- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bazsimano
őstag
-
WhiteWalker
nagyúr
és van olyan router amin használható a gyári szoftver,ergo nem kell okositani , fut rajta a torrent kliens és állítható a sebességkiosztása userekre lebontva ( 80/30 diginetet osztanék 2 részre)és persze gigabites....
mert egy asus wl 500gp- ra felszuszakoltam a dd-wrt-t rendszert,sőt fut a torrent is,csak a Qos része használhatatlan....
(mint eddig a legtöbb routerben)
azért kérdem hogy a tp-link tl-wr1043nd mennyire lesz használható ha felteszem az új "op.rendszert"
-
Az a router egy állat. Már pár napja párhuzamosan megy a DIR-615-el és minden téren legalább 30%-al veri, jelben sebességben. Talán csak az zavar, hogy ha átállítom valamilyen beállítását az nagyrészt restartal jár, ellenben a Dlinkel ami pr másodperc alatt alkalmazta a dolgokat.
-
Konair
csendes tag
még gondolkozok a tl-wr741nd és tl-wr941nd között. Árban 4000ft a különbség, ahogy néztem. A tl-wr941nd 300m-ig megy el, a tl-wr741nd csak 150m-ig. A kérdésem, megéri a + 4000ft-ot? Az a 300 méter jobban bejön. Esetleg ha kerül hozzánk egy mimos noti, akkor mennyivel lenne jobb? Bocsi, de ehhez egyáltalán nem értek. Hosszabb távra tervezek, így inkább lehet, hogy a jobb mellett maradok.
Még annyit, hogy a 741 külsőben eltér a 941-től? Mert a gyártó honlapján igen, de a google-ben hasonló a kinézetük.
-
jaj, odamászott valahogy egy felesleges n betű a g szabványos routerhez, így szól helyesen az a rész; "...de egy g szabványos router sebességéhez képest..."
a darft-n még akkoriban volt divat, amikor már működött ugyan az n szabványos átvitel, de még nem volt hivatalos szabvány! előkészítéssel bírt a dolog, de nem garantálták, hogy pöpecül megy együtt két olyan eszköz! egy éve véglegesítették hivatalosan az n szabványt! -
pala10
csendes tag
802.11 a\b\g\ Draft-N Wlan van még odaírva, de az utána olvasások alapján elvileg akkor ismernie kell, bár nem tudom mi az a Draft-N.
Igen tudom, hogy nem fog teljes mértékben átjönni a sávszélesség, nem is terveztem vele, csak ha már adódott a lehetőség, hogy 120-as lett gondoltam kihasználom
Én is azt a TP-linket nézegettem, és arra gondoltam konkrétan a sok keresztkérdésem mögött
Köszönöm az információidat, és a segítséged.SP voltam sziasztok
-
pala10
csendes tag
Megnéztem az eszközkezelőben és azt írja Intel(R) Wifi link 5100 AGN a hálózati kártya! Az efajta (laptop)kártyák tudják már kezelni az 802.11n tanúsítványt? Vagyis érdemes akkor egy 300Mbites n-es kiosztású WIFIbe belevágni vajon vagy nem, hogy a 120 megabites netet wifin tudjam használni?
SP voltam sziasztok
-
pászka
tag
Köszönöm a felvilágosítást, akkor inkább maradok a fent leírt összeállításnál, nem kell annyira szakítania a kinti cuccnak, remélem az a konfig amit felsoroltam működni fog rendesen. Ja a netem 10/2-es kábelnet, ezt a sebességet akkor vinni fogja a wifis hálózat a kinti antennával? Némi csökkenés belefér...
-
zacsi
csendes tag
Szóval azt mondod, hogy a többi routernek semmiféle előnye nincs a tl-wr1043nd-vel szemben? Csak mert ha egyik sem jobb, egy márkanévért nem adok ki 2-3x annyit. (Amúgy én a 1043nd-ről pont azt olvastam különböző review-kban, hogy a wi-fi hatótávja meglehetősen gyenge. Ezért is gondoltam, hogy biztos hasonló az eset a 941nd-vel is - ahol ugye van is gondom ezzel sajnos már néhány méteres távolságban is).
-
Rebirth II.
tag
Ja csak nem mind1, hogy hova kell elküldened. Mivel ha az itteni cég adná az 5 évet akkor magyarországra de mivel az itteni nem az 5-öt ezért mittom én ázsiába kell kiküldened.
(Anno volt élettartam garanciás tápom és miután 6 év után meghalt kicserélték volna szívesen csak éppen Honk Kongba kellett volna feladni)
-
easy...rider
őstag
lesz itthon egy 24/7-ben üzemelő gépem, (ezen használnám amúgy is a sávszélességet) és ezt akkor egyben routernek is használnék.igy közvetlenül nem lesz gond a sávszélességgel.
ebbe vennék egy TL-WN722N és ez szórná a laptopnak a netet. lehet ez a leg energiatakarékosabb megoldá. mert egy router is fogyaszt. ha a router tápjából indulok ki (9V, 0.9A, ~10W ha a táp veszteségét is számolom)
viszont van még egy gépem, és akkor lehet ehhez is vennék egy TL-WN722N-et.
de itt játszanék is és így vajon fogok e pingelni? (ha 24/7-es gépem osztja a netet wifi kártyán keresztül)
vagy tegyek bele egy mezei hálókarit, és kábellel kössem őket össze? -
Adler
aktív tag
Most így van beállítva az utorrent kliens:
kapcsolatok max száma: 800
kapcsolódó peerek maximális száma torrentenként: 125
feltöltési szálak száma torrentenként: 25aktív torrentek maximális száma: 30
aktív letöltések maximális száma: 20Ezek maradhatnak így ha routeren keresztül fog menni? ha kell akkor mit kell megváltoztatnom?
-
Coolmat
őstag
Iponnál már februárban V4-et kaptam. De Beri által betett kép szerint és a DD-WRT fórum szerint is minden típus okosítható már (ill. ha jól olvastam a V3.2 flash chipjével voltak/vannak bajok, mert nem menti el a beállításokat rendesen).
-
-
Szia!
Ez mind szep es jo, de a 741-et ne ajanlgassuk mar!
A fel topik azzal van tele hogy az milyen rohadt forro.Inkubator!
1043ND nem fer bele a keretbe? az 13, es hosszutavra (80/25 TopNET) sokkal jobb.
Ha valtani akarsz nagyobb csomagra akkor dobhatod a jelenleg tervbevett routered (pl. 941nd) mert annak csak 10/100M-es a LAN csatlakozoja :/
Szerintem hosszutavon jobban meheri raszanni azt a +3k-t.Ez az en maganvelemenyem.
ASUS WL-520Gx-t nehogy vegyel, a TP-Linkek fejlettebbek szvsz.Udv. core2
-
Drughi
addikt
win 7 ultimate.
Lan-on jön a 80/25
amikor a wifi mellett ültem és kalibráltam akkor a 11channelen a wifitől 1 méterre mértem speedtesten 60as letöltési sebességet.
Most innen a szobából sehogyse akaródzik.
Holnap majd újra kimegyek a wifihez (előszobába) és megnézem újra, ma már nincs kedvem ezzel szórakozni -
-
FireBuddha
csendes tag
a szívás egyenlő hozzá nem értésről, annyit, hogy több mint 10 éve csak hálózattal foglalkozok, szal csak be tudok állítani egy home routert...
még azon gondolkozzatok el, hogy a 1043nd firmware-t is csak a wrt160nl-nek köszönhetitek, mert ezért indult ennek a chipsetnek a támogatása... meg valószínű a név sem véletlenül dd-WRT...
na mind1... látom ti úgyis jobban tudjátok, szal én ide többet biztos nem írok... haveromnak tök igaza van a magyar fórumok, no comment...
-
Revox66
tag
thx
végül is tp link lett megvéve, G -s, én kábelen fogom, tesóm pedig az usb .s vevővel mindkettőnknél 15 mega a sebesség, úgyhogy jelenleg boldogság van... -
FireBuddha
csendes tag
nézdd meg az összehasonlító teszteket, ott jobban vitt a wrt320n... és mint modtam jó páran használjuk és tökéletes, nekem csak ez számít... melóhelyen is próbáltunk jó pár routert... 1043nd-től nem voltam pofára esve, folyton dobálta a wifi-t... dir-635 ugyanez... dir-655 nek meg 2 hónapot bírt a tápja... nekem ezek a tények számítanak... uh ott is maradtunk a 320n-nél...
az tény, hogy ennyiért kapni n/n-lite routert, de az tp-link, amit viszont sose vennék, mert eddig csak szívtam vele... uh én maradok linksys-nél...
-
Rickenstein
senior tag
Konkrétan egy Asus wl500g Premium v2 router volt, ami nem bírta a hozni a sebességet. Kb. pont duplájába kerül a 100-as TP-Link-nek (ráadásul custom firmware-el, ami még tovább dobja a sebességét).
Azt viszont kétségkívül nem vettem figyelembe, hogy a tl-wr941nd mimo-s, emiatt lehet gyorsabb procija. Ettől függetlenül maradtak fenntartásaim szóval ha újonnan vesz valaki router-t Én ezután is mindenkinek a gigabites router-t ajánlom, hogy ne járjon úgy mint Én (mármint, hogy a 20 000 forintos router-t dobhattam a kukába egy év után) -
Rickenstein
senior tag
Azt nem mondtam, hogy TP-Link-em volt, csak azt, hogy 100 megabites router-em, ami nem bírta a sávszélt. Egyébként sehol sem bírta, nem csak a speedtest mutatta ezt az értéket. Viszont elnézve a sávszéledet a következő UPC-s sebességemeléskor cserélheted is le a routered...
Szerk.: ja ez nem a Te speedtest eredményed volt
Szerintem kamuzott az újonc csávó. Ilyen sebességet nem lehet elérni 100-as router-el...
-
Peter Kiss
őstag
Ez 32/64 bites játék nem állja meg a helyét, a mostani alaplapokon is 2.2-es verziójú PCI van, ami 32 bites 33 MHz-en (elviekben ez is elég lenne, gyakorlatilag fele annyira sem alkalmas [akár 2-szer is átmehet rajta az ugyanaz az adat]). Nyilván van különbség NIC és NIC között. A processzorterhelésről találhatsz információt a PH! alaplaptesztjei között is.
A 64 bites (amiről te beszélsz) az PCI-X, nem sok asztali gépben található meg.Aki bővítő kártyázni akar, az használjon PCI Express-t, ennyi a lényeg.
-
Peter Kiss
őstag
Régebbi lapoknál volt szokás Gb LAN-t PCI-ra kötni. Talán átvitte a fele sebességet, de a processzort 60-80%-ra terhelte. A kis olcsó PCI-os kártyáknál ugyanez a helyzet. Másrészt kretén elképzelés azt hinni, hogy a számítógép kompletten lefoglalja majd a hálózati kártyának a PCI bus-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest