- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabula
őstag
válasz
WinZol #34643 üzenetére
Nem tudok véleményt mondani olyan tárgyhűtőkről, amit nem próbáltam ki. Amit linkeltem, az az félkörben hűti a tárgyat, nem egyoldalasan. Minden hasonló kivitel, amely legalább két oldalról hűt, jó szokott lenni, mivel a tárgy nem félodalasan hűl, ami feszültésget eredményezhet az anyagban, mivel az asszimetrikus hűtésnél a két oldal hűlése eltérő és a gyorsabban hűlő oldal gyorsbban zsugorodik. Kb. ennyi.
-
fabula
őstag
válasz
WinZol #34566 üzenetére
Leginkább minőséget és megbízhatóságot, de ha egy palacsinta motort teszel az eredeti extruder motor helyére, mivel a BMG azzal is jól működik az áttétel miatt, akkor egy kis sebességet is, mivel könnyebb lesz valamivel az egész DD hotend. De erttől függetlenül a sebességet alapvetően a mechanika szabja meg.
A V6-ba pedig már lehet jó minőségű (pl. Trianglelab vag Mellow) bimetal full fém hőtörést is venni és akkor magasabb hőfokon, kb. 300 fokig lehet nyomtatni vele. -
fabula
őstag
válasz
WinZol #34559 üzenetére
A cable holdert is érdemes ABS-ből vagy ASA-ból nyomtatni, 180 fokkal megfordítva, azaz a kerek részére állítva és széles brimmel.
Végül is még nem kerültek bele a 2209-ek, egyenlőre az eredeti alaplappal megy XYZ-n 3xTMC2208 Standalone módban, E-n az eredeti A4988 driver maradt.
A firmware-t sem cseréltem még, mert Klippert akarok rátenni, a Marlin nekem felejtős, ezért azzal már nem is foglalkoztam.
Sajnos egyenlőre nem nagyon volt időm komolyabban foglalkozni a nyomtatóval, pedig már az Rpi is meg van hozzá. -
Saccco
nagyúr
válasz
WinZol #34221 üzenetére
1.
ABS: Esun ABS+, PM Filament ABS, ezek nem is büdösek.
ASA: Polylite, Fillamentum, Extrudr ASA - ezeket még nem próbáltam, de esküsznek rájuk.A Spectrum ASA 275 szintén nem büdös, viszont nem jó mechanikai alkatrészeknek, túl rugalmas.
2.
ABS és ASA szereti a 100°C körüli bed hőfokot.3.
Heat creep -
Reggie0
félisten
válasz
WinZol #23193 üzenetére
Ez altalaban ilyen. Ha vizzarora szeretned, akkor azzal meg kell kuzdeni. Kezdetnek probald meg a vonalszelesseget novelni, hogy jobban osszepaszirozza a retegeket. Nyugodtan felveheted legalabb 0.5-re. Aztan lehet a flow-ot is novelni, ha szukseges. A homerseklet novelese is javit, nyugodtan nyomtassal 220 fokon.
-
HUresz
tag
válasz
WinZol #12770 üzenetére
Szemelyes velemenyem, hogy mind1.
TMC2100: hasznalom, hasznaltam, csondes teljesen jo. 4db
TMC2130: Tornadomban van, SPI-ben, 3db +1db LV. A tisztan TMC2100 -as gephez kepest hangos, az LV az extruderben egesz rendesen cicereg. (szigoruan a fenti gephez kepest, igy is nagysagrendekkel csondesebb mint gyarilag).
TMC2208: Ilyen is van a polcon, azt mondjak nagyobb aramokkal is meg lehet kinalni, de az a tapasztalat (en tapasztalatom), hogy normal meretu nyomtatoban a 2100-as is eleg combos.TMC2130-at vennem, ha erdekel az SPI adta elonyok, a sensoreless homing, stb. Amgy mind1.
De erdekel mit mondanak a kollegak. -
-
-
bigrob
őstag
válasz
WinZol #12249 üzenetére
Én a legnagyobb lapos felületet tenném az asztalra és ennyi. ÍGY
Más:
Ki fogom vágni ezt a szemét Tevo Flash-t, ma megint kevés időm lett volna bütykölni, végre kaptam egy pneumatikus csatit, kicseréltem a gyárit amiből kitörtek a fogak és mozgott a PTFE cső.
Ötletem sincs már merre induljak el...
Még mindig ilyen vállalhatatlan minőségben nyomtat...
(ha megvakuzom nem látszik a hiba, így viszont nem tudok normálisan ráfókuszolni...)
[link]
[link]
A Jerk és Acc értékek is már 4-5-re illetve 400-500-ra le vannak véve, de még mindig van "ghosting" is.. -
energy4ever
addikt
válasz
WinZol #11779 üzenetére
En nem csak magasabb hofokon, de meg lassabban is nyomtatom az elso reteget.
Pl 1. reteg:
Agy hofok: 110C
Fej hofok: 225C
Sebesseg: 7
Reteg vas.: 0,25mmA tobbi reteg:
Agy hofok: 80C
Fej hofok: 220C
Sebesseg: 35
Reteg vas.: 0,1mmEz csak egy pelda volt, hogy en hogyan szoktam Tarantulaval, es PLA anyaggal. Nyilvan nyomtato, es filament fuggo a beallitas. Nameg a nyomtatni valo targyon is mulik.
-
izisz
senior tag
válasz
WinZol #11779 üzenetére
"Let me search it on thingiverse for you" - temp tower(nem ér besértődni, de 1p keresés volt... ne féljünk a kereső használatától Uraim - ez nem személyesen Neked szól WinZol, hanem mindenkinek látva a szaporodó nyomtatós tábort és az ezzel együtt szaporodó ismétlődő kérdéseket)
-
Saccco
nagyúr
válasz
WinZol #11773 üzenetére
Az a feszítő egy rugó, anélkül kell megfeszíteni.
A sarkokra való a lienar advance, de azt csak FW csere után megy. Nem nyomoztam, de lehet hogy szeletelőből is van rá megoldás. Esetleg a jerk értékek emelésével is csökkenthető, de az más jelenséget (szellemképet) okoz.Az enyém 2018.07.04-ei.
-
gerleimarci
aktív tag
-
izisz
senior tag
válasz
WinZol #11485 üzenetére
Lsd. Tech2C - simán életképes lézer is, gravír is
[link]
[link]
[link]Gravírt/vágást én is próbáltam egy dc775 motorral nyomtatón, teljesen vállaható eljárás, kis méretben persze és lassú előtolással és kis fogásmélységgel. A lézer könnyebb ilyen szempontból.
(#11486) WinZol: drivert cseréltem, csak 1 sornyi tűvel odébb raktam a boardra. Nem vettem észre, bekapcs, füst... Azóta se win fel nem ismeri (unrecognized device), se programozni nem lehet (usbasp-vel próbáltam volna, hátha alapon). Amit biztosítéknak vélek a lapon, mértem, jónak tűnik. Van rajta egy dc-dc konverter, az is adja az 5V-ot. A power led is világít. De sajna itt végére is értem elekro tudásomnak, mélyebb debugoláshoz nem értek sajna. Néztem mikroszkóp alatt, de nem véltem felfedezni tipikus "alkatrész sülés nyomot"...
-
JSaN
addikt
válasz
WinZol #11374 üzenetére
Nekem is mind 2 hozta, DHL Pestig onnan meg MPL hozta ki, es nyomon kovetheto volt mind 2 oldalon, bar utolso vonalak csak posta rendszerben latszottak.
Más: Mar en is upgraden gondolkodom mikozben most is csak a 4ik folyamatot csinalom
Egyelore csak LED-et akarom beteni ma, egyszeru kerdes: egybol mehet taprol a 12v vagy kossem be dugasz moge a 230v-ra es inverterrel? Mindenhez van mindenem itthon.
-
fabula
őstag
válasz
WinZol #11174 üzenetére
Én a 2 db Sunont az Aliról rendeltem ([link]), de Noctua-t és Noiseblocker-t itthon is lehet kapni, vsak keress rá a google-ben.
Ezek a Sunon-ok maglev elven működnek, nincs súrlódás. Amit én vettem az pl. max 8200-at forog percenként.
30x30x10-es meg van itthon, azt nem vettem, de Aliról az is rendelhető, de ennek amúgy sincs nagy hangja.
A külön stl fájlok (3 db) és a külön pdf azon az oldalon van belinkelve, amit én linkeltem, a lap alja felé vannak 3.2 jelöléssel, ez a legutolsó verziója alfranknak a BMG-re.
Az alfrank által jelölt típus 8000 RPM-es, de ez a max fordulatszám, szerintem ez tárgyhűtésnek lehet, hogy kicsit sok légszállítás lesz, de hát lejjebb mindig lehet venni a slicerekben.
-
fabula
őstag
válasz
WinZol #11172 üzenetére
Barátod a google fordító
.
Amúgy ha letöltöd a fájllokat, van ott egy pdf is részletes alkatrészlistával és összeszerelési leírással, természetesen ékes német nyelven, de hála istennek a képek elég beszédesek.
Amúgy belül egy 30x30x10-es, kívül pedig 2 db 40x40x20-as 12V-os ventilátor van rajta. Ja és a 2 nagyobb az Sunon, de jó a Noiseblocker vagy a Noctua is. Ezek mind halk ventilátorok. -
fabula
őstag
válasz
WinZol #11168 üzenetére
Én ezt fogom megcsinálni. Ha visszaolvasod a fórumot, alfrank sokat szórakozott vele míg elkészült a végleges 3.2-es változat, amit itt tett közzé: [link]
Majd mi itt a fórumon összszedjük közösen, mivel úgy látom, alakul a 4MAX tábor
.
Amúgy meg olyan sok tuning nem kell rá az extruder meg a driver cseréken kívül, legalább is ezt olvastam eddig az Anycubic fórumon. Sőt, sokan használják alapkiépítésben is vagy csak az extrudert cserélik egy Bull Dog extruderre ([link])
-
Saccco
nagyúr
válasz
WinZol #11164 üzenetére
Ez nem dönti el, hogy direkt vagy bowden. A hűtőborda igen.
Ez jó mindkét felhasználásra. Itt görgesd le az oldalt és nézd meg a képeket, hogy mit hogyan szerel be a BMG-be.(#11165) JSaN:
Én vettem, meg egy kollégám, illetve tudok még egyről itt a topikban, plusz a tiéd az 4 (legalább). Tehát 4MAX. (pun intended) -
gerleimarci
aktív tag
válasz
WinZol #11160 üzenetére
Félreértettél
Azt írtam neked, hogy a 30mm-es gyári zümmögő nem ér semmit. Egy normális 40-es(az se rossz ami a 4MAX-on van 40x20-as) kell rá.
Én eredetileg Tevo féle titánt(NEM E3D és klónjai) extrudert szerettem volna rárakni, mert azzal már vannak jó tapasztalataim, de közben jött ez az viszonylag olcsó BMG klón, ami nem is rossz minőségű Ruiraptor szerint.(#11165) JSaN: Egyedül szerintem csak nekem volt
Erre költöttem a nyári gyakorlatos fizum
-
JSaN
addikt
válasz
WinZol #11164 üzenetére
Latom nagyon raporogtel a 4max-ra, ami nem baj mert en is gyujtom ez altal az infokat.
En egyelore megvarom hogy jojjon meg jovo heten aztan ugy hasznalom ahogy adjak es kesobb kiismeres utan kezdem upgradelni.
Amugy hanyan vettunk most 4maxet az elmult napokban??
Jovo heten szerintem csak ez lesz a tema. -
Saccco
nagyúr
válasz
WinZol #11160 üzenetére
Én 40mm-es ventit raktam rá a 30-as helyett. Szerintem fontos, hogy csak ott olvadjon az anyag, ahol kell.
-------------------
Más:
Közben néztem egy videót a 4MAX-ról, eddig ennél láttam a legjobb első nyomatot, amit az éppen összerakott gép produkált. ANYCUBIC 4MAX Assemble timelapse + first print - Itt készül el.Egy német videóban arra hívták fel a figyelmet, hogy sorjázni kellhet a kompozit lapokat, mert éles lehet szélük. A figura oldalán van két 4MAX Marlin verzió is, a gyári és egy TMC-s.
-
Saccco
nagyúr
válasz
WinZol #11152 üzenetére
Ha jobbfajta alkatrészeket szeretnél, akkor Trianglelab jó bolt, de kissé borsos.
Jó bolt még a Kingroon és az Ideaformer, korábban lehetett venni mindenféle alkatrészt az Anycubic-tól.
Linkek Kingroon-tól:
[Nozzle] - Alapból 0,4mm-es van a gépekben.
[Heat block] - most akciós, máskor 5-ös csomagban olcsóbb
[Zokni a heatblock-ra]
[Zokni+block]
[Heatbreak/throat]
[Cartridge/patron]
[Termisztor]
[PTFE]
[V6 hotend komplett]
[V6 borda] - direct drive-hoz -
gerleimarci
aktív tag
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
WinZol #11115 üzenetére
linkek:
V6 short range(1.75mm)
1.75mm with PTFE(rossz képet dob, ha kiválasztod, de nem azt küldik)
blokk
V6 papucs
És még érdemes lehet venni fűtőpatront is, mert nekem megdöglött az első órában a gyári
2m 12v 50wÖsszehasonlítani nem igazán lehet a kettőt. De tegnap nyomtattam egy benchyt, hogy kipróbáljam az új tárgyhűtőmet (60x28-as venti go big or go home alapon
) és hogy milyen 0.5-ös-fúvókával nyomtatni. A rétegmagasságot 0.15-re állítottam. A szálasodáson és a nehéz asztal miatti vibráción kívül annyira nem lett rossz. Az oldalán azt a hibát nem tudom mi csinálta, szerintem a Cura, mert a másik oldalán is pont ugyanott van.
KÉPEK
A 4MAX-ról már raktam ki ide, keresd vissza.Szerk: Még annyit, hogy a Tevon jobb a gyári extruder. De ez is cserélve lesz ha megjön a BMG
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
WinZol #11113 üzenetére
Ahogy én csinálnám/csinálom: Külön BMG, külön V6(akár venti nélkül, mert az a zümmögő 30millis semmire sem jó) és külön heatbreak(ötösével és 10-esével érdemes, nem drága, de egyszerűbb egybe cserélni, mint a teflont). Így a legolcsóbb. Ha kell, keresek linkeket.
Összehozható, mert az is egy v6 klón, csak dupla árba
Dual drive:Idler helyett egy másik fogaskerék van, két oldalról tolja a filamentet. A bondtech fejlesztette ki, de egy pár év alatt már a kínaiak is lekopizták.
-
Saccco
nagyúr
válasz
WinZol #11107 üzenetére
Teljesen jó a Bore 4.1. Az all-metal érzékeny a belső felület minőségére, az olcsó verziók rosszak ilyen szempontból.
Mindegyik verziót lehet bowden és direkt módon is használni.Ha extruder csere lesz a 4MAX-on, akkor muszáj hotend-et is, mivel alapból egyben van rajta a kettő. A bowden előnye a kisebb súly. Kisebb súllyal könnyebben gyorsul és lassul a fej, nem lesznek a tárgyon szellemképek magasabb tempó mellett sem.
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
WinZol #11103 üzenetére
Az all metal nem az igazi PLA-hoz. A kínai még ABS-hez sem annyira.
A 3mm-es teflonnál csak egy vékony kis csövecske van a heatbreakben, a 4mm-esnél pedig a bowden cső teljesen lemegy a fúvókáig. Annál rosszabb a hőátadás és megvan az esélye a kicsúszás miatti dugulás és társainak. Viszont utóbbi jobb a flexibilis filamentekhez. -
Saccco
nagyúr
válasz
WinZol #11098 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy minden alkatrészt adnak olyankor a BMG mellé. Mondjuk lehet nyomtani egy közdarabot, amivel később tudod bowden setup-ban is használni.
Inkább vennék egy külön V6-ot. Trianglelab-tól vagy mástól.---------------------------------
Más: Trianglelab-ék árulnak két jónak tűnő csapágyat:
Igus RJ4JP01 és IKO LM8UU -
JSaN
addikt
válasz
WinZol #11090 üzenetére
Talaltam meg 4 dollart, tobbin nem vacialok, igy is megeri. Nalam muhelyben lesz igy lenyeges volt hogy zart legyen a hideg es por ellen. Egy ender 3 lenne es azt at epitenem zartra tobbe lenne mint igy ez kompletten.
Majd varom javaslatokat, mit erdemes upgradelni, javitani, figyelni.Amugy 1-1.5 honapja nekialtam Saccco kepein felizgulva tervezni en is egy sajat gepet, de aztan az kozben elment faipari cnc marogep iranyaba.
Majdnem vegleges allapot, cuccok nagyresze mar itt van vagy uton kinabol. Mar joforman csak a bosch 3030 alu hianyzik, de azt itthon veszem, vezerles is mar rendes cnc lesz (mach3).
Karacsonkor el leszek 2 geppel. -
gerleimarci
aktív tag
válasz
WinZol #10993 üzenetére
Az a baj, hogy soros porton keresztül rohadt lassan megy fel a g-kód. Én próbáltam. Felügyeletnek egy IP kamerával nem rossz.
Én most egy Toshiba FlashAir kártyát akarok majd venni hozzá, de még rá kell vennem magamMeg ugye egy ESP32 jobb lenne hozzá, gyorsabban csatlakozna.
-
Saccco
nagyúr
válasz
WinZol #10963 üzenetére
Mit szeretnél nyomtatni, hogy ilyen nagy asztal kell?
(#10962) blountex:
A kijelzőkben lévő kártyaolvasó egy nagy nulla. Örülök, hogy Octoprint-re váltottam.(#10971) sanyika987:
Ne vegyél Tarantulá-t. Jobban megéri egy Ender 3, TEVO Flash vagy Anycubic 4MAX.(#10972) blountex:
A Titan is olyan, azt is lehet így is úgy is használni.
11.11 rohamban vettem a BMG-t, egyhamar nem fog ideérni.(#10974) WinZol :
Ha már 4MAX, a $20 kupon ma meg holnap érvényes, azzal $276 Németországból, pénteken $278 lesz -$10 kuponnal, ha valaki ilyet szeretne.(#10975) blountex:
Szerintem kicsi, de szerintem akkor is feltámasztható. -
fape
senior tag
válasz
WinZol #10960 üzenetére
Tippre a Trianglelab editon van mindenkinek.
-
Saccco
nagyúr
válasz
WinZol #10928 üzenetére
Inkább innen venném. Mobil alkalmazásból.
Inkább bele kell tenni egy BMG-t és nyomatni.
-
-
Saccco
nagyúr
válasz
WinZol #10798 üzenetére
Nem tudom miért van benne a készletben.
(#10802) WinZol:
Tök jó, hogy példának lehet hozni a nyomatomat.
Azért egy Prusa (Cartesian) forma nyomtatóval is lehet ám nagyon szépen nyomtatni.
A 4MAX árából nem építesz HEVO-t, ahhoz nagyon kevés a $290.
Majd második nyomtatónak építesz egy olyat is.(#10803) gerleimarci:
A HEVO-ra is lehet paneleket rakni.(#10804) miniboy:
1 motor 2 tengelyre kell.(#10806) WinZol:
Nem lehet otthon csak úgy végteleníteni. Meg kell venni a végtelenítettet. Nekem 1280-as van a gépen. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
WinZol #10798 üzenetére
A: BME GPK oktató/rektor vagy
B: nem tudod valójában mivel jár nyomtatót építeniN+1: vegyél valami olcsót, pl. ender 3, és azzal nyomtatgatsz sarokelemet meg a többi francot ami kell az építéshez, utána eladod, gyorsan felszívódik a piacon jóáron.
edit ha nagyobb kell ott a CR-1O/S variánsok.
-
Tikakukac
titán
válasz
WinZol #10794 üzenetére
Basszus. Ott az Ender3. 55k alatt megvan. Ahogy van, király. Pár apró mod van hozzá, amikkel otthoni, nem ipari szinten atomvagány módon nyomtathatsz.
Nagyjából a második bekezdésed az, amivel most is gondod van, ez a gond. Mérnökinfóval, műmennel és 15 évnyi műszerészkedéssel sem vágnék bele a semmiből. Pontosan azért nem, mert én sem vagyok elég gazdag ahhoz, hogy több nyomtatót vegyek. Elég lesz ez az egy is. Mire ezt kinövöm tudásban szerintem eltelik nem 1-2 év. -
Saccco
nagyúr
válasz
WinZol #10786 üzenetére
1. Ha teljesen ismeretlen a téma, akkor eléggé az.
2. Erre is jobb, ha van egy nyomtatód és azzal gyártasz. Előfordulhat, hogy építés közben derül ki, hogy valami nem kóser. Nem biztos, hogy drágább egy alap nyomtató és a darabok alapanyagköltsége, mint akárhol legyártatni. Egyébként biztos van itt olyan, aki segítene benne.
3. Van egy jó fb csoport hozzá. Illetve aliexpress-en komplett készleteket is árulnak. Egy HEVO nem éppen olcsó mulatság. -
miniboy
csendes tag
válasz
WinZol #10777 üzenetére
1. Tengelyeket még egyenlőre nem vettem, mert várok egy ismerősre aki ipari nyomtatókat javít és igért tengelyeket, de ha nem lesz akkor itt fogom megvenni mibim, az egyik barátom már vett itt többször is és nem panaszkodott rájuk.
2. Az alkatrészeket itthon nyomtatom egy tuningolt tronxy x1 nyomtatón, ami hagy némi kívánni valót maga után, majd összerakom a gépet és kinyomtatom vele újra az alkatrészeket, remélhetőleg profi minőségben és azzal lesz véglegesre összerakva.
3. Nem számoltam még össze, több okból sem, motorokat nem kellett vennem, mert azt az első pontban említett ismerőstől kaptam, remélem a tengelyeket is tőle fogom kapni, ezek akkor ingyen lesznek max. néhány söra vázat zártszelvényből csinálnám, hogy egyedi legyen, mert az egyik barátom csinált egy 1,2m magas és 55cm átmérőjű deltát vascsőből és saját nyomtatású profilokból matt feketére fújva és nagyon megtetszett, hogy egyedi és ebből a megfontolásból kezdtem el zártszelvényből építeni, de ha nem lesz jó akkor megépítem aluból.
4. egyenlőre nem tudok ilyet vállalni, mert a nyomtatóm nem a legprofibb, sőt. Éppen ezért adtam a fejem a nyomtató építésére, pedig már nem keveset költöttem a trónra, de kevés sikerrel. -
Saccco
nagyúr
válasz
WinZol #10734 üzenetére
"Jól látom, hogy ez nagyon hasonlít a Flyingbear Tornado-ra?"
Annyiban hasonlít arra, hogy ez is kocka forma lett. Ha szigorúan nézem, akkor szinte kizárólag a D-bot-ra hasonlít."Mennyiből lehet egy ilyet építeni?"
Ebben van egy Tarantula (~$200 - 2016-os) + alaplap ($25) + TMC2100 ($40) + Titan ($15) + profilok (18-19eft Banggood) + lemezek (25-30eft) + sallang (5-10eFt)"Melyik nyomtató a legjobb alapnak hozzá?"
Kerékre terveztem, mert kerekes a TT. Bármelyikből lehet ilyesmit építeni."Honnan sikerült szerkezeti elemeket rendelni?"
Banggoodról vannak a profilok, pont akciósak voltak."Ha hasonlót szeretnék, akkor mi a jobb / olcsóbb megoldás?
-Venni egy Flyingbear Tornado-t vagy
- építeni nulláról"
A legolcsóbb, ha veszel valamit és megtanulod merre hány méter.
Ha elgurul a gyógyszer, akkor meg kell nyomtatni egy Hypercube Evolution-t. Erre jó lehet egy Anet A8 is. Mindent kinyomtatsz, összerakod a HEVO-t aztán azzal mindent újranyomtatsz és átépíted, az Anet-et meg eladod.Most az tetszik, hogy nincsen semmilyen szellemkép a nyomtatott tárgy oldalán.
(#10735) compi.hu:
Egyedi áron készült (30 alatt). Munkahelyen.
Ha nem lett volna ilyen lehetőségem, akkor HEVO lett volna belőle vagy sima Hypercube.(#10736) Sanyaaa26:
A hozománya biztosan megéri, az már más kérdés, hogy neked megéri-e ennyit rákölteni. -
janek69
senior tag
válasz
WinZol #10630 üzenetére
A hangsúly nem csak a síneken van,hanem a mozgásrendszeren,amit ugyan mi az ultimaker-hez kötünk,de ők semmi újat nem találtak ki,csak a plottereknél is alkalmazott mozgásrendszert valósították meg és ócsósították azzal,hogy bizonyos tengelyeken nem csak csúszik a fejet mozgató tengely,hanem a tengelyek eközben forognak is és ez hajtja a bordásszíjakat. Nem bonyolult a dolog,csak ezekhez érdemes grafitos siklócsapágyat alkalmazni és ezen felül iszonyatosan nagy pontosságú tengelyeket,mert egyébként érdekes dolgokat művelne egy kis ütés valamelyik forgó tengelyen.
-
bigrob
őstag
válasz
WinZol #10583 üzenetére
Tornado:
Első generációs Tornadóm volt, illetve már a 1,5 amiben olyan alaplap volt amiben olyan nem cserélhető driverek voltak amivel a "salmon skin" effektet nem tudtam eltűntetni...Nem használtam ki a nyomtatási terület felét sem, el is adtam február környékén.Ender 3:
Fél óra alatt összeraktam, letöltöttem egy profilt a fb csopiból és 3 nyomtatás alatt belőttem nagyjából, még egy kicsit a retracton kell finomítani mert nagyon vékony pici szálat húz amit öngyújtóval simán eltüntetek, de ezt majd Csizmás kolléga majd megoldja!. (bár azóta 5 °C-al hűvösebben nyomtatok már a Flashel)
Nagyon jó kis gép, csak hangos, kicsi szobában használom és sajnos ezért mennie kell, pedig tényleg nagyon jó kis gép!Flash:
Több nehezítő körülmény hatására kb 2 napig raktam össze, 2 napig csak xyz kockákat nyomtatgattam és ma volt egy 90% körül elhalálozó nyomtatás ami a fb csopis okosok szerint a gyári SD kártya hibája, úgyhogy kukáztam most egy másikat és nyomtatom ismét.. Majd jelentkezem...
Hogy miért nyomtattam ennyi kockát? Sok volt a "ghosting" effekt a gyári fw beállításokban, lejjebb húztam azóta az Accelerationt (1500-ról, 400-ra) és az x és y jerk értéket (20-ról 5-re) és ilyenkor a kockák sarkai nem stimmeltek, túl sok anyag került a sarkokba. (Linear advance-al kellene szórakozni, aminek még nem tudtam utánaolvasni, de most visszahúztam a 2 db jerk értéket 20-ra és így még elfogadható)
Ezek a TMC driverek nagyon komoly cuccok! Konkrétan semmi hangja a nyomtatónak, csak ami a ventikből jön, majd cserélem őket valami halkabbakra.(#10588) Mr.Csizmás
Egyszer belövöm a Flash annyi csigám lesz...
Nagyon király! Köszi! -
Saccco
nagyúr
válasz
WinZol #10432 üzenetére
Minden nyomtató annyira jó, amennyire az azt működtető felhasználó.
A Tarantula is csodákra képes, csak kell rá költeni, illetve szerelni.*/**
Ha most vennék erősen megfontolnám egy Tevo Flash megvételét. Esetleg nulláról építenék egy Hypercube-ot vagy Hypercube Evolution-t. Ha nem cél a küzdés, akkor a Prusa MK3 igen jó választás.* Én már átépítettem CoreXY-nak.
** Most a 24V-ra állításon gondolkodok. -
compi.hu
senior tag
válasz
WinZol #10428 üzenetére
Átalakítás után használható, de a nem kínai lineáris tengelyek nem olcsók, szóval én most már inkább összeraknám nulláról. Gyakorlatilag a heatbed, a táp, a Z mozgás, a motorok, a vezérlő, és a keret jött az eredeti kitből, minden más kuka. Keretbe pedig függőleges elemekhez amúgy is jobb lenne 2040 vagy 3030 profil a 2020 helyett.
-
Zsolt74
senior tag
válasz
WinZol #10398 üzenetére
A Prusa MK3 vezérlő elektronikája nagyon jó, és szoftveresen is nagyon fejlett, de a mechanikailag eléggé elavult, nekem kicsi lenne a Prusa MK3 max nyomtatási mérete is.
Számomra alapvető hogy asztalt csak Z irányban mozgatunk.
A méret és a mechanika miatt én a Flyingbear-t választanám most is, noha a Prusa MK3 jóval drágább.
A Prusa Mk3 vezérlését szívesen áttenném a Flyingbear Tornado-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest