-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
smithsys
aktív tag
válasz
GoldhandRent #32967 üzenetére
Én is rá voltam hasalva egy Super Racerre, aztán az itt kifejtett vélemények alapján átgondoltam a dolgot, és beláttam hogy a srácoknak igazuk van.
Mondom ezt úgy hogy a mechanika szakmámba vág, és hosszú éveket dolgoztam ezen a területen.
Jött helyette egy gyantás Elegoo Saturn.
A minőséggel abszolút meg vagyok elégedve, bár olyan sokat nem megy mint az FDM nyomtatóim, tekintve hogy a cca. dupla költséggel nyomtat.
Ezen kívül ugye az ezzel nyomtatott cuccokat utókezelni is kell ( mosás, UV rögzítés ), ami egy kicsit macerásabbá teszi az ezekkel történő nyomtatást. -
Tikakukac
titán
válasz
GoldhandRent #32967 üzenetére
Ez inkább tény lesz, mivel a delták azok így működnek
Egy cartesian kalibrálási problémáját egy 4. osztályos ált. sulis megold. Lazán. Egy deltán ez szakdolgozat a gépészeknél
Jó resin az jó. Ha kis figurákat akarsz nem úszod meg a mocskolást.
-
Tikakukac
titán
válasz
GoldhandRent #32953 üzenetére
Milyen probléma léphet fel egy olyan gépnél, ami konkrétan egy varázsgömb módjára húz vonalakat? Szerintem semmi, dehogy, mi baj lehet.
Amikor egy cartesian nyomtatónál képesek emberek heteket-hónapokat szívni egy kalibrálással és patent nyomtatással vajon mennyi lenne akkor, ha amúgy totál ötleted nem lenne melyik "tengely" a hibás?
Igen, 2022-ben még mindig kevés embernek van és ha van is, inkább a csodálat és a tanulási vágy a hajtóerő, nem a tempós nyomtatás. Becsülöm, tisztelem a deltát, marhára kell nekem is egy, de az az idő, ami ahhoz kell, hogy tutira üzemeltessem jelenleg nem áll rendelkezésemre.
-
LógaGéza
veterán
válasz
GoldhandRent #32959 üzenetére
Szóval igazából csak azért jöttél ide, hogy megerősítést kérj, hogy jó deal amit találtál - és attól függetlenül, hogy mindenki le akar beszélni róla, te ugyanúgy beleugrasz
-
Saccco
nagyúr
válasz
GoldhandRent #32957 üzenetére
Pl. arra, hogy megkopik az egyik rúd, a minimálisan megváltozott hossz okozta gondot debug-golni nem túl egyszerű.
Ettől függetlenül komoly látvány egy delta mozgás közben. -
Saccco
nagyúr
válasz
GoldhandRent #32949 üzenetére
Delta kezdéshez, ha tisztában vagy a lehetséges szopóággal.
-
azbest
félisten
válasz
Minden mozgásban résztvesz mind a három motor (és karok és szíjak), így bárhol valami nem teljesen okés, akkor minden irányban probléma van.
Hotend moddolgatás is erősen limitált vagy zsebbe nyúlós, mert nem lehet nagyon növelni a fej tömegét.
Szögletes dolgoknál az asztal méret kicsi (ahogy nézem 14x14 kocka fér el 20 centi átmérőjű körre. A munkatér magasság is csalókának látszik, 19cm. [link]
a szoftverére panaszkodika tesztelő, nem tudom azóta van-e hozzá jobb alternatív szoftver.
A könnyű fej miatt a gyorsabb nyomtatást szokták említeni pozitívumként. -
dugesz77
őstag
válasz
Elég bonyolult maga a szerkezet még ha nem is tűnik elsőre annak. A csuklókarok, a gömbcsapágyak, mind nagyon érzékenyek a kopásra és az egészet nehéz elsőre jól beállítani. Ha valami elállítódik akkor lehet fejet vakarni mit/merre. A nyomtatási méret szokott még kevés lenni a kissebb gépeknél. Kör alakú az asztal érdemes számításba venni. Igen keveseknek van deltája, sok cég nem véletlen hanyagólja.
Viszont ha minden klappol akkor nagyon jó tud lenni. Gyors , jó minőséget ki lehet ezekből hozni.
Egy ismerősnek van egy deltája (kossel) én fél óráig csak bámultam ahogy mozog, lebilincselő tud lenni. -
dugesz77
őstag
válasz
Azért egy delta kezdőnek nem biztos, hogy a legjobb választás. Keveseknek van ha valamibe elakad(márpedig az elején tuti elfog) sokkal nehezebben kap segítséget. Szerintem ne az legyen a kizáró ok, hogy nincs auto bed level , mert egyrészt mindegyikre rakható utólag meg bőven meg lehet lenni nélküle is.
-
Tikakukac
titán
válasz
Kezdésnek? Delta? Hajajajajaj.
Még gyakorlónak is csak akkor, ha érdekelnek a technikai különlegességek.
-
LógaGéza
veterán
válasz
GoldhandRent #32947 üzenetére
Delta nyomtató, több szívás lehet vele, mint a mostanság szokásos cartesian nyomtatókkal.
-
axlfsi
veterán
válasz
GoldhandRent #32947 üzenetére
Nem ismerem, de az említett modellt most megnéztem és hát nem kiemelkedő, ami a nyomtatási területét illeti.
Mitől jobb, mint pl egy Ender 3 V2, ami hasonló áron kapható? Őszintén érdekel.
Köszi!UI.: Ez a Super Racer (SR) már nem babapiskóta (300W-os, 200mm/s), de ide már nem is adnak 50-es kupont, csak 20 dolcsisat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged