Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
válasz
Buci21
üzenetére
akkor az tényleg nem microlag volt, hanem óriáslag.....
5870-nel volt még anno..
Ebben az esetben akkor szerintem magam is azok közé sorolnám, akik nem veszik észre a tényleges microlag-ot.
Ezt abból merem következtetni, hogy nekem a 30fps is folyamatosnak hat, míg másnak kell a stabil 50-60.Köszönöm mindenkinek!

-
Buci21
addikt
válasz
TomiLi
üzenetére
fél másodperces kiakadás nem mikrolagg, az brutális hiba
milyen kártyával volt? am ott valami más gebasz volt, amicrolag azt jelenti, h 40-50 ms-ról 70-80-90-re ugrig minden párszázadik képkocka közti idő, bizonyos játékokban (borderlands 2) még én is észreveszem, de a legtöbb helyen csak simán nincs jelen.szerk: nézz videókat 7950-el a te általad játszandó pár szimulátorról, és annyi.
-
Buci21
addikt
válasz
TomiLi
üzenetére
microlag, nem tudom, 7950-esem még nem volt, de én, ismétlem ÉN nem vettem észre sem egy 7870-ese, sem egy 7770-esen a microlagot, és a mostani 6870-emen sem. Nem rosszabb annyival a GTX 760 ár-érték aránya, h a lelkecskéd jóérzése miatt beválald, bár én nem hiszem h microlaggolna a 7950 sem. A 7950 am az erősebb, kb 4-5%-al
-
TomiLi
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
És ez mára sem változott? kááár. A tesztekben erre nem nagyon térnek ki...

Anno 5870-nel volt rossz tapasztalatom, mert lelkes hülyeként rögtön a megjelnéskor megvettem, és majdnem fél évet kellett várni a normális catalyst-ra, hogy a Grid játszható legyen.
(#23683) KAMELOT: Akkor lehet, hogy a fent említett probléma nem is microlag volt, hanem annál sokkal nagyobb baj. Játszott az ember a játékkal, és kb. fél másodpercre megakadt a kép. Ha ez nem egy egyenesbe történt, hanem kanyarba, akkor oda is lett az adott verseny.
(#23685) Buci21 értem, akkor rajtam a sor, hogy nekem mi is az a micro lag... .
Én is pont azt néztem, hogy a 7950 erősebb a 760-nál....
Azt kell eldöntenem, hogy merjek "kockáztatni" - 7950, vagy menjek "biztosra" - 760 (kizárólag microlag vonatkozásban) -
TomiLi
addikt
válasz
Buci21
üzenetére
Köszi szépen a nagyon gyors, és részletes választ...
A legjobban az Asus 760 éri meg jelenleg, ha jól látom. A 760 az meg majdnem egy 670....
Bár a 7950 is ott van...Ha a két versenyző marad: 7950 vs 760, akkor összességében melyik a jobb? Nagy átlagot tekintve a játékok minimum fps-ére nézve, és az említett microlag minimalizálását szem előtt tartva?
-
Buci21
addikt
válasz
TomiLi
üzenetére
GTX 770 van kicsit 100 felett, vagy GTX 670 100 alatt. HD 7950 vagy 7970 is alterntíva.
7950 (GTX 760-al egy erős, vagy néhol annál kicsit erősebb, a GTX 670-et is elkapta anno)
Sapphire 7970 (annyival olcsóbb a GTX 770-nél, amennyivel gyengébb. Húzni persze lehet, és akkor majdnem a GTX 780 nyomába lehet vele eredni)
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy 100k-s kategóriában melyik a legjobb vga...
(nem baj ha alatta van az ár
)
Full HD felbontáshoz kellene, pontosabban 1920x1200-as monitor, játékra...
Na most a játékok arzenálja nálam nagyon vegyes, de van egy - két régi kedvenc, amit az alsó kategória is tudna. Arma sorozat, Grid, IL2 - sturmovik, Operation Flashpoint. A "szimulátoroknál" fontos lenne, hogy ne legyen microlag.
Természetesen szeretnék bele kóstolni az újabb játékokba is, és max beállítással, vagy azt megközelítőleg.Előre is köszönöm a véleményeket, segítségeket!
-
Grave_444
nagyúr
-
Buci21
addikt
cső! a másik topicból szöktél mi? GTX 760 vagy GTX 770 szerintem bevállalós.
Gainward GTX 770(#23654) vpi777:
teszteket kell keresni, ott néha vannak. Az MSI-ről semmit nem tudok zaj szempontjából, a kisebbik Sapphire-t enyhén zavarónak minősítették, a nagyobbik kussol, a nagyobbik Asus is csendes, a kisebbik nem gáz, de azzal meg volt pár probléma, h nem vitte a gyári órajelet, kicsit elpuskázott széria. Az MSI-n lévő ventitípus nem vizsgázott rosszul, és a hűtő sem lehet rossz, hadd szóljon neki. Jah, és az alattam linkelt HD 7790 sem hangos, és jó is. -
AAntii
őstag
válasz
vpi777
üzenetére
A kártya hátlapját kellene nézni, illetve a végét. Ha hosszabb, mint a hely, akkor vagy be kell tolni a hdd helyekre a kártya végét, ha a ház kialakítása lehetővé teszi, vagy marad a flex
, illetve az új ház, más kártya. A 650ti-k mekkorák? Azok is pöttömnek tűnnek, hátha abból beférne egy. -
xtevo
őstag
Urak!
Havernak 400k-s géphez milyen videókártyát ajánlanátok i7 4770(k) 16gb ram mellé, főleg ArchiCAD, Cinema 4d, Rhino és egyéb tervező/renderelő progikat használna árban kb. 80-100k körül tervezi.Köszi előre is.

-
KAMELOT
titán
válasz
Kakukktojás2
üzenetére
ASUS HD7770-nek sincs hangja. Nekem most IGP van. Annak sincs hangja.

(#23652) xtevo: GTX770
#23654) vpi777: ASUS DC hűtése és a Sapphire hűtése hangtalan.
-
Buci21
addikt
válasz
Kakukktojás2
üzenetére
hangos
de szerinted a 7770 lószart se ér, szal nem is értelek... 
-
KAMELOT
titán
válasz
kovsol
üzenetére
Tudod azért szoktam írni hátha valaki közel lakik a határhoz és neki megérheti. Természetesen szegedről nem fognak utazni 300-at ide. Informatíve képpen írom a dolgokat. USA-ban engem sem érdekel mennyi mert a gari ott ugrott. Itt meg közel van és lehet rendezni a dolgokat.
(#23644) TechN7ne: Hivatalosan jön a HD7730 384 stream processor.
-
AAntii
őstag
válasz
vpi777
üzenetére
Szakmai fórumban nem nagyon illik a saját cuccunkat futtatni
Méreteit össze kell hasonlítani, gondolom a kártya és a ház méreteit is ki tudod deríteni. Egy biztos, ha kis picur házba megy a gép, akkor lehet nem ártana valami jobb darab, amin nem olyan borda van, amit a maláj gyerekek két eldobott kólásdobozból hajtogattak a nyákra, de ha más nem fér be, hát a sapphiret kell szeretni. 
-
Buci21
addikt
válasz
vpi777
üzenetére
FSP táp, 4 mag, csodaszép környezet a 7770-nek. A proci nem mai darab, de ide jó lesz. Nem tudom ebben tudsz-e a procin húzni, ha igen tedd meg, ezek a quadok bírták szépen.
amit linkeltél, azaz ez itt ni lehúzás!
#1: HD 7770 erősebb
#2: a 2GB RAM felesleges a GTX 650-re, 1 gigát alig használ kiés a Gainward hűtésileg sem csúcs, olyasmi mint az AMD-nél a VTX3D
ehelyett inkább: erősebb, de ez se lesz halk -
vpi777
csendes tag
válasz
Buci21
üzenetére
szóval ez egy Acer veriton gép, a táp FSP Group.
ez van benne:
CPU
Intel Core 2 Quad Q9300 @ 2.50GHz 47 °C
Yorkfield 45nm technológia
RAM
4,00GB Dupla-csatorna DDR3 @ 533MHz (7-7-7-20)
Alaplap
Acer EQ45M (CPU 1) 39 °C
Grafika
LEN L220xwC (1920x1200@59Hz)
512MBNVIDIA GeForce 210 (MSI) -
Grave_444
nagyúr
válasz
Kakukktojás2
üzenetére
Érdekes nálam az 5850-et is sok helyen utolérte, valahol megelőzte.
Ha már itt tartunk a Q9600 meg az egész Q9000 széria egy vicc annyi pénzért.asdxv A 6850-el egyezik meg a teljesítménye, de a 7770 minden szempontból jobb választás.

-
Buci21
addikt
válasz
Kakukktojás2
üzenetére
vicces, nekem valahogy 30%-ot vert ugyanolyan konfigban minimum az 5770-re (öcsémnek van egy megrángatott Giag batmanje)
-
lowzor
veterán
válasz
Kakukktojás2
üzenetére
szvsz jobban megéri, mint használtan a 6850/ 6870 ugyanennyi pénzért. A 12.11b óta meg szinte a 6870 szintjén van. Ott tényleg valami gebasz lehetett.
-
Buci21
addikt
válasz
vpi777
üzenetére
az egy halott link
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#23626) vpi777: a 7770-el ugyan ne legyen, friss és ropogós kártya, van hozzá driver. Voltak katasztrofális AMD integráltak még az x800-as idejéből, de ennek már vége, jó régen. Ehhez van win7,win8 driver, XP alatt talán bajban lehetsz vele, de oda is tuti lehet találni drivert.
-
AAntii
őstag
válasz
Kakukktojás2
üzenetére
Ez nagyon érdekes. Ezek szerint sikerült kifognotok egy hibás kártyát, vagy valami más gebasz van, mert ilyen a világban sincs.
-
Buci21
addikt
válasz
Kakukktojás2
üzenetére
milyen procival? troll módot tedd off, nekem néhol a 6870-t közelítette...
(#23625) AAntii: 99% h CPU limit...
-
Kakukktojás2
aktív tag
Ez a 7770 es kártya egy vicc, főleg ennyi pénzért, épp tegnap vett egyett a sógorom, néztünk pár játékot, meg 1-2 tesztet, de alig gyorsabb, sőtt néhol lasabb is volt mind az 5770 es....
-
vpi777
csendes tag
Még egy kérdés: a 300 W-os táp bírja ezeket a kártyákat?
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Rypejakten
üzenetére
Gainward?

-
vpi777
csendes tag
Sziasztok!
Van két gépem; az egyikben egy Nvidia gforce 9800 GTX videokártya. Ehhez hasonló teljesítményűt szeretnék a másik gépbe, amelyikbe ez a kártya sajnos nem fér bele.
Tudtok valamit ajánlani, ami a fenti kártyához teljesítményben / minőségben hasonló, és kis méretű?
(az assassin's creed 3 és a call of duty simán szuperül elment vele, ennél rosszabbat nem szeretnék, de sokkal jobbat / drágábbat sem)
Előre is köszi!

-
AAntii
őstag
válasz
Peddy789
üzenetére
De a 9 több, mint a 6 ezer, nem? Nyilvánvaló, hogy 16 ezres áron nem ezt fogják ajánlani, de a végén már 6 ezerért mentek ezek az egerek az aprón és azért csak jobbak, mint egy hasonló árban lévő a4tech x7, nem? Legalábbis én abból 3-at voltam kénytelen kidobni, mert pont a garanciaidő lejárta után adták meg magukat.
DNS_65@ ha az egér nem kellett volna neked, akkor kb. annyival jártál volna jobban ezzel a csomaggal, mint azzal, hogyha most megvennéd az aprón csak magát a 660ti-t, hogy újat kaptál volna, nem pár hetes kártyát. Pár hetes kártyák vannak akciós ár-mínusz egér árfekvésben, szóval van választék. Szerintem el kell telnie pár hétnek, hogy normalizálódjon a helyzet a 40-55 ezres videokártya piacon.
-
DNS_65
senior tag
válasz
AAntii
üzenetére
Kicsit bántam, hogy nem repültem rá a GTX660Ti-re mikor 61k volt egérrel, de most az egyszer jól jártam, hogy nem kapkodtam el. Ugy néz ki hogy kifujt ez az akcio, bár lehet hogy pár hét mulva előrukkolnak valami mégjobb ajánlattal, szóval fel a fejjel akinek most nem jött össze.
-
Hubba12
senior tag
Istenem! Milyen akciókról maradok én le:///
-
AAntii
őstag
Nocsak, kikoptak az egerentyűk a 660ti-k mellől. Akinek még megvan az egér most már ne adja oda fillérekért!

Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

az orrom jó, a szemem annyira nem... és a microlagnak nincs szaga ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

Körbekérdezgetem azért a szakosodott topik Urait, hogy ők mit ajánlanak, aztán összegyúrom szép lassan. 

Meggyi001