválik.
A nem is elhanyagolható mértékű akkunövekedésről szóló pletyi pedig vonzó távlatot nyit. A jelenlegi 13-as utódja a terveim szerint ugyanis valamelyik 15-ös lesz… -
Wesiz
tag
látszik hogy john ivy már nincs a cégnél, ő biztos nem hagyná ezt a vastagítást amivel az akkuméret növekedés járni fog
viszont így már kb ugyanakkora telepeket raknának a telefonokba mint az androidos konkurencia, mindezt sokkal jobb fogyasztással, így tényleg brutális üzemidőket hozhatnak majd, a pro max simán lehet 2-3 napra is elég, persze fogyasztástól függően. más kérdés hogy mennyire lesz nehéz, a pro max már így is negyed kiló, ekkora akkuval már a 300 g-ot is elérheti majd. -
-
Garada
őstag
válasz
Elit3Zotya #3 üzenetére
Esélyes az egységes Dynamic Island, én abban bízom, hogy több modell kap végre 120Hz-et és nem csak a Pro modellek kiváltsága lesz még évekig, de ez amolyan naiv álom.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Luck Dragon #5 üzenetére
Gyanús, hogy az lesz az (kapszula avagy sziget).
-
válasz
Elit3Zotya #3 üzenetére
Kapszula mint sziget
-
novinyul
veterán
válasz
Elit3Zotya #3 üzenetére
Na de mekkora már a max
Egy jobb defender tokban már rendesen húzza a zsebet.
-
Eddig is az egyik legjobbak voltak, főleg a max modellek, de ha még növelnek is aksi méretet..
Gondolom már mindegyik kapszulával jön.. -
-
Garada
őstag
Reméljük nem csak pletyka, hanem meg is lépik a nagyobb akksikat. A 13 óta először lesz egy nagyobb ugrás ami ezúttal ténylegesen a fizikai akksi méretnek lenne köszönhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Crucial 240GB SSD eladó
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged