-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
numarkboy
csendes tag
válasz
Rulez81 #31853 üzenetére
Szia!
Én is szeretnék firmware-t frissíteni a Jyers felén gondolkozom én is. Lenne pár kérdésem, Ha minden alap még az ender3v2-n akkor a config fájlokban nem kell átírni semmit, csak lefordítani? Ha frissítem a kijelzőt is, és valami gebasz van, az alaplapi frissítéssel, és visszateszem a gyári firmwaret, fog menni a régi alaplapi és az új LCD együtt? Mivel fordítasz a vscode-al, vagy Arduino ide-vel? Melyik a hülyebiztosabb?
És végül az alap Marlin vagy a Jyers felé vált be jobban neked?Köszönöm a segítséget előre is!
Szép napot! -
dugesz77
őstag
válasz
Rulez81 #32512 üzenetére
Én is a Zen3d-től vettem. Eddig a "gyári" direct drive-t használtam. Ahoz képest ez egy játéknak tűnik súlyra. Még nincs összerakva, nem volt időm rá.
-
dugesz77
őstag
-
Saccco
nagyúr
-
Alu
senior tag
válasz
Rulez81 #32274 üzenetére
Köszi a linket! Az fw -be nálad mennyire volt macerás implementálni az új extrudert? Illetve beállítgatni a nyomtatási paramétereket? E3v2 váznak/mechanikának nem probléma a + súly? Illetve a nyomtatási sebesség nálad hogy alakult? Elvileg a nagyobb tömeg miatt nagy sebességnél újabb problémák jöhetnek elő.
A forráskódra még nem volt sok időm, de találtam két makrót, amik érdekesek lehetnek:
HOST_ACTION_COMMANDS
ADVANCED_PAUSE_FEATURE
Ezekkel mi a helyzet nálad? Engedélyezve vannak?#32276 LógaGéza:
Ne is mondd, belevisztek itt a rosszba
Másik fan ducton már gondolkoztam, de tegnap rendeltem egy CR Touch kitet, úgyhogy most az lesz a következő upgrade. Ha már itt tartunk manuális tárgyasztal beálltásnál fontos, hogy elő legyen fűtve a nyomtatási hőmérsékletre?CRTouch hogyan kompenzálja a ferde asztalt? Ha pl. az X tengelyen nézve az asztal bal széle a referencia 0.0mm és ehhez képest az asztal jobb széle pedig feljebb pl. 10.0mm magasságban van. Ez esetben a nyomtató nyomtatás közben automatikusan korrigálja ezt a ferdeséget és X irányú mozgásnál folyamatosan leköveti az asztal ferdeségét?
-
Alu
senior tag
válasz
Rulez81 #32252 üzenetére
Ilyekor csak a kijelző ragad meg a "Filament Change" screenen vagy az extudálás után a teljes nyomtatási folyamat is megáll? Utána nézek én is a forráskódban, hátha találok valamit.
Ender 3v2 -nél mennyi javulást hozna egy ilyen Metall Extruder Upgrade szett? Érdemes lenne beruházni egyre?Illetve tárgyasztal felülettel kapcsolatban nézegettem, hogy kapni mágneses, illetve PEI nyomtatóalapokat. Ezek hozhatnak bármiféle javulást a gyári Carborundum üveglappal szemben? Hosszú távra gondolkodva, akár más agaokkal.
Hogy miért kérdezem: PLA -nál nem volt gondom a gyári üveglappal, de PETG eleinte nagyon nem akart letapadni. Tettem egy kísérletet, hogy megfordítottam az üveglapot és a sima felületén kezdtem tovább próbálkozni. Azóta más beállításokkal sikerült eljutnom odáig, hogy az üveglap sima felületére teljesen jól tapad a PETG is, viszont a Carborundum oldalán még nem próbáltam ugyan ezekkel a beállításokkal.
-
Alu
senior tag
válasz
Rulez81 #32199 üzenetére
Időközben rátaláltam erre a cikkre.
E szerint a gyári feszültségek:
X: 1.18 - 1.2 V
Y: 0.99 - 1.01 V
Z: 1.18 - 1.2 V
E: 1.38 - 1.4VEhhez képest amiket mértem:
X: 1.201 V
Y: 1.198 V
Z: 1.204 V
E: 1.392 VÉs amikre a cikk alapján most beállítottam:
X: 1.142 V
Y: 1.149 V
Z: 1.144 V
E: 1.302 VAz eddigi tapasztalat, hogy az X, Z, E motorok hőfoka minimálisan csökkent, de az Y motor még mindig eszetlenül fűt. Következő lépésként leviszem az Y motort 1.05 V környékére, aztán meglátom mi változik. Visszaolvasva látom, hogy neked is ugyan ez a nyomtatód van. Nálad mi a tapasztalat, mennyire melegednek a motorok?
Amit korábban írtál Jyers fw eléggé biztatóan néz ki. Próbáltad már esetleg? -
azbest
félisten
válasz
Rulez81 #32039 üzenetére
hát, ha nem a gcode flavor a probléma, hanem valamelyik parancstól lehal a rendszer, akkor szerintem nyiss egy issue-t a Jyers github oldalán és csatolj egy ilyen újraindulós gcode-ot hozzá. Írd le neki, hogy pontosan melyik fw változatot használod. Ha módosítottad a kofigot és te fordítottad, akkor azt is csatold. [link]
Egyébként van bármi előnye azt használni a hivatalos marlin helyett?
-
csadi0011
őstag
válasz
Rulez81 #32043 üzenetére
Seam beállításra gondolsz?
https://www.youtube.com/watch?v=NU1kYEE3qrQ -
Rulez81
tag
válasz
Rulez81 #31849 üzenetére
Két válasz magamnak
És másnak, ha esetleg a saját hekkelésük után csodálkoznak mint én.
A termisztor csere miatt modositani kellett a Configuration_adv.h fájlt is:
#define MAX_CONSECUTIVE_LOW_TEMPERATURE_ERROR_ALLOWED 5
#define MILLISECONDS_PREHEAT_TIME 30000Na most azzal a 30 másodpercel nem számoltam, és ez a sor miatt csak 30mp után állitja be az stl-ben beállitott hotend hőmérsékletet. A Cura start kódban nincs definiálva hotend temp, ezért az 0 °C 30mpig míg a prusaban egy 150°c-os temp van belőve alapértelmezésnek., uh ott 30mp-ig ezt mutatja.
Már csak az a kérdés, hogy a Jyers mi a p..ért fagy ki minden stl-el, a gyári marlin 2.0.9.2 megy jól? -
azbest
félisten
válasz
Rulez81 #31845 üzenetére
általában a heatbreak és a nozzle találkozik a blokkon belül. Mivel a melegedéskori hőtágulás a rések növekedését okozza, ezért úgy szokták a legtöbb esetben csinálni, hogy a nozzle becsavarása után fél fordulatot visszatekernek, a heatbreaket betekerik ameddig csak megy. Aztán ráhúzzák a nozzlet. Viszont utána melegen is kell még utánhúzás a hőtágulás miatt.
Ezért érdemes venni valami kulcsot, amivel a nozzlet és a blokkot meg lehet fogni forrón is.De olvasd el a tiedhez tartozó útmutatót. Nézz valami videót róla.
Ahogy látom ez a fajta össze van építve a bordával... akkor a melegen utánhúzás marad
-
-
LógaGéza
veterán
válasz
Rulez81 #28278 üzenetére
A termisztor csavarral van rögzítve az oldalán, az nem jött ki?
A fűtőpatron van a heatblockban, alul van egy kis hernyócsavar ami fogja, fel kell melegíteni a hotendet, csak úgy fog kijönni.Más:
Megérkezett végre a TL Dragon, ám egyértelműen más termisztor kell hozzá, mint amilyen nekem van.
Szóval, nincs valakinek véletlen Dél-Kelet Pest környékén egy eladó patronos termisztora? -
Wasquez
senior tag
válasz
Rulez81 #27222 üzenetére
Meg ha már így formatervezés a téma, akkor nem árt az sem, ha az ellendarabban van egy fogadó fészek a csap végének, ami jól illeszkedik átmérőben.
Ez segít megakadályozni azt, hogy a csavar betekerésekor szétrepedjen a torony fala.
Meg persze a feszítés és az idő hosszasan dolgozik az ügyön, de ha jól el van találva az átmérő és pont befeszül a csavar behajtásánál akkor segít ellentartani a torony falának, és így nem fárad el az anyag. -
cross56
senior tag
válasz
Rulez81 #27058 üzenetére
Én is arra gondoltam, a többit meg igazából később is betudom szerezni hozzá.
Illetve ami még kérdésem volt, hogy pl hálószobában mennyire lehet tartani a nyomtatót?
Olvastam már ezt azt, hogy mérgező gázok is felszabadulnak nyomtatáskor. De az talán PLA anyagra nem igaz. -
azbest
félisten
válasz
Rulez81 #27060 üzenetére
A friss marlin már alapból ismeri. A gyári fw valami 2+ éves verzión alapulhatott.
Igen, az a videó vlaóban használos, mert más függőségeket is felsorol.
Nekem skr1.3-hoz ezek vannak módosítva a konfigban [link]
Ezek tűnnek relevánsnak. Van olyan slicer, ami a pause parancsot használja váltásra.
NOZZLE_PARK_FEATURE,
ADVANCED_PAUSE_FEATURE, PARK_HEAD_ON_PAUSE,
FILAMENT_LOAD_UNLOAD_GCODES -
-
kzkz
őstag
válasz
Rulez81 #26424 üzenetére
Eredeti elképzelés (amit tothferenc is írt az előző hozzászólásban):
Van egy sötétbarna fakerítés, eredetileg erre akartam nyomtatni fehér anyagból egy 12x12x0,5cm-es táblát, amiből a betűk ki vannak vágva. Így lényegében barna lenne a betű (mert ott a fa látszik), és körülötte jól elkülönülten a fehér keret. Ehhez jó a stencil, mert a P közepe nem esne ki.Másik lehetőség:
Kiemelkedő betűk háttér nélkül, de valamiféle összefűzéssel, ami összetartja őket egy sorban.Kipróbálom mindkettőt, megnézem melyik válik be jobban.
-
mips
csendes tag
válasz
Rulez81 #26402 üzenetére
Én mosquito klónt használok már egy jóideje, és jó volt bele minden ami a gyári ender3 fejben volt. (Szerintem a gyári az a legalja minőségű 40W fűtőpatron.) Max hőfokról nem tudok nyilatkozni, mert csak PETG-t nyomtattam, annak meg elég a 230 fok. De gyanítom, hogy 250-260 felett már 50-60W-os fűtőpatron dukálna. És magasabb hőfokoknál már külön MosFet-re tenném a tápellátását (lehet ilyeneket kapni, nem vészesen dárga). Nem nyirnám ki vele az vezérlő alaplapon levő csirkébb mosfet-et.
Például valami ilyet:
https://www.aliexpress.com/item/32850646959.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.698f4fa2vyj856&algo_pvid=b7e806a1-146d-40fd-917b-39d92c38dea7&algo_expid=b7e806a1-146d-40fd-917b-39d92c38dea7-15&btsid=0bb0620316069575377495519e13f3&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
-
kzkz
őstag
válasz
Rulez81 #26305 üzenetére
Nekem ez a Mellow féle Mosquitto Magnum verzió van, tegnap nyomtattam vele Azure fehér PETG-t, 205/203 fokon, 0,4-es fejjel. Azt vettem észre korábban, hogy 220-230 fok környéke már sok, akkor pattogott a DD PETG, és a Gembird meg eldugult.
Elképzelhető, hogy magasabb hőfok csak nagyobb fejhez ajánlott, mert itt a 0,4-es fejnél kevesebb anyag megy, és valószínű feljebb is elmelegszik az anyag, mint kellene, és emiatt lesz dugulás.
(aliexpresses kép) -
mips
csendes tag
válasz
Rulez81 #26138 üzenetére
Nem osztom azt a véleményt, hogy rossz lenne a Mosquito klón. Sőt! Nekem nagyon bevált.
Az eredeti sem lehet rossz, csak az éppenséggel bazi dárga. Legalábbis nekem nem ér meg egy fej 60-65 USD-t. Csak emiatt kritizáltam a TL Dragonját is, ami kb ugyan az mint a Mosquito, csak éppenséggel hengeres. Az is biztosan nagyon klassz, csak 60 USD felett van az ára.
Tehát szerintem a klón 30 USD körül az nem egy rossz deal. Úgy hogy nálam van kettő is, és egyáltalán nem gagyi minőség csak azért mert klón.Én csak annyit írtam, hogy nagyon kell vele vigyázni, hogy hűtés nélkül még rövid ideig se menjen, mert all metal (tehát nem teflon cső van belül, hanem fémcső), Ha a hideg oldal is felmelegszik (mert nem megy a hűtés, tök mindegy miért), akkor bele olvad a műanyag oda is, ahol csúsznia kéne. De ez a probléma szerintem minden all metal fejnél áll. Ez nem a Mosquito sajátossága. Viszont cserébe vidáman mehet fel a hőfok magasabb értékekre is, valamint el lehet felejteni, hogy a teflon cső forró részekkel találkozó vége eldeformálódik, és vágni kell.
Mondjuk ha csak és kizárólag PLA-t akarsz nyomtatni, akkor felesleges az all metal fej. 200-205 fok az még simán oké a teflon csöves bélésnek.
De nekem már PETG-nél is jelentkezett a teflon cső vég deformálódás és rojtosodás a gyári Ender fejjel, 230-235 fokon. Nem mondom, hogy néhány nyomtatás után. De azért nem kell hozzá túl sok idő. És ha a vége eldeformálódik, akkor kitüremkedik a műanyag a cső végénél a műanyag, ott ahol belép a szűk fém részbe. Ami egyfajta műanyag dugót képez. Szóval nekem viszonylag gyakran vágni kellett a teflon cső végét emiatt. Mondjuk havonta 1x tuti. Aztán meg csőcsere, mert a vagdosástól előbb utóbb túl rövid lett. -
Pew
tag
válasz
Rulez81 #26124 üzenetére
Igen, megvárja oldalra “parkolva” ameddig filamentet cserélsz, folyat egy picit (le kell szedni csipesszel) és folytatja. Nem egy Palette, de hasznos funkció. Így valahogy
-
dugesz77
őstag
válasz
Rulez81 #26038 üzenetére
Az nem . Inkább itt arra gyanakszom, hogy pár réteg után felválhatott a nyomtatvány mivel a levegőben volt arra folytatta a nyomtatást. A PLA-nak nem szabadna igy zsugorodnia azt kizárhatjuk.
Filanora filamentel mintha gond lenne sokaknál a letapadással mostanában ,remélem csak véletlen egybeesés
-
dugesz77
őstag
válasz
Rulez81 #26027 üzenetére
Ez milyen alapanyag? ABS szokott ennyire feljönni a széleknél. 60 fokos asztalig nyugodtan fel lehet nyomni a pla-t ott még nem szokott elefántlábas lenni. De szerintem koszos lehetett inkább az asztal valamiért nem fogta oda rendesen. Esetleg ablak nem lett rányitva?
-
LamaCube
addikt
válasz
Rulez81 #25981 üzenetére
Én várom milyen akció lesz 27-én Filanoránál, addig nem rendelek semmit. Most van egy bontatlan PETG, de még nem merek neki kezdeni. Pla-ból azokat használom, amit kaptam ajándékba az első rendeléskor. Ha netalán van szegedi vagy környékbeli, akkor betársulnék a rendelésbe, mert jó csomagajánlataik vannak még akció nélkül is.
-
dugesz77
őstag
válasz
Rulez81 #25977 üzenetére
Ultrabase-n nem sok mindent tudsz. Nekem pár hónap után kezdett el szórakozni ,hogy nem tapadt le. Acetonnal átdörgöltem akkor jó volt megint. Valószínűleg azok a mikró mélyedések egy idő után eltömődhetnek rajta. Néztem van aki csiszolóvászonnal frissíti fel. Én megfordítva használtam elég sok ideig egyébként. Az sima üveg felület arra lehet abs juice-t, hajlakkot, ragasztóstiftet is tenni nyugodtan és az alsó felület mindig szép szinte tükör szerű. Nagyobb darabokat nyomtatva is megéri ezeket a kencéket használni ,mert vízzel oldhatók a hajlakk és a stift és így könnyebben levehető ha túlzottan letapadna. Abs juice is jó (abs filament acetonba feloldva amíg még kenhető marad) csak az hártyaként rátapad a nyomtatványokra.
-
dugesz77
őstag
válasz
Rulez81 #25974 üzenetére
Akkor az lesz a gond. Kicsi a tapadófelület, azért jön föl (a kör keresztmetszet szinte teljes az aljánál így kevés ér hozzá az asztal felülethez). Sajnos Ender-nél előfordul, hogy homorú az asztal. Nálam is ez volt. Én 5 réteg alufóliával hoztam ki kb síkra. Mondjuk érdemes középre jól beállítani az esetek döntő többségében ott történik a nyomtatás már ha valaki nem nagy dolgokat nyomtat.
-
ttomas2005
csendes tag
válasz
Rulez81 #25913 üzenetére
Egyenlőre még nem, a gyári firmwarrel fut. De tervezem frissíteni a közeljövőben, csak tudod még így ismerkednek vele, szintegetem, nyomtatgatom a mütyűröket meg ilyesmi. Amúgy nekem is akadt egy kicsit a munkalap, ha megnézed Just Vlad videóját az osszeszerelesrol akkor ő is elmondja hogy az ágy görgőket néha kalibralni kell mert nem futnak jól.
-
ttomas2005
csendes tag
-
ttomas2005
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest