- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Neurotoxin #935 üzenetére
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Neurotoxin #921 üzenetére
Bármilyen rendszer alól tudod frissíteni, ami tud tcp/ip-t és van rajta egy böngésző (hogy a legegyszerűbb módot említsem csak
), a router magát frissíti, csak meg kell mutatni neki a binárist
-
Soma01
veterán
válasz
Nagyon jó lesz az a Linksys, mindent tud ami neked kell! Használhatos szerintem AP-ként is, de szerintem routerként használd a tbeépített tűzfal miatt!
-
shev7
veterán
válasz
miert ne tudnad frissiteni? A tobbi router sem ''winXP''-s
-
shev7
veterán
válasz
Neurotoxin #919 üzenetére
pont azt, ami le van irva. Linux alapu a router. Nyilt forraskodu, rengeteg sajat valtozat (rengeteg plussz uj funkcioval) keszult hozza.
-
Soma01
veterán
válasz
Neurotoxin #898 üzenetére
A gépeddel fox tárcsázni, nem kell máshova beírni a jelszót! Minden úgy lesz a tárcsázással mint eddig volt. Csak most a kábelmodemből nem UTP-n kapod a jelet, hanem wlan-on! Ennyi!
-
shev7
veterán
válasz
Hat ha valaki csinalt mar ilyet, akkor tole kerdezd meg, en tovabbra sem vagyok biztos, hogy ''csak'' AP-vel mukodik. Raadasul egy AP es egy Wifi router kozott nincs nagy kulonbseg arban. Ha routert veszel, akkor a router webes feluleten kavalsztod a kapcsolat tipusat, es ott adod meg a felhasznalo/jelszo-t.
-
shev7
veterán
válasz
Neurotoxin #888 üzenetére
Kabelnet, es PPPoE? Na megint valami ujat halottam
-
csibor
addikt
válasz
Akkor a laptopon állitod be szerintem.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
A routerbe belépéshez fog kérni felhasználó/jelszó párost
Semmi köze a pppoe adatokhoz, azt majd belépés után tudod belekonfigolni. Ráadásul ahogy előttem írták, nem is biztos akkor hogy jó neked bármelyik router a TvNetwork-hoz, én nem ismerem ezt a szolgáltatót, feltételeztem hogy szabványos adsl-t vagy kábelnet-et árul
Ismerem a Dlink 524-et, csak ajánlani tudom, de töltsd le a manuálját, és nézd meg hogy neked megfelel-e. Beállítani nagyon könnyű, 1. indításkor varázsló indul -
Taltosparipa
tag
válasz
Neurotoxin #892 üzenetére
Acsi. Hozzad utp deroton jon a net mivel kabelnettes. Ez a derot bemegy a PC-be de van egy laptopod is.
AP egy olyan eszkoz mint a switch csak okosabb. Ez onmagaban nem tud kapcsolodni nevvel/jelszoval egy utp-s halozatra. Csak O osztja meg a kapcsolatot a laptopokkal es egyeb Wla-os eszkozokkel.
Neked egy Cable/ADSL WLAN router kell. Pld
- Edimax BR6204WG
- ZyXEL P334WT vagy 335WT
- DrayTek Vigor 2100VG
arak emelkedo sorendben.
Ergo meglehet ugy is csinalni hogy veszel egy MSI PC54G2 Wlan kartyat ami XP alatt AP uzemben is hasznalhato es a PC-d mig laptoppon dolgozol be kapcsolod. De ez macerasabb. -
Soma01
veterán
válasz
Amúgy elég 1 topic-ban feltenni a kérdést! A másik, hogy ha kicsit körülnézel minden kérdésedre megtalálod a választ! De persze szivesen segít(ek/ünk) így is...
[Szerkesztve] -
Taltosparipa
tag
válasz
Neurotoxin #886 üzenetére
Neked Cabel/ADSL router kell. A tobbi az adott tipus manulja taglalja.
-
Soma01
veterán
válasz
Akkor itt [link] is nézz körül!!!! Pláne ha ''A net UTP kábeles, PPPoE kapcsolattal(TvNetwork)'' kapcsolattal rendelkezel. Sajnos meg fogod látni, hogy a D-link nem lesz jó neked!
A TvNtwork miatt csak pár márka jöhet szóba!!
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Neurotoxin #886 üzenetére
Na akkor most ADSL vagy kábelnet? A routerek nagy része mindkettőt kezeli csont nélkül. Beállításokat admin felületen tudod elvégezni, böngészőn keresztül
Összedugod a routert a géppel utp kábelen, és beírod a böngészőbe: 192.168.0.1 vagy ami a routered IP-je, a manuáljában benne van. Kérni fog egy admin felhasználót és egy jelszót, (szintén manual) és már bent is vagy. Innentől routerenként változik a dolog, de a lényeg hogy tudja kezelni a kábelnet és az adsl kapcsolatot is, tuti
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Neurotoxin #884 üzenetére
Bármilyen wlanos routert vehetsz, mindegyik tudja a PPPoE protokollt. Az a lényeg hogy WiFi legyen rajta, ha azzal akarsz kapcsolódni a notival. Ennyi. Dlink is jó, SMC, Linksys, Asus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest