-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomika75
tag
válasz
axlfsi #32295 üzenetére
Arról, hogy mennyire nem bírja a PLA az UV-t csak annyit, hogy Igor a My Tech Fun-ból elmondta, hogy 3 éve nyomtatott a lányának homokozókészletet és még mindig semmi baja.
Ő elég sok összehasonlítást csinál (nyomtató,filament,szárító) ráadásul magyar. Igaz angolul beszél,de ha bármi kérdése van az embernek hozzá akkor válaszol magyarul. -
Reggie0
félisten
-
Tomika75
tag
-
Tomika75
tag
válasz
axlfsi #32078 üzenetére
Ahogy keresgélek a Filanora a legolcsóbb,de csak az alap PLA-juk. A többinek azért megkérik az árát. Természetesen csomagban verhetetlenek az áraik csak éppen a színek nem igazán tetszenek. Amúgy valamiért a színválasztékuk nem igazán fog meg. Sok fajta van az igaz,de valahogy nem olyan szépek. Mindegy, rendelek tőlük 1-2 tekercset és kipróbálom milyen a minőség?
-
LógaGéza
veterán
válasz
axlfsi #31768 üzenetére
Nézzük:
Bed Handle - opcionális, amúgy se húzgáljuk így az asztalt, mert megölheti a drivert (legendák vannak róla, bizonyított esetet még nem láttam).
Carry handle - Minek?
Control Knob - Teljesen jól használható a kijelző tekerője, ez is értelmetlen
Tool Holder - ez valóban hasznos, én olyat nyomtattam, amire lehet rakni filament guideot is: [link]
Z-Motor Spacer - ebből inkább állíthatót: [link] vagy [link] (második biztosabb)
Z-axis Stabilizer With Clip - Ezt ne. Ne feszítsd meg a leadscrewt, többet árt mint használ.
Z-axis knob - ezt nem forgatjuk úgy se.
Riser feet - azért emeli meg, hogy jobban járjon a levegő alatta. A hűtése gyárilag nem túl acélos, nagyon tud melegedni a PSU és a driverek is. Én a tápról levettem a gyári lapot, és ezt raktam alá: [link] . Érdemes a gyári alaplaphűtőt is legalább egy 4020-asra cserélni, ha alapból nem olyan jött.
45° Spool Holder - Hát... Alapból nem kéne a nyomtatón tárolni a filamentet, de ha nincs rá megoldás, ezt nem tartom jó ötletnek, hogy egyik oldalra kihúzza a terhelést...
Filament Guide - ez egy jó megoldás erre.
Die Spring - kötelező cserélni
V-Slot cover - Valóban opcionális, viszont jól is néz ki, valamint a por/filamentforgács nem hullik bele, és könnyebb lesz takarítani. Én csak a vízszintesekbe raktam, függőlegesbe nem.
Viszont nem javasolnék snap-int, inkább beletolhatót: [link] - több hibát enged, ha nem tökéletes a kalibrációja a nyomtatódnak
Belt Tensioner Cover - szintén nem sok értelmét látom, feszítés után nem árt ha látod, hogy mennyit tudsz még húzni rajta, netán rendelned kell az új szíjat.
Horizontal Bubble Level Indicator - Ha csak a Z van vízszintbe, de az asztal nem, azzal nem sokkal vagy előrébb
Pencil & Precision Knife Holder és USB memory stick adapter holder - opcionális, te érzed, hogy kell-e.
BL-Touch - ebből szoktak viták kialakulni, hogy kell-e vagy nem. Egy biztos, a szintezést nem helyettesíti, inkább ha van egy kis hiba az asztalban, azt korrigálja, de egy jól szintezett asztalnál kb felesleges. Holder inkább fan ducttól függ, ha a gyári van, ahhoz jó amit mutat, de elvileg adnak is hozzá. Jyers firmware-t ajánlott felrakni, jó dolog (Klipper után).
BL-Touch cover protector - Must Have, hajlítottam már el a hegyét...
Capricorn PTFE Bowden Tube - ajánlott cserélni.
Cable-Clip - Ez se rossz, de ugyanezt el tudod érni kötegelővel.Amit én még cserélnék, az a Fan Duct. A legnagyobb problémája, hogy egy oldalról hűt csak a gyári, azt se jó eredménnyel. Nekem ez jött be a legjobban gyári hotendre: [link]
-
rokapet
tag
válasz
axlfsi #31735 üzenetére
Az asztal szerintem ugyanakkora mindkét nyomtatón, csak a Z irányban az Ender5 250mm helyett 300mm-t tud. Ez adott esetben jól jöhet, de általában nem ez a szűk keresztmetszet.
Az Ender 3 v2-őt azért ajánlják, mert a saját kategóriájában egy jó és elterjedt gép, főleg mert a legtöbb első nyomtatóját vásárló ember számára fontos az ár (nem akar sokat költeni olyasvalamire, ami nem biztos, hogy tetszeni fog). Mondhatni (az egyik) ideális belépő gép. Az Ender 5 ennél már egy fokkal drágább modell, emiatt kevesebben veszik első gépnek.
Amúgy Ender 5 Pro-m van.
-
rokapet
tag
válasz
axlfsi #31728 üzenetére
Mindkettő mozog, csak máshogyan.
Az Ender3 asztala vízszintesen mozog az Y tengelyen (azaz előre-hátra), míg a hotend az X és Z tengelyen (azaz jobbra-balra és fel-le). Itt az asztallal együtt az éppen nyomtatott tárgy is vízszintesen mozog, ami adott esetekben elmozdulást vagy torzulást okozhat.
Az Ender5 esetében az asztal Z irányban mozog, fel-le, a hotend pedig X és Y irányban. Így a nyomtatott tárgy az asztallal együtt csak Z irányban mozog (a nyomtatás természetéből adódóan egységnyi idő alatt csupán kismértékben), így ez a mozgás általában nem okoz gondot.
-
azbest
félisten
válasz
axlfsi #31707 üzenetére
nem hallottam még, hogy tervben lenne újabb változat. A v2 előtt is évekig voltak ender 3 változatok. Szóval passz, hogy lesz-e másik. Nem feltétlen éri meg variálniuk vele.
Mostanában az általános gyártási akadozások miatt lehet nem nagyon variálnak az árakkal. Régebben lehet voltak jobb akciók is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest