- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz
konkav #22863 üzenetére
Konkrét leírás nincs. Én is úgy ollóztam össze a dolgokat.
A jelölt részén össze kell forrasztani a pad-okat. Ezzel a fent jelölt két láb egy pontra kerül. A jelölt lábakat le is kell csípni, különben a Klipper kommunikációs hibával elszáll. Felülről egy kábelt kell ráforrasztani az lesz a kommunikációs port, Klippernek csak egy kábel kell.
A TMC-ket lehúzott motorkábel mellett az X slot-ban 1,5V-ra állítottam (TMC2208). Az áramot a Klipper config fájlban beállított értékre állítja. Elvileg TMC2209-nél a vref-et sem kell állítani.Az alaplapot célszerű lenne kivenni és a servo pin-ek helyére csatlakozót tenni. Utóbbit nem csináltam meg, mivel nem akartam az egész gépet szétborítani.
A lenti képen lévő lábkiosztás a sima Trigorilla lapra érvényes, Trigorilla1.1-en fordított a sorrend.
(A képen a kábelek nem jó helyre vannak csatlakoztatva, illetve jó lenne, ha meg tudtam volna adni a Klippernek, hogy melyikek azok...)
Én az ar4, ar5, ar6 és ar11-et használtam.A megnövekedett hűtés igény miatt tettem fel egy 80mm-es ventilátort is.
A config részt innen szedtem össze: [link]
Valami általános infót innen: [link]
Pinout: [link]
Meg még jártam ezer másik oldalon. A lábak lecsípése is egy elejtett félinformáció alapján történt, próba szerencse alapján.#Trigorilla #4MAX #Anycubic #TMC2208 #UART
-
Saccco
nagyúr
válasz
konkav #22849 üzenetére
Nem találtam meg, hogy melyik pin az alaplapi UART. A servo pin-eket használtam (config szerint ar4, 5, 6, 11, (12)).
Minden TMC-nek kell az UART mód Klipper-en. Ami viszont sehol sincs konkrétan leírva, hogy a felhasznált lábakat (PDN és/vagy UART), amelyek amúgy nincsenek használatban (be sincsenek forrasztva), azt le kell vágni a TMC-ről, különben kaphat vissza jelet onnan. Ami még is történt és dobálta a hibát.
Érdemes lenne a servo pin-ek helyére csatlakozót forrasztani. Én nem tettem, mert ahhoz az egész gépet szét kellene szedni. Inkább egy darab kábelt forrasztottam be.
Viszont működik a dolog az eredeti Trigorilla lappal. Még egy fontos dolog, hogy a Trigorilla1.1-en a pinek fordítva vannak. -
tothferenc
aktív tag
válasz
konkav #22802 üzenetére
Nalam jobban senki nem szereti a PP-t, de egy par eve megutaltam az Ebay-t, a meg nem erkezett vagy szar termek miatt (hiaba kaptam vissza a penzt). Alin sem volt gondom meg, pedig vagy 600 tranzakciom van mar eddig. En ott a hivatalos Bigtreetech shopbol rendeltem, de nincs veszteni valod, meg kell nezned a visszajelzeseket es csokolom.
-
válasz
konkav #22318 üzenetére
wow, nagyon tetszik, pont hasonlón gondolkodtam én is itthonra. (nálam ez indította az inspirációt: https://www.youtube.com/watch?v=CHFK5sY8ToE, na meg a jelenlegi dobozok összevisszasága a gyereknél.
)
Nem osztanád meg a modellt amit készítettél? -
Saccco
nagyúr
válasz
konkav #22253 üzenetére
Kísérleteztem egy sort, mire kiadta a 212/63-at.
Az első réteg tényleg fontos, ahogy korábban rednifegnar is írta.
A papírtörlő meg egy varázslat.
Első réteg és asztal tisztítás ügyben lásd: [Ivan Miranda] -
Saccco
nagyúr
válasz
konkav #17262 üzenetére
Nyomtass egy kockát váza módban és mérd meg a fal vastagságát.
20-as kocka néhány perc alatt kész.Sütni szokták a szárításhoz, eddig még nem csináltam ilyesmit.
.
Szintezd újra az asztalt. Papírtörlővel töröld át.
A szintezést mindenképpen bekapcsolt motorokkal csináld, mert a nehéz asztal könnyen elmozdul! -
Saccco
nagyúr
válasz
konkav #17251 üzenetére
Én nagyon szeretem ezt az anyagot. Ebben a pillanatban is ezzel nyomtatok.
Lehet, hogy nedves lett, vagy csak simán nagy a páratartalom.Első réteg: 95-100% flow, first layer 212/63°C, 0,25mm, a többi layer 205/63°C, asztal papírral szintezve.
Próbáld meg még a wall printing order-t változtatni.Nyomd be az Optimize wall printing order-t is. (Cura)
BMG flow értéke 84% körül tökéletes. Bekalibrált estep mellett. -
Joshi
titán
válasz
konkav #17251 üzenetére
Konkrét hibát nem írtad, de gyanítom az a gondod, hogy nem tapad meg rendesen a modell. Én pont az ellenkezőjével szívok folyamatosan. A Kossel Delta gyári rücskös felületről úgy kellett levésnem a cuccot, mióta üveglapot használok azt is összetörtem.
A gyári felületnél ki kellett hülnie az asztalnak, az üveglapnál meg fel kell melegítenem hogy lejöjjön a holmi. Persze üvegnél ragasztót kell használni. Én az alábbi stiftes ragasztót vettem, de vigyázz ne hogy összekeverd a hónaljbirizgával.
Összefoglalva érthetően, ilyen ragasztót használj. Nem kell vastagon, a lényeg hogy közvetlenül nyomtatás előtt kend be az asztalt, mielőtt nyomtatni kezd a nyomtató.
-
konkav
csendes tag
válasz
konkav #17046 üzenetére
Ja igen, így néz ki az oldala összerakva.
-
Saccco
nagyúr
válasz
konkav #15571 üzenetére
Bármelyik BMG elveri a simán kapható extrudereket. Viszont a Trianglelab verzió egészen más kategória minőségi szempontból. Az Aliexpress teljesen biztonságos, hasonló fizetési védelemmel, mint a PayPal, csak náluk Alipay a neve.
Ha már all metal, akkor vedd a titan verziót, az.
Mr.Csizmás:
Nem mindegy. -
konkav
csendes tag
válasz
konkav #15548 üzenetére
Stornó az egész. A PTFE cső volt a baj. De hogy mi történhetett vele, miközben még ki sem fűztem belőle a szálat, azt nem most fogom kideríteni
Nyomtattam egy ilyen kristályos izét, jó bonyolult útvonalakkal, jó volt nézni
Egyébként érdemes lecserélni a 4MAX extruderét egy BMG-re?
-
Janix12
aktív tag
válasz
konkav #12974 üzenetére
Szia!
Nem hibáztál..
Benne van a modellben az a kis ugrás.
Ha réteg nézetbe teszed és rétegenként viszed felfelé a csúszkát látni fogod, hogy onnantól ahonnan kezdi a teljes felületet kitöltés van kb 0.4 kiugrás.Hozzá teszem többször jártam így mint te.
Valamiért a Cura nem hajlandó a felületi apróbb részleteket kirajzolni, "Layers" vizuális módban.
A felső 4 réteg után látszik a méret különbség. -
Saccco
nagyúr
-
kopi120
tag
válasz
konkav #12838 üzenetére
Nem tudom hogyan kellene kiszámolni a lépéseket, hogy méretpontos legyen. Ha nagyon muszáj megcsinálom vonalzóval vagy tolómérővel, de jobb lenne kiszámolni. Te hogyan oldottad meg? A képeket megköszönöm, de szerintem egy ilyen gépnél úgyis azt használ az ember ami a keze ügyébe van
-
Ra3
őstag
válasz
konkav #12773 üzenetére
A világítás szuper lett, ezet a led szalagokat lehet vágni? Bár ahogy nézem a fényerejét egy méteres darab is elég lehet, már nekem is be kéne építeni valamit.
Az extruderbe lehet nyomtatni filament vezetőt, thingiversen van fent model, tényleg nehéz betalálni időnként. -
fape
senior tag
válasz
konkav #11728 üzenetére
Nem teljesen értem, hogy miért nincs olyan eset, hogy a táp maxon 150W (24V,6,25A) jár és csak "fele annyira fűt"? Itt gondolom vagy egy pc tápról vagy "led" tápról van szó. Annak tudna kéne szabályoznia magát, hogy ne adjon ki se sokkal nagyobb vagy kisebb feszültséget és áramerősséget. Ha jól tudom a fűtő rész (kvázi) egy ellenállás, annyit fűt el amennyi ráesik, amennyit a táp képes magából produkálni.
Sajnos hiányos a villanyos tudásom, én kocka infós vagyok. Cserébe kötekedni azért szeretek, szal nyugodtan el lehet küldeni melegebb éghajlatra, ha irgalmatlan hülyeséget kérdezek
-
-
gerleimarci
aktív tag
-
izisz
senior tag
Kiváncsiságból én már próbáltam a klippert, amellett, hogy érdekes a konfigurálása (és jelenleg még nem is lehet annyi mindent, mint marlinban), ami nekem hiányzott, azaz auto bed level és a thermal shutdown védelem (ABL: mielőtt valaki kiosztana, hogy az minek... én szeretem és 1mm-ig hagyom hatni, addigra kikompenzálja, amit ki akar, onnantól nem tekergeti folyamatosan a Z tengelyt, szóval én hasznosnak tartom)
-
HUresz
tag
Szia!
Nekem "leolvadtak" a pla alkatreszek ABS nyomtatasnal. Akkor ezt most reszletezem, kb 1 ora utan eszrevettem, hogy nem normalis hangokat ad. Sajat tervezesu x kocsi, hutotarto stb. ( A hutotarto ami tartja a bltouch-ot is e3d eseten nem tetszett nekem .... nem ereztem pontosnak a merest mikor volt 1 kis kotyogas a bordara illeszkedo kek muanyagon.) Szoval a hutotarto elkezdett vetemedni ... es szepen beleert a nyomatba a BLtouch ... okejo .... STOP ...
Az eredeti alkatreszek ABS-bol ujranyomtat .... mire elkeszultek mar kb minden rendesen meggorbult.
Most ABS-bol vannak ezek az alkatreszek .... erosek ... birjak a hot ... fasza minden.@Saccco
Valami nem stimmel ... olyan mintha 3x gyorsabban tekerne az extruder mint ahogy az normalis lenne.
amugy tetszenek a beallitasok ... van 1-2 dolog ami pozitiv.
Total nem ertem ... az ertekek jok ... tuti valami nevetseges dolog miatt nem megy. -
compi.hu
senior tag
"nézegettem a nyomtatókat a GB-en, és megakadt a szemem a tronxy X5-ön. Az jutott az eszembe, hogy vajon abból lehetne-e "egyszerűen" csinálni corexy nyomtatót."
Nagyon gyorsan felejtsd el. Én egy hasonlót vettem (Flsun Cube) hasonló megfontolással, de rendesen megbántam. A tronxy még nagyobb rakat trutyi, aki single Z kockát tervez 12-esnél vékonyabb Z rudakkal, az bármilyen más aljasságra is képes.
Az flsun ugyan nyolcas rudakat használ a Z-re, de dual módban, azaz mindkét oldalon 2-2 "lineáris tengyely" (lineáris tengely a ...szom inkább betonvas, hogy szorult volna a fejuk a szülőcsatornába...) és egy-egy leadscrew vezeti a műsort.
És hát igen a rudak: Ismerős is vett ugyan ilyen szetet és hát komoly fejvakarás tárgya volt, hogy a leveling szenzor adatai alapján mindkettőnk nyomtatóágya pontosan ugyan olyan mértékben púpos és nem kicsit: kb. fél miliméternyi a difi a közepe felé haladva. Ugyanakkor az IKEA Lots tükörlap tökéletesen rásimul, azaz az alulapnak mégiscsak síknak kell lennie. Volt fejvakarás, mire kitaláltuk, hogy a "lineáris tengelyek" hajlanak valószínűleg ennyit amikor középre ér a kocsi ahoz képest mint amikor közvetlenül a megtámasztás mellett kolbászol.
Ergo X és Y rudaknak is menniük kell, helyettük rendes köszörült, felületedzett lineáris tengelyek beszerezve hazai forrásból (Óbudáról nem egy konténer legalján jutnak el hazáig hanem az autó ülésén) és hát nemóccók: az X(8) és az Y(10) rudak még hosszú kutakodás után is 13-14e HUF között fájtak.
A váz az stabilnak tűnik első nekifutásra, de majd kiderül a konverzió során, elvileg ekkora állathoz már illene a 30-as profil.Ha összeszámolod mi mindent kell cserélni, kevesebből kijössz ha fogod magad és nulláról megcsinálsz mondjuk egy HyperCube Evolution-t, és nem kell újratervezned majdnem az összes nyomtatott alkatrészt az eltérő aluváz miatt (2020 a 3030 helyett).
Szóval mégegyszer: Eszedbe ne jusson!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest