Hirdetés
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
polgi803
őstag
Melyik a legmegbízhatóbb külföldi teszt oldal szerintetek?
-
ST05
őstag
7750 vs 7770
és 7750nek még nem kell tápcsati -
aNorganiK_
tag
Hali!
Milyen használt kártyát érdemes venni ? Olyan 35e-em lenne rá ,ebben az árkategóriában melyiket érdemes megvenni mik a legjobb árérték arányú kártyák?
Válaszokat privátban ha lehet ,mert sajnos mostanában nem nagyok érek rá fórumot böngészni.. :/Előre is köszi a válaszokért! üdv
-
ST05
őstag
atttol egy 7770 sokkalta erősebb ( ár/érték arányba nagyon erős ,
és annak 1 tápcsati kell, ha ezt mellőznéd, akkor 7750Slyer: dddr5 öt preferáld, akkor biztos nem fogy ki memóriasávszélességből véletlen se ,
de igen a 7750 jó választás lehet, de te is nézz körül a 7770-ek közt, multkor már 23ért is volt egy tipus ! -
Nowi
tag
Sziasztok!
Egy HTPC szerű (de teljes méretű kártya jöhet) gépbe mit érdemes manapság ár, teljesítmény, fogyasztás -arányban venni egy i3 mellé?? nézegettem a 6670-t az tetszik, pláne hogy nem kell neki plusz csatlakozo sem...
elöre is köszi

-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a jelenlegi 1Gb-os HD4870 vga-mat, egy kevesebbet fogyasztó példányra. Amit kinéztem az egy HD7750. Teljesítményben nem sokkal gyengébb, de mégis sokkal kevesebbet eszik elvileg.
Jó választás lenne ez?
A DDR3 és 5 közötti típus között nagy különbség van teljesítményben?
VTX3D a legolcsóbb verzió amit láttam, 2 év garival. érdemesebb lenne venni egy asus-t, vagy jó a vtx3d is?
köszi!
-
bluyoo
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
válasz
BoneDragon
üzenetére
Privátba küldted véletlenül.

-
Casanova*
veterán
válasz
polgi803
üzenetére
gondolom én a GTX760-t már nem lehet annyira tuningolni,mivel egy tuningolt változat. 7950-et nagyon lehet húzni még.
Radeon HD 7950 versus GeForce GTX 760 itt látni a legnagyobb felbontásba 7950 teljesít jobban. 384 bit és 3gb vram miatt.
-
Casanova*
veterán
ha egy árba van a két vga. GTX760 és HD7950. melyiket vennétek?
-
Sondi1986
addikt
válasz
d@minator
üzenetére
A legolcsóbb: PNY GF660GTX2GEPB GTX660 2GB 49,6k
XFX FX-787A-CNFC HD7870 2GB 52,4kés a különbség a kártyák közt:

-
polgi803
őstag
Na úgy látom ugyanaz zajlik le bennem is...még nem hagy nyugodni az MSI GTX 760 OC Gaming series...lehet azt csinálom,hogy eladom a Radeont, kipróbálom azt és ha nem jönne be,akkor eladom...De majd attól függ mennyire tudom kedvezményesen beszerezni...hajt a kíváncsiság,a változatosság...

-
d@minator
addikt
válasz
polgi803
üzenetére
1. A legolcsóbb 3év garis 7870 - 60000Ft volt a GTX660 meg 48000Ft.
2. Fogyasztás: 175W vs. 130W
3. Crysis3: 30fps vs. 30fps, FarCry3: 37fps vs. 36fps. Mario2D 5000fps-e nem volt szempont.
Amúgy ha olcsóbb lett volna a 7870 azt vettem volna.
Na meg hiányzott a változatosság. 
-
polgi803
őstag
Srácok! Láttam többen 660-at vettetek. Miért nem pl. 7870-et?
Erősebb úgy tudom... -
-
anytime
őstag
-
dragonfx
veterán
válasz
marinea2
üzenetére
ja csak csöves most nincs 15k.s rádobásra se neki de mondogatom kérjen akkro addig kölcsön mert ez irto jo vétel...ennyiért ekkora grafikus ugrást nem fog találni....

Alpachino>>ha ez az ipon akcios is az amelyikneka feszét 1.3Vig lehet huzni akkor a gtx650ti alaporajeles eredményét elérheti egy 1250/1400on szerintem...én tesztekben ezt a 20%ot inkább 5-10%na láttam de mind1.
-
dragonfx
veterán
havernak i5ös gépe van régebbi 4gb rammal.
gts250et cserélné 7770re. 15k.ba lenni neki.
ez ugy okés megállja a helyét? -
Orgi
addikt
Sziasztok,
videókártyát vásárolnék és a fórumot olvasva a 7790-es lett a befutó (egy 4670-et váltana). Mivle most is jó hűtéssel rendelkező, hangtalan kártyám van, ezért a Sapphire Dual-X nyerte el a tetszésem. Ez jó választás ugye a 7790-ek közül? Illetve még annyit kérdeznék, hogy a 2 között mi lehet a különbség:
1
2
Előre is köszi a választ! -
BK87
senior tag
Sziasztok.
A jövő héten tervezek venni egy Gigabyte 650Ti BOOST VGA-t, csak itt a fórumot olvasgatva kicsit elbizonytalanodtam, hogy egyáltalán Gigabyte VGA-t vegyek. Mennyire megbízhatóak a giga kártyák?? Érdemesebb lenne mondjuk MSI-t venni (úgy 5 euroval cca 1500 forintal lenne drágább)? Mindkettőre 3 év gari van. Előre is köszi a segítséget. -
törölt tag
Nekem is 4850 van, és én is pont most tervezek váltani vgat. Egy a problémám ... hogy egyik tesztnél se volt olyan meggyőző a 7750/7770 a 4850-hez képest. Persze kevesebbet fogyaszt, de azt mondjuk pont leszarom. Mondjuk nekem gyárilag húzott, ddr5-ös memóriával szerelt verzió van, talán ezért sincs akkora különbség. Ezért vagyok bajban a váltásnál, mert ahhoz, hogy érdemi lépés legyen, jóval többet kell áldozni. Értsd, én egy cirka 15-20%-os többletért nem fogok kiadni 25 ezret(3dmark06, 15 ezer pontot hoz a 4850, ugyanezzel a procival a 7770 meg 17 ezret).
Amúgy ennyiért ez a kártya, ha nem volna semmi vgam, eléggé best buy. Kb. 25%-al olcsóbb mint szokott lenni.
-
Imre921
tag
A következő is tapasztalat : Egy jó WHQL annyit ér mint egy generációváltás az AMD-nél

Na jó, erősen lesarkítva

Szimpatikusak egyébként az AMD kártyái, de én mindig is Nvidia fan maradok. Prociknál ugyanezt nem mondhatom el. Ott csak és kizárólag Intel. 4dolgon nem spóroltam soha : Ház(jól szellőző, stabil és minőségi anyagból), TÁP, Alaplap, PROCESSZOR.
-
ST05
őstag
-
kovsol
titán
válasz
Imre921
üzenetére
Ha az NV egy kamionnal visz oda zsetont akkor se lesz dx11.1 a kártyáiban. És ha olyan effekteket raknak bele akkor nem fogja ugyan úgy lekezelni az NV kari.
(#23014) ST05 Titán és a 780 esetleg. De a 770 pl egy gtx680. A 760 meg szintén ugyan az a gk104. Szóval mitől tudná, ha a gtx6 nem tudta ?
-
Imre921
tag
Ez a BF4 megint egy akkora parasztvakítás mint a Crysis 3 volt
Az is 'ájemdére' volt optimalizálva mégis jobban ment Nvidia karikkal meg Intellel 
Amd és konzol chipkészletek ide vagy oda, a jövőben is az fog dönteni hogy melyik gyártó mekkora bőröndöt tesz le a fejlesztőcsapat asztalára
(tapasztalat)Az amd hiába alkot fejlettebb és erősebb nyákokat ha az nvidia befolyásosabb. Ugyanez fordítva is igaz. Pénz beszél. nem puszira teszi oda egyik fejlesztőcsapat sem az nvidia vagy radeon logót a játék intrójába

-
csakdzsó
tag
Sziasztok!
Úgy adódott,hogy nemsokára vga-t veszek,de nem tudom milyet.Két kártya jöhet szóba:
1:gtx660
2:hd7850
Legfontosabb a 2d/3d képminőség!Biztos van valamennyi képminőségbeli eltérés.Nem kevés pénz ez,biztosra akarok menni.
Tapasztalatokat kérek.
Üdv.

-
polgi803
őstag
Amivel hamarosan jáccani fogok...BF4, Company 2, meg nem tom...ami jön...Ghost...tudom most az jön,hogy az Radeonos...
Hááát,akkor marad ez, azt gyűjtök 7950-re...Igazából 1-et szeretnék még feljebb lépni,de akkor továbbra is maradok Red...Köszönöm a segítséget a döntésben! 
-
ST05
őstag
válasz
zsoltyyy
üzenetére
de kipróbálna már egy Nvidia-t ha jól sejtem korábban ezt írta ,
ebben az esetbe vizont nem tartom értelmetlennek a váltást,7870-ek áraival bármi történhet ( pl 660Ti-k átlagára 90ről 70 re esése pár hét alatt )
ilyen és ehhez hasonló szituk, egyik pillanatrol a másikra levághatja az áraikat
( vagy ha majd jön a 8xxx széria,
ellenben ha a 760 at bevállalja, az most 250Dolláros árát meglehetősen sokáig tudni fogja tartani
egy szó mint száz, ugy gondolom az a 15 k differencia, kb karácsonyra visszatérül ugymond,
ergo nullába léphet egy kicsit, és kiprobálhatja a másik ( zőld oldalt)kovsol gtx7xx már DX11.1 támogatással írják mindenhol, de lehet hogy téves nem vágom ..
-
AAntii
őstag
válasz
Imre921
üzenetére
Ha folyamatosan figyeli valaki a piacot, akkor érdemes sűrűbben is cserélni egy-egy alkatrészt, de persze ezt csak akkor, ha valaki szeretné kicsi pénzből naprakészen tartani a masinát. A nagyobb léptékű fejlesztéssel nekem az a problémám, hogy a harmadik év derekán már érezni lehet, hogy kezd megfáradni a gép, kivéve, ha 3 évvel ezelőtt nem egy akkori csúcsgépet vett valaki.
@polgi: 53 ezerért lehet kb. eladni a mostani videokártyád, tehát ha 65-be kerül a 760, akkor durván 20%-kal kerül majd többe. A többiek elmondása szerint ennyivel erősebb is, szóval ár/értékben kb, ugyanott leszel. Az már más kérdés, hogy a kíváncsiságot leszámítva ténylegesen szükséged van-e a nagyobb erőre, ha pedig nem, akkor a kíváncsiság megér-e némi ráfordítást.
-
kovsol
titán
válasz
polgi803
üzenetére
Az a kérdés, hogy a mostani 7870 teljesítményével meg vagy elégedve? Olyan játékkal fogsz játszani ami kifejezetten NV nek fekszik jobban? Ha többnyire olyan játékokat tolod főleg ami AMD -s, akkor nagy előrelépés nem lesz. Szerintem amúgy ha különösebb problémád nincs vele, akkor érdemesebb kihúzni vele az igazi következő generációig.
-
Imre921
tag
válasz
polgi803
üzenetére
Hátt..Ha mindenképp erősíteni szeretnél vga fronton...Egy 7870es pedig bőven elég mindenre egy monitoron full HD-ban.
Jók az új Geforce-ok, még ha nem is generációváltásról beszélünk az esetükben. Ha erősebb kártyát szeretnél akkor én a 7950est javaslom. A GCN miatt is. Sokkal több a tartalék benne mint egy 760-asban(még úgy is hogy Radeonéknál időtlen idők óta nem vettek fel senkit arra a részlegre ahol a katákat írják)
-
Imre921
tag
válasz
polgi803
üzenetére
Határozottan nem.(és ezt Nvidia ""fan""-ként mondom) Tipikusan felesleges beruházás ebben a felső-közép-kategóriában.
770-re "talán" megérné váltani(még akkor is hogy az is csak egy jól sikerült ráncfelvarrás)
De te tudod. Én konkrétan nem szoktam költeni a gépre semmit(max ha valami elromlik de az mint a fehér holló). Ehelyett 2-3 évente összedobok egy új konfigot magamnak. SOKKAL jobban megéri.
-
polgi803
őstag
Egy uccsó kérdés VGA ügyben. Ha pl. 65-ben meg tudom szerezni a 760 GTX-et,akkor megéri cserélni az Asus 7870 V2-met?
-
scope2007
addikt
köszi

Zotac GTX 660 2GB megfelelő lenne? 45k-ba

igen, közben a Tiedet is nézegetem
bár látom JÉG
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Futás, futópályák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Motoros topic
- E-book olvasók
- OnePlus 15 - van plusz energia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Eladó Samsung Galaxy Note 10 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 13 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, koszi!

Na mind1....ha jó áron lesz kipróbálom,ha 65k felett tudom szerezni akkor nem...

Na meg hiányzott a változatosság.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Meggyi001