Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• izisz

senior tag

(#5170) Saccco: Köszi szépen! :)

(#5171) Chimpy: anet-en is mk8 volt teflon betéttel, 245 fok körül is ment szépen a petg (érdekes módon akkoriban kellett a petg tekercseim nyomtatásához 230-245 fok környéke, színfüggően)
    Szóval szerintem azelőtt is rápróbálhatsz a petg-re, mielőtt átépítenéd
    DE! Ha netán nálad mégis máshogy viselkedik, és dugulna vagy ilyesmi, az nem az én hibám, csak saját felelősségre kísérletezz ;]
    (#5172) Saccco: Jellemzően 45mm/s (50 fölé nem szoktam menni) a nyomtatási sebességem, első réteg ennek 50%-a, külső perimeter 75%.
    Asztalom 75 fok, fej 215-220, ezt szinte állandóan variálom, most pl egy lito fut lassan (35mm/s), itt 215 fok. De hogy jó lesz-e azt nem tudom :Y
    Hűtés: ez jó kérdés. Lehet nálam van gebasz, de nekem kell... Új jelenség, hogy rendre van -0.1-0.2mm méretbeli eltérés (pl kalib kocka) ha nem hűtöm (nem unde extrusion), plusz a fal is egy hányadék hűtés nélkül. Valószínű az asztalról áramló magas hő szívat, de kisebb asztalhő mellett meg lefújom Süsü módjára a modellt az asztalról (újra akadnak letapadási gondjaim).
    Itt ez a teknős, 0.1-es réteg, 215 fok, 75 fok, dd petg. A szokásos 35% fan-t feljebb kellett vennem 55%-ra, mert még lágy volt az előző réteg anyaga, mikor rakta a feje körül a következő réteget (az első 1-2mm-es szekcióban persze)
    Nem túl szép az eredmény, de egynek elmegy. :B
    (Viszont a pressure controlt nagyon tudom ajánlani minden haladónak, állati jó, hogy cseppnyi szálazás-szöszölés sincs és a retract csak 0.8, mind pla mind petg esetén, mondjuk direkt drive de akkor is)

Új hozzászólás Aktív témák