- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Hello,
Van esetleg valakinek tapasztalata windózon Hauppauge cuccokkal?
Van egy HVR-1700 -as ismersi körben, működik (driver felment hozzá, a MS sajátja), csak nincs semmilyen szoftver, ami rendesen lekezelné Win7-en. A Hauppauge Wintv 7 és 8 termékkulcsot kér, de a kártyához semmi nem járt. Van valamilyen ingyenes PVR program, amivel lehet rendesen használni az analóg részét?Köszi bármilyen tippet
-
-
válasz
KisTopi95 #12870 üzenetére
Ebben az esetben bármi, aminek van olyan bemenete, amilyen a konzolod kimenete, illetve hajlandó működni az oprendszered alatt.
Haveromnak most rendeltünk egy Easycap-et, ebayen kb. 3000Ft. Ez nem tuner, csak digitalizáló, van neki kompozit, S-Video meg hangbemenete. -
válasz
nevtelensenk #12858 üzenetére
A szoftver veszi fel, nem a ketyere, azon nem múlik
-
válasz
nevtelensenk #12855 üzenetére
Ha csak analógot nyomsz be neki, akkor elég egy analóg. Mondjuk ha a jövőre is gondolsz, akkor jó a hibrid.
-
-
-
-
-
-
-
-
- Online TV (nem egészen ugyanaz mint a normál TV)
- Veszel egy digitális tunert, és ingyen Mindigtv (olcsó, de csak az ingyenes csatornák + jó vétel kell)
- Diginél előfizetsz kábeltévére, és ahhoz való USB-s vagy belső tunert veszel. (Ahhoz való = digitálisra fizetsz elő vagy analógra.) -
-
-
-
Milyen előfizetésed van?
Ha UPC analóg, mint nekem, akkor analóg tuner kell.
Ha UPC digitális, akkor digitális.
(Viszont a UPC-nél nem tudom, még mindig olyan-e a digitálisos adás, hogy csak a saját settopboxukkal megy, amibe az általuk adott előfizetői kártyát rakod...)Az analóg az a régifajta földi sugárzású TV-ket vette, megn ugye az analóg kábeltv ugyanaz, csak nem antennán jön.
Vannak hibridek is, amik analógot és digitálost tudják.
Digitálisból viszont van DVB-T (földi sugárzású. Mindigtv-hez), DVB-C (kábeltévéhez, ez kell neked), és DVB-S (műhódos). Szóval digitálisból DVB-C kell, hibridből meg analóg+DVB-C -t tudó. -
Lehet venni kínait is, csak MPEG4 képes legyen. Meg ha előfizetéses dolog is kell, akkor kártyaolvasó is kelleni fog. (Common Interface)
Nekem IT9135 chipsetes kis USB-s izé van, teljesen jó, ha jó jelet kap De az meg nem a tuneren múlik, hanem az antennán.
Digitális tunernél a tuner nem csinál semmit az adással, csak átadja a gépnek, aztán az dekódolja, és csinál belőle képet.
-
-
válasz
Bal0924 #12792 üzenetére
DVB=Digital Video Broadcasting, digitális tévéadás, igen, azt kell állítgatni, ha a digitális adásokat akarod abajgatni.
Akkor kell ezt túrni, amikor valami miatt nem keresi végig a teljes "tartományt" a progi - gondolom Magyarországon nem minden adás esik bele abba, amit alapértelmezésben keres. Így a te környékeden levő adótorony frekvenciájánál egy jóval alacsonyabb és magasabb frekit kell megadni, amik között keressen.Küldd el privátban a file tartalmát, meg az adótornyod frekijét, és átírom...
-
válasz
Bal0924 #12790 üzenetére
Nem kell hozzá érteni, elég logikus a file felépítése. Az elején már van külön megadva pár orzsághoz egyedi beállítás azonosítások. Utána jönnek ezek részletei.
A frekvenciát meg megmondja a Google.
Én is magamtól jöttem rá, hogy így kell csinálni.Ha a file-ról csinálsz egy másolatot eredeti állapotában, akkor azt bármikor vissza tudod tenni.
-
válasz
Bal0924 #12788 üzenetére
C:\Program Files (x86) (asszem, vagy a Program Files simában, de lehet, hogy a Programdata-ban van) \ Arcsoft\Totalmedia
DVB.set file-t megkeresedCsinálsz egy új bejegyzést 36-os országra. (Lemásolod az utolsót, és új azonosítót adsz neki, az elején megadod azt a 36-os országhoz)
Google-al kikeresed, hogy a környékeden levő torony milyen frekin ad
Beírod a file-ba készített új bejegyzésbe a tornyod frekijét, és kerestetsz csatornát.Pécsre tudok adni kimentett csatornalistát...
-
-
-
-
válasz
jattila48 #12769 üzenetére
Nekem csak az IT9135-tel van tapasztalat : annak az érzékenységével nincs baj. A többivel sem nagyon valószínű, inkább az antennával szokott gond lenni. Amit az én tuneremhez is adtak 10 centis antennát, az jó akkor, ha látod az adót, és nincs semmi különösebb árnyékolás. Kiteszem a szobába, nem igazán jó. Ablakból tökéletes a jel. Ha egy hosszú koaxkábellel viszem az ablakhoz, akkor is. Ahol kicsit is rosszabb a vétel, ott erősítős antenna kell.
Videokártya nem érdekes, kivéve, ha tud h.264-et gyorsítani, akkor segít a procinak. Ha nem tud, akkor a proci csinál mindent. Ha a Full HD filmeket viszi a géped, akkor menni fog a tuner is.
-
válasz
róland #12767 üzenetére
Windózon többet maceráltam a tuneremmel, mint Linuxon
Persze kellett hozzá egy olyan kernel, amiben volt driver, de éppenséggel volt, és bedugás után már lehetett is csatornát keresni.
Windózon a saját CD-jéről jött driverrel nem ment, innen a Logoutról leszedettel ment, második telepítésreIgaz, a windóz nem a saját gépemen történt.
-
válasz
v-a-lacky #12763 üzenetére
Van utódja, az tuti, mert eg HTPC-vel kb. mindent meg lehet oldani, amitkívánsz. Csak az drága. El nem hiszem, hogy a STB-k csak a TV adást tudják felvenni, ha van több bemenetük. Persze, ha nincs, az más kérdés.
Esetleg nézelődhetsz a durvább Androidos médiaboxok között, mert azok erre vannak kitalálva, csak az megint nem 2ft. -
-
válasz
v-a-lacky #12752 üzenetére
Ezen kívül mondjuk elég sok médiabox, vagy akár set top box is tudja, ami nektek kell. Őszintén szólva nem vagyok otthon ezekben, én is csak kérdezni tévedtem ide, szóval sokat segíteni nem tudok, de szerintem námi utánaolvasással könnyen találsz ilyet.
Pl. ez sem lehetetlen, hogy jó. -
-
Megoldandó problémák és utánaolvasás nélkül neki se állj.
Régi sw-k nem mennek új gépen. Nem értem a problemát. A mencoder sok-sok éve ugyanolyan, meg 32 és 64 biten, azt vesz fel, amit megadsz neki... Ja, parancssoros? Hát, valamit valamiértA minőség meg nem csak a tunertől függ, szétnyúlt videoszalagról nem lesz tükörtiszta felvétel. Ne meg az se mindegy, a felvételt hogy állítod be. Még egy Mpeg streamnél sem, többi codecen meg sok állítási lehetőség van. Szűrőkről nem beszélve.
-
-
Van, pl. Winfast TV2000 XP Expert, bármilyen Bt878 chipes tuner, pl., csak azokat ne akart windóz 64 biten használni (Linuxon mennek), meg ugye van ez.
-
válasz
Avermedia_hu #12741 üzenetére
Az a baj, hogy simán ráírják, hogy P3 a minimum, mert az mondjuk egy bizonyos SD felbontást elvisz, szóval ez nem támpont.
@krealon : "Az Athlon XP edeskeves a HD tartalmak dekodolasahoz. Meg a 720p is megfekszi a gyomrat sajnos (tapasztalat)."
A dekódoláshoz esetleg, lejátszani a 720p-t simán viszi. (Tapasztalat)
A 720p-t egy sima Pentium M-es, 1.7GHz-es laptop is viszi.Azt sejtettem, hogy hw dekóderes cucc már nem nagyon van, mert az drága, a mai procik meg simán viszik már szoftverrel a HD adásokat
Köszi a segítséget!
-
válasz
krealon #12736 üzenetére
Hm, ez érdekes. Köszi
Mondjuk nem a megjelenítést végzi a router, hanem az adás továbbítását, ha jól értem a linkelt oldalból...Az a bajom, hogy pl. anyám AthlonXP-jén, ami amúgy tök alkalmas netezni, nem menne a HD adás, de ha már egy 720p képet kéne csak megjelenítenie, azt vinné.
-
Hello!
Hülye kérdés. Valaki tud mondani olyan USB-s DVB-T tunert, ami hardveres dekóder chippel van szerelve (egyáltalán, van-e ilyen)?
Csak érdeklődésképpen kérdezem, mert vannak ilyen chipek, de valahogy tunerekre nem írják ki nagyon, hogy az sw dekódolású, vagy hw...
Meg persze vennék is tunert, és pl. van a családban öregebb gép, amin egy hw dekódolással még talán menne a dolog...
Új hozzászólás Aktív témák
- PayPal
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Napelem
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nyaralás topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest