- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
codec
senior tag
Üdv!
Win 10 64 bit kompatibilitás és DVB-C képes USB-s TV tunert keresnék kb 20k-ig.
Létezik, kapható itthon ilyen?
Köszi! -
hjoska21
újonc
Sziasztok!
A DigiTV kábeltv vételéhez jó-e a
TechniSat CableStar (DVB-C) USB Combo HD CI
TechniSat CableStar (DVB-C) HD2
https://satboy.com/produkt-kategorie/tv-tuners/
Ha valakinek van erről tudása, örülnék ha segítene.
Köszönöm. -
miska17
tag
Üdv !
Az lenne a kérdésem , hogyan tudnám megoldani az alábbi helyzetet: anyukám vett magának a konyhába egy Sencor SPV 7012T 10colos LCD tévét ,amibe is DVB-T2 tuner van. Kiderült ,hogy igy a DIGI kábeltévéjét (ami koaxon jön a routerből) nem fogja nézni, csak a felszíni műsorokat ,5 csatorna,amit be is hoz a kütyü a hozzákapott mini antennájával. Mit lehet kezdeni ilyenkor ? Hozzánemértőként ez a Thomson THC 301 HD DVB-C kábel TV beltéri egység esetleg jó lehet ? [link] -
Hulot
tag
válasz
azbest #15058 üzenetére
Csak úgy tudom leírni, hogy kívül fehér műanyag, oldalán USB TV STICK felirattal felül, alul FM Radio felirattal. Egyik végén antenna csatlakozó, másik végén USB, vékony oldalán egy mini usb csatlakozó van. (Hasonló, mint a fórumban sokat írt DVB-C/DVB-T tuner, csak ez analog adásokra való kivitel.)
Az astrometa oldalán lévő programokat próbáltam, nem jó. Vagy nem volt kép, vagy nem tudott időzítetten felvenni, már elfelejtettem.
A ChrisTV PVR-el volt egyedül minden jó, de lejárt a próba használhatósága. -
dudi
senior tag
sziasztok,
Új vagyok a DVB-C témában (digi) és segítséget szeretnék kérni. Családomnak keresek beltérit TV-hez, amivel egyszerre 2 adást lehet felvenni és harmadikra live playback-et beállítani, amíg azt nézzük.
Egyelőre olyat találtam, hogy lehet egy hauppauge quad hd-vel és plex vagy hasonló frontend-del ez megoldható, de hátha van olyan DVR, ami ezt mind tudja?köszönöm,
dudi -
alphamooncam
őstag
Üdv !
Gyerek költözik a kisszobába, viszi magával a sztg-épét. Monitort még megoldom, de még egy TV már nem fér.
Belső PCI-e x1 TV tunerrel gondoltama problémát megoldani. [link]
egy ilyen alaplapba, Win 10 alá.DigiTV a szolgáltatóm elvileg DVB-C elég.
Mi lenne az ajánlott a részetekről?
Szeretném, ha stabil lenne szoftveresen is, illetve azt sem tudom milyen szoftvert kéne hozzá használnom. Sosem volt ilyenem.
Ha csak egy-egy linkre van időtök, az sem baj, majd utánaolvasok előre is köszönöm.
P.
-
Bozek
nagyúr
válasz
SunMount3r #15026 üzenetére
A linkelt "Avermedia" nem Avermedia, hanem kínai. Nekem volt, de nem húzta sokáig. Utána vettem egy Avermedia TD310-et, azt meg minden újraindítás után csak úgy tudtam használni, ha töröltem az illesztőprogramot és újraraktam.
Szerintem egy Hauppauge tunerrel nem tudsz melléfogni, nálam 2 db van üzemben, a MindigTV-re (DVB-T) egy USB-s dualHD, míg DVB-C-re egy PCIe-s quadHD. Előbbi egyszerre 2 frekvenciát kezel, utóbbi 4-et. Nekem megérte ez utóbbi is a 110 eurót, mert régebben több meccset is felvettem párhuzamosan.
"DVB-C-n tudnak HD-t is rögzíteni?"
A bejövő jelet rögzíti a számítógépen lévő program, általában TS formátumban. Úgyhogy szinte mindegy, milyen tunered van, max. az érzékenysége számít. Gyengébb érzékenységű minőségű tunernél és gyengébb jelnél már lehetnek gondok. De ott se a képminőség romlásával, hanem a kép szétesésével kell számolni. -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Ezeket a Hauppauge USB-s Tuner-eket néztem: egyik, másik. Van minőségi különbség a kettő között, melyik a jobb? És van e valami gond ezekkel? DVB-C-n tudnak HD-t is rögzíteni? Ill. bármilyen másik tuner is érdekelne, ami ezekkel vetekedhet ár/érték arányban. Az itt ajánlgatott Avermedia is jó lenne, csak olvasom sok a "hamisítvány" manapság, nem lehet tudni, melyik az eredeti. Pl. itt az Ali-n van Lengyelből kb. 22$-ért, csak így nem merem berendelni.
Win10 kompatibilitás és DVB-C képesség a lényeg nekem. És hogy lehessen jó minőségben rögzíteni is az adásokat. Erre kérnék ajánlásokat, az ár is sokat számít, mondjuk ez az 50€ már a felső határ, de ha olcsóbban is van, ami betölti ezt a funkcióját, akkor az is jöhet.(Belső tuner (PCI-os) csak akkor jöhet szóba, ha annyival jobb az ár/érték aránya, hogy megérje.)
Köszi!
-
Gregorius
őstag
Megboldogult Terratec Cinergy HTC USB XS HD külső tunerem helyett keresek pótlékot. Lényeg, hogy külső legyen, DVB-C-t tudjon és BDA kompat legyen, tehát ne csak a saját proprietary szoftverrel lehessen használni. Ja, Win10 64-bit alatt. Jó lenne, ha nem kifutó típus utolsó darabja lenne. Korábbiaknál általában ott szívtam meg, hogy szoftverileg megszűnt a támogatás és lett egy levélnehezékem. Dual tuneres, AV-bemenet, esetleg van CI modul (létezik még ilyen tuner?), az előny, de másodlagos szempont. Az ár is. Mit érdemes?
-
modflow
veterán
Van valami ingyenes DVB-C progi, amivel lehet rögzíteni?
Astromete tunerem van, de a gyári progiban hiába kattintok a rögzítésre, csak egy 0 mb-os fájlt csinál. -
LógaGéza
veterán
Üdv!
Van egy MyGica T230C v2 tunerem, és Ubuntu Server alatt szeretném TVHeadEnd-es használatra beüzemelni. DVB-C-s Digit kellene fognia. Legújabb, 5.6-os kernel van fent, vagyis támogatja alapból, a muxok nagy részét meg is találja, viszont piszkosul akadozik az összes csatorna.
Anno még egy sima T230-al volt olyan problémám, hogy túl erős jelnél ugyanez a hiba jött elő, csak ott volt egy olyan szerencsém, hogy mivel elég sok fele ment el a jel, ezért volt házerősítő, és tudtam állítgatni a jelszintet. Itt nincs, csupán a Digi FTTH doboza után van egyből a tuner. Elképzelhető, hogy ez a hiba, vagy csak simán rossz a T230C v2 Linux drivere? -
Nem tudja valaki véletlenül, hogy a digi kábelt hogyan lehet beállítani pc-n?
egy dvbsky s950V3 as pcie-os tunert építettem be, de nem tudok rájönni hogyan kellene működésre bírni
a windows látja az eszközt, elvileg rendben van, de nem találom a megfelelő beállításokata dvbsky saját lejátszójával és a vlc mediaplayerrel próbálkozok
annyit találtma eddig hogy dvb-c és 256 quam legyen, de nem találnak a scanek egy csatornát sem -
hferenc
csendes tag
Milyen DVB-C MPEG4 tv tuner kártyát érdemes venniami elérhető árú és mégis jó minőségű?
Jó pár évvel ezelőtt volt egy DVB-C tunerkártyám és nagyon lassú és nehézkes volt a használata, Akkor állítólag mind ezer sebből vérzett.
Kérdés, hogy mára változott-e valami ezen a fronton, vagyis tudnak-e olyan zökkenőmentesen működni, mint egy analóg tv tuner kártya, csak épp azoknál jobb képminőséggel?
analóg tv tuner kártya javvastlat is jöhet, ami windows 8 alatt is működik.
Érdekes módon egy üzletben sem találtam tv tuner kártyát, sem analógot, sem digitálisat, ami kapható lett volna.
-
laszlodomoko
csendes tag
Hali!
Digitális Tv tuner kártyát keresnék a PC-be.
Digi a szolgáltatóm. PC Asrock z170 pro4S. Windows 10 64-bit.
GigaBlue DVB-C/T2 erről a kártyáról tudtok valamit tapasztalatból? -
törölt tag
válasz
apezka #14867 üzenetére
A TechniSat-okat nem azért linkeltem, hogy ez lenne számodra a megoldás, hanem azért, mert azokban van kódolt adás rögzítésének lehetősége (CI+ CAM fogadó).
Amúgy a TechniSat Set Top Box-ok nem streamelnek csak PVR (DVR) van bennük. (A DIGIT ISIO STC tud NAS-ra is rögzíteni, de streamelni az sem tud.)
A TVMosaic-ot szerintem félreérted kicsit. Ez egy komplex megoldás (hardver-szoftver). Mindent tud, amit jelenleg DVB-C/DVB-T adások streamelésében tudni lehet és akár a "saját" TVButler DVB-C/T USB stick tunerrel, akár HDHomeRun tunerrel működik (sok más tuner mellett).
Én már kb. 3 éve használom, csak én még DVBLink/TVButler (DVBLogic) néven vettem.
Bárhol a világban tudok DIGI TV kódolatlan adásokat nézni ill. a TV adásokat NAS-ra rögzíteni majd utólag megnézni, igaz én csak egy tunerrel használom, egy TVButler-el. (Nekem az 1 tuneres streaming megoldás eddig 99€ + postaköltségembe került, persze úgy hogy a NAS-om már megvolt.) Sajnos DVB-C platformon csak FTA adásokat kezel, de kódoltakat nem mert CI+-os kártyákat nem kezel. ... viszont CI kártyákat a leírás szerint kezel, tehát pl. a DVB-T - MindigTV - fizetős csatornáit. Bár ehhez meg olyan tuner kell, ami fogadja a CI-s Conax kártyát.
(Sajnos az új verziónak - TVMosaic - jelenleg vannak gyermekbetegségei, mert a napokban álltak át a régi DVBLogic megoldásról TVMosaic-ra, de gondolom hamar javítgatják a hibákat,mert az eredeti DVBLogic megoldás nagyon megbízható volt. Jelenleg is a régit használom. Az új TVMosaic-ot próbából tesztelgetem. 20 napos próbaverziója van ingyenesen.)
-
apezka
aktív tag
válasz
#29810560 #14865 üzenetére
Nem a lejátszót szeretném kiváltani, pont azt szeretném a Plex-be integrálni/hagyni. Szóval a HDHomeRun-ra keresek alternatívát nem a Plex-re.
Viszont ez a TechniSat StB ígéretesnek tűnik!
- Ci+ foglalat
- 4 db DVB-C tuner
- DVB-IPTV
- Árban ott van mint egy HDHomeRun Extend
Már csak azt kell kiderítenem, hogy az általuk ajánlott "HbbTV applications"-től el lehet-e szakadni?
Nagy köszönet érte! Ez még akár jó is lehet!Ha esetleg valaki tud még hasonló eszközről ne tartsa magában!
-
Bozek
nagyúr
-
apezka
aktív tag
Igen ezt ismerem, de nincs asztali gépem, csak egy Intel NUC amibe meg ugye nincs PCIe slot. Ezért (is) kellene egy külön eszköz ami a "polc mélyén" teszi a dolgát.
Ha létezne CI+-os akkor UPC, de mivel az nincs ugye így marad a HFC-Network, mint szolgáltató Ami viszonylag jó csatornákat ad. Természetesen ha minden kötél szakad akkor beáldozok Mindig-re is de egyenlőre azzal főznék ami van.
És most gondolkozom, hogy lehet eddig nem is írtam hogy természetesen DVB-C-t (Mindig esetén DVB-T-t) kellene tudnia a tunereknek.Most látom csak, hogy mennyi elvárásom van...
-
apezka
aktív tag
Nyilván a legelegánsabb megoldás az lenne, ha minden csatornának külön tuner lenne beállítva.
Jelenleg maximálisan 4-5 kliens van (most nem itt nézik a tv-t de ez lenne a cél). Így alaphangon az Rpi+tuner ár 100e körül mozogna (HDHomeRun extend ~70e-80e) és nem számoltam a ráfordított időt. Bár jó kis projekt lenne!
De így még mindig csak IPTV plugint használnám a plex-ben és nem a live tv-t, vagy plusz eszközt+plusz távirányítót kéne használniuk. Jelenleg 1 kivételével minden készüléken közvetlenül működik valamilyen plex app (azon az egy helyen Rpi-n Rasplex fut). Tehát ezt az oldalt nem akarom bántani csak stabilabbá tenni a lejátszást.
Szóval várom az itthon is kapható hasonló tudású eszközöket, vagy esetleg a hasonló eredményt biztosító alternatív megoldásokat.Nyilván a nagy álom egy CI+-os foglalattal rendelkező minimum 4 tuner-es, DVB-C IP geatway lenne, de hát ugye ilyen nincs...
-
törölt tag
válasz
kalidor55 #14812 üzenetére
DIGI KábelTV (DVB-C és analóg) aktuális csatornakiosztás. (Budapest DVB-C 40. oldal)
-
kalidor55
tag
válasz
zichie #14796 üzenetére
ááá!! köszi az infot!
a kártya megvan végre! csak az a baj, hogy nem tudom beüzemelni! feltettem a xp-és drivert hozzá és az dvb-c illesztőprogit és az eszközkezelő látja is a kártyát, de nem tudom elindítani! valami megjelenítő még kellhet hozzá, ahogy olvasgattam angolul, csekéj angol tudásommal. le is töltöttem egy tbs viewert, de nem tudom, mit kell állítani, hogy a kártyát lássa, vagy dolgoztassa. nem tudod véletlen, mit kellene tennem? ahol vettem, azt mondták, hogy pénzért felrakják a drivereket, olyan tizenezer ft-okért! hátt a kártya így is drága volt, 45k-ba fájt! tehát jol jönne némi segítség, hogyan is haladjak tovább.lehet valami más megjelenítő progi kellene? -
kalidor55
tag
válasz
kalidor55 #14791 üzenetére
nem tudom miért nincs egy válasz sem? mert hülyeséget kérdeztem, vagy, mert annyira keveseket érint a dvb-c témakör? a tbs kártyát lehet kapni itthon, de elég drága, 40 felett van és jó lenne tudni, hogy minőségileg jó e? képileg és egyébb? valahol olvastam, hogy a pc-és tunereknek sokal roszabb a képük, mint az asztali tv-éknek!? aztán valahol azt is írták, hogy ez hülyeség, vagy inkább márkafüggő. vajon a tbs ebben e tekintetben mire képes?
-
kalidor55
tag
most, képbe jött, hogy vennem kéne egy dvb-c tunert! milyet ajánlanátok? pci aljzatosra gondoltam, hogy a balaplapi busszal azonnali kapcsolat legyen, usb kütyük röcögnek, ahogy olvasgattam. és szeretném xp alatt használni a tunert, tudtok valamit? a tbs-ről mi a vélemény? képminőségük jó?
-
kalidor55
tag
válasz
kokopo #14784 üzenetére
köszi! így sem kajálja a win7-es drivert, aszem eladom, ha kell valakinek 20-ért vihető, és veszek valami xp-és kártyát! nekem minden xp alól megy és nagyon stabil, nekem videos gépem van nincs szükségem a buzi windowsokra ami a xp után jött ki. próbaképp felraktam egy win 7-et, hogy ki tudjam próbálni a kártyát, de az újonann felrakott win 7 már 2 napja csak frissítgeti magát, mikor bekapcsolom a gépet, arról nem is beszélve, hogy a 2 giga ram mellé be kelett raknom ,még 2 gigát, mert alapból bekér 1 gigát a winfos 7, ellenben az xp megelégszik 300mega rammal alapból, és több marad minden másra. és az új winfoson semmit nem találok, ki kellene tanulni, de nem fogom, 1 kártya kedvéért, ráadásul 1-2 régebbi videos progim fel sem tudtam installálni, valamiért nem kajálta a win 7 őket. szóval csak a baj van vele, bár az evermedia progi jól szalad és a kártya kiváló minőségben vesz fel, de biztos van hasonló tudású, pl a AVerMedia AVer3D Capture HD H727, ami szalad xp alatt is, igaz ez nem vesz fel,1080p-ben, csak 1080i, ben, de nekem az is megfelel. csak azt lenne jó tudnom még, ha veszek ilyen tuner zsugát, akkor a dvb-c digi jelem hogyan tudom vele kajáltatni? azt halottam, hogy kell egy úgynevezett c tuner és menni fog a dvb-t vevős tuneren is a cucc? erről tudtok valamit?, köszi az eddigi segítséget is!
-
fatal`
titán
Sziasztok!
TV tunert kell cserélnem, a jelenlegi TechniSat CableStar Combo HD Ci nem működik az új gépemmel (kékhalál a drivertől, USB miatt), ennek keresem az utódját.
- Tudjon DVB-C-t
- Legyen CI/CAM modulja
- Tudjon HD-t (ez szerintem alap)
- Legyen normális driver, windows 10 kompatibilitás és működjön mediaportallal (ez következik az előző kettőből gondolom)Jobb lenne belső tuner, de ha USB-s az sem baj. Mit tudtok ajánlani? Mivel az itthoni választék általában vérszegény (még nem néztem körül), ezért ebay vagy külföldi bolt is szóbajöhet.
-
Livius
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy jó USB-és digitalizálót, aminek van Scart/kompozit RCA, esetleg RGB bemenete? Extrában az se baj ha valami Koax bemenete is van, DVB-C/DVB-T rögzítési lehetőséggel. -
Bozek
nagyúr
válasz
cooi11 #14770 üzenetére
Szinte bármelyik DVB-C-s tuner, de nem árt, ha van BDA driver hozzá. Na meg az is számít, hogy mennyit szánsz rá és mik a preferenciáid.
Az AverMedia TD310 nem rossz, csak pár embernél (többek közt nálam is) előfordult, hogy a gép újraindítása után elfelejtette a PC, az Eszközkezelőben való eltávolítás és újra felismertetés segített csak. Nem olcsó, 16-17 ezer Ft, de Magyarországon beszerezhető.
Ha külföldi rendelés is játszik, akkor nézd meg a Hauppauge WinTV-dualHD-t, ezzel nem csak TV-t tudsz nézni, hanem közben egy másik csatornáról felvenni is, nem kell hozzá két külön eszköz és kábel. De ne a 01595-öst, hanem a 01590-est keresd, előbbi amerikai szabvány. Igaz, az ára húzós, 20 ezer Ft fölött van, de ha két tuner árát egyben nézed, akkor már nem is olyan vészes.
Ha játszik külföldi rendelés, de ennyi pénzt nem áldoznál rá, akkor ezt keresd. 6-7 ezer Ft-ból megvan, tökéletesen működik többeknek itt a fórumon.
Ha nagyon brutál akarsz lenni, akkor 100 dollárért van 4 tuneres, PCI-e-s cucc.
-
Bozek
nagyúr
válasz
fnatic #14761 üzenetére
1. Ez DVB-T antenna, a koax kábeles adás meg DVB-C. Erre csak egy külső antennát tudsz kötni, amivel a MindigTV adásait tudod nézni.
2. A UPC-nél van koax-on kódolatlan adás? Ha igen, akkor DVB-C-vel tudod nézni, de ha van is, szerintem csak valami alap csatornák, HD nélkül. Ha kell hozzá valami kártya, akkor az tudtommal nem megy sehogy. -
LSL1337
őstag
Üdv,
Valaki használ PLEX Media server-en keresztül TV Tuner-t LINUX-on? (docker?)
Esetleg van aki DVB-C-vel is megoldotta (digi, nincs kártya, vagy STB)
Esetleg a fenti lehetőség helyett van aki TVHEADEND-el használ vmi DVB-C TUNER-t Linux-on?
Köszi előre is!
-
Bozek
nagyúr
válasz
Bacusuz #14753 üzenetére
A VHS-t analóg módon tudnád rákötni a tunerre, a Digi-s kábel meg DVB-C. Az ilyen hibrid ritka, Magyarországon szinte esélytelen a beszerzése. Amazon-on van, nagyjából 40 dollárért (~12 ezer Ft), szállítással együtt.
Ezt csak találtam, sose próbáltam ilyent, úgyhogy ne vedd ajánlásnak.
-
sunpower
tag
Én sem vagyok oda a win 10-ért, de kénytelen voltam feltenni, mert váltottam egy Ryzen-re és az alatt meg nem frissül a win7. (Amivel tökéletesen ment eddig a Terratec H7)
Amik fontosak:
- win 10 alatt menjen (ez a legfontosabb)
- lehetőleg USB-s legyen
- normálisan kezelhető TV program legyen hozzá, ne kelljen akrobatikázni egy csatornaváltáshozA Hauppage nem lenne rossz, de ahogy elnézem itthon nem igazán van jelen a márka.
A leírás szerint USB 3 porton is megy. Furcsa, mert eddig az összes tuner amit láttam, mindegyik kötötte az ebet a karóhoz, hogy csak USB 2.Hati
Igen olvastam én is, de attól egy kicsit fázom. Inkább adok egy kicsivel több pénzt egy "normális" tunerért (nem csilliárdokat), ha megbízhatóan működik.
Nem lehúzni akarom, csak nekem az a vonal kicsit necces.Akinek esetleg van bármilyen tapasztalata win 10 alatt DVB-C tunerrel, kérem írja meg.
Előre is köszi!
sun
-
sunpower
tag
Sziasztok!
DVB-C tunert keresek, lehetőleg USB csatlakozóval.
A jelenlegi Terratec H7 tuneremet sajnos nem tudom működésre bírni Win10 alatt. Driver ugyan van hozzá, a rendszer látja is az eszközt, de programindításnál, vagy csatornakereséskor (mindegy melyik program) azonnali kék halál és újraindulás.
Eddig az Avermedia TD310-est néztem (nagyon nem is van más), valamint a TBS tunerét, bár utóbbit abszolúte nem ismerem.
Akinek van tapasztalata ezekkel, vagy tud valami megbízható DVB-C tunert, ami win10 alatt is megy, kérem írja meg.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
sun
-
azbest
félisten
válasz
Dolphine #14721 üzenetére
Sima analóg tuner és video bemenet, ha csak az kell, akkor jó lehet
(Magamnak én mondjuk inkább a többet tudó tunert venném, amivel minőségromlás nélkül lehetne nézni a kódolatlan dvb-c csatornákat. De ha a box távirányítójához ragaszkodik, akkor megmaradhat a retro analóg sd érzés, ahogy eddig volt
)
Anyámnak meg nincs pécé, hanem box + monitor + hangszóró van.
-
azbest
félisten
válasz
Dolphine #14717 üzenetére
whaat?
Szóval a pécé csak azért megy, hogy a set-top-box képét a monitoron mutassa?
Van a boxon hdmi kimenet, milyen box? A monitoron hdmi vagy dvi bement, milyen monitor?
Mondjuk, ha egy öreg crt monitorról van szó, akkor még valahogy értem is.Több opció is van. Ha a gépet is be akarod vonni, akkor a digit valószínűleg lehet nézni egy usb dvb-c tunerrel is, a box kihagyásával. Kivéve a prémiumn mozi csatornákat.
De ha nem akarod a pécét belevonni, akkor a box hdmi kimenetét a monitorra is lehet esetleg kötni. A hang lehet érdekesebb esetleg. De valószínűleg az is megoldható.
-
klaczi
aktív tag
-
Bozek
nagyúr
válasz
zegi_norbi #14701 üzenetére
Avermedia TD310 - 15790 Ft, de Magyarországon elérhető, pár napon belül megkapod.
Astrometa DVB-C tuner - 4810 Ft, viszont Kínából jön, így az egy hónapos szállítás se kizárt.Ezek alapján döntsd el, hogy olcsón kell vagy gyorsan. Mind a kettő rendelkezik BDA driverrel, így nem csak a saját eszközével működik. Nálam most az első van üzemben, miután a kínainak betett valami és feladta a harcot.
Egyébként még az is kérdés, hogy amit fel akarsz venni, azt nézni is akarod közben, vagy pedig másikat néznél, míg megy a felvétel. Utóbbi esetben vagy azonos frekvencián lévőkkel működik, vagy legalább 2 tuner kell. Én most tervezem az utóbbihoz egy kínai beszerzését.
-
Bozek
nagyúr
válasz
zegi_norbi #14699 üzenetére
Veszel egy DVB-C képes TV tunert a PC-be és onnantól már csak azt kell eldöntened, hogy melyik programot akarod használni a gépen a tévézésre. Én is Tarr-nál vagyok, itt szerencsére nem kell semmit se trükközni a felvételhez.
-
róland
veterán
válasz
forras2 #14696 üzenetére
Elvileg egy DVB-C tuner+SmartCard olvasó párossal nem megoldhatatlan a feladat. (Ha jól tudom a UPC nem feltétlenül Set Top Box-szal fogható, hanem igényelhető a kódkártya is, amely a TV CI moduljához csatlakoztatható megfelelő [talán itt is CONAX, mint a MindigTV-nél; de ez a számítógépes vételhez érdektelen, mert csak a kódkártya kell] kártyaolvasóval.)
-
Bozek
nagyúr
IPTV-t nehéz máshogy megoldani, csak analóg módon működik (mármint, ha fel is akarsz venni). A Digikábel esetében már egyszerűbb a helyzet, mivel náluk DVB-C-n jön az adás és szerencsére nem kell hozzá külön kártya (csak max. kiegészítő csomaghoz).
Költözés után DVB-C tunert ajánlok, ez 4-6 ezer Ft-ból megvan, a linkelt írásban van hozzá elérhetőség is. Igaz, Kínából küldök, szóval akár 1 hónap is lehet, míg ideér. Magyarországon nem nagyon tudok ilyenről, én egy AverMedia TD310-et használok, de azt most sehol nem találok. Na meg annak 15-16 ezer Ft volt az ára.
Ha nem sürgős annyira, akkor jobb a kínai rendelés, használtam a linkelt tunert (igaz, Tarr-os TV-vel), tökéletesen működött, amíg fel nem adta a harcot.
-
Bozek
nagyúr
válasz
oroszlan2017 #14681 üzenetére
Attól függ, mi elérhető nálad. Amíg azt nem tudjuk, nehéz bármit is mondani. De az biztos, hogy a Digi nem kódol és van több HD csatorna is, viszont ott se a műholdas, hanem a sima kábel TV kell. Ha ez megvan, akkor DVB-C tunerrel foghatóak az adások PC-n.
-
azbest
félisten
ha bármilyen saját eszközzel használható a kártya, akkor usb-s smartcard olvasóval is jó eséllyel lehet nézni az előfizetéses dvb-c adást. Ha viszont csak a szolgáltató ca moduljával vagy boxszával, akkor rosszabbak az esélyek.
Például a mindgitv-t használjuk pécés tunerrel, kártyaolvasóval többen is. Lehet egyszerűbb lenne, ha belinkelnéd a szolgáltató oldalát
-
mzso
veterán
Helló!
Valaki mondjon már valamit pro/kontra a két olcsó DVB-C tunerhez (Astrometa <-> Mygica T230C)
Ránézésre nem tudom eldönteni melyiknek van pozitívuma a másikhoz képest.
Esetleg látott már valaki belülről Mygica T230C-at? Van róla fotó?
-
CoroStar86
senior tag
A digitalizálás csak egyetlen feladatra kellene, de az sem számomra, úgyhogy azt ki lehet hagyni. Amíg Magyarországon vagyok, DVB-C kell (Digi), amíg Németországban dolgozom, DVB-T kell (az ingyenes adókhoz, nyelvgyakorlás céljából). Így esetleg? AverMedia és Hauppage-termékek között nézelődtem, de tudomásom szerint a Pinnacle is gyárt rendes tunert
-
Bozek
nagyúr
válasz
CoroStar86 #14650 üzenetére
Ez így nehéz lesz, mert a DVB-C és a DVB-T együtt ugyan megoldható, viszont a digitalizáláshoz analóg tuner kell. Azt meg eddig csak DVB-T-vel láttam együtt. Ha van is olyan, ami ezt a hármat tudja, szerintem a 100 eurós keretbe nem férsz bele.
-
lionskull
tag
Sziasztok, úgy döntöttem Tv tunernél maradok, nem vacakolok monitor+külső tuner monitor kombinációval, illetve monitor-tv hibrid, külön Tv megoldásokkal. Kérdésem a következő:
Létezik pci (nem pci-e!) dvb-c tuner azon kívül amit én eddig találtam? Mert eddig ezeket sikerül megtalálnom:
Technotrend TT-budget C-1501(ebay, elérhető)
TERRATEC Cinergy 1200 DVB-C(nem kapható sehol)
Az USB stickes megoldásoktól már a hajam hullik, eddig kettő vette a kuka felé az útirányt, a pci-e 1x megoldás meg a videokártyám miatt nem elérhető, csak egy van olyan a lapon azt pedig kitakarja. -
Bozek
nagyúr
-
mzso
veterán
Helló!
Akkor jól nézem, hogy DVB-C-re két alternatíva van a Mygica t230 és az Astrometa?
Nekem az utóbbi volt, de elromlott. Érdemesebb a másikat venni?
-
Bozek
nagyúr
válasz
hardlovi #14618 üzenetére
AverTV Nova T2+C, de Kínából biztos lehet olcsóbban is beszerezni valami mást is. A lényeg, hogy DVB-C kell. Azokat a csatornákat tudod elérni, amikhez nem kell kódkártya.
Programnak meg a DVBViewer-t ajánlom, van hozzá Recording Service, amit akár máshonnan is elérsz, ha amúgy a szerverhez tudsz máshonnan csatlakozni. Van hozzá Android-os alkalmazás is, én azt használom például az ilyenekre.
-
Luftos
csendes tag
válasz
azbest #14604 üzenetére
Tegnap addig evett a fene hogy ráporbáltam egy kölcsönkért humax t-homos (elvileg dvb-c) boxxal az egyik tvvel ideiglenesen, kb 15-20 csatorna bejött rajta azok amik anno iptv mellett is, csak a koaxkábelt lehet ki kell cserélni mert kissé már gajra ment a szigetelés rajta... elvileg ez a szolgáltatás már több mint 5 éve tuti nem él de azóta is fogni rajta csatornákat (anno iptv mellett is így futott 1 tv...) Szóval most már várom a tunert és első dolgom kipróbálni hogy azzal megy e gépen is a téma... ha nem akkor antenna vétel lesz
-
GIJoe
addikt
Üdv, hátha tudtok tippet adni: Van egy Amiko 8800as twin tuneres boxom, de "csak" DVB-S; DVB-T-e van.
A tunerek kivehetőek jelenleg is csak a DVB-T van benne, de lehet előfizetnék Digikábelre, szóval kellene bele egy DVB-C tuner, vajh ő jó bele, esetleg ő? -
Bozek
nagyúr
-
róland
veterán
válasz
azbest #14570 üzenetére
Működik Windows alatt is a Mygica T230.
JHONNY 79: Minden olyan tuner, amelyik képes a DVB-C adást venni. Pl.: AVerMedia TD310
-
azbest
félisten
válasz
JHONNY 79 #14567 üzenetére
az a tuner dvb-t, ami a mindigtv adását jelenti itthon.
A kábeltévé lehet dvb-c, de vannak szolgáltatások, ahol iptv. Első körben tisztázd azt, hogy neked milyen szolgáltatásra van előfizetésed és azt lehet-e saját eszközel nézni, vagy csak a szolgáltató által biztosított megoldással.
-
sunc0
csendes tag
Sziasztok!
Egy jó tunert keresnék windows 10 alá. DVB-T/T2 és DVB-C. Valami külsőben gondolkodom. Ezek mellett még olyan is nagyon érdekelne, aminek van LAN supportja is. Vagyis a cucc képes a csatornák behangolására és képes azt LAN-on kistreamelni. Gyakorlatilag bármilyen eszközzel nézhessem. Valahogy úgy, hogy minden csatornához valami külön URL kapcsolódna. És bármilyen eszközzel nézhetnék tv-t.
Szóval érdekelne ötlet valami usb-s tunerre illetve olyan eszközre is ami LAN-osan is megy amiről egy műsör felvétele nem más, mint egy letöltés. Szimpatikusak ezek az 5000-6000 forint körüli kínai cuccok is, csak tényleg olyan kéne aminek jó bda drivere van, hogy használhassam vlc, mpc, dvbviewer. A LAN-os verziónál ugye ilyen nehézség nincs. ott be kell lépni valami webes felületre és ott hangolsz be, utána mentesz kb egy playlistet és abból vagy meg.
LAN-osnál valami ilyenre gondolok, csak kedvezőbb árfekvés sem gond.
https://www.youtube.com/watch?v=ycHqoBq7tp0
Esetleg ha idehaza lehet venni usb-s donglet, valaki tud intézni azt is megköszönném. nem kéne heteket rendelni külföldről.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Bozek
nagyúr
válasz
Flowtation #14541 üzenetére
DVB-T vagy T2: digitális földfelszíni adás (MindigTV)
DVB-C: digitális kábeles adás
DVB-S vagy S2: digitális műholdas adásA DVB-T-hez kell antenna, a DVB-C-hez a szolgáltató koax kábele, a DVB-S-hez meg tányér. A Sat TV-t is megpróbálhatod rákötni, hátha jön digitálisan is. Bár valószínűbb, hogy nem fog működni.
Az USB-s tunerek arra valók igen. De azt a TV-re kötni nem nagyon tudsz, tehát ott már box kell. Ezek PC-re, vagy más, operációs rendszerrel ellátott eszközre vannak.
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősöm kért meg, hogy nézzek neki USB-s TV tuner kártyát. Nyaralások alkalmával szeretnék használni (dvb-t), illetve otthon is elő lenne véve alkalomadtán (dvb-c).
Magyar forrásból, mi az a használható példány amely ajánlott 10-15.000 Ft-ig? Létezik ilyen?
Rákérdezek majd mennyire sürgős nekik, de gondolom az előttem lévő hozzászólásban ajánlott fajta is opció lehet.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
azbest
félisten
válasz
MrAndrewT87 #14526 üzenetére
Működhet, de a hangról se feledkezz el, ha monitort akarsz használni. 9 ezer körül van talán az olcsóbb fajta (Alcor HDC-3500 ?).
Vagy vehetsz usb-s tévé tunert is, ami ismeri a dvb-c -t. Abból win alatt az egyik olcsó fajta kínából vehető, úgy 5 ezres körül kezdődik.Vagy rápróbálsz az antennára és lesz tv2 meg rtlklub, meg pár apróság.
-
MrAndrewT87
csendes tag
válasz
azbest #14525 üzenetére
Koszonom a gyors valaszod. Ha jol értem akkor két megoldásom maradt.
1. DVB-C tuner beszerzese es az eddigi kabelen vígan tv-zek tovább( +kerdes h pl egy ilyen barhol kaphato set top box ami tud DVB-c az monitorra kotve szamitogep nelkul siman funkcionalhat jol nem?)
2. Beszerzek a tunerhez egy belteri antennat beledugom es meglatom hogy befog e valamit (habar igy csak 2csatornaval lesz tobb 😂 )
Bocs ha lámák a kérdésekköszi
-
azbest
félisten
válasz
MrAndrewT87 #14524 üzenetére
telekom digitális leszek, három hete kapcsolták le az analóg adást. Attól kezdve csak dvb-c tunerrel vehető a kódolatlan adás, kb az analógnak megfelelő kínálattal.
a dvb-t adáshoz attól függ milyen antenna szükséges, hogy nálad milyenek avételi viszonyok. a mindigtv-n ezek a kódolatlan csatornák érhetők el [link]
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Tudnátok ajánlani valami usb-s megoldás laptophoz,ami tudja a dvb-c is (digi)
De hogyha horror ára van,lehet elég a dvb-t is -
-
123xyz
aktív tag
válasz
azbest #14486 üzenetére
Digitális kábeltv van nálunk (Oláh és társa, kis falusi szolgáltató), én meg egyszerűen a laptopon szeretnék tévézni, és mivel az analóg usb-s tv tuner (feltételezem jóval) olcsóbb, mint a dvb-c változat, amiről azt sem tudom, működne-e, ezért gondoltam elég lesz az analóg megoldás. (Ha jól olvastam, a dvb-c csak akkor működik, ha nincs kódolva az adás, az meg szerintem nálunk kódolt - a set top box is kártyával megy csak).
De ha el vagyok tévedve, nyugodtan javítson ki valaki
-
azbest
félisten
válasz
123xyz #14478 üzenetére
Lehet jobb lenne, ha beírnád, mire használnád.
A dvb-t között is van olyan, aminek van analóg videobemenete vagy hibrid. Ahol analóg adás van, ott jellemzően dvb-c is jön a kábelen. Ha meg digitalizálni akarsz valami régi vhs-t, akkor arra meg nem minden tuner szerencsés.
-
FefeeX
veterán
Telekomos IPTV mellé keresnék a másodlagos, régebbi plazmatévém mellé egy set top boxot, vagy valami megoldást, amivel a digitális vételre alkalmas tévém a megszűntetett analóg helyett a digitális kódolatlan DVB-C jelet képes lenne venni.
Nem tudom, hogy a Telekom a digitális csatornán (családi) küld-e HD jelet is, vagy csak normált (erre tippelek). A Telekomtól lehet rendelni 9ezerért médiakonvertert (ezt alapból nem is értem, analóg adókat csinál a digitálból, koax koaxra?), vagy a MM-ban találtam Thomson THC300-at 14ezerért, esetleg Globo XC80 6900-ért...Nem tudom, minőségre egyáltalán mire lehet számítani. Aztán meg, ha később el kell adni, mert már nem kell, mi fog egyáltalán érni valamit... A Globo-nál valahol MPEG2-t írtak, itt kérdés, hogy egyáltalán működik-e a Tkom kábelével...
Ha minőségben nem sokkal rosszabb a Scart, akkor nem ragaszkodom a HDMI-hez, mert abból a tévén alapból kevés van...
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
TheProb #14459 üzenetére
off topicba rakom bejegyzésem, mert saját marketing.
Ha PCIe kapcsolat, akkor analoghoz M798 kártya M798B
Ez nagyjából 10k huf, talán alatta.Ha DVB-C, akkor A757 A757+C
Magyar nagyker csak C-s A757-et forgalmaz. De van külföldi import. Figyelj oda, hogy a +C változatot kapod-e.C-s tunerek között nem sok konkurenset fogsz találni, és EU-ban nem olcsóbban. (adók)
Analóg tunerből viszont dunát lehet rekeszteni, érdemes lehet körülnézned. A driverekről nincs információm. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
TheProb #14456 üzenetére
Tudtommal a Leadtek kártya amit említesz analóg tuner. Ha azok a csatornák, amelyek analog formában jönnek elégségesek, akkor bármilyen másik újabb analóg tuner jó lesz.
A Digi-t szeretjük, azt kódkártya nélkül lehet nézni digitálisan is. Értsd: minden digitális csatorna fogható egy egyszerű DVB-C tunerrel.
Ebből nem sok van, és nem is igazán olcsó, bár esett az ára. 15-20k között EU-ban, 6-10k kínából. (kínai beszerzésnél figyelj a driver támogatásra pl. Win 10 alatt) -
TheProb
veterán
Sziasztok!
DVB-C kártyák közül miket ajánlotok most, nem kell nagy eresztés csak lehessen rajta tv-zni, alap modellt keresek ugyan ilyen áron. Lényeg, hogy Digi-s kábelről lehessen tv-zni rajta.
Jelenleg egy Leadtek WinFast TV2000 XP-t használ fater, de nem találtam hozzá használható w7 drivert...
-
Plasticbomb
addikt
válasz
zolee145 #14431 üzenetére
Én a helyedben beleolvasnék a DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök (USB, PCI, PCI-e, stb.) topicba, és szereznék egy megfelelő DVB-C tunert, amin van kártya fogadáshoz csatlakozó. Nem tudom, van-e, ott többet tudnak erről. Ezzel a megoldással maradna a mostai kényelem, a technikai haladás mellett. Sőt, tán még egyszerűbb lenne, mert nem kéne az analóg adássaé bajlódnia a gépnek, ugyanis digitális tv esetében a videó tartalmat a VGA fix funkciós egységei dolgozzák fel= sokkal kevesebb terhelés és energia felhasználás (Kb a DXVA gyorsítás is ez). És még rögzíteni is egyszerűbb, ha jó eszközt találsz.
-
pavicevic
tag
sziasztok!
TechniSat CableStar Combo HD-ről kérhetnék véleményt? HD adásokat (dvb-t és dvb-c esetén) rendesen kezeli? Van-e valamilyen nyűgje a tuner kártyának? Használtan szeretnék egy ilyet vásárolni...
ja, és upc digital kódolatlan csatornáit kezeli valószínűleg rendesen, igaz?köszönöm előre is a válaszokat!
-
pavicevic
tag
Sziasztok!
Megbízható, DVB-C jelet kezelő usb-s tunert keresek max 10.000 ft-ig, amit főleg felvételre használnék. Milyet tudtok ajánlani? (a lényeg, hogy kezelje a upc digital ingyenesen fogható csatornáit)
Köszönöm a segítséget előre is!
-
róland
veterán
DVB-C hálózatnál hogyan lehet kideríteni az egyes multiplexek paramétereit? (Delivery system, frekvencia, jelsebesség, konstelláció, FEC)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte RTX 2070 8GB / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i7-12700KF +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Manli RTX 3070 8GB - 13 hónap garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Gainward RTX 2060 Pegasus 6GB Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest