- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scallion
senior tag
válasz
Tikakukac #33466 üzenetére
Persze ,persze a világ összes endere leéget vagy le fog égni. A neten minden van meg mindennek az ellenkezője is. Vannak hibás csatlakozók meg balfaszok akik nem tudnak egy csatlakozót rendesen összedugni. Túl kicsi mintából vonsz le következtetéseket. Ha mondjuk volt 10 endered és abból 5 csatlakozó tönkrement (és nem voltál lúzer ) akkor már kezdek hinni neked.
-
Wasquez
senior tag
válasz
Tikakukac #33466 üzenetére
Teljesen igazad lenne, ha úgy lenne!
Csak azért raktam be a képeket, hogy senki ne gondolja azt, hogy ott minden mannából van, és nem ugrik be ilyen gikszer. (Meg nyilván kezdek kicsit berágni, mert nem tesz jót a részvényeimnek, amit művelsz!)
Voltak azért panaszok a nyomtatott alkatrészekre, igazából én nem is értem ezt a megoldást! Jó mint startoló cég van helye ilyennek is, de egy bizonyos volumen felett a fröccs technológia bőven kifizetődőbb és strapabíróbb lenne!
Nem tudom, neked miért égett be ez az XT60 csatlakozó, de belém verted az ideget, megnéztem a nyomtatómon lévő csatlakozót, aranyozott érintkezőkkel, nem tűnik egy gagyi ocó darabnak!?
Poroltót már odakészítettem azért, hát ha ebben igazad lesz! -
Wasquez
senior tag
válasz
Tikakukac #33347 üzenetére
Nem írtam olyat, hogy a rétegeknek egymásra kell feküdnie, hanem pont azt írtam, hogy egymásra kéne jobban vasalni őket, mert szerintem nem nyomja eléggé össze a nyomtató.
A flow a több anyag, azt állítsam 110%-ra akkor?
A fejet most minden nyomtatásnál ellenőrzöm, és nem mondanám a nyomatokat rossznak, csak szerintem még lehetne rajtuk valamennyit erősíteni. -
Wasquez
senior tag
válasz
Tikakukac #33286 üzenetére
Ezek a venti problémák melyik szérián voltak nálad? Ez jellemző meghibásodás?
Ha jól értem, akkor a tönkremenő ventilátorok hazavágták az alaplapot, amit úgy küszöböltél ki, mint ahogyan az ágyfűtés fat-es megoldását csinálják, gyakorlatilag az alaplap csak a jelet adja, és máshonnan van a venti megtáplálva?A prusa nyomtatóknál te miben látod a legfőbb minőségi ugrást?
Nekem a vezetékek megoldása az, ami szerintem a minőségi különbségek 80%-át okozzák.
Ender 3-on a tárgyasztal vezetése ami nekem nem igazán jó megoldás, az x irányba különösen hajlamossá teszi a billegésre az egész szerkezetet. -
Wasquez
senior tag
válasz
Tikakukac #33274 üzenetére
Én nem tudom, hogy nektek miért van ilyen tapasztalatotok!?
Nekem nem voltak ilyen problémáim. Amikor megcsináltam az első menetet, 1/2"-os csőmenetet, én is úgy voltam vele, hogy hát persze, menetet nyomtatunk, mi lesz ebből!
Aztán fogtam és beletekertem a csőbe és néztem, hogy ezt hogy!?
Kb 0.2mm lötyögést érzek rajta, ami gyanítom annak tudható be, hogy nem raktam rá zsugort a modellezésnél. Lehet szerencsém van ezzel a géppel!
Hagyjuk már ezt a prusa ender összehasonlítást, két teljesen külön kategória, aki hobbizik, az vesz egy endert, aki meg munka szerűen akar nyomtatni, az vesz egy prusa nyomtatót supportal. Persze, hogy nem egy kategória sem árban, sem minőségbe, sem célközönségben! -
Wasquez
senior tag
válasz
Tikakukac #33267 üzenetére
Mármint kinek mi a szívás!? Aki legózni akar, az nem vesz olyat, ami össze van már rakva, aki meg szép figurát szeretne, az megveszi a fröccsöntött starwars figurát!
Én például nem vennék prusa nyomtatót, mert inkább megveszem, meg legyártom a kiegészítőket és szerelgetek, aztán néha nyomtatok is! -
Wasquez
senior tag
válasz
Tikakukac #33124 üzenetére
Ja azokat nem hagytam benne, majd ha lesz kedvem foglalkozni velük, akkor levágom a hosszukat, meg megcsinálom a lapolást a vágott részre.
Most egyenlőre az újra élesztésen ügyködöm, és ha nem lennék balf és rendesen elmentettem volna az extrúder csere után a step értéket, akkor nem nyomtattam volna három hulladékot!
Most az oldalán szép egyenletesek a rétegmagasságok, viszont van egy hullámzás az oldalakon x és y irányban is. Ezt mi okozhatja? Vezeték, vagy a léptető motor miatt jön létre?
-
Wasquez
senior tag
válasz
Tikakukac #33112 üzenetére
Ezek a gyári rugónál 5mm-el hosszabbak, és kb a 5x erősebbek, ráadásul asűrűbb a menet is, és összeülne, ha letekerném oda ahol használható!
Jó lenne, ha kb 18mm lenne a hosszuk, akkor sokkal merevebb lenne, ha beállítanám az alsó pozícióba az asztalt, és nem kéne túlfeszítenem sem őket. -
Wasquez
senior tag
válasz
Tikakukac #33086 üzenetére
Beraktam a sátorba, meg újra szinteztem az asztalt!
Sokkal jobb, de most még mindig valami gáz van, mert a külső réteg nem heged hozzá a kitöltéshez, az oldalfalak külső rétege leválik és van egy kb 0.8 mm vastag
réteg a függőleges falakon!
Még mindig nem elég meleg, kevés a petg-hez a 230C
Vagy a hűtést ki kéne kapcsolnom? -
Wasquez
senior tag
válasz
Tikakukac #33077 üzenetére
Első kőrben valami nagyobb gebasz készül itt!
Mondtam, hogy valami nem az igazi a az utolsó használat óta a készülékkel, az asztal magasság valahogy nagyon nehezen akart betalálni!
Az egyik sd kártyára kimentett g kóddal többszöri újra mentés és kísérlet után is beletolta egyenesen az asztal szélébe a fejet!
Most meg folyton csipog, magától belép a menübe, most meg már ez a kép van!Mi halálozik el ilyenkor? Alaplap?
Lehet, hogy firmware frissítés kellene első kőrben!
Mit érdemes felrakni erre? -
Norbi46
aktív tag
válasz
Tikakukac #33070 üzenetére
Így sem jó.
Ha elindítom a nyomtatást van a nyomtatón egy adjust menü ott a fan. on állapotban van és mégsem hűt a negyedik rétegtől. Csak akkor megy a venti ha ki kapcsolom majd újra be.
Kérdés hogy innentől G-kódból dolgozik-e?
Amíg felfűt addig megy, Elkezdi a nyomtatást leáll de vissza már nem kapcsolja! -
Wasquez
senior tag
válasz
Tikakukac #33064 üzenetére
Erre van valami ötlet esetleg, hogy mit kéne váltotztatni, creality slicer alap ender 3 beállítás.
230/70°C
Annyit kell tudni, hogy tegnap most került rá a dual gear előtoló, az asztalra raktam hőszigetelést lentre, és felkerült a passzív második z tengely, tehát bármi lehet rossz, ráadásul 18 fok van csak a nyomtatónál! Mi lenne a tipp a problémára?
Az extrúder a tesztelés alapján jól tolja az anyagot, 100mm 139 lépés.
Elváltak a rétegek, nem tapadt össze.
-
Wasquez
senior tag
válasz
Tikakukac #33049 üzenetére
Én azt elhiszem, nekem is szokott úgy sikerülni, hogy le sem tudom vésni róla! És főleg ezért használom a varázsszert, mert úgy nem kell feszegetni a nyomtatón.
Biztos lehet úgy nyomtatni sok gyakorlással, hogy minden anyagnak és geometriának meglegyen az optimális beállítása, viszont ahhoz napi szinten kell gyakorlatozni. -
Norbi46
aktív tag
válasz
Tikakukac #33055 üzenetére
Hát ez hatalmas különbség!
Én eddig úgy tudtam hogy azért vetemedik mert nagy a hő különbség.
Én az első 6 rétegre nem engedtem hűtést és utána meg megy a 20/50 min max ami ugye gyári setup.Minden eredeti a gépemen!
Azért venném lejjebb hogy jobb legyen a tapadás.Sacco: Pet-g-t!
-
Norbi46
aktív tag
válasz
Ez nem is kérdés!
No de mik a jó beállítások?
Nekem is felválik ha nem is minden sarok de egy tuti. Pedig első pár rétegig nem is megy a venti prusa szerint. 240/70
Első réteg magasság 0,24 szélesség: 0,45
Hűtés: 20/50 min/max
Sebességek alap
És az az érdekes hogy 30% nyomtatás után válik fel. -
axlfsi
veterán
válasz
... hiszen, a szétdarált üvegen már olyan barázdák vannak, hogy feltolva a nozzlet pár századot is akár, megtapad minden IS, azon az üvegen!
Viccet félretéve, remélem, hogy idővel én is ilyen leszek, hogy álmomból riasztva is tudom csuklóból vágni a rosszul sikerült nyomtatásra, hogy mi okozza a hibát!
-
Wasquez
senior tag
válasz
Tikakukac #33018 üzenetére
Jó, de most az eredeti rugót visszatéve, teljesen lehúzva is az asztal síkja alá áll vissza!
Az info panelen a z -3.99 és nem tudom visszaállítani, hiába mozgatom fel a z-t 00-ra, nyomok egy set home offset, majd store setting és újraindítás után megint -3.99 a z alap állapota! -
válasz
Tikakukac #32796 üzenetére
Én csak egy hetet szívtam vele mire sikerült letapasztani az új ender 3 v2-n a prusament pla-t.
Tapasztalatok, hátha valakit érdekel:
- Az asztal maga sík, az üveg ami gyárilag jár hozzá olyan hullámos mint a balaton felszíne viharban.. Ezt úgy orvosoltam, hogy a gyári két fém klip helyett ami tartaná az asztalon az üveget a négy sarkán fogattam oda iratcsipesszel. Így relative jó lett.
- Az első réteget meg kell nyomni rendesen. 120% initial layer width, 110% initial layer flow. Persze mindezt 225 fokon, 70 fokos asztallal! 65 fokon már nem tapad le rendesen
- Utána 220 / 65 -el mehet tovább a nyomtatás.
- Initial layer speed: 20 mm/sKérdés: Vajon mitől lehet, hogy ennyivel magasabb hőfokon kell lenyomni az első réteget?
Ez vajon a prusament pla sajátossága lehet? -
Imy
veterán
válasz
Tikakukac #32796 üzenetére
Az egyik TOP kérdés a tapadás.
Pedig PLA, PETG, és még nylont is sima üvegre le lehet tapasztani. A PETG alá ragasztó, hogy ne tépje fel az üveget, Nylon alá pedig PETG réteg.
A lényeg a jó asztal hőfok (50-60 PLA, 70-80 PETG), és a szintezés. Se közel, se távol ne legyen.Én most vettem Energetic PEI lapot, arra is letaapd minden. Mondjuk a tisztítása annak érdekelne, hogy mivel.
-
Bedczooo
tag
válasz
Tikakukac #32669 üzenetére
Eddig csak kicsi, pár órás nyomtatásaim voltak. Félve hagyom magára a gépet. Egyszer egy esetben meg állt a nyomtatás, vakartam a fejem, miért történt? Kis nyomozás után derült ki a turpisság, valamiért csak egy része mentődött az SD kártyára, gcode állomány sérült.
Természetesen éppen akkor el kellett mennem és magára hagytam a gépet. Megállt, de úgy hogy, minden ment fűtések, ventik stb... -
kzkz
őstag
válasz
Tikakukac #32696 üzenetére
Igen, ilyen van nekem is itthon, de ehhez megfelelő felfekvés és zsanér kell. Igazából erre kerestem volna megoldást 2020-as profilhoz, hogy hogyan oldják meg az ajtó záródását.
De lehet, hogy ezt nekem kell kitörpölni, a saját nyomtatómat figyelembe véve, és nincs rá általános megoldás. -
laskr99
addikt
válasz
Tikakukac #32675 üzenetére
Ez megvan, E3 is kb ilyesmi volt asztal szempontból. Ott a szélek annyival feljebb voltak, hogy a közepe ha pont jól volt szintezve a szélek beleértek az asztalba.
Most méregetem, lehet a végén valahogy elég lesz a bed level correctiont állítani. Csak az a 2 sarok ennyire vészes, Kb 0.05-0.08 eltérés van benne.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Tikakukac #32628 üzenetére
Remélem sehol nem fogalmaztam akaratom ellenére bántón - véletlenül sem állt szándékomban, én mindenkinek hálás vagyok a segítségért, próbálom tanulni a dolgokat.
De lásd, még a használt programba is belezavarodtam.
A gépen van Ultimaker Cura és Creality Slicer.Az én hibámból nem a megszokott Slicerben nyitottam meg és mentettem le a modellt, hanem a cura-ban. Ott meg ABS szál van még a múltkori próbálkozás óta beállítva. A Creality slicer ellenben 201/40-en dolgozik és az tökéletesen letapad.
Én néztem be, elnézést.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #32456 üzenetére
Latgod ez itt a fo problema. Az emberek meg akarjak beszelni a tapasztalataikat, erre te mindig berobbansz a prusaddal, valamint a kognitiv disszonanciaddal es probalod bemagyarazni, hogy a te prusad ugy tokeletes ahogy van, azon minden jo es meg a legaprobb hianyossagot sem vagy kepes elismerni. Lattunk mar elvakult Apple es BMW fanokat is az eletben, most kaptunk egy prusa fan-t. Kb. pont annyira vagy kedves ennek a topicnak. De legalabb mar azt felismerted, hogy nincs szukseged erre formra, hidd el nekunk se hasznos amiket irsz, mert nulla objektivitassal bir es nekunk sem oromteli, amikor megzavarjuk a vilagodat holmi tenyekkel, mert tudjuk hogy szemelyes tamadasnak veszed es uncsi ezzel hadakozni.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #32441 üzenetére
A gozgepbe nem tudsz V12-ot venni, max a helyere, mert ugyan azt a funkciot latjak el: eroforras. Latszik nem erted mirol van szo
Nyilvan, de ha pl. lecserelned 32 bitre, akkor azt is tudnad, hogy meg tobb van a gepben. De ertjuk, ugy tokeletes ahogy van es te mennyire tudod ezt, mindenki mas meg hulye. A prusa is, hogy az xl-be mar 32-bites kerult.
-
qqzs
őstag
válasz
Tikakukac #32443 üzenetére
"Van itt a 2 nyomtatóm, beleraktam ugyanazt a modellt és addig húztam a tempót mindegyiken, amíg hozta a minőségi elvárást"
Van egy edred eg egy prusad, nem (vagy akkor mar azt se jol ertettem) huztad mindkettot es 2.5x gyorsabban meg elfogadhatot nyomtatott a prusa. tehat ha 40balapbol indulunk ki akkor 100on meg jol nyomtat. nem ertem mit nem ertek. A vyper is tudja ezt. Ha jol ertem neked az nem tetszik hogy a te oriasi tobb 10kgos nyomtatasi tapasztalatod melle meg leir valaki egy masikat? -
qqzs
őstag
válasz
Tikakukac #32440 üzenetére
Szerintem igyal kevesebb energiaitalt
Vettem egy endert ami uyganolyan szepen nyomtat mint a prusa. aztan vettem egy vypert ami uyganolyan szepen es gyorsabban nyomtat mint egy prusa (amit eddig lattam) de mostmar latom a fenyt igy hogy megvilagitottad hogy a prusa is tud ugyanolyan gyorsan nyomtatni 3x-os aron mint a Vyper. Elismerem hogy a prusa egy atomhaboru utan is szepen fog nyomtatni mert olyan jo minosegu alkatreszekbol van, de nekem annyit nem er. Mivel nem ertesz egyet? -
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #32438 üzenetére
Sehogysem, en csak az alaplap elbagatelizalasa ellen szoltam fel, mert kb. olyan mintha azt magyaraznad, hogy a lambot okes, ha gozgep hajtja
Targyasztalon tudjuk, hogy meg az endert is visszafogja a 8-bit, akkor egy prusat plane.
(Speciel az erintokepernyos LCD csak kenyelmi funkcio, de valoban kenyelmesebb, mint a tekerentyuvel szarakodni. Ertsd, mintha azt magyaraznad, hogy a lambodban normalis, ha kurblizni kell az ablakot.)
-
qqzs
őstag
válasz
Tikakukac #32432 üzenetére
Bocs ha szemelyes sertesnek vetted a hozzaszolasomat
Ismerosnel van prusa, nyomatminosegben semmi kulonbseg, o nem huzza fel a sebesseget alaprol.
Vypert es Endert tudok hasonlitani. A vyper gyorsabb alapbol 80mm/secet tud. Featureban tobbet tud mint a prusa. Nem azt mondom hoyg a rolls royce szar hanem hoyg akinek van penze vegye meg azt ha el akar abol bebe jutni. Csakszoltam hoyg massal is el lehet. Nyilvan nem tart ugyanaddig de amig tart szerintem megeri az egyharmad arat. Ha meg veszek belole harmat meg jobban megeri. Sokat agyaltam a Prusan vagy Fisstech clonon de nem vitt ra a lelek es nem bantam meg. -
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #32435 üzenetére
Messze nem. Azert a linear advance, dynamic accel es egyeb cicomak amik megjelentek marliban rendesen eszik a procit, mar azert nem 2016-os szinten megy a parancsertelmezes. Es az usb-soros konverzio mar akkor problema volt a kis bitratajaval.
Persze ertjuk, hogy a prusa mindenben jobb, csak epp alaplapban nem, de az nem szamit
-
qqzs
őstag
válasz
Tikakukac #32428 üzenetére
mibol gondolod a 2.5x-os tempot. Az alap speed bealitasok kb akkorak min az ender3-e. A prusa csak minosegi megoldasokkal es alkatreszek miatt kerul annyiba. De pl alaplap meg minidg 8 bites ha jol emlekszem, nyomtatasi terfogat kicsi, nincs erintokepernyo ami azert ennyiert bele kene ferni. A vyper szerintem most mindenben versenytarsa a MK3S-nek kevesebb harmad aron.
-
Archttila
veterán
-
Alu
senior tag
válasz
Tikakukac #32207 üzenetére
Köszi, akkor nekiállok
Ezek szerint nem kell annyira ráparázni erre a párásodás témára?Másik kérdés, hogy itt a csoportban mik a szokások, mennyire meritek magára hagyni a nyomtatót? Jelenleg úgy érzem éjszakára simán magára merném hagyni nyitott ajtónál a másik szobában, de 0 tapasztalattal előbb inkább kérdezek
és csak utána gyújtom fel a lakást. -
zodo
nagyúr
válasz
Tikakukac #32147 üzenetére
Ha vennék egy nyomtatót és a kezdeti pár apróság nyomtatása után miket szoktak nyomtatni
a hobby felhasználók?
Félek hogy a fellángolás hamar sarokba küldené az eszközt.
Nincsenek gyártósori elképzeléseim de nem látom hogy hetente nyomtatnék valamit pláne hogy tervezni sem tudok mivel sosem próbálkoztam hasonlóval.
Nem tudom hogy ennek tanulása mennyi időt és energiát igényelne hogy nulláról elkészüljön egy hibátlan terv. -
zodo
nagyúr
válasz
Tikakukac #32144 üzenetére
''De amúgy ha para is van, akkor lehozod simán.''
Hogy értsem?
v2 lesz ha lesz.
Cseh raktáras linken lévő, további költségektől mentes?Mit érdemes elsőkörben megrendelni ami hasznos és később ajánlott lenne?
1kg 1.75mm PLA Filament -en felül.Rulez81
Köszi a véleményt.
Nagyon nem szeretnék belefolyni a nagyüzemi nyomtatásba, inkább csak hobby színtű ''kell egy ilyen meg egy olyan'' elkészítésére tervezek. -
ecaddsell
aktív tag
válasz
Tikakukac #32112 üzenetére
Azért én reménykedek benne, hogy lesz még jobb áron is a dollár mint 320Ft ill. a chip hiány sem tart örökké (bár itt egyszerű chipek vannak, de sok).
Addig meg remélhetőleg a hibákat kijavítják, mert amit ennyire proto állapotban mutogatnak nehezen képzelem el, hogy az első verzión nem kell javítani majd (gondolom még karácsony előtt be akarták mutatni, nehogy másra költsék el az emberek a pénzt).Egyébként meg az sem olcsó, hogy megveszünk valami olcsót aztán jönnek a kis modok.
-
Tomika75
tag
válasz
Tikakukac #32076 üzenetére
Azért az vicc kategória, hogy lengyelektől olcsóbban jön ide a cucc, mint itt országon belül...
Még megvárom a Black Fridayt aztán ha nem lesznek nagy akciók szerintem rendelek tőlük pár kilót. A Prusa igen megemelte az árait. Gondolom nincsen kedvük annyit gyártani, mert ilyen árak mellett nem hinném, hogy olyan sokan sokat rendelnének. -
zsolti_20
senior tag
válasz
Tikakukac #31794 üzenetére
Berakok ide egy képet, mert kicsit nehéz elmagyaráznom mit látok pontosan
Szóval amikor a kisebbik másolatot bele rakom az eredetibe, a méretkülönbség miatt, a körív vonalak eltolódnak és nem tudom úgy kivágni hogy mindenhol 2mm legyen a falvastagság.
Ez működik egyszerűbb alakzatokkal de ha egy kicsit össze tettebb mint ez a "poo"akkor a méretcsökkenés miatt eltolódás tapasztalható.
Lehet hogy a magasságot nem kellene változtatni csak a szélességet és a hosszúságot?
-
Hintalow
senior tag
válasz
Tikakukac #31731 üzenetére
Hát akkor úgy látszik nekem van csak ezzel problémám
Mondjuk én szinte teljes egészében szerepjátékhoz való miniatűrákat, figurákat és környezeti elemeket nyomtatok, amik kicsik, és az alapjukhoz képest magasak tudnak lenni. Megpróbálom majd akkor simán az üveglapon. -
imibogyo
veterán
válasz
Tikakukac #31432 üzenetére
Ő: Ahogy olvasom itt, elég szép számban akad probléma ezekkel a gépekkel (E3). Nem valami egyszerű a használatuk, mint gondoltam.
TE: Amit te keresel az a több százezres szint.De, ezzel pontosan azt üzened neki, hogy kezdőként ezek a kategóriájú gépek MIND olyanok, amiknek bonyolult a használatuk és szép számban akad velük probléma. Nem azt írtad neki, hogy előfordulhat esetleg bizonyos esetekben és bizonyos gépekkel szívás, de azért kezdőknek is alapvetően jó gépek ezek (de fontold meg a V2-t, ami jobb és általánosságban szeretik a kezdők (amit utána megtettél), hanem azt, hogy vegyen egy több százezres szintet, mert csak azzal kapja ezt meg. Erre mondtam, erre az "Amit te keresel..." részre, hogy ez így nem igaz. Mert pl. egy E5 is simán lehet az a nyomtató, amivel nincs probléma és öröm a használata). Te azzal a mondatoddal lényegében a teljes belépőszintet kihúztad egy olyan ember lába alól, aki egyébként óvatosan tapogatózva 50.000 Ft környékén keres nyomtatót. Nem gond, ha nem értünk egyet, ettől szép a világ és kulturált vitával sincs bajom (mert ez az), de fenntartom, hogy egy kezdőnek szerintem nem szerencsés azzal kezdeni, hogy "vegyél egy több százezres gépet, ha normális, könnyen használható gépet szeretnél". Sok ezer ember tökéletesen elvan pl. egy V2-vel (amit ajánlottál is) és nem kellett neki egy Prusa, vagy akármilyen más több százezres gép.
A problémás emberek pedig mindig hangosabbak, ez is nagyon megtévesztő, kevesen irkálják be nap, mint nap, hogy mennyire elégedettek a gépükkel, bezzeg ha valami valakinél nem működik akkor "izzik a fórum".
-
imibogyo
veterán
válasz
Tikakukac #31429 üzenetére
Folyamatosan olvasom a topikot... Az tiszta sor, hogy a gyáraknak van minőségi szórása (ami nekem a Creality-nél nagyon meglepő hogy ez ilyen szinten tart most már, mert amikor én rendeltem az Ender 5-öt, akkor konkrétan 17 másik ismerősömmel együtt tettük ezt meg és mindenki nagyon elégedett volt a vásárlásával (gyári extruderrel!!!), most meg amiket én is olvasok például a E5 Plus-ról az már nekem is durva).
Még egyszer mondom, nem az üzeneted alap tartalmával nem értek egyet (hogy egy olcsóbb nyomtatóval akár szívás is lehet), csak az arányokkal nem értek egyet, hogy akkor minden olcsó nyomtató vacak, kerülendő, használhatatlan, csak a Prusa-val és ettől komolyabb gépekkel lehet együtt élni kezdőként. Mert ez így ebben a formában szerintem egyszerűen túl végletes, nem igaz.
-
imibogyo
veterán
válasz
Tikakukac #31426 üzenetére
Azt rakjuk mellé, hogy mennyi meló és mod ment bele az egyikbe a tudással nem is számolva, mire kiköpött 10 kiló anyagot és mennyi a másikba.
Pont ezt mondom, hogy ez egyrészt gépfüggő (lényegében a "belépő szintű", vagy nevezzük inkább otthoni gépek árspektrumának két végletével példálózol), másrészt ha én bölcsészként nulla műszaki tudással meg tudtam birkózni ezzel a szerinted igen komoly tudást igénylő feladattal 5 különböző belépőszintű nyomtató esetén is, akkor azért szerintem mégis csak egy kicsit túl akarod ezt misztifikálni. Értem, hogy mit akarsz üzenni, mielőtt... Csak szerintem túl végletes ez a "jónyomtatótcsaktöbbszázezerértkapsz"...Én elhiszem, hogy egy Prusa mindenben IS jobb, mint egy bármi más belép szintű gép (meg is kérik az árát), de otthoni felhasználásra nekem pl. "nem gépészként" is tökéletesen megfeleltek a fentebb felsorolt gépek. És NEM, nem kellett komoly mod, vagy meló egyikhez sem. Bár az A6-al én is küzdöttem a kezdetekben mint első nyomtatóval (hiszen semmit sem tudtam erről az egészről...), de aztán utánaolvasgattam, kérdezősködtem, kitanultam (volt mit...) és még mindig nulla moddal, de már használtam a gépet és elindultam a hobbival. Az első A6 és E5 totál érintetlen volt, ahogy a második A6 is, így is adtam el ezeket. A második E5-öt és a mostani X1-et már átalakítottam, tuningoltam egy kicsit, de szabad akaratomból és mert már képes voltam rá, nem azért mert enélkül használhatatlanok lettek volna, de tény, hogy jobbak lettek ettől, tehát volt hova fejlődniük.
-
imibogyo
veterán
válasz
Tikakukac #31422 üzenetére
Amit te keresel az a több százezres szint.
Én ezzel egyáltalán nem értek egyet. Anet A6-al kezdtem a hobbit, ami hát khm..., nem épp a csúcsok csúcsa, mégis totál laikusként jól elvoltam vele (ide is bedobtam, a nagyjából harmadik nyomtatásomat, egy akkor valami 30.000 Ft-os géppel)...Aztán jött az Ender 5, amit kb. 70-ért vettem és szintén tök jól elvoltam vele (aztán jött véletlenül még egy Anet A6 és megint egy Ender 5).
Legvégül jött a mostani Sidewinder X1-em, amivel szintén könnyű jó minőséget elérni és ez is nagyon messze van a több százezres kategóriától. Tény, hogy drágább, mint az előd gépeim voltak, de sokkal-sokkal jobb is azoktól. Ezzel már a dobozból kivéve szebb nyomatokat értem el, mint az Ender 5-el tuningolva, most, hogy szép lassan kitapasztalom, most meg már még szebbeket, pedig azon is volt üveglap.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Tikakukac #31422 üzenetére
Igazából nincs rá szükségem, csak egyre több youtube videóban látom, hogy otthon van valakinek hobbi célra ilyen gép.
Ezeket találtam a témában, majd belenézek:
Creality Ender 3 v2 - Ezzel belevághatsz a 3D nyomtatásba!
Kicsit lehalkították | Creality Ender-3 V2 ◆ Eszközteszt
Az első 3D nyomtatóm | Creality 3D® Ender-3 Prusa I3 ◆ Eszközteszt -
imibogyo
veterán
válasz
Tikakukac #31057 üzenetére
Ez mondjuk épp cockpithez készült, szélszimulátorhoz.
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #31057 üzenetére
én légkamrás lemezt vágtam ajtó helyére, amihez nyomtatok majd elemeket a csőkivezetéshez, a rögzítéshez. De még kell barkácsolni lécből is keretet, mert a múltkori széllökések után tartok tőle, hogy esetleg sárkánnyá alakul és kirepül az utcára az eredeti terv
De hogy milyen drága a sima műanyag burkolat + még egy cső, hogy két csöves legyen és kintről húzza magába a luftot a saját hűtéséhez és ne a lakásba szívódjon be a kinti meleg...
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #29848 üzenetére
volt amikor én is felmentem magas hőfokokra, de aztán később kiderült, hogy valami más rejtett probléma miatt voltak gondjaim. Csak az első rétegekhez szoktam az üvegre tapadás miatt 210-et használni, amúgy inkább 200-at. De 180 környéke is tud működni.
Más színű az alacsonyabb hőfokos, mint a magasabb. Erősebb általában a magasabb hőfokos. Cserében supportot nehezebb eltávolítani, bizonyos esetekben lehetetlen.
Meg persze van amelyik tekercs mintha rosszabb lenne. A sárga pla gembird kissé mintha petg-sen viselkedne. -
cross56
senior tag
válasz
Tikakukac #29639 üzenetére
Akkor direct drivera kellene cserélnem? Kezdek megőrülni már komolyan
Akárhogy állítottam ma a szintezésen is, sehogy nem volt jó.
Egy részen tökéletesen egybesimulnak a rétegek, aztán hirtelen alulextrudált lesz....
Tegnap semmi probléma nem volt, nem tudom most mi történt vele.Első képen látszik is, hogy állítottam a fejen picit mert azt hittem túl messze van, és egyből az üveget karcolta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Próba
- Path of Exile (ARPG)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó ASUS ROG STRIX GTX1080Ti 11Gb videókártya
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged