- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csipesz2020 #43904 üzenetére
Üdv, a fedélzeten. Gratulálok a nyomtatóhoz.
Nekem is K1 van 3.gen. Vajon hányan vagyunk itt K1/K1max tulajok?
Első nyomtatóm, tehát nem tudom mihez hasonlítani, de netről felszedett 'tudással' eddig sikerültek a nyomtatások. Gyarló módon az ára miatt lett ez és nem a Bambu. Jó nem 15 perc alatt raktam össze, de működött egyből. Eddig PLA-al és ABS-el próbáltam. PETG kéne még kipróbálni, csak azt még nem vettem. Saját szelető progival használom. Az első rétegnél vettem fel 108%-ra nyomtatást, ez használt neki, de a Z-t nem állítottam el ahogy a netes videókon tanácsolják.Kapott egy új ajtózsanért - 270°-ra nyitható, így rányilik az oldalára, nem akadok el benne. Kamera nekem is utólag lett hozzá.
[K1_ABS] -
Villy
tag
válasz
csipesz2020 #43963 üzenetére
Köszönöm, az gyors volt. Árban sem rosszak, szerintem én is onnan rendelem meg.
-
Villy
tag
válasz
Mikor rendelted és honnan? Én is ezen a típuson gondolkozok, csak kíváncsi lennék, hogy kb mennyi idővel számoljak.
-
válasz
Szia! Gratulálok! Használd egészséggel! Szuper gép.
Ajánlani tudom hozzá az alkalmanként felbukkanó Alzás Creality Hyper PLA-t 5990.- ért, illetve a bundle-ban kapható Creality Hyper ABS-t a Geekbuyingról. ~5700/kg
-
daninet
veterán
válasz
nyomass ki teszteket vele, barátomnak egy alaplap csere és egy hotend csere kellett mire használható lett
sajnos a QC nem az erősségük, jól nézd át minden működik-e
-
syler123
veterán
válasz
csipesz2020 #43661 üzenetére
Mondjuk érdemes is átgondolni, mert azért a Creality-k nem hibátlanok. Ez a 3d nyomtatás is olyan, hogy valakit megfog és nyomtat ezerrel, valakinek meg porosodik.
Én sem annyira régen vettem az SV06 plus-t, beállítottam hogy szépen nyomtasson, klipperre váltottam, spacer mod stb. Tervezgettem Blender -> Fusion360 -> Freecad.
Múlt héten pedig levettem a Filamentet, hogy ne porosodjon. Egyszerűen nincs mit nyomtatnom és a házat nem rakom teli műanyag vackokkal. -
poli27
Topikgazda
válasz
csipesz2020 #43658 üzenetére
Szerintem azért mert áfanélkül írja nekem
-
syler123
veterán
válasz
csipesz2020 #43618 üzenetére
A méretet is érdemes átgondolni, mert nekem pl a Sovol SV06 plus-al a legnagyobb bajom, miután felhoztam a hálóba, az a mérete. Batár nagy, rettentő sok helyet foglal, tuti most már kisebb nyomtatót választanék, mert ekkora tárgyakat nem nyomtatok.
-
Guba4
tag
válasz
csipesz2020 #43575 üzenetére
Esetleg a klipperes verzió is egy opció lehet, ebben az árkategóriában jó ajánlat. Szerintem ezzel nem orálfieszta a kezdés.
[link] -
smithsys
aktív tag
válasz
csipesz2020 #43598 üzenetére
Nem kell hozzá semmilyen adagoló.
Jön hozzá egy filament orsótartó, ráakasztod az orsót és behúzza magának mint bármelyik másik masina.@fabula elég kimerítően megválaszolta a többi kérdésed, ezért csak annyit tennék hozzá, hogy nincs baj a többivel se, csak többet kell foglalkozni velük, mint a Bambuval.
-
fabula
őstag
válasz
csipesz2020 #43598 üzenetére
Szerintem a "kezdő" nem mindig és nem egyértelműen azt jelenti, hogy nincs keret egy jobb nyomtatóra vagy "kezdeni" elég egy olcsó nyomtató is, hanem azt, hogy a technológiával akar valaki ismerkedni és tanulni.
Én is azt hittem évekkel ezelőtt, hogy a legolcsóbb nyomtatóval jó lesz kezdeni, de hamar rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van. Többet nyomtattam tuning dogokat vele saját magához, mint "hasznos" dolgokat.
Ezt eladtam, majd vettem egy akkor jobbnak mondot nyomtatót nagy asztallal (mert miért ne meg hátha egyszer majd kell, de nem kellett) és azzal is volt sok szívás meg hibás nyomat, pedig tanultam ezerrel ...
.
Ezt is eladtam és vettem egy zárt gépet, főként az ABS nyomtatás miatt, amit már kevesebbet tuningoltam és tudott ABS-t nyomtatni, de lassú volt és időnként érdekes hibákat okozott.
Ezt is eladtam és vettem egy Anycubic Kossel Linear Plus Delta nyomtatót, amit szintén tuningoltam és még meg is van, bár már nem sokat használom, de olyan jó nézni, ahogy nyomtat .... Na meg ha nem is túl gyorsan, de PLA-t és PETG-t szépen nyomtat, persze nem a gyári firmware-el, azt egyből cseréltem, olyan gyenge és hibás volt.
Utána vettem egy core xy lináris sínes gépet és persze tuningoltam ezt is, ez már jobb volt, de nem az igazi ez sem, mondom most már. Időnként muszáj volt újra szintezni, pedig trükköztem vele sokat. Ezen is cserélgettem a firmware-ket is és persze utána mindig tesztelgetni kellett, meg újra be kellett állítani sok mindent.
Végül idén márciusban eljutottam a Bambu P1P-hez és csak néztem ki a fejemből, hogy ez mijen jó gép mindenféle mókolás nélkül és dobozból kivéve csak nyomtat és kész. Mivel akkor még nem volt P1S, feltuningoltam egy kvázi P1S-re és innentől már ABS-t és ASA-t is szépen nyomtatott. Végül megvettem hozzá az AMS-t és ezzel teljesdett ki a gép igazi tudása, nem kell sem ki sem befűzni manuálisan a filamentet, automatikusan szintez és beállítja a Z eltolást mindig pontosan, nekem a textured PEI lapra minden is tapad ragasztó nélkül, valamint nem kell leszedegetni a fúvókáról a filamentet a nyomtatás elkezdése előtt. Sokféle gyártó sokféle anyagával kipróbáltam, és esetleges némi utánhangolás után (ami egyszerű) szépen nyomtat.
Szóval, amikor én elkezdtem ezzel foglalkozni, nem volt túl sok alternatíva, voltak az olcsó asztalrángatós kínai nyomtatók és volt nagyon drágán a Prusa.
Most azért már van a középkategóriában (igen, a Bambu P1S árban igencsak középkategória, mert a profi nyomtatók 3-5 ezer $-nál kezdődnek) megfizethető árú nyomtató, illetve az olcsó kategóriában az A1, ami szintén nagyon szépen és gyorsan nyomtat.
Én most kezdőként tanulni - persze a sok éves tapasztalatokkal a hátam mögött - egyből egy P1S-t vennék és hidd el, azzal is lesz még sok tanulnivalód, de nem a géppel fogsz szívni sokat, hanem majd a különféle anyagtípusokkal meg tervezési, szeletelési és nyomtatási trükkökkel, amiket szintén meg kell tanulni.
Egyébként amíg nem volt A1, addig én is a Sovol SV06-ot javasoltam olcsó nyomtatónak, de azért az A1 megjelenése után már nem tudom annyira jó szívvel ajánlani.
Szóval sok sikert a választáshoz.
-
smithsys
aktív tag
válasz
csipesz2020 #43590 üzenetére
Igen, pre-order.
Nekem a rendeléstől kb. 1 hónap volt az érkezés.
Filament adagoló alatt az AMS-t érted? Merthogy az nem szimplán adagoló, hanem automata színcserélő is. -
fabula
őstag
válasz
csipesz2020 #43581 üzenetére
Nekem is volt nagy méretű nyomtatóm (310x310x310) és soha nem használtam ki. Én is azt hittem, hogy majd jó lesz az egyszer, de csak feleslegesen fűtöttem a nagy asztalt.
Bármit is több részre vágva ki tudsz nyomtatni egy kisebb nyomtatóval is.
De te döntesz, mit veszel, mi csak a saját tapasztalatainkat tudjuk leírni.
Nekem most egy Bambu P1P-m van Vision házban meg minden ventilátorral, kábellánccal felszerelve és toronymagasan ver minden tuningolt és agyon moddolt "olcsóbb" nyomtatómat (volt előtte 5 típus).
Én még drággábban vettem, amikor még nem volt P1S és még költöttem is a házra, a ventikre, a kábelláncra, stb. de azóta csak annyi gondom van, hogy legyen elég filamentem és csak nyomtatok .... Nekem így is megérte, mert már március óta használom és sok örömet okozott a korábbi szívások után. Mert lesznek, ha "olcsó" nyomtatót veszel, hidd el nekem
.
Én most kezdőknek az A1-et ajánlom, mert ár/érték arányban toronymagasan a legjobb kezdő nyomtató, ami örömet okoz és nem szívást, ha meg beválik és nagyobb kedvet kap a nyomtatáshoz, akkor jöhet a P1S+AMS kombó. Vagy ha van rá lehetőség, akkor egyből a P1S+AMS kombót kell megvenni, főleg a mostani áron.
Persze csak szerintem. -
poli27
Topikgazda
válasz
csipesz2020 #43581 üzenetére
AZ A1 minit nézted? Egyébként el foglak keseríteni, veszel valami olcsó vackot, és elveszi a kedved a nyomtatástól az állandó szívás vele
-
válasz
Mire szeretnéd használni? Milyen árkategóriában keresel gépet?
Neptune 4 Plus-t írtad, annak már egész nagy az építőtere. Ki fogod tudni használni?
-
Imy
veterán
válasz
Az a kérdés mennyit áldoznál rá. 700 euró körül már van Bambu... És most piszok jó áron van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest