Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Sondi1986
üzenetére
Köszönöm szépen már olvastam,100W nekem már nem számít kevésnek,lehet 650ti-t is ezért kerülöm majd.
Két választásom maradt,vagy GTX 650 ami nevetséges teljesítmény és magas ár,vagy Asus HD7770 amiből még jól is kijöhetnék ha gyorsan lecsapnék rá. 3 év garancia és a játékokat is elpasszolnám vlhogy. -
Coolmat
őstag
(#22790) HunFly: Ég és föld a két kártya között a különbség, megfelelő pénzmennyiséggel új kártyának én is a GTX760-at választanám, csak legyen hozzá mefelelő procid ami ki is hajtja (min. FX6300 vagy Sandy I5).
(#22791) TechN7ne: Pár watt különbség van csak. A grafikonon szereplő Sapphire kétventis változat, az egyventis Sapphire valószínűleg közelebb van a referencia 7790-hez. Szerk: a tesztkonfigban I7-3770K volt, szóval nálad még kevesebb lenne a fogyasztás.
-
HunFly
csendes tag
válasz
terencehIII
üzenetére
mennyit szánnál rá ?
-
Coolmat
őstag
(#22769) KAMELOT: Én a HD9XXX szériára gondoltam GCN 2.0 alatt, úgy tudom az lesz a valódi generációváltás, a HD8XXX idén ősszel csak ilyen félgenerációváltás lesz, ugyanúgy GCN csak több shader / ROP stb. kerül bele meg átnevezik a chipeket, szóval az Nvidiánál nem sokkal csinálnak többet
Egy garis Asus V2-est azért biztosan el lehet még passzolni 52-53k-ért.(#22772) syberia: Ez tény, de jelenleg ennyiért mennek a márkásabb Pitcairn-es 7870-ek aprón, az hogy a Tahiti LE mennyibe kerül most lényegtelen polgi803 szempontjából, mert nem olyantól szeretne megszabadulni

(#22773) TechN7ne: Én a 7790-re szavazok, a játékokat eladod és máris 30 alatt vagy. CUDA-t több új programban már ki lehet váltani OpenCL-el is (jövő hónapban ha lesz rá időm megnézem a Vegas Pro-ban hogy teljesít így a HD7870, előtte GTX560TI CUDA magokkal valóban jó volt benne dolgozni).
(#22774) HunFly: Tényleg csak attól függ miről váltanál, GTX560TI és azalatti kártyáról egész biztosan megéri a váltás.
-
terencehIII
tag
üdv!
milyen videokártyát tudnátok ajánlani i3-2100 proci mellé, csak fifa13 fusson rajta lehetőleg fullHD-ba semmi másra nem kéne , minél olcsobb annál jobb -
HunFly
csendes tag
válasz
kristof123
üzenetére
jó de vedd figyelembe hogy az a videó nem most készült, azóta fejlődött valamennyit ( remélem )
-
StSanya
senior tag
Üdv!
Javasoljatok légyszíves valami olcsóbb VGA-t, amivel két monitor kihajtható, a bökkenő az, hogy csak analóg kimenet a jó, azaz mindkét monitor hagyományos D-SUB-os... Fotó- és kiadványszerkesztés, Corel, reklámgrafika, ilyesmi a felhasználás. Olyan max 30 - 35 ezerig kb.
-
Alpachino
veterán
-
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Alister71
üzenetére
Eladtam az Asus GTX660 kártyámat a napokban anyagi okok miatt. Ideglenesen szeretnék venni 30K körül egy olyan VGA-t,amin tudok gyönyörűen játszani 1440 vagy 1600 felbontásban,lehetőleg kevés fogyasztással.
Nem játszok mostanság csak nagyon ritkán,max. 1 évre terveznék aztán erősebb VGA-ra váltanék a közelgő újabb széria közül. Használtam mind a kettő gyártó kártyáit,ezek mellett az Nvidia felé húzok nagyon is. Lehetséges,hogy a GCN miatt előnyösebb lesz "majd" az AMD,de már ezt mondogatják legalább 2 éve és mai napig semmi látszatát nem érzékelem. Aminek van és volt is értelme az mai napig véleményem szerint a CUDA és PhysX,maga az Nvidia működési folyamata is sokkal kényelmesebb és egyszerűbb számomra.
Oka annak,hogy AMD kártyákat linkelek és érdeklődök felőlük az,hogy pofátlanul drágán adja az Nvidia a termékeit.
Sokkal erősebb kártyát kapok AMD oldalon ha szemügyre vesszük azt,hogy egy sima GTX650 árából már lassan egy HD7790-et kap az ember. Piszok nehéz döntés előtt állok,és bevallom hogy ebben az árkategóriában újonnan nagyon szemezgetek a HD7770 kártyákkal is. Remélem,ha AMD mellett döntenék is ideglenesen,nem bánnom meg.
A lényeg a lényeg,hogy kevés fogyasztás és jó teljesítmény érdekel.
-
Buci21
addikt
-
KAMELOT
titán
válasz
polgi803
üzenetére
Ha nagyker áron tudsz szerezni akkor inkább amiket írtam. Habár a GTX760 is jó teljesítményt nyújt.
(#22768) Coolmat: Szerintem is érdemesebb megvárni a HD8xxx sorozatot, ami nemsokára megjelenik.
56K-ért van tiszta új HD7870 aprón talán elmegy 50K-ért vagy kevesebb. És mint írta nagyker áron tud hozzájutni a GTX760-hoz. -
Coolmat
őstag
válasz
polgi803
üzenetére
Kijött a GTX760 és mindenki váltani akar
Valóban szimpatikus a kártya, de nézzük pusztán anyagi megfontolásból a dolgot: a 7870-ed ha garis max. 53-54-ért megy el aprón, az MSI GTX760 most 74-ért van, vagyis kb. 20k-t kell ráfizess kb. 15% teljesítményért (ebben megoszlanak a vélemények hogy mennyi, Techpowerup 20%-ra hozza ki a difit, PH csak 10-re, mert nagyon függ a tesztelt játékoktól is, ezért egyezzünk ki 15%-ban). Én ennyiért nem cserélném le a 7870-et (amúgyis mire nem elég most a 7870 Full HD-n?), inkább megvárnám jövőre a Maxwellt és GCN 2.0-t, remélhetőleg akkor is lesznek szépen kinéző MSI kártyák 
#22765: Nagykeráron már inkább megérné a dolog

-
KAMELOT
titán
válasz
polgi803
üzenetére
7870-ról minek váltasz GTX760-ra? Onnét vagy 7970 vagy GTX770-re lenne érdemes. Vagy minimális befektetéssel próbálsz jobbat venni? Általában egyes játékokban 6-10FPS a GTX760 javára a 7870-el szemben 1080p-ben.
(#22760) HunFly: 15K-ért meg kapsz 5 év garanciás FSP RAIDER 550W-os minőségi tápot. HKC-t tessék eladni. Ilyenekből válaszzál. FSP, CM, Seasonic, XFX, OCZ, Corsair
-
HunFly
csendes tag
Sziasztok !
Jó áron találtam GTX 560Ti 1 GB-s videókártyát, az lenne a kérdésem hogy érdemes lenne e megvenni ( 30k ) vagy inkább vegyek valami erősebbet ? Vagy gondolkoztam még egy GTX 650 Ti BOOST-n is. Esetleg várjam meg míg a 700-s szériából kijönnek középkategóriás kártyák ? Játékra kéne mindenféle képen ( jelenleg Battlefield 3 only van, később Battlefield 4 )
Jelenlegi konfigom :
i5 3330
Gigabyte Z77DS3H alaplap
8 GB Corsair RAM 1600Mhz
HKC 550w-s táp
Gigabyte GT430Esetleg milyen kártyát ajánlanátok még ? ( nVIDIA csak ) Olyan 45 ezer környékén szeretnék maradni !
És jó lenne ha majd a később megjelenő Battlefield 4-t vinné 60 FPS-l medin vagy lowon .Előre is köszi

-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Mint mondotok mesterek...az én részrehajlásom sok piros kari után most zöld...nevezetesen pontosan erre. Persze ez is piros,de a szíve zöld...
Én nem akarok 7870 XT-t venni,mert számít a fogyasztás is. Mókolni meg nem akarok semmivel.Most van fent eladáson az Asus 7870 V2-őm...megtartsam,vagy megéri megvenni hosszú idő után ezt a karit...bízom bennetek! Hajrá!
És köszi a helpet! -
Sondi1986
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Szerintem jó kis kártya!
fogyasztása:[link]
A VRM-en van hűtőborda, ráadásul 5db van rajta gondolom tuning céljából.A hűtőjére nem panaszkodott senki csak a kis lapátok miatt gyorsabban pörög a kelleténél ezért a venti motorhangot lehet hallani.
Sok embernek nem teszik mert 3-4 éve gyártottak ilyen kártyákat amiket nem rejtették el műanyag burkolat mögé, és látszott rendesen a hűtőborda.
De lehet hogy így csinosabb lenne: [link]
Szerintem hűtés szempontjából, és a nyákon lévő cuccokat elnézve jobb kártya egy GAINWARD 650ti-nél. -
SRII
őstag
[link]nem sok külömbség van a GeForce GTX 670 vs. 680 vs. 770 vs. 780 között! ha igaz a teszt és valós!
-
AAntii
őstag
válasz
adrianwow352
üzenetére
Azt hittem a 40 gigás ide szörnyeteg az első és egyetlen hdd a gépben.
Ha a konzolokból indulunk ki, akkor akinek i5-je van cserélheti le 8 magos amd-re, akinek meg nvidia kártyája az ati-ra. Majd meglátjuk jövő ilyenkor, hogy mi lesz.
-
Buci21
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
max hangos
bár nem tudom, mennyire, mert ez vagy meleg, vagy hangos, és mivel nem volt még Gainward GTX 650Ti-m, és nem is lesz, így passzolom h meleg-e vagy hangos... vagy mind2 ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
gari van rá, jah, ez igaz, de akkor sem akarna az ember éjjel s nappal gariba járni vele.szerk: "Ő", avagy a GTX 650Ti lassabb átlagában, és ez is alumínium magában. Sapphire kicsivel 33,5K fölött, hőcsöves, rendes, egész kártyát átérő hűtéssel.
jah, és a Sapphire mellől ha a 3 játék egyikét is el tudod passzolni, akkor árban über vagy

(#22744) Mans20 : idelinkelnéd? THX
valamennyire tudok olaszul, és már fúrja az oldalam, h meleg vagy hangos a hűtő ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Buci21
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
utánaolvasni eggyel szakmaibb hozzáállás, és igazolja a gyanút. a hűtés 72 fokig felengedi a kártyát, és ott elég hangos is, szóval nem jó döntés a Sapphire 50-55 fokos hőmérséklete és még ott is tolerálható zajszintje ellen. Ha aSapphire-t valami minimál ventiprofillal használod akkor relatíve halkan megfogja kb 65 foknál, míg a VTX/Powercolor 72Cig engedi elég hangosan. 1500 forintot megér ennyi szerintem.
szerk: nézd a méretét a bordának, mert kb azonos sebességű venti mellett kb azonos lamellasűrűséggel a tömeg-felület egyenesen arányos a hűtőteljesítménnyel. Itt meg egy kis cunciság van odabiggyesztve, a Sapphire-n pedig végigér a NYÁK-on a borda. Ennél a Gainward sokat szidott hőcső nélküli kis alubordája is talán hatékonyabb a nagyobb felület miatt.
szer2: a Gainward... hát igen, ez olyasmi mint a Gainward GTX 650Ti-je, csak ez másfajta spórolósdi, az eredmény ugyanúgy gyenge hűtés.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Buci21
üzenetére
Rendben van és köszönöm a hasznos infót,de ezt az elején finomabban is leírhattad volna.

(#22737) Grave444 Nincs igazad,mert ránézésre egy rézcsöves,korrekt hűtést lát az ember minőségi kondikkal és ha jól látom a ramokon is hűtő borda van... Sztem van ennél a 7790-nél sokkal rosszabb.

-
Buci21
addikt
válasz
Alister71
üzenetére
olvasd el róla a tesztet, konkrétan ezt tesztelték valamelyik külföldi oldalon. A VTX és a Powercolor ezen 2 kártyája megegyezik, pontról pontra.
én nem venném meg, 1500 forintot, vagy annyit sem, nem ezen spórolnék.
(#22728) AAntii: az a videó, hát én meghalok, ez horror!
-
AAntii
őstag
Hasonló (ugyanilyen?) van egyes xfx kártyákon is, azt még emiatt nem szidta senki (gagyi, nem minőségi), mondjuk igaz, azon tényleg van takarólemez
Mondjuk mindent félretéve szépnek szerintem nem szép ez így ebben a megvalósításban.Nekem volt powercolor 4890-em, egy rossz szavam nincs rá, nagyon szuper hűtése volt, hang és hatásfok terén is.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Buci21
üzenetére
Nem tudom miről beszélsz öcskös,PowerColor az egyik legjobb AMD márka volt,hogy csinált egy leányvállalatot ami gagyira sikerült (VTX3D),attól még ő minőségi maradt,ahogyan látszik is a linkelt kártya felszereltségénél.
Am a stílusodon jobb lenne ha változtatnál,mert kezdel egyre szemtelenebb lenni,tudtommal én nem bántottalak meg,elvárom a normális választ.
30K-s összegeknél sokkal erősebb kártyák vannak AMD oldalon,ezért gondolkodok el rajta,de ez még nem azt jelenti hogy döntöttem.
-
Buci21
addikt
válasz
adrianwow352
üzenetére
GTX 660 52-53-ért. Ha most rakod össze a gépet, akkor legyen FX alapú, ha már megvan, akkor kóldheted mellé a GTX 660-t, max kicsit a procit kell meghúznod. Táp csere egy Corsair CX 430-ra vagy egy Chiefi CTG 500-ra
-
AAntii
őstag
válasz
adrianwow352
üzenetére
Igen, a táp nem túl jó, pont ez a modell.
Csak 7850 jöhet szóba? Nem kellene valami komolyabb hdd is a gépbe? Marad a felbontás, vagy változik? Alapórajelen megy a proci? -
adrianwow352
csendes tag
Sziasztok!
Egy HD7850-est akarnék beszerezni, és ez jó lenne hozzá?:- Alaplap: Gigabyte G4-890XA-UD3
Proci: AMD Phenom II X6 1055T 2.80 GHz
Vinyó: Maxtor 6E040L0 ATA Device
Táp: USP-5550 (ez lehet le lesz cserélve mert sz@r)
4GB Ram
- 1280x1024 felbontás (de lehet hogy egy 1440x900-as lesz beszerezve)
- játékra használnám
- 50 ezret szánnék rá
- új, használt mindegy -
Buci21
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
jó, grat a szakértelemhez... Powercolor aka VTX3D a valaha látott legrosszabb hűtéssel. Sapphire 1,5k-val többért, jó hűtéssel, never settle csomaggal, azaz játékokkal
(#22724) TechN7ne: ez annyit eszik, mert a 7770, max 3-4 wattal többért. ez sem ehet többet 90 wattnál. Az ok: külön tervezett GPU (nem butítottak semmiből), optimalizált gyártástechnológia, csökkentett szivárgóáram.
szer: ez nem AMD? minek az neked? vissza a zöld oldalra, eltévedtél!

-
Kókuszdió
nagyúr
Erről a kártyáról van tapasztalat,mennyi lehet a max és alapjárati fogyasztása?
Kinézetre elég minőségi cuccokkal van ellátva és az ára is nagyon korrekt!
-
AAntii
őstag
Ezt a 7870-et egy hete az ipon ugyanennyiért adta, csak akkor még jártak hozzá játékok is.
@Apollo_21: legrosszabb esetben 6 ezerért szerintem az utolsó darab is el fog kelni, mivel annyiért jobban nem fog tudni senki sem venni, akinek egér kell és már annyival is olcsóbb lesz a videokártya. Akinek meg nincs jó egere, annak megfelelhet. Pl. egy bizonyos összeg alatt én is inkább megtartom és nyugdíjba küldöm a masszív gigabyte 3800 Ft-os brutál gémer egeremet
Mivel ugyanannyi, mint egy jobb 7870, még akkor sem rossz, ha tehát az egérből az ember egy fillért sem lát. -
ST05
őstag
válasz
AAntii
üzenetére
nem persze rágcsáló máshol nem járt hozzá,
csupán arra célzok pár hete mindenhol 85 felett volt
mostmár kezd mindenhol 70 alá menni, ez a nem mindegy, ez a 20 as
eddig prémiumnak számitó Ti, most kezd csak jó vétel lenni a hagyományos
ár/teljesítmény értelemben legalábbisés bizony a másik oldalnak is muszáj lesz le reagálnia ez a jó az egészben,
pl Roland ajánlása
-
troland26
őstag
Ez is elég figyelemre méltó [link]
-
Sondi1986
addikt
válasz
marinea2
üzenetére
Akkor itt a másik szuper csütörtök: POWERCOLOR AX7790 1GBD5-DH HD7790 1GB GDDR5 32k

Látszik az asus hamar meg akart szabadulni a 660ti-től.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- Pixel 7 pro 128/8
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Viccet félretéve, reméljük alakítottak már a dolgokon....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Meggyi001