-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
csipesz2020
tag
Igen, én néztem egy 4 plust de letettem róla.
A vége pedig egy Creality K1 lett, mai nap adtam le a rendelést.
Most jönnek az izgulós napok amíg ideér és beüzemelhetem végre
Vettem hozzá a saját ai kameráját + 2kg filamentet kezdésnek.
Amíg várunk addig olvasok szorgalmasan, ha megérkezett meg hozom a képeket. -
fabula
őstag
PLA/PETG-hez jó az A1 is, az olcsóbb, főleg ha AMS lite nélkül rendeled, de az csak jövőre lesz, most csak kombóban adják. Az A1 mini AMS lite nélkül most 319€ szintén német ÁFA-val.
A 659€ ár az a német 19%-os ÁFA-val van számolva, ha beteszed a kosárba, akkor drágább lesz a világbajnok magyar 27%-os ÁFA miatt, meg jön rá szállítási költség is.
Tegyél be egyet a Bambu EU boltjában a kosárba és kiszámolja neked, nem kell megvenni, kitörölheted a kosárból. Így megkapod a pontos árat, amit fizetned kell. -
axlfsi
veterán
Artillery Sidewinder X2-t nézted? ... most BF akcióban több helyről is nagyon jó áron adják, EU raktárból és minden szinten fejlődés E3V2-höz képest (már van egy E3V2-m, amit upgradeltem; bltouch, sárga rugók, DD extruder, teflon cső, munkaasztal szigetelés, Jyers fw, Notua ventik, stb), ezen felül X2-nél még dual Z tengely és direct drive is van, illetve halk alaplap...
-
azbest
félisten
leginkább azon múlik, szerintem, hogyan használod, milyen terveid vannak.
Ha csak használni akador és a lehető legminimálisabban szerelni, módosítani, akkor gondolom a jobban felszerelt S1 jobb.Viszont a másik oldala az, hogy több egyedi alkatrészt használ az S1. Ha elromlik vagy moddolni akarod, akkor vagy gyári cserealkatrészt tudsz venni vagy teljesen átalakítod. Érdemes rákeresni mennyiért lehet cserélni az egyedi alkatrészeket hiba esetén. (hotend, mainboard kicsit más, kábelezés köztük más)
Egyébként adtak ki ender 3v2 neo-t is, amibe betettek pár upgradet megint. (ha jól látom a v2-höz képest bővített firmware, sárga laprugók, fém extruder, crtouch, más asztal felület, hotenden kicsit talán jobb hűtőborda ) [link] Nincs dual z, míg S1 nek van.
Persze az árazás sem mindegy, hogy mekkora a különbség éppen.
-
fabula
őstag
kzkz már megválaszolta, nem hazai boltból kell eredetit venni, mert a hotend meg az extruder drágább lesz, mint a nyomtató
.
Aliról mindent megrendelhetsz sokkal olcsóbban jó minőségű klónban. Általában a Trianglelab termékei jellemzően jó minőségűek, csak sokkal olcsóbbak, pl. [link] .
Persze mielőtt rendelsz tájékozódj, hogy neked mi lenne a legjobb, melyik verzó a volcano-ból, mert van több megoldás is, pl. a termisztor miatt.
A nagyon olcsó filléres kínai noname termékekkel lehet szívás, pl. amit linkeltél.
Ebből neked a PTFE változatot érdemes megvenni, ha sok PLA-t nyomtatsz, mert a full fém az PLA-val könnyen dugulhat, a 4,1 mm-es meg ugyan olyan, mint ami most van rajta, vagyis a az extrudertől jövő PTFE csövet kell letolni a nozzle-ig (bár a CHEEP fix ebben is megoldás).
A DD az jó megoldás, nem csak a rugalmas szálakhoz, a súly miatt azonban érdemes Orbiter vagy Sherpa mini (micro) extrudert beépíteni LDO motorral. Ezek viszont már nem annyira olcsó megoldások. Lassú nyomtatáshoz elég jó egy palacsinta léptetőmotor egy BMG vagy egy Titan extruder klón szintén az Aliról. -
fabula
őstag
Csináld meg ezt a modot és nem lesz többet ilyen problémát. Ha tudsz, akkor Capricorn csődarabot tegyél a hotendbe, ha nincs, akkor a sima is jó, csak esetleg gyakrabban kell majd cserélni.
[link]
#36104 daninet-nek igaza van a hiba okait illetően, ő jól elmagyarázta neked, ezt küszöböli ki a Cheap féle fix. -
daninet
veterán
Olyan szokott történni, hogy az a ptfe cső rögzítő tönkremegy és többet nem szorítja elég erősen a csövet, és enged egy kicsit visszafelé is a ptfe csőből. Ez retract mozdulatnál gond mikor visszarántja a gép a filamentet és ott keletkezik egy kis rés amibe beleolvad a műanyag és előbb utóbb dugulást okoz. Kipróbálhatod ha megrángatod a teflon csövet nem mozdulhat fél mm-t sem kifelé.
A régi nozzle nem gond, ha a fűtőblokk nem sérült és szépen vissza tudod szorosra tekerni. Illetve nagyon fontos hogy teljesen merőleges legyen a vágás a csövön. Ha kicsit is ferde akkor ott lesz egy rés.
Csinálj egy hideg húzást (cold pull) és figyeld megmilyen alakú a műanyag vége. Ott pontosan látszani fog hol vannak rések vagy valami gebasz.
Nézd meg ezt a videót ez egy nagyon nagyon jó magyarázat és valszeg rájössz a gondodra. -
LógaGéza
veterán
Persze, ez minden ki/bekapcsolható a konfigban.
A Jyersben egy standard, gyári érték van ezekre a beállításokra, azokat veszi alapul - kivéve ha van a SD-n beállítás lementve, olyan formátumban, amit meg tud enni.
Ez utóbbi sajnos nem mindig áll fenn...
Amúgy ha fordítani akarsz, akkor a saját értékeid is beírhatod egyből a forráskódba, és akkor azok lesznek az alapok. -
LógaGéza
veterán
Ha jól rémlik a HS az High Speedet takar, gyorsabban mozgatja a fejet a mérések közben.
Az ABL-nél a hagyományos értelemben vett szintezés megy, leméri a szenzorral a pontokat (9/25 helyen) és azok alapján korrigál.
UBL esetében több ponton mér (100/225), és egy mesh képet készít a mérések alapján, és az alapján korrigál. Egyik előnye, hogy ez utóbbi esetben te is tudod kézzel módosítani a mesht, hátránya, hogy sokkal több ideig tart.
Első körben én az ABL-el próbálkoznék. -
Demo07
aktív tag
Igen, ki tudja szárítani, nekem a nagyon moslék pla-ból kb 3-4 óra alatt használhatót csinált...
Igaz, amikor tudom, hogy nyomtatni fogok aznap, akkor már bekapcsolom előtte pár órával, 40-50 fokra anyagtól függően, és utána látszik is az eredményen.
Tárolásnál vissza van vákum fóliázva+szilika is van benne, meg ilyen elszíneződős teszt izé...
Az eSun szárítóján agyalok mostanában, mivel abban mérleg is van, meg elvileg egy venti is ami keveri a levegőt... árban meg nem számottevő a különbség... csak ugye már megvan a Sunlu is. De amúgy bevált, van gyári kivágása, akár közvetlenül bele lehet tolni egy teflon csövet is, és akkor még annyi por sem lesz a filamenten ameddig elér a hotendbe. -
Reggie0
félisten
A petg nagyon erzekeny. Nekem az ender 5 a mosogeppel egy helyisegben van, ott meg a PLA is ropiva valt egy het alatt. A dobozolas folyamatban van, majd rakok melle peltier elemes szaritot es az folyamatosan elviszi a parat.
#32526 peugeotmate: Nincs mit!
#32521 Saccco: Osszefoglaloba be kene rakni ezt a tablazatot.
-
Reggie0
félisten
Igen, attol van. Ha nem hasznalod erdemes visszarakni a filamentet a zacskojaba, a paraszivo tasakkal egyutt, es leragasztani szeles celluxxal. PLA meg ugy ahogy egesz jol viseli, de PETG teljesen hasznalhatatlan lesz tole. Bar PLA-bol is volt amelyik mar attol ugy tort, mint a ropi, hogy raneztem. (Bowdenben, feederben, mindenhol ripityara tort, ugy kellett kibanyaszni mindenbol.)
-
Reggie0
félisten
Persze, mar ender 3-mon lehet erezni az egy Z hatranyat: a talca jobb oldalan pontatlanabb a Z pozicio, foleg akkor jon ki igazan, ha a retract melle Z-lift-et is bekapcsolsz es allandoan emelgeti a fejet, mert nem pontosan oda all vissza, ahonnan elemelkedett. Emiatt a retegvastagsagban es/vagy a letapadasban nagyobb az ingadozas.
-
Rulez81
tag
Egyszerű feltenni, Thingin van kész modell hozzá. alig van súlya 140g, szóval észre se veszi.
Jó cucc, ajánlom.
A runout téma változatlanul nem megy. Természetesen engedélyezve van az fw-ben ami kell hozzá. De nem folytatja filament kifogyás után, se ha M600-al fila cserét akarok. Megáll, de nem folytatja. -
LógaGéza
veterán
És a Klippert még meg se említettük
Én mindig előmelegítem, nem feltétlen fontos, elvileg a FW-kben van Thermal Expansion Correction.
Ha már 10mm magasságkülönbség van, ott elég nagy a probléma.
Amit meg kell jegyezni: Ezek a BL/CR/3D/stb-Touch megoldások NEM helyettesítik a szintezést! Inkább a build plate kisebb egyenletlenségeit javítják ki.
A működési elve valahogy úgy alakul, hogy csinál egy mesh hálót az asztalról (ez lehet 3x3-5x5-9x9-32x32-stb pontos, te tudod választani) és az alapján adja hozzá / vonja ki a G-Codehoz nyomtatásnál a megfelelő Z értéket. -
Rulez81
tag
Hogy miért áll meg a filament csere után - akár runout volt akár M600-al filament csere - azon a képernyőn, amin ez van:
"Filament Change
Please wait for prompt"
Ha elfogy a filament, egyből kiírja, hogy runout és kiáll az FW-ben beállított pozícióba.
Filament csere, majd azt a kijelzőn elfogadva extrudál annyit, ami az ADVANCED_PAUSE_PURGE_LENGTH-ban definiálva van.
És ezután ragad meg az adott képernyőn.Ez után bogarászva az FW-ben láttam, hogy magyar nyelv is kiválasztható, na mondom kipróbálom, megkerestem a magyar nyelvi fájlt, tök jól le van fordítva, csak épp egyedül a kártya behelyezésekor vagy kivételekor kiírt szöveg magyar, az is szarul, az ékezet kínai karakter. Semmi más nem. Igazából nem is izgat, mert eddig is jó volt angolul, csak a tény bosszant, hogy miért nem működik.
De ennél sokkal bosszantóbb a runout szenzor probléma!
-
ecaddsell
aktív tag
Nekem pont ilyen szárítóm van (az elektromos sütőnk is jó lenne, de nem hiszem, hogy mindenki elfogadná ezt nálunk), de persze sokkal jobb áron volt BG-ról (most is van és miután szórják a 8 dolcsis shipping kupont még spanyol raktárból is emészthető, de az árfolyam miatt már nem igazán lesz olcsó).
Egyébként ennek görgős az alja, azaz direktbe mehetne belőle a filament, de sose használtam még így, csak szárításra. Súlymérést is ezért tették bele.
Csak szárításra szinte bármi jó ami tud huzamosabb ideig 50-60 fokot (és nem generál párát mint a gázsütő). -
-
LógaGéza
veterán
Anno én is eljátszottam a vRef értékekkel, ha visszakeresel a topikban, megtalálod mire jutottam.
Azóta is ezek az értékek vannak, nincs baj velük.
Motorokra amúgy megéri rakni hűtőbordákat. Mindegyikre mehet teljes (40x40mm), egyedül az Y-ra nem, ugyanis abba beleér az állítógyűrű... Esetleg a külső oldalára lehet rakni.
Az is okozhatja a melegedést, hogy túlfeszítetted a szíjat - megéri ellenőrízni -
ecaddsell
aktív tag
Onnan tudom, hogy megszívta magát, hogy el fog kezdeni törni a filament? Utólag ki lehet szárítani az anyagot?
Igen. Sajnos rossz esetben nyomtatás közben törik el (ilyenkor még nem mindenütt törik), máskor meg amikor próbálod befűzni akkor törik mint a ropi.
Egyébként hosszabb nyomtatás előtt ha nem friss a filament akkor érdemes szárítani mert nekem pl. valahol oldalt kapott nedvességet (a dobon van több ilyen rés) és már bőven sokat ment amikor eltört többször is.
-
ecaddsell
aktív tag
A nyomtató tetején nekem soha nem ment még tönkre filament mikor nyomtattam, csak akkor, amikor többször, több időre hanyag módon ott hagytam (és nincs elég messze tőle a mosókonyha ahol néha a szárító is van használva a szárítógép mellett is).
Magamnak azzal próbáltam magyarázni, hogy mivel a hő felfelé száll nyomtatás közben ennek van annyi szárító hatása, hogy az elég legyen pláne, hogy nyomtatás közben mindig csak a külső rétegek amik letekerednek érintkeznek jobban a levegővel.Ennek ellenére már most érdemes azon elgondolkodni, hogy ha majd elkezd törni akkor hogyan fogod szárítani.
Nyomtatót csak akkor hagyunk magára, ha olyan helyiségben van ahol nem okozhat tüzet (a korom ettől még berondítja). Ha csak annyi, hogy nem akarsz folyamatosan 1 helyiségben lenni vele akkor érzékelők (CO, CO2) jó megoldás lehet, de ugye amikor az érzékelő megszólal akkor már elég gyorsan ott kell tudni lenni.
-
Rulez81
tag
Nekem Jyers van fent most, amit én fordítottam, mert nem gyári a hotend.
jyers:
Van benne sok extra, pl több filament preset, mesh, bed leveling(nekem manual, mert nincs bltouch), de ez is hasznos, nem kell kézzel tologatni a sarkokba a hotendet a papir tesztnél.
ami nem megy még, mert nem találtam rá választ sehol, az a runout sensor, illetve az x/y offset.
pára:
A nyomtató egy joly szobában van, itt van minden aminek nincs helye a házban, de a leg lényegesebb a ruhaszárítók is. Szóval pára az van. Zárható zacsiban vannak a filák, de van amikor napokig, rajta van egy tekercs a gépen, vagy épp nem kerül vissza zacsiba, szerintem nem olyan nagy para ez.
magára hagyni a nyomtatót:
Volt már rá példa, de nem voltam nyugodt, hogy őszinte legyek -
dugesz77
őstag
Szerintem estére nyugodtan ott lehet hagyni (én is így szoktam) de egy füst érzékelőt érdemes lehet felrakni csak a megnyugtatás végett. Párszor én is hagytam már míg nem voltunk otthon de nem szeretem, mert mindig ott motoszkált a fejemben, hogy mire érek haza. Ezekben már benne van alapból a hőmegfutás védelem maximum az XT60 csatlakozót érdemes még kicserélni vagy levágni és sorcsatizni vagy wago-zni.
-
Tikakukac
titán
Ender. Szokásos dolgok miatt: a világ összes leírása és tutorialja ott van, bármire is keresel, lesz rá konkrét videó és írott anyag.
Ha totál magára hagyós gép kell, akkor Prusa. Minden més esetben a közösségi support a nyerő, nyilván van egy szint, tehát életveszélyes gépekre ez azért már nem vonatkozik.
-
scholes85
csendes tag
Szia!
Én pár hónapja egy Voxelab Aquila-t vettem, két kiló PLA-val volt 70k környéke a gyártótól. Ender 3 klón, sok mindenben megegyezik, a ventik hangosak egyedül a gyárin, annyit cseréltem, és azóta elég halk
Azóta jött valami picit újabb modell is (Aquila X2)
itt sok mindent elmond a srác, illetve rengeteg anyagot kipróbált rajta, meg fejlesztegetett: [link]itt meg a gyártó oldala, EU-s raktárból jön, vámmentes: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged